reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Ja też nie lubię poniedziałków ...ehhhh !!!

Chorowitkom zdróweczka życzę !!! Pogoda niestety sprzyja przeziębieniom !!!

Nuuśka jak się ma Oleńka i Ł???

Piranha cieszę się baaardzo że Kajunię i Ciebie opuszcza przeziębienie...niebawem i Krzysia opuści katarek czy kaszelek !!!

Justi Małe liski i staraczki dziewuszkowe przepraszam że do Was najmniej się odnoszę w postach...ale kurcze ni nie mam za bardzo co pisać...nie znam się na dietkach itp. Ale jestem z Wami cały czas i mocno Wam kibicuję !!!

Lilly masz kopa w doopsko....tylko po co !!?? Nie masz mocy...odpuść dzisiaj sobie...jutro będzie lepszy dzień !!!
2Q==

Cieszę się niezmiernie że nasze staraczkowe mamusie się odzywają częściej
Ewelin, Elmo Czarna super że jesteście z Nami...może i Antosia się wreszcie odezwie ???

Oczy niebieskie czekamy kochana na Ciebie z niecierpliwością !!! CAŁUSKI OD BB CIOTKI

Ostatnia edycja:
Justi_ male liski- ja tez wlasnie mam problem z ta lista która wkleiła Justi. Wedlug tej listy mozna wołowine( a to czerwone mieso, podnosi testosteron ), mozna kakao, mozna sól, maliny sa wpisane do produktów na chłopca... nie wiem co o tym myslec. Wcinam kisiel truskawkowy ze niby zakwasza wedlug tej rozpiski-a zaraz sie okaze ze nie wolno. Też korzystam z tej ksiazki Tamary, ale tam mało produktów wymienionych. I przypaczcie się w tej ksiazce jest podany przepis na koktajl na sniadanie chyba, z malin a ma wiecej potasu niz magnezu w skladzie.Czyli jednak nie do konca ten potas całkowicie trzeba odstawic, wiec moze mozna sobie zjesc z raz w tygodniu ziemniaki ? ;) A jak jest z przyprawami?

Ja tak na szybko bo widzę, że piszecie o diecie i potasie. Nie można i NIE WOLNO całkowicie wyeliminować potasu z diety, niedobór oraz nadmiar potasu może spowodować ciężkie choroby a nawet śmierć. Należy mieć po prostu na uwadze, że dzienne zapotrzebowanie na minerały przy planowaniu dziewczynki wynosi:

Na++ (Sód) 700 - 1000 mg
K+ (Potas) 2 500 - 3 500 mg
Ca (Wapń) 1 200 - 1 800 mg
Mg (Magnez) 200 - 300 mg

Tak więc w diecie dziewczynkowej spożywamy aż 2500-3500 mg potasu dziennie, nie ma więc znaczenia, że w jakimś tam posiłku jest więcej K jak Mg, należy mieć na uwadze sumaryczne dzienne spożycie poszczególnych jonów :-)

Justi, należy wziąć wypadkową z produktów zakwaszających oraz tych z małą ilością K, Na, bogatych w Ca i Mg i niepodnoszących testosteron :-) ...wiem, wiem, trudna sprawa ;-)

Ostatnia edycja:
dziekuje wszystkim w imieniu mojej gromadki :)

dorcia je tylko ode mnie wazy 4500kg lekarz mowi ze dobrze przybiera i mam niczym nie dokarmiac raz moze dwa dostal butelke bo bylam zmeczona ale tak to ja go karmie i odciagam sobie ze w nocy mu daje raz z butli :) u nas zazdrosci nie ma pomaga colin i nadia naprawde jestm w szoku wiadomo czasami sie colin denerwuje ze cos by chciala aj a mu odrazu nie dam bo go karmie ale przyjdzie siadze kolo mnie i jest ok :)

pirahna moje poprzednie tez malo spaly a on jest inny ale to pewnie przez to ze szybciej sie urodzil;p chociaz przynajmiej mam duzo czasu jak on tak ladnie spi :)

MALE LISTKI skad ty masz taka super liste dla dziewczynki????:szok::szok: Jest cos takiego w podobie na chłopczyka?????:cool2:

Justi jak masz konto w ebay to ja polecam takie paseczki owu,sama je mam i jestem zadowolniona :cool:
50 Ovulationstests + 20 Schwangerschaftstests AIDE *Hohe Qualität & Sicherheit* | eBay

Daria masz przesliczna gromadke i oczywiście pozytywnie zazdroszcze.Wspanialy odstep miedzy dzieciaczkami.Powiedz mi dogaduje się Nadia z Colinkiem? Powiedz kochana stosowas jaks dietke na Colinka i Natanka ? czy tak ze szczesciem się udalo

Elmo super ze z dnia na dzien jest wa, coraz latwiej. Synek jest na pewno prześliczny. Dlugo trawlo jak corcia się w miare przyzwyczaila do braciszka?
Maran,gdusia zycze szybkiego powrotu do zdroweczka. Piranha zdowka dla Krzysia

Piranha nie wiem czy moge sie zapytac...:zawstydzona/y: powiedz mi w waszych imionach tz. twoim i twoch dzieci jest przypadek ze sie wszytskie na K zaczynaja :-):zawstydzona/y:
Nuuska, Kiraa jestescie naprawde niesamowite. Podziwiam was ze potraficie tak walczyc o wasze sczzescie. Naprawde trzymam kciuki i jestem pewna ze niedlugo będziecie piszczec i skakc z radości przed dwoma kreseczkami

Ja zaraz pedze na zakupki musze lodowke w chlopczykowe produkty napelnic.
Dziasiaj miesa wolowego oczywiscie w sosie pomidowrowym z brazowym ryzem :-) Ach no i oczywiscie popijam wlasnie wode z cyrtynka :cool2:
Ach walsnie chlopczykowe dziewczyny
  1. mozna pic kawe zbozowa bez mleka?
  2. Jak to jest z wiesiolkiem 2 tabletki 3 razy dziennie czy jak? Przez caly cykl czy tyko do owu?
  3. I kolejna sprawa jak to wyglada z potasem dla meza? Ma go brac czy nie? Na niebieskiej liscie nie ma ale u Elmo albo oczy niebieskie bylo na liscie.
  4. L-karnityna na lisie jest od 1000-2000 odrazu dawac najwyzsza dawke czy stopniowo podnosic?

Ostatnia edycja:
Daria cała twoja trójeczka jest do zacałowania
jeśli chodzi o śpiącego najmłodszego królewicza to może po prostu trafił ci się taki śpioszek dzięki temu tak jak pszesz możesz zająć się pozostałą dwójką
Vivienka nie mam niestety konta na e-bayu :(

Dorcia
nie masz za co przepraszać :) dziękuję za && na pewno każdej z nas się przydadzą
dobrego słowa i kciuków nigdy nie za wiele :)

Pirania oj tak to zdecydowanie wyższa szkoła jazdy ... :)
doktora bym z tego nie zrobiła heh
muszę to na spokojnie w domu raz jeszcze przeanalizować :*

dobrze, że już z waszym zdrowiem lepiej

Airfix wydaje mi się, że raz w tyg ziemniaki nie zaszkodzą, zreszta u mnie z reguły niedzielne obiadki są u rodziców więc bez ziemniaków, klusek się nie obejdzie ... nie możemy popaść w jakąś paranoje ;)

Kira
każdy ma złe dni ... twoje miną ... już za kilka dni kalendarzowa wiosna zaświeci słońce i będziesz nadal walczyc jesteś młodą kobietką na pewno dasz radę :) zobacz ile osób na forum ci kibicuje :)

Nuśce równeiż i każdej starającej się mamuśce z osobna przesyłam dużo pozytywnych myśli

chłopczykowe dziewczyny wydaje mi się, ze jeśli chodzi o diete macie troszke ułatwione zadanie, bo możecie dużo więcej niż my dziewczynkowe, ale wszystkie damy radę spełnić swoje marzenia w końcu w grupie siła :)

Ostatnia edycja:
Vivienka, to w sumie przypadek ale fajnie wyszło ;-), M wybija się z naszej Trójcy bo ma imię na T ;-)

Jeszcze Was nie doczytałam, przeczytałam to Pożegnanie po prawej stronie i jakoś doła złapałam, jakie to życie czasem jest niesprawiedliwe, ta dziewczyna miała dzieci dokładnie w wieku moich i była prawdopodobnie 2 lata ode mnie młodsza :-(

Ostatnia edycja:
reklama
Dorcia wiesz przeciez ze BB wciaga ;-)

Matik
musze czasem zajrzec zeby przypomniec wam ze ciagle trzymam za Was kciuki &&&& !!!

Vivienka no malemu leci 6 tydzien, corka ma 5 lat. Zakochala sie w bracie od pierwszego wejrzenia, ani przez moment nie zrobila mu celowo czegos zlego ani nie okazala zazdrosi wprost, ale jego narodziny nie pozostaly bez wplywu na jej zachowanie, byla rozdrazniona, placzliwa, przezywala wrecz skrajne emocje. Oczywiscie sama nie potrafila tego nazwac ale nawet panie w przedszkolu widzialy wielka zmiane.Jeszcze nie do konca wrocila do normy ale pewnie juz nigdy nie bedzie tak samo, w koncu juz nie jest pemkiem swiata a dla niej to duzy szok ale jakos damy rade :) Pozdrwiam i powodzenia w staraniach :)

Do góry