reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

witajcie :) strasznie się denerwuje przed jutrzejszym usg... chyba z wrażenia nie zasnę...
czy ktoś mi powie czemu na szpitalej wadze ważę prawie 80 kg a w domu 72? Różnica jest spora ;p

reklama
A ja mam dziś doła dziewczyny :( Bo juz kolejna moja znajoma która jest w ciąży to póki nie znała płci to tak bardzo brzydko się wyrazała - że absolutnie nie chce miec chłopca, ze w zyciu chlopca, ze nie chca, nie nie nie, absolutnie, tylko dziewczynke i koniec, i nawet nie wypowiadac-ze moze jednak chlopiec bedzie...juz nie bede pisala innych okreslen-wlacznie w tym ze oddadza dziecko plci męskiej.... i jedna to oczywiscie bedzie miec dziewczynke ktora miala byc chora- ale juz jest ok, i kazda kolejna tez dziewczynke i dzis nastepna ktora przeklinała chłopca- tez dziewczynke :(((( a ja tak bardzo prosiłam za pierwszym razem, tak wierzyłam... i mam synka- oczywiscie przekochanego :))))) ale teraz znów proszę i pewnie znów się zawiodę :(( Musialam sie wygadac, bo to takie niesprawiedliwe....

Airfix kochana glowa do gory Tobie tez sie uda :-* pamietaj ze musimy w to wierzyc Marzenia sa po to by je spelniac:-)

Dobry wieczór Kochane. dziś znów miałam cały dzień pracujący. Taka ładna pogoda rano była jak wyjeżdżałam z domu, potem cały dzień spędziłam w pomieszczeniach bez okien a jak wyszłam na dwór już było ciemno. Dzisiejsza wiosna mnie ominęła ;)
a jeszcze napatrzyłam się dziś na piękną bieliznę, dlaczego piękne biustonosze nie kosztują 5zł? ;))

Nusia zdrowiejcie i Ty i reszta domu!!

Airfix, Kira dziewczynki kochane, ja otwartości szyjki tez nie jestem w stanie zmierzyć, nie znam się, ale twardość bez problemu, po prostu paluchem w środku się obmacuję ;)

anias co za ginka... wiecie co, to jest dobijające jak lekarze w ogóle bez żadnych badań rzucają leczeniem i receptami, przecież no kurcze, a gdzie diagnoza??

zakrętko, ale ten czas zleciał, już zapisujesz się na prenatalne :***

Kiraa a kiedy wyjeżdżacie nad morze? wstrzelisz się z owulką w urlop? ;)

małe liski, no naprawdę babciunie, ale jak cały dzień mam ciężki to wieczorem naprawdę fajnie mi się klapnąć w piżamie i mieć wszystko w nosie

Dorcia, to super, ze zadowolona jesteś po wizycie. teraz czekam na zeroooo!!

Matik, ale ładne tsh dobrze, ze lekarz powiedział że wszystko ok, a u gina kiedy masz wizytę z tymi wynikami?

Airfix, odganiaj doła. spełnią się marzenia i tak ma być i tego się trzymamy!!

Maran moim zdaniem dobrze rozumujesz, bo ja tak samo rozumuję:-D
ja też flaxeed oil mam z tej listy z początków starań naszych koleżanek, jak mam firmy Swanson. stosunek 3 do 6 - 4:1
myślę że będzie ok mój jak i Twój.
Airfix głowa do góry, nie dołuj się.a co ja mam powiedzieć? powinnam usiąść i płakać. mamy trzy córki, najwspanialsze na świecie, a wszyscy nasi znajomi z 10 par by naliczył mieli pierwsze córki tak jak my. a drugie dziecko każdemu z nich urodziło się ponad rok temu, jak u nas były już trzy dziewczynki, i w dodatku chłopiec. oczywiście cieszyłam się, ale za plecami płakałam:-(
a jak męża brat był ze swoją żoną w trzeciej cięży - dwie pierwsze córki, to modliłam się,żeby przypadkiem nie mieli syna, no i wyszła córka. kamień mi z serca spadł, kiedyś sobie to tłumaczyłam, że dlaczego oni mają mieć lepiej niż my. było to podłe.
na dzień dzisiejszy i na wieki kocham swoje córeczki najmocniej na świecie, a marzenie o synku pozostaje i mam nadzieję, że je spełnię:-)
będę najszczęśliwszą matką pod słońcem;-)a dzieci najważniejsze, że zdrowe.
Nusia zdrówka.
Marchewko kciuki za wizytę. a jak się ważysz w domu? moja gin zawsze przyjmowała moją wagę domową, bo tam ważyli mnie w ubraniach i butach i w dzień lub wieczorem, gdy woda po całym dniu zostaje w organizmie. a prawidłowa waga to rano w bieliźnie.
zawsze ważyłam tam z 5 kg więcej.

Ostatnia edycja:
Witam sie wieczornie :blink:

Nuśke dopadla bakteria i wirus i heja na calego :dry: jestem tak zasmarkana, oczy lzawia, glowa boli ze normalnie mam wrazenie ze to znowu koniec swiata :wściekła/y: to juz trzecie moje chorobsko w tym roku i sezonie jesienno/zimowo/wiosennym a dopiero marzec...nie wiem co to sie porobilo, nigdy nie bylo mnie latwo zarazic a tu sie okazuje, ze Ł. rozpyla bakcyle tak skutecznie ze i mni nie odpuscily...kurczaczki no :angry:

matik ciesze sie strasznie kochana ze wyniczki tak rewelacyjne !!! widzisz, wszystko pomalutku sie ulozy, tsh piekne wiec teraz to kwestia dobrego nastawienia, dobrego lekarza i wierze ze szybciutko sie uda :happy2:

Dorcia dobrze ze wizytka udana !! a z lekarzami to czesto chyba tak jest ze mowia nam to co same juz wiemy...no ale chyba udawalas ze tego nie wiesz prawda ? :wściekła/y::-D

piranha a jak kochana na FF zaznaczyc tempke zaburzona ? bo obawiam sie ze jutrzejsza bedzie podobna :-(

Airfix tak to chyba jest ze czesto kobiety ktore nie staraja sie w ogole, tylko w ciaze zachodza przypadkiem, z zaskoczenia, okazuja sie strasznie wymagajace wobec wszystkiego co z Nia zwiazane wlacznie z samym dzieckiem...niestety poki ktos nie zrozumie czym jest staranie sie o dzieciatko, czym jest codziennna walka z przeciwnosciami, z lekarzami, wreszcie z samym soba - dopoty nie doceni tego jakim wielkim szczesciem jest mozliwosc samego zajscia w ciaze, szczesliwego donoszenia niezaleznie od plci, koloru wloskow czy oczek. Staraj sie kochana tym nie przejmowac,udawaj ze nie slyszysz, bo nie potrzebnie sie denerwujesz, a zobaczysz ze kazdej z Nas sie uda !! nie ma innego wyjscia :happy2:

Tymczasem milego wieczorku i spokojnej nocy kochane :*

attachment.php

Starających się : 6
Oczekujących na staranka : 17

KWIECIEŃ 2014 :

Annette - termin @ 02.04 ( 5 cykl starań )
Matik2012 - termin @ 03.04 ( 11 cykl starań )
Kiraa - termin @ 05.04 ( 6 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 11.04 ( 11 cykl starań )
mamartusia - termin @ 11.04 ( 1 cykl starań )
krystianmartin - termin @ .04 ( 24 miesiąc starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( kwiecień 2014 )
ilaczek ( kwiecień 2014 )
Elle87 ( kwiecień/maj 2014 )
milla ( maj 2014 )
Justi_ ( maj/czerwiec 2014 )

roszpunka ( wiosna/lato 2014 )
małe liski ( czerwiec 2014 )
czarna_perła ( czerwiec 2014 )
anias2 - ( czerwiec 2014 )
Vivienka ( lipiec/sierpień 2014 )
kate.. (lato 2014 )
Airfix ( lato 2014 )
ania_g21 ( lato 2014 )
Katriina ( lato 2014 )
Ana87 ( lato 2014 )
gdusia_ ( lipiec/sierpień 2014 )
Dorcia ( styczeń 2015 )

Ostatnia edycja:
Nuśka, też Cię dopadło, współczuję :tak:pewnie zaraziłaś się od Oli.

Matik, z takimi wynikami to do dzieła!

Dziewczynki, cieszę się, że mogłam pomóc odnośnie badania szyjki :-D co do otwartości to zauważycie zmianę w momencie owulacji, kwestia wprawy po prostu :cool2:
Ja padam na pyszczek, dobrej nocki!

reklama
Airfix doskonale Cię rozumiem i może to głupie ale też często łapie takie dołki jak Ty :-( mam jedną koleżankę która oczywiście ma córkę i ostatnio mi powiedziała że myśli o kolejnej ciąży ale się waha bo boi się że będzie chłopak... gdyby wiedziała że będzie córka to od razu by działała a tak nie wie i na razie nie chce bo za nic w życiu nie chciałaby mieć syna... przykre to szczególnie jak ktoś o czymś marzy tak jak my tutaj o danej płci a ktoś Tobie takie rzeczy wygaduje wiedząc że masz syna :wściekła/y: ja też nie wyobrażam sobie życia bez mojego synka mimo to marzenia o córci nie wyjdą mi nigdy z głowy bo w pierwszej ciąży też modliłam się o córcię i wtedy głupia byłam bo jak się dowiedziałam że synek to kilka dni popłakiwałam :sorry2: a wiadomo że zdrowe dziecko najważniejsze... chociaż znam siebie i nie wiem jak przyjmę wiadomość o drugim synku ale jak na razie myślę pozytywnie i musi się udać :-)
Miłej nocki kobietki

Do góry