reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

witam... ja dziś jakos tak późno pisze... dziś na mój kark wskoczyły dwie trójki... czas biegnie nieublaganie a odkiedy mam dzieci jakby 2xszybciej... też macie takie wrażenie...

Piranha dużo dużo zdrowka dla Kai... wiem doskonale jakie to męczące I dla dziecka I dla nas matek siedzących z nimi cały czas w domu, wiec I dla Ciebie cierpliwości pokoju...
Ana fajnie, ze podjeliście decyzje, ze jednak zawalczycie &&& trzymam za pomyslność :)

wszystkich pozdrawiam I kazdemu dobrze zycze według jego planów I pragnienia serca :)

reklama
maran najlepsze życzonka -spełnienia,miłości i dużo radości :-)

i zgadzam się od kiedy mam dzieci to czas płynie szybciej lub inaczej po dzieciach widać upływ czasu,aleja zawsze mówię mam duże dzieci,a ja wciąż młoda :p

Ostatnia edycja:
Pirania dziś jest 7dc a wczoraj robiąc badania miałam 6dc
dokładnie nie pamiętam jakie badania pisałam wcześniej ale jak będę miała wyniki to wszystko tu dokładnie napiszę

Niuśka generalnie tak normalny okres miałam 9.12 potem kolejny ale tylko 1 tampon i to i tak mało 9.01 potem tylko plamienie 14,02 i teraz 22.03 krew przez 2 dni ale taka ładna krew bez wielkich skrzepów tylko krew więc ładnie to wyglądało sądzę, że teraz spokojnie po tym krwawieniu mogę uznać, ze jest to 1 dc nowego a te wcześniejsze to nie wiem . ale zostawmy tamte dobrze że przyszedł okres normalny i ten policzmy jako 11cykl od maja kiedy to dokładnie mierzę tempki.
Ale teraz już nie mierzę chociaż dziś chciałam zmierzyć ale zasnęłam z nim :szok::-D dobrze , że nic mi się nie stało szok
termometr ma niby funkcję pamiętania ostatniej tempki ale jakoś nigdy mi się nie udało tego włączyć więc pewnie nie ma a pani w aptece się po prostu pomyliła

Marantha STO LAT Kochana to ty tylko o 1 roczek ode mnie jesteś starsza , masz rację teraz jakoś szybciej te latka lecą choć ja jakoś się na tym nie zastanawiam i nigdy nie pamiętam , które to już moje urodziny zawsze odejmuję sobie 4 od mojego męża i już wiem :tak::tak::-D:-D:tak::tak:

Kira miło słyszeć , że się cieszysz :tak::-)

Powiedzcie mi, czy ktoś podczas tego tygodnia zobaczył 2 kreski lub płeć rozpoznano :confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused:

Mówicie , że lakier paznokci tylko czerwony??? a miętowy? różowy naturalny, beżowy?? nie robicie takich kolorków??

Maran 100 Latek :)))) Wszystkiego co najpiękniejsze i co Ci się wymarzy :))

Ana87 z tym O + 12 to u mnie tez by ciezko było, bo tak samo jak u Ciebie, w tamtym cyklu i dwa poprzednie cykle czułam kiedy pękł pecherzyk, a w tym miesiacu bylam przekonana ze bedzie owu z prawego jajnika, temp spadła, ale bolu owulacyjnego nie było, na drugi dzien temp wzrosła a tu bol owulacyjny po lewej stronie- a na razie na ovufriend mi nie wyznaczylo owulacji, jakis dziwny wykres w tym miesiacu, w koncu nie wiem czy mialam owulacje czy nie, i z ktorego jajnika

anias najwazniejszy luz ;) i zaraz bedziemy gratulowac dwoch kreseczek :)

Cześć wszystkim :tak:

Nuuuśka - dzięki za namiary na endokrynologa - spróbuję się tam umówić :happy2: Twoja Olusia już ma chłopaka? wow:szok: no właściwie jak sobie przypomnę, to może faktycznie w tym wieku pojawiały się pierwsze szkolne miłości ;-)

małe liski - świetnie, że Twój mąż choć częściowo stosuje się do diety :tak: może do mleka też się przekona, a może suplementy będą wystarczające :-)

gdusia - w przypadku mojego męża - też pewnie będzie problem z tą dietą :-(

Ana87 - powodzenia w staraniach o drugiego bobaska :tak: mamy synków w podobnym wieku :-D to teraz przydałaby się może siostrzyczka :-)

maran-atha
- wszystkiego najlepszego z okazji urodzin !!! :tak: :-*

Airfix, Ana87 - też myślę, że z tym O+12 nie jest tak prosto - ja jakoś nie potrafię dokładnie określić terminu ovu - testy niby wskazują, że jest podwyższony poziom LH, tempka spada, brzuch boli, ale kiedy jest faktycznie owu ja nie wiem?? a z opisu Piranhy wynika, że to jest takie proste ;-)

reklama
Maran-atha kochanieńka spełnienia marzeń !!! Zdrówka ,miłości i cierpliwości !!!

Nuuśka
tak daliśmy radę z zadaniem...ale te książki są chore...chore zadania !!! I tyle tego że pół dnia siedziałyśmy nad majcą !

A ja po wizycie u mojego gina !!! Kocham gościa ...normalnie kocham !!! Jest tak strasznie delikatny i niesamowicie miły !!! A teksty to ma takie że często wybucham śmiechem.
Np....jak się mają Twoje maluszki ( cyce znaczy się) kiedy były macane ?
Komuś może się nie podobać takie podejście....ja się cieszę że na niego trafiłam...moje szczęście w nieszczęściu !!!
Do rzeczy macica ładna :) Pęcherzyka dominującego brak,niewielka ilość płynu w zatoce Douglasa i co mnie zszokowało endometrium 6 mm ( malutkie jak na 20 dc )
Mówi żeby się nie nastawiać na regularne cykle...bo to różnie może być !!!
Ten wzrost bety z 20 na 26 uznał za błąd laboratoryjny ... gdyby był wzrost około stu procentowy mam się martwić !!! Na razie jest super !!!
Dostałam skierowanie na ...morfologia,mocz,Tsh ,Toxo IgM,Różyczka IgM,CMV IgM i Beta
Mam je zrobić kiedy dostanę zielone światło...a że wizytę państwową mam dopiero w lipcu to dał mi teraz skierowanie co bym nie musiała płacić ( czyli uważa że zaczniemy się starać przed lipcem ???)
Ten lekarz jest tak niesamowicie pozytywnym człowiekiem że szok !!!
Więc wizyta udana !!!

Do góry