reklama
Piranhu dziekuję za wyjasnienie co do Potasu. To też troszkę przestroga dla nas dziewczynkowych , że do diety trzeba podejść z rozsadkiem
Piranhu u mojego męża również wyniki Sodu i Potasu identyczne jak u mnie, Potas jedynie o 0,01 niższy niż u mnie
choć mojego męza nie da sie do konca kontrolowac co do diet bo w pracy to jest roznie i generalnie on to lubi wedliny, pasztety, mieso- ja nie koniecznie, a jednak wyniki są fajne
Powtórzymy jeszcze tak w czerwcu je
A jeszcze tak mysle odnosnie tej rozpiski co podała Justi_ bo tam zauwazyłam coś takiego- ze te produkty które podane sa jako zakwaszajace, srednio i bardzo - powoduja oczywiscie zakwaszenie, ale u mojego meza powoduja zgage, te ktore sa tam podane jako alkalizujace nie wyplywaja tak na niego- zero zgagi. Czy czasem autor tej rozpiski sie nie pomylił i nie wrzucił przypadkiem produktów ( niby na dziewczynke, i niby na chłopca ) ktore powodują zakwaszenie żołądka, soku żołądkowego, a nie całego organizmu? To tylko takie moje spostrzezenie. bo biorac pod uwage tą rozpiskę i to co juz wiemy na temat diet, kilka rzeczy się wyklucza min. maliny, sól itd
Wiec Justi dokładnie, nie popadajmy w paranoje
wszystko z głową
Elmo mam nadzieje że i u mnie tak będzie , fajnie że córcia zaakceptowała nowego domownika. U mnie roznica jak dobrze pójdzie bedzie 6,5 r
duzo troche
Piranhu u mojego męża również wyniki Sodu i Potasu identyczne jak u mnie, Potas jedynie o 0,01 niższy niż u mnie
A jeszcze tak mysle odnosnie tej rozpiski co podała Justi_ bo tam zauwazyłam coś takiego- ze te produkty które podane sa jako zakwaszajace, srednio i bardzo - powoduja oczywiscie zakwaszenie, ale u mojego meza powoduja zgage, te ktore sa tam podane jako alkalizujace nie wyplywaja tak na niego- zero zgagi. Czy czasem autor tej rozpiski sie nie pomylił i nie wrzucił przypadkiem produktów ( niby na dziewczynke, i niby na chłopca ) ktore powodują zakwaszenie żołądka, soku żołądkowego, a nie całego organizmu? To tylko takie moje spostrzezenie. bo biorac pod uwage tą rozpiskę i to co juz wiemy na temat diet, kilka rzeczy się wyklucza min. maliny, sól itd
Wiec Justi dokładnie, nie popadajmy w paranoje
Elmo mam nadzieje że i u mnie tak będzie , fajnie że córcia zaakceptowała nowego domownika. U mnie roznica jak dobrze pójdzie bedzie 6,5 r
Piranha
Fanka BB :)
Airfix, ja kiedyś zrobiłam tą listę przetłumaczając jakąś anglojęzyczna stronę :-), tam pisali o produktach zakwaszających lub alkalizujących organizm. Justi dopisała, że przy diecie dziewczynkowej można spożywać produkty z drugiej listy a z pierwszej nie - nie do końca tak jest bo wiele z tej drugiej listy odpada z uwagi na inne właściwości tych produktów, to jest tylko lista zakwaszających i alkalizujących produktów a nie zalecanych i zakazanych w diecie dziewczynkowej. Zgaga jest jednym ze skutków zakwaszenia organizmu.
Ostatnia edycja:
Piranju, dziękuję za pamięć. Mój synek właściwie bez zmian, nadal katar i wysoka temperatura , ten Bactrim chyba na niewiele się zdał, nie wiem czy dzisiaj wzywać doktora do domu czy poczekać do jutra bo mam umówioną wizytę. Póki co trudno mi się dostać do komputera bo synuś nie może się oderwać od gier 
Dziewczyny, gdzie kupujecie testy owulacyjne (na ebay nie mam konta!!!)? Ja kupowałam ostatnio na all u Vitalmarkt ale oni coś ostatnio ociągali się z wysyłką.
Miłego dnia życzę!

Dziewczyny, gdzie kupujecie testy owulacyjne (na ebay nie mam konta!!!)? Ja kupowałam ostatnio na all u Vitalmarkt ale oni coś ostatnio ociągali się z wysyłką.
Miłego dnia życzę!
ilaczek
Vivienko ja piję jedną kawę rozpuszczalną bez mleka, ma ona swoje plusy bo wypłukuje magnez, a jak przeliczyłam sobie swoje odżywianie to lekko magnez przekraczam więc nie zaszkodzi jedna dziennie.
l-karnitynę ja podaję mężowi w dawce 1000mg od razu i nie zwiększam, tak jest chyba na razie dobrze.
potasu mój mąż nie bierze, wystarczy ta ilość, którą przyjmuje w diecie.
wiesiołek, ja biorę dawkę 1000mg dziennie, czyli po jedną kapsułkę dwa razy dziennie tylko do owu.
poza tym jeszcze na śluz dobrze działa olej lniany 1000mg.
właśnie to jest w dietach najgorsze, że jedne produkty mogą zakwaszać tak jak wołowina, ale z drugiej strony ma dużo potasu i podnosi testosteron. trzeba sobie troszkę przeliczyć minerały. ja zajadałam się migdałami, ale potem doczytałam że mają pomimo potasu dużo magnezu i wapnia co bardzo przekroczyło te dzienne normy. trzeba sobie wyśrodkować, żeby w diecie chłopczykowej nie brakowało też magnezu i wapnia i w diecie dziewczynkowej, żeby był potas i sód. zresztą nie da się tego uniknąć, żeby tych składników było brak.
ja jestem ponad dwa miesiące na tej diecie, skurcze łydek miałam z kilka razy (brak magnezu), ale trochę migdałków podjadłam i jest ok. tylko sód taki podwyższony powoduje u mnie trochę ospałość, ale nie codziennie.
pozdrawiam Was Wszystkie Kochane, buziaki :-)
l-karnitynę ja podaję mężowi w dawce 1000mg od razu i nie zwiększam, tak jest chyba na razie dobrze.
potasu mój mąż nie bierze, wystarczy ta ilość, którą przyjmuje w diecie.
wiesiołek, ja biorę dawkę 1000mg dziennie, czyli po jedną kapsułkę dwa razy dziennie tylko do owu.
poza tym jeszcze na śluz dobrze działa olej lniany 1000mg.
właśnie to jest w dietach najgorsze, że jedne produkty mogą zakwaszać tak jak wołowina, ale z drugiej strony ma dużo potasu i podnosi testosteron. trzeba sobie troszkę przeliczyć minerały. ja zajadałam się migdałami, ale potem doczytałam że mają pomimo potasu dużo magnezu i wapnia co bardzo przekroczyło te dzienne normy. trzeba sobie wyśrodkować, żeby w diecie chłopczykowej nie brakowało też magnezu i wapnia i w diecie dziewczynkowej, żeby był potas i sód. zresztą nie da się tego uniknąć, żeby tych składników było brak.
ja jestem ponad dwa miesiące na tej diecie, skurcze łydek miałam z kilka razy (brak magnezu), ale trochę migdałków podjadłam i jest ok. tylko sód taki podwyższony powoduje u mnie trochę ospałość, ale nie codziennie.
pozdrawiam Was Wszystkie Kochane, buziaki :-)
Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny,
Oczy niebieskie GRATULACJE!!!! i szybkiego powrotu z syneczkiem do domciu
Annette dziewczyny kiedyś pisały że te testy są niezłe ale ja jeszcze z nich nie korzystałam:
TESTY OWULACYJNE 20szt+ 5 TEST CIAZOWY OWULACYJNY (4046939374) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Małe liski nadal jestem pod wrażeniem jak fajnie się do tego planowania przygotowujesz - Tobie po prostu musi się udać musi! musi! musi! - nie ma innej opcji.
A jak sprawy "pieluszkowe" u synka - podjęliście już próby "nocniczkowe"?
ilaczek zdaje się że kiedyś pisałaś coś o ogórkach kiszonych - muszę Ci powiedzieć że ja je uwielbiam...i mam 2 chłopców więc chyba można sobie na nie pozwolić;-)
Oczy niebieskie GRATULACJE!!!! i szybkiego powrotu z syneczkiem do domciu
Annette dziewczyny kiedyś pisały że te testy są niezłe ale ja jeszcze z nich nie korzystałam:
TESTY OWULACYJNE 20szt+ 5 TEST CIAZOWY OWULACYJNY (4046939374) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Małe liski nadal jestem pod wrażeniem jak fajnie się do tego planowania przygotowujesz - Tobie po prostu musi się udać musi! musi! musi! - nie ma innej opcji.
A jak sprawy "pieluszkowe" u synka - podjęliście już próby "nocniczkowe"?
ilaczek zdaje się że kiedyś pisałaś coś o ogórkach kiszonych - muszę Ci powiedzieć że ja je uwielbiam...i mam 2 chłopców więc chyba można sobie na nie pozwolić;-)
Ja też się zdołowałam, jak przeczytałam te pożegnanie...straszne to wszystko, taka młoda kobieta 
Piraniu, a te moje niskie fSH nie powoduje, że komórka jest gorszej jakości? Nie sprzyja to jakimś wadom u dzidziusia? Boje się...
I jeszcze pytanko do Dziewczyn, które kupowały preparat z lukrecją, ile tego wyciągu ma być?350mg wystarczy?
czy przy planowaniu dziewczynki M też powinien łykać B-kompleks czy tylko ja?
Piraniu, a te moje niskie fSH nie powoduje, że komórka jest gorszej jakości? Nie sprzyja to jakimś wadom u dzidziusia? Boje się...
I jeszcze pytanko do Dziewczyn, które kupowały preparat z lukrecją, ile tego wyciągu ma być?350mg wystarczy?
czy przy planowaniu dziewczynki M też powinien łykać B-kompleks czy tylko ja?
Ostatnia edycja:
Piranha
gdusia, fajny pomysł z wrzuceniem wyników w stopkę :-) Nie będzie żadnych wad, bez obaw. Nie wiem co myśleć o Twoich wynikach, FSH masz dość niskie, wiele laboratoriów podaje normy od 3,5 więc masz na granicy ale jeszcze mieścisz się w normie. Gdyby LH i estradiol były niskie to wskazywałoby to prawdopodobnie na niewydolność przysadki a te 2 hormony masz w normie. Możesz spróbować bez stymulacji a jeśli się nie uda to spróbujesz z nią. B-Complex łykasz tylko Ty.
Matik2012
Maran-tcha o ile mnie pamięć nie zawodzi to pisałaś , że Ty posiadasz test owulacyjny na ślinę a w zasadzie taki mikroskop na ślinę tak?? czy to taki afrodyta czy inny?
powiedz mi czy jesteś z niego zadowolona czy zawsze potwierdza?
szczerze powiem mam dość takich paskowych sikaczy
i zastanawiam się właśnie nad nim
Test płodności owulacyjny FERTILCONTROL NOWOŚĆ!!! (3995208054) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
powiedz mi czy jesteś z niego zadowolona czy zawsze potwierdza?
szczerze powiem mam dość takich paskowych sikaczy

Test płodności owulacyjny FERTILCONTROL NOWOŚĆ!!! (3995208054) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
reklama
maran-atha
Matik mam afrodyte I powiem Ci tak, nie wyznacza ona owulacji, tylko okres plodny, gdy jest dużo "paprotek" znaczy, że wzrosły estrogeny, po owulacji paprotek juz prawie nie ma prawie wcale, ale czasem przed owulacja sa wyrzuty estrogenu I wówczas mnie zwodziła ta moja afrodyta... bo nie wiem czy panietasz chyba we wrzesniu mialam taki lekki stress gdy sie okazalao, ze w 11 dc miałam duzo paprotek co wskazywalo by owulacje już niebawem a owu była dopiero ok. 20 dc wiec co do okresu płodnego może obleciec, ale co do dokladnego wyznaczenia owulacji wedlug mnie nie sprawdzi sie... to moje doswiadczenie 
pozdrawiam wszystkich serdecznie
u mnie dalej katar... zatyka mi uszy... ehhh nie lubie tego...
u nas dzis swieto narodowe: Dzien swietego Patryka
pozdrawiam wszystkich serdecznie
u mnie dalej katar... zatyka mi uszy... ehhh nie lubie tego...
u nas dzis swieto narodowe: Dzien swietego Patryka
Ostatnia edycja:
Podziel się: