reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

witam sie...
długo mnie nie było ale naprawde nie mam czasu...praca praca praca...
...pozatym diete mam od 6 lutego i juz mam dosyć...nie moge juz...wymiotowac mi sie chce od tebletek i od nabiału...chyba będę wcześniej sie starała nie wytrzymam dłużej na tej diecie...wczoraj to tak mnie skręcało ze musiałam odstawic wszystko na dzien ..nie mogłam nic przełknąć..a o tabsach fuujj...no ale nie najadłam sie nic z zakazanej listy...diete trzymam rygorystyczną...
małe listki jak dobrze pamietam ...mój mąz tez diete stara sie trzymac..ale czasem cięzko mu...tabsy wcina raz zje raz zapomni i tak to wygląda...ale ja tez mysle ze to w duzej mnierze zalezy od kobiety ...tym bardziej ze jak czytałam na poczatku tego wątku to mężowie chyba nic nie brali żadnych tabsów a babki nie zajadały sie takimi ilościami jak my teraz...wiec jestem dobrej mysli...co do odległości to ja sama wie wiem ja sie troche tez boje zebym nie trafiła w owu...chociaz jak nie bedzie sluzu o cechach płodnych i ph zachowane to chyba nie ma róznicy w jaki dzień...zobaczymy
mam do Was pytanko duzo pijecie miety bo ja tak średnio ze 3 na dzień i tu (jaki macie kolor moczu - bo mój mnie zaczyna martwic bo mam wrazenie ze zaraz zacznie świecić :-D taki jakby zielony ale bardzo jasny...kurcze wiem ze ta dieta nie jest zdrowa a szczególnie dla nerek..ale moze to faktycznie od tej miety...
a...mam wykres na 28dni.pl czy wy tez płacicie za przedłużenie konta ...pytam bo mi sie dzis kończy i nie wiem co dalej:rofl2:
...dzis jest tak pieknie...miłego dnia..podrawim wszytskie i przepraszam ze nie doczytałam i nie odpowiedziałam każdej z osobna ...

reklama
Hej dziewczynki no taka piękna pogoda a ja z grypa w domu leze
Ana ciesze sie ze planujesz drugiego dzieciaczka, kibicuje Ci z całego serca!
Mamakaja no u Ciebie same dobre wieści, ja wiedzialam bardzo sie cieszę!
Dorcia, Nuska Krystian Buziaki !

Hej hej!

Niestety nie doczytałam Was, Kaja jest chora a więc przy okazji bardziej marudna i czasu mi brakuje.

Matik, a jakie badania hormonów zrobiłaś i w którym dc?

Nuuuśka, faktycznie tempka sukcesywnie pnie się w górę, będzie lepiej spadek widać :-D

Kirra, dzięki kochana, i wzajemnie! :-) Ja bym LH, FSH, AMH, estradiol i testosteron zrobiła dziś po pracy jeśli dasz radę, jutro już 4 dc.

małe liski, cukier tak naprawdę ma plusy i minusy zarówno przy planowaniu córeczki jak i synka, niestety zmniejsza wchłaniania wapnia stąd odradzany jest przy staraniach o córcię, cukier zakwasza co jest minusem w przypadku synka a plusem w przypadku córeczki, w połączeniu z proteinami podnosi znacząco i na długo poziom glukozy w krwi co sprzyja poczęciu chłopca.

Ana
, super, że staranka już niebawem! Tego rodzaju preparaty (węglowodanowo-białkowe) podnoszą testosteron (uwalniana jest większa ilość GnRH z mózgu, GnRH pobudza produkcję LH a LH aktywuje enzymy przekształcające cholesterol w testosteron) więc zalecane bardziej przy planowaniu synka. A M ćwiczy na siłowni, że coś takiego chce zakupić? Pytam gdyż ćwiczenia budujące masę mięśniową też podnoszą poziom testosteronu.

mamakaja, jak fajnie, że wróciłaś do nas. Dobrze, że wszystko się tak zakończyło i niebezpieczeństwo minęło, łożysko ma jeszcze dużą szansę się podnieść. Ależ masz Psotnika/Psotniczkę w brzuchu, niezłe psikusy mamie i lekarzowi robi :-)

Elle, nie stresuj się tak odstępem, widzę, że Shettles głęboko zakorzenił się w naszej psychice :-) Skuteczność O+12 polega nie na 12 godzinach ale na fakcie, że zazwyczaj wtedy pH jest niskie, śluz gęsty, plemniki Y zostają unieruchomione przez pH więc wyścig wygrywają plemniki X (komórka jajowa jest już uwolniona więc jest to faktycznie wyścig do mety a nie do poczekalni zwanej bańką jajowodu ;-)), same możemy stworzyć takie warunki a jeśli EWCM (tak jak było u mnie) znika i pH spada jeszcze przed owulacją to zadanie jest dość proste :tak:

kifsi, daj znać co lekarka na to :-)

Piranha dziekuje za twoje rady.Jestes nie zastapiona. DUZO zdrowka dla corci.:tak:
Dziasiaj bylam u mojej lekarki domowej i zrobilam prolaktyne jutro będę miala wyniki. Nie było wcale za tak drogo jak myślałam 15e choc tanio tego tez nazwac nie można. Już się nie mogę doczekac jutra. Myslisz ze jak dostane pierwszy okres dopiero wtedy robic serie badan hormonalnych (tarczyca,testosteron,progesteron,estradiol)

Nuska mogłabym prosić o zapisanie do twojej magicznej listy na starnka na czerwiec? Może twoja magiczna lista przyniesie mi szczescie:tak: fajnie ze nie tylko mi sa obce niektore skroty :happy2:
Airfix nie boj się porodu,na pewno ten co przeszlas nie wiaze się z milymi wspomnieniami ale jest teraz naparwde duzo”normalnych” szpitali może sa jakies dziewczyny z twoich okolic żeby ci podpowiedzialy:tak:

Maran to szybko wróciła ci płodność,dziekuje za szczegółowy opis. Czeka nas niezły wydatek jeżeli chodzi o robienie badan hormonalnych. Ja tez nie mogę się jeszcze plapac jakie badanka i kiedy się robi.Ale starannie notuje wypowiedzi:-)

Lili81 ja jestem znowu przykładem bardzo niecierpliwym i po poronieniu odczekalam tylko do pierwszej miesiaczki i ku mojemu zdziwieniu od razu zaskoczylam i teraz kruszynka skonczy lada dzien 6 miesiecy.Musisz słuchać na swój organizm.

Gorgusia ty już wiesz co tam pod serduszkiem nosisz?? Jeszcze tylko 5 dni do wizyty;-)
Ana87 gratuluje podjecia decyzji o kolejnym bobasku

Mamakaja fajnie ze już się uspokoilo z oplawami i jest wszystko ok.Widac dzidzia będzie charakterna, jak już tak rogi pokazuje:-p

Elle87 emocje rosna, jeszcze tylko ponad miesiąc do staranek
Ilaczek trzymama kciuki za wyniki meza niech będą wzorowe.Jutro ekscytujacy dzionek ja tez odbieram moja prolaktynke :tak:Mowisz brokul dobry dla naszych mezow? A dla nas nie za bardzo,czy jest ok.?Jakie warzywka sa lepsze?

Dorcia

ilaczek

male liski

kifsi

Annette

mamakaja

krystianmartin

Vivienka

dziękuję Wam za odpowiedz, a tak naprawdę potwierdzenie tego, że nie muszę tyle czekać. A więc zaczynam dietę dziewczynkową, czekam na miesiączkę , parę miesięcy i do dzieła ;))

Chce jeszcze zrobić badania morfologii i tarczyce, czy mogę zrobić je tego samego dnia i kiedy?

Ciesze sięże przyjęłyście mnie z powrotem
Nuśkkka- temperatura utrzymuje się w granicach 38 i w góre,chociaż jak dochodzi do 38,5 to już ją zbijam –byłąm dziś znów u pediatry , noi tak jak myślałam osłuchowo czysto a co do gorączki to lekarka powiedziała żemoże się utrzymywać do 6 dni nawet, ale jak do jutra nie przejdzie to mam daćantybiotyk.
Dorcia- myślimy na razie się starać w tym rokuJ nasz synek pyta kiedy będziemiał brataJ :*
Maggie2205, Vivienka Małe listki, Anette, Ilaczek,- dziękujeza odpowiedziJ
Piranho- tak też myślałam co do tych preparatów mojego M.ale on już to sobie zamówiłLzdecydował się na tego typu preparaty ponieważ chce przybrać masy ciałka troche, ponieważ doszedł do wniosku że jest bardzoooo chudy. Nie ćwiczy na siłowni. Chcemieć niby więcej siły dlatego coś takiego kupił, doradził mu kuzyn………….zmartwiłamsię ponieważ ja chciałam zakupić witc i b-complex , ale jak on będzie pił takieeksperymenty to nie wiem czy jest sensL?????tak się nastawiłam na planowanie dziewczynki…………………..
Airfix- planujemy kolejnego bobaska na pewno w tym roku alekonkretnie kiedy to nie wiemJu nas róznie to bywaJna pewno chcem spróbować metody 0+12, jakoś bardziej jestem do niej przekonana.Tylko nie w każdym cyklu możemy się starać ponieważ nie w każdym cyklu mam bólektóre moim zdaniem są momentem owu. W tym miesiącu np. ich nie miałam apoprzednio byłyL

małe liski, elle mój m też nie za bardzo chce być na diecie on uwielbia słodyczy(w tłusty czwartek zjadł 12 pączków!) witaminy da sobie wcisnąć:-p a do tego mówi,że chce syna(w drugiej ciąży też tylko syn no i jest),ale widzi,że mi zależy ,ostatnio jak test był pozytywny to kupił mi róże jak powiedziałam,ze nie trzeba to on ,że to dla córki,a nie dla mnie :)
słonecznego popołudnia(ale raczej takie jest ):-)

reklama
Witam :)

jej ile mnie tu nie bylo! szoook

I oglaszam wszem i wobec ze wrzucam na luz, nie mierze temperatury, nie robie testow, nie licze dni cyklu. Nie wiem jak dlugo to potrwa, ale na razie tak postanawiam. Moze mi sie odmieni, nie wiem :)

Nusiaa widze ze @ przylazla :/

Krystianmartin jaka z Ciebie fajna kobietka, caly czas to powtarzam jak widze fote, wiem, ale serio tak jest :)

Do góry