reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

witajcie :) strasznie się denerwuje przed jutrzejszym usg... chyba z wrażenia nie zasnę...
czy ktoś mi powie czemu na szpitalej wadze ważę prawie 80 kg a w domu 72? Różnica jest spora ;p

reklama
A ja mam dziś doła dziewczyny :( Bo juz kolejna moja znajoma która jest w ciąży to póki nie znała płci to tak bardzo brzydko się wyrazała - że absolutnie nie chce miec chłopca, ze w zyciu chlopca, ze nie chca, nie nie nie, absolutnie, tylko dziewczynke i koniec, i nawet nie wypowiadac-ze moze jednak chlopiec bedzie...juz nie bede pisala innych okreslen-wlacznie w tym ze oddadza dziecko plci męskiej.... i jedna to oczywiscie bedzie miec dziewczynke ktora miala byc chora- ale juz jest ok, i kazda kolejna tez dziewczynke i dzis nastepna ktora przeklinała chłopca- tez dziewczynke :(((( a ja tak bardzo prosiłam za pierwszym razem, tak wierzyłam... i mam synka- oczywiscie przekochanego :))))) ale teraz znów proszę i pewnie znów się zawiodę :(( Musialam sie wygadac, bo to takie niesprawiedliwe....

Airfix kochana glowa do gory Tobie tez sie uda :-* pamietaj ze musimy w to wierzyc Marzenia sa po to by je spelniac:-)

Dobry wieczór Kochane. dziś znów miałam cały dzień pracujący. Taka ładna pogoda rano była jak wyjeżdżałam z domu, potem cały dzień spędziłam w pomieszczeniach bez okien a jak wyszłam na dwór już było ciemno. Dzisiejsza wiosna mnie ominęła ;)
a jeszcze napatrzyłam się dziś na piękną bieliznę, dlaczego piękne biustonosze nie kosztują 5zł? ;))

Nusia zdrowiejcie i Ty i reszta domu!!

Airfix, Kira dziewczynki kochane, ja otwartości szyjki tez nie jestem w stanie zmierzyć, nie znam się, ale twardość bez problemu, po prostu paluchem w środku się obmacuję ;)

anias co za ginka... wiecie co, to jest dobijające jak lekarze w ogóle bez żadnych badań rzucają leczeniem i receptami, przecież no kurcze, a gdzie diagnoza??

zakrętko, ale ten czas zleciał, już zapisujesz się na prenatalne :***

Kiraa a kiedy wyjeżdżacie nad morze? wstrzelisz się z owulką w urlop? ;)

małe liski, no naprawdę babciunie, ale jak cały dzień mam ciężki to wieczorem naprawdę fajnie mi się klapnąć w piżamie i mieć wszystko w nosie

Dorcia, to super, ze zadowolona jesteś po wizycie. teraz czekam na zeroooo!!

Matik, ale ładne tsh dobrze, ze lekarz powiedział że wszystko ok, a u gina kiedy masz wizytę z tymi wynikami?

Airfix, odganiaj doła. spełnią się marzenia i tak ma być i tego się trzymamy!!

Maran moim zdaniem dobrze rozumujesz, bo ja tak samo rozumuję:-D
ja też flaxeed oil mam z tej listy z początków starań naszych koleżanek, jak mam firmy Swanson. stosunek 3 do 6 - 4:1
myślę że będzie ok mój jak i Twój.
Airfix głowa do góry, nie dołuj się.a co ja mam powiedzieć? powinnam usiąść i płakać. mamy trzy córki, najwspanialsze na świecie, a wszyscy nasi znajomi z 10 par by naliczył mieli pierwsze córki tak jak my. a drugie dziecko każdemu z nich urodziło się ponad rok temu, jak u nas były już trzy dziewczynki, i w dodatku chłopiec. oczywiście cieszyłam się, ale za plecami płakałam:-(
a jak męża brat był ze swoją żoną w trzeciej cięży - dwie pierwsze córki, to modliłam się,żeby przypadkiem nie mieli syna, no i wyszła córka. kamień mi z serca spadł, kiedyś sobie to tłumaczyłam, że dlaczego oni mają mieć lepiej niż my. było to podłe.
na dzień dzisiejszy i na wieki kocham swoje córeczki najmocniej na świecie, a marzenie o synku pozostaje i mam nadzieję, że je spełnię:-)
będę najszczęśliwszą matką pod słońcem;-)a dzieci najważniejsze, że zdrowe.
Nusia zdrówka.
Marchewko kciuki za wizytę. a jak się ważysz w domu? moja gin zawsze przyjmowała moją wagę domową, bo tam ważyli mnie w ubraniach i butach i w dzień lub wieczorem, gdy woda po całym dniu zostaje w organizmie. a prawidłowa waga to rano w bieliźnie.
zawsze ważyłam tam z 5 kg więcej.

Ostatnia edycja:
Witam sie wieczornie :blink:

Nuśke dopadla bakteria i wirus i heja na calego :dry: jestem tak zasmarkana, oczy lzawia, glowa boli ze normalnie mam wrazenie ze to znowu koniec swiata :wściekła/y: to juz trzecie moje chorobsko w tym roku i sezonie jesienno/zimowo/wiosennym a dopiero marzec...nie wiem co to sie porobilo, nigdy nie bylo mnie latwo zarazic a tu sie okazuje, ze Ł. rozpyla bakcyle tak skutecznie ze i mni nie odpuscily...kurczaczki no :angry:

matik ciesze sie strasznie kochana ze wyniczki tak rewelacyjne !!! widzisz, wszystko pomalutku sie ulozy, tsh piekne wiec teraz to kwestia dobrego nastawienia, dobrego lekarza i wierze ze szybciutko sie uda :happy2:

Dorcia dobrze ze wizytka udana !! a z lekarzami to czesto chyba tak jest ze mowia nam to co same juz wiemy...no ale chyba udawalas ze tego nie wiesz prawda ? :wściekła/y::-D

piranha a jak kochana na FF zaznaczyc tempke zaburzona ? bo obawiam sie ze jutrzejsza bedzie podobna :-(

Airfix tak to chyba jest ze czesto kobiety ktore nie staraja sie w ogole, tylko w ciaze zachodza przypadkiem, z zaskoczenia, okazuja sie strasznie wymagajace wobec wszystkiego co z Nia zwiazane wlacznie z samym dzieckiem...niestety poki ktos nie zrozumie czym jest staranie sie o dzieciatko, czym jest codziennna walka z przeciwnosciami, z lekarzami, wreszcie z samym soba - dopoty nie doceni tego jakim wielkim szczesciem jest mozliwosc samego zajscia w ciaze, szczesliwego donoszenia niezaleznie od plci, koloru wloskow czy oczek. Staraj sie kochana tym nie przejmowac,udawaj ze nie slyszysz, bo nie potrzebnie sie denerwujesz, a zobaczysz ze kazdej z Nas sie uda !! nie ma innego wyjscia :happy2:

Tymczasem milego wieczorku i spokojnej nocy kochane :*

attachment.php

Starających się : 6
Oczekujących na staranka : 17

KWIECIEŃ 2014 :

Annette - termin @ 02.04 ( 5 cykl starań )
Matik2012 - termin @ 03.04 ( 11 cykl starań )
Kiraa - termin @ 05.04 ( 6 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 11.04 ( 11 cykl starań )
mamartusia - termin @ 11.04 ( 1 cykl starań )
krystianmartin - termin @ .04 ( 24 miesiąc starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( kwiecień 2014 )
ilaczek ( kwiecień 2014 )
Elle87 ( kwiecień/maj 2014 )
milla ( maj 2014 )
Justi_ ( maj/czerwiec 2014 )

roszpunka ( wiosna/lato 2014 )
małe liski ( czerwiec 2014 )
czarna_perła ( czerwiec 2014 )
anias2 - ( czerwiec 2014 )
Vivienka ( lipiec/sierpień 2014 )
kate.. (lato 2014 )
Airfix ( lato 2014 )
ania_g21 ( lato 2014 )
Katriina ( lato 2014 )
Ana87 ( lato 2014 )
gdusia_ ( lipiec/sierpień 2014 )
Dorcia ( styczeń 2015 )

Ostatnia edycja:
Nuśka, też Cię dopadło, współczuję :tak:pewnie zaraziłaś się od Oli.

Matik, z takimi wynikami to do dzieła!

Dziewczynki, cieszę się, że mogłam pomóc odnośnie badania szyjki :-D co do otwartości to zauważycie zmianę w momencie owulacji, kwestia wprawy po prostu :cool2:
Ja padam na pyszczek, dobrej nocki!

reklama
Airfix doskonale Cię rozumiem i może to głupie ale też często łapie takie dołki jak Ty :-( mam jedną koleżankę która oczywiście ma córkę i ostatnio mi powiedziała że myśli o kolejnej ciąży ale się waha bo boi się że będzie chłopak... gdyby wiedziała że będzie córka to od razu by działała a tak nie wie i na razie nie chce bo za nic w życiu nie chciałaby mieć syna... przykre to szczególnie jak ktoś o czymś marzy tak jak my tutaj o danej płci a ktoś Tobie takie rzeczy wygaduje wiedząc że masz syna :wściekła/y: ja też nie wyobrażam sobie życia bez mojego synka mimo to marzenia o córci nie wyjdą mi nigdy z głowy bo w pierwszej ciąży też modliłam się o córcię i wtedy głupia byłam bo jak się dowiedziałam że synek to kilka dni popłakiwałam :sorry2: a wiadomo że zdrowe dziecko najważniejsze... chociaż znam siebie i nie wiem jak przyjmę wiadomość o drugim synku ale jak na razie myślę pozytywnie i musi się udać :-)
Miłej nocki kobietki

Do góry