reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Maran a jak Twoje testy dzisiaj? czujesz jakiś ból owulacyjny?
ja też zawsze miałam długie cykle, owu też późno, a w tym miesiącu jestem w szoku:-)może to zasługa suplementów? ja nie biorę B100.
może też mam prolaktynę podwyższoną, ale już nie będą sobie nią głowy zaprzątać. mi progesteronu nie obniża, a mogłaby trochę:-D

Ilaczek
no chyba ten wczorajszy o 15 jednak byl pozytywny bo zaczynam czuć ten specyficzny rodzaj rozpierania w podbrzuszu, jeszcze nie jakiś mega ból, ale czuje, ze owu raczej dziś bedzie... testy robiłam o 8 i o 10:30 kreski jeszcze dość mocne a o 13stej już duzo słabsza niż te wcześniajsze wiec chyba LH spada tak mi sie wydaje ;) No ja własnie tak jak TY zawsze miałam długie cycle, nigdy nie zdarzały mi sie takie 28 dniowe zwykle miedzy 31 a 34 dni no a hormonów nigdy nie sprawdzalam bo w obie ciąze zaszłam w pierwszym cyklu staran wiec zalozyłam, ze wszystko jest dobrze I poprostu taka moja uroda ;)

reklama
aljul kochana ale jak to mozliwe ?? Tobie wysylalam zaproszenie jeszcze w sobote i nadal z gorgusia, czarna perla i krystianmartin jestescie jako oczekujacy na zaakceptowanie :zawstydzona/y:
Sprawdzilas dobrze skrzynke ? :happy2: zaraz puszcze jeszcze raz, dobrze ze napisalas, bo juz mialam sie pytac czemu nie zaakceptowalas :*

piranha robilam test o 16.00. kreska jest ciut ciemniejsza od wczorajszej ale nadal bardzo jasna, nie wiem jak pokombinowac, bo nawet jakby pik byl jutro/pojutrze to staranka bylyby dopiero nastepnego dnia prawda ? wiec moze dzis serducho zaaranzowac, zeby potem sie nie okazalo, ze bedzie za dluga/lub za krotka przerwa ? :blink: Guajazyl pic ile lyzek ? :-) 1,2 czy 3 dziennie ? Acha i co do prolaktyny, jutro chcialam zbadac estradiol oprocz tych badanek ktore chcialam zrobic,mysle, ze warto bo jesli jestem przed owulacja jakos na dniach to estradiol powinien byc juz jakis taki w miare ladny prawda ? z tego co pamietam pisalas, ze 200 na jeden pecherzyk tak ?
Ta prolaktyne postaram sie zrobic w przyszlym tygodniu kochana, myslisz ze moge miec z tym problem ?

Ostatnia edycja:
A to moja paczka z zapasem :)obym tyle nie potrzebowała. :). &&&&&&
ImageUploadedByForum BabyBoom1395849838.887906.jpg

Niuśka a Ty nigdy nie sprawdzałaś prolaktyny ?

A tak z ciekawości któraś słyszała czy jak była w ciąży to sprawdzała sobie tym mikroskopem ślinę i czy coś jest innego :)
Bardzo jestem ciekawa :)

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1395849838.887906.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1395849838.887906.jpg
    40,8 KB · Wyświetleń: 50
Ostatnia edycja:
Matik własnie wczesniej miałam te testy owu...

Ilaczek już nie musze dłużej testować ;) mam mega ból owulacyjny narastajacy od 14:30 mniej wiecej, wiec dokładnie 24h od pozytywnego testu owulacyjnego, wynika z tego, że tamten wczorajszy o 15 był na 100% pozytywny - nie mam już watpliwości żadnych a ból masakra,cięzko siedzieć... ale bynajmniej cieszy, ze dobrze mi to pokazalo no I jak widac u mnie nie ma takich mega ciemnych tyk kresek na pozytywnym owu...

Matik, ale zapasy, na pewno zostaną, zobaczysz :)
Ilaczek, zazdroszczę umiejętności wyłapania piku i owu. Co ja bym dała, żeby wiedzieć kiedy to u mnie jest.
Wydaje mi się, ze te 30tki testy owu są nie dla mnie. Już wczoraj wieczorem myślałam, ze będzie pik, ale w nocy nie wstałam żeby sprawdzić i dziś chyba po ptakach... co prawda bólu owu nie mam, tylko takie rozpieranie w podbrzuszu, ale temp. też spadła, pewnie jutro będzie już wysoko...
20stki też można zamówić na allegro?
Tu moje testowanie wczorajszo - dzisiejsze

Co raz poważniej myślę jednak, żeby zadziałać przed teoretyczną owu...tylko jak to zrobić.... Potem po starankach mam pilnować pH aż do momentu potwierdzenia, że owulacja była?czyli patrzeć na temp. do 3 dni po? Bo już zgłupiałam:confused:

Zakecona, włąsnie dziś też popatrzyłam na Twój suwaczek i aż uwierzyć nie mogłam. Powiem szczerze, że na kolejne usg czekam z niecierpliwością :))

reklama
Do góry