reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piraniu, to mam taką nadzieję, że wlaśnei te nocki to tylko choróbsko, a nie tfu tfu jakieś następstwa szczepionek. Kurcze, co to za świat, żeby rodzic jedno, był zmuszany do szczepienia dzieci czymś co nie wiadomo czy nei szkodzi, dalej, informacje o skutkach ubocznych są tak ukrywane i jeszcze potem się musiał zastanawiać czy swoim byciem zgodnie z prawem nei zaszkodził kruszynce, ech. Wszystko będzie dobrze!!

Nusia to czekam na zdjęcia jak juz sezon balkonowy otworzysz!! my mamy mały balkon, ale uwielbiam na nim przesiadywać wieczorami jak robi się cieplej. chyba w tym roku też skuszę się na surfinie, one zawsze pięknie wyglądają :) a tuje nie rosną jakoś mega wysoko?

Matik piękne kolorki!! super letnia kolekcja, tymi od 4 do 7 spokojnie każdym bym siebie malowala :) a to są zwykłe lakiery czy hybrydy?

Dorciu :*** nawet nie gadaj takich bzdur, jak lekarz w domyśle dawał do zrozumienia że przed lipcem zaczniecie, zobacz, lipiec to już za 4 miesiące!! beta spada do zera i działamy, a właściwie działacie :)) wiesz, ze ja też bym jakiegoś drinka łyknęła, a czuję ze mi tyci tyci by wystarczył, przecież od grudnia abstynentka ze mnie pierwsza klasa;)
ale faktycznie, to niezłe terminy, szczególnie jak się je zestawi z innymi specjalistami.

reklama
Maran
1000 laat 1000 lat kochana, spelnienia marzen :-)

zakreciu
cuuudna zakretka :-) piekna, gratuluje

dorcia
niezle podejscie Twojego doktorka, mi by to niestety raczej przeszkadzalo, tzn moze by mnie oniesmielalo:tak:

pozdrawiam wszystkie nowe dziewczynki, sorrki ze nie wymienie kazdej z osobna, ale za kazda zaciskam moccno kciuki

matik
przesliczne kolorki, ja dzis bylam u kosmetyczki, mam red, ale srednio mi sie widzi, lubie pastele, moze nawet jakis pastelowy braz, kolor piasku. Ostatnio mialam taki lakier chropowaty jak z cukrem, wiesz o czym mowie ;)

piranju
gnalam jak szalona na ponranie krwi po pracy, pani powiedziala, ze nie ma sensu pobierac wieczorem, bo hormony te maja swoje pulsy wydzielania, i te normy laboratoryjne sa na tzw piki poranne na czczo i nie ma sensu tracic kasy, bo bedzie wynik, ktorego nie mozna odniesc do norm laboratorium, wiec mam byc jutro w 4 dc rano......:angry:

Anias w 3 nam sie udalo

Dziękuję Wam dziewczyny za mile slowa i za to ze jesteście:-*

Dzis nie udalo mi sie znowu doczytac:-(
Musiałam isc do ksiegowej a później zajelam sie prezentem dla mojej siostrzenicy Lenki Jak skoncze to wrzuce zdjęcie:-)

Pamietajcie że za kazda trzymam mocno kciuki :-)

Spijcie dobrze Skończylismy dzisiaj ogladac serial to wieczorem będę miala trochę czasu poczytać Was

hejka!!
No i moje nadzieje o naturalnym porodzie sie rozwialy. Maly sie nie przekrecil. Na 4 kwietnia mam cesarke umowiona.
Przesylam oczywiscie niebieskie fluidki ciazowe ~ ~ ~ ~~ ~ ~ ~~ ~ ~ ~

dzięki dziewczyny za odpowiedzi,
Tak to są hybrydowe lakiery, od kiedy spróbowałam hybryd to na zwykłe nawet nie zaglądam, wygoda przez 3 tyg spokój, nic się nie ściera a na stopach rewelacja zwłaszcza, ze tu chodzi się z odsłoniętymi stopami więc i paznokcie muszą wyglądać a z hybrydkami mam spokój na długo

Matik
ja hybrydow jeszcze nie robilam, ale moja Mum robila i zachwycona :-). Mysle ze na lato se zrobie :happy2:

mamawczesniaka
spokojnie, moze sie obrocic nawet 5 min przed cesarka, wiec spokooooo :rofl2: kciuki za obrot :rofl2:

Dorcia rano poszlam do lekarza, myślałam ze dwa dni wolnego wystarczą na podkurowanie ale się nie dało, nie miałam mocy, lekarka powiedziała że mam to wyleżec bo grypsko więc do poniedziałku w domu

Mamawcześniaka podobno są ćwiczenia które mogą spowodować obrócenie się dziecka, w szkole rodzenia polecali mi kiedyś cos takiego
bo mój był ułożony główką do góry ale na szczeście się obrócił bez ćwiczeń. Ale jest np coś takiego

Połóż się na plecach, na ułożonej na podłodze poduszce. Unieś biodra do góry, podkładając pod nie kilka poduszek. W tej pozycji płód odsunie się od miednicy i może zacząć się poruszać. Jednocześnie można delikatnie masować brzuch, żeby skłonić dziecko do obrotu. Wykonuj te ćwiczenia przez 10 minut, kilka razy dziennie.

Ostatnia edycja:
Maggie dzięki kochana, znam te ćwiczenia. Leze z tyłkiem na poduszka az mi żołądek pod gardło podchodzi. Masowac sie trochę boje zeby skorczy nie wywołać. Wiem, ze mam jeszcze trochę czasu ale coś czuje ze mu wygodnie głowa walić mnie w żebra...

hej kochane :D

matik sliczne te lakiery, powiem Ci, ze ja nie uzywalam jeszcze hybrydow ale wiele osob je poleca :-)

vivienka kochana juz zmienilam, nie wiedzialam ze Ty tez siusiaczkowa :D

Swoja droga widzicie ile Nas juz jest na liscie ? wow ! 15 oczekujacych na staranka :-)

attachment.php

Starających się : 6
Oczekujących na staranka : 15

KWIECIEŃ 2014 :

Annette - termin @ 02.04 ( 5 cykl starań )
Matik2012 - termin @ 03.04 ( 11 cykl starań )
Kiraa - termin @ 05.04 ( 6 cykl starań )
anias2 - termin @ 06.04 ( 6 cykl starań)
Nuuuśka - termin @ 11.04 ( 11 cykl starań )
krystianmartin - termin @ .04 ( 24 miesiąc starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( kwiecień 2014 )
ilaczek ( kwiecień 2014 )
Elle87 ( kwiecień/maj 2014 )
milla ( maj 2014 )
Justi_ ( maj/czerwiec 2014 )

roszpunka ( wiosna/lato 2014 )
małe liski ( czerwiec 2014 )
czarna_perła ( czerwiec 2014 )
Vivienka ( lipiec/sierpień 2014 )
kate.. (lato 2014 )
Airfix ( lato 2014 )