reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ana kochana cieszę się że jesteś !!! Będę Ci moooocno kibicować !!! Który to dc dzisiaj ?
Staracie się od dzisiaj ???
Ale suuuuper !!!

Kifsi a Ty z Grodu Kraka jesteś ???
Na kopernika mam wizyte onkologa...nawet nie wiem jak tam dojechać
Ujastek ... byłam raz...za krótko żeby wyrobić sobie opinię ! Ale wiem że są tam dobrzy specjaliści !!!

Gorgusia dobrze że się odezwałaś !!! Już miałam plana dzisiaj do Ciebie dzwonić !!!
Oki pogadam z Młodym...ale jak Cię będzie kopać po żebrach czy pęcherzu to nie będziesz mieć do mnie pretensji ???
Już niedługo doczekasz się mocnych kopniaków !!!
A może Maluni będzie taki spokojniutki i delikatniutki ???
Kacus już zdrów !!??

Kto pytał o kolorek na pazurkach...nie pamiętam...ale się odezwę
Ja czerwone lub "jeans" czyli niebieski
Ostatni zaszalałam z pomarańczem i żółcią...wyszło spoko !!!

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny:-)
Mogę wrócić po tak długiej, ponad miesięcznej nieobecności?:sorry2:
Mam nadzieję, że tak:blink:
Mamartusia przeczytałam Twoją historię. Wspaniałą masz rodzinkę, ale na to co się stało Twojemu dziecku nie znajduję słów pocieszenia, bardzo mi przykro, tulę mocno:-(
Dorcia również trzymam mocno kciuki aby beta z 10 spadła do 0000000000000000;-)
Nuśka, Kiraa, f..nca ta @ odczepić się nie chce :wściekła/y:
Matik wspólczuję rodzicom z powodu włamania, coś okropnego:no:
Piranhu nie martw się o zdrowie Kai, wyobraź sobie, mój mały był w podobnym wieku jak budził się w nocy bez wyraźnego powodu, tupał skakał i krzyczał w niebogłosy, nikt nie wiedział co mu jest. Na szczęście przeszło. uffff.........Dużo zdrówka dla Was;-)
Zakręcona dzisiaj wizytka?? &&&&&&&&&&&
Małe liski miło mi, że o mnie myślałaś hahaha:-D Buziaki dla chłopaków
Mamuśkamimi masz termin kilka dni przede mną, sie będziem stresować;-)
Krystian ostatni cykl? o kurka, muszę się sprężyć i mocniej kciuki trzymać:tak:
Lili nie wiem co Ci doradzić, nie wiem czy wytrzymałabym 6 mies., zazwyczaj lekarze mówili o 3 :baffled:
Witam wszystkie nowe kobietki, powodzenia!!!!!!!
Teraz napiszę co u mnie:
Trzy tygodnie temu wróciłam z trzydniowego pobytu w szpitalu, znalazłam się tam z powodu brunatnych upławów. Okazało się, że to poronienie zagrażające, wpadłam w panikę.:-( Wszystko skończyło się dobrze, powodem była kosmówka zasłaniająca wewnętrzne ujście szyjki macicy. Leżałam, leżałam i nie robiłam nic, zgodnie z zaleceniami, ciężko było ale... Tydzień temu na wizycie dowiedziałam się, że już nie styka się z szyjką więc jest lepiej, aczkolwiek łożysko prawdopodobnie będzie nisko położone, niestety nie w dnie macicy. Dalej staram się nie przemęczać, dużo leżeć bo z tego co już wiem łożysko może migrować, i chcę mu pomóc przesunąć się nieco wyżej hehe:tak:
Wczoraj byłam na badaniach prenatalnych, wszystko ok, ale dziecko już rogi pokazuje:-DUstawiło się profilem tylko na chwilę potem ciągle pokazywało gdzie nas ma... no wiadomo:rofl2: Kiedy udało się zmierzyć przezierność karkową przyszła pora na kość nosową, wiecie co robiło? Rączką buźkę zasłaniało. Po pół godzinie wiercenia pokazało nochal, tak więc wszystko jest ok.:-p

Male liski ja też się boję z tym 0+12 że trafię za blisko owulki :confused: a staranka zaczynamy pod koniec kwietnia ;-)

witam się
Lily ja po poronieniu zaszłam w ciążę w drugim cyklu i wszystko było ok. mam piękną zdrową 3letnią Kasię w domku:-)
kolorek na paznokcie? chyba Matik pytała?? ja zdecydowanie czerwony lub czasami bordowy:tak:
Małe liski brokuł polecany jest też w diecie chłopczykowej, ja jem rzadko, raz w tygodniu, on powstrzymuje proces zamiany testosteronu w estradiol, co dla mojego męża super sprawa, bo on musi mieć wysoki testosteron a niski estradiol, ma też dużo potasu, ale również magnez o wapń.
a cukier nie wskazany w diecie chłopczykowej bo zakwasza. a dlaczego nie je spożywa się go diecie dziewczynkowej????
mój małż pojechał na badanie hormonków....jutro wyniki. ciekawe czy będzie kolejna porażka;-)
Ana jak czwartego dnia temperatura to moim zdaniem jakiś stan zapalny poważniejszy się robi. u moich dziewczynek jak trzy dni trwa gorączka i jest kaszel i katar staram się być spokojna. jak czwartego dnia temperatura nie ustępuje to z reguły wdaje się bakteria i zapalenie oskrzeli lub gardła murowane. bez antybiotyku się nie obędzie. ja też zawsze czekam z tym do ostatniej chwili. teraz przeszliśmy kaszle, gorączki, ale na trzech dniach się skończyło. może lepiej jedź do pediatry niech osłucha.zdrówka.

Ostatnia edycja:
Kifsi zadowolona byłas z Ujastka?? Ja właśnie tam horror przezyłam, idealnie opisujacym słowem moj poród to - upodlenie do granic przez położną. Pamiętasz z jaką położną rodziłaś? Ja pewnie bede zmuszona rodzic tam drugi raz, ale tak jak zaznaczyłam zaplace za położna albo cesarkę

Dorcia ja na Ujastku tez od razu powiedziałam - ze nie bede karmic - tyle ze tam nikt nic na ten temat nie gadał. Im tam było bez różnicy.

Ana87 Bardzo się cieszę :)) Na kiedy planujecie starania? Wiedziałam że jak zima się skończy, wyjdzie słonko to zdecydujecie się jeszcze na planowanie córci :) Ja suplementy zaczynam brać od kwietnia, starania sierpien/wrzesien :) zeby dzidzia sie urodziła jak ciepło będzie :)
Ana co do gorączki, to powinna sie utrzymywać góra 3 dni , moj tez tak nie raz miał że osłuchowao czysty, a goraczka po 2 tyg, a potem ze bezobjawowe zap.płuc i szpital. Teraz jakis wirus panuje bo dzieci po szkołach temp przeszło 39st a zero innych objawów, leki na goraczke przespisuja i jakies syropy. A skoro Twoj synek kaszle to moze nie dawaj sie zbyc lekarzowi, niech da chocby Bactrim ( to nie antybiotyk, ale działa bakteriobojczo - moj ostatnio 10 antybiotykow wzial i nic, a dopiero Bactrim i przeszedl kaszel i temperatura )

Ostatnia edycja:
Matik ja też zdecydowanie czerwony kolor na paznokciach preferuję:tak:
Elmo Ewelin widziałam Wasze skarby ma zdjęciach, cudowne szkraby, zazdroszczę tego spełnionego marzenia. Elmo i Ciebie też widziałam, śliczna mamuśka z Ciebie. Zuzia też piękna,opiekuńcza siostra, wszystkiego dobrego dla Was.:tak:
Ilaczek widzę, że o synka się starasz, powodzenia oczywiście:tak:
Airfix czytałam opis Twojego porodu, rzeczywiście horror:szok: Jak sprawy z tarczycą? już lepiej?

Ostatnia edycja:
Dorcia- obecnie z okolic , po ślubie wróciłam w rodzinne strony , ale prze 15 lat w Krakowie mieszkałam :-)

do Kopernika ławo trafić , samo centrum , tylko jak samochodem to wieczny problem z parkowaniem jest :-(
ja ujastek dobrze wspominam :tak: duża ilość lekarzy właśnie z Kopernika przeniosła się tam.
jak rodziłam to na kopernika nie było miejsc i w związku z brakiem wód płodowych przewieźli mnie na ujastek , ginka z Ip dzwoniła do ordynatora i miejsce właśnie tam się znalazło :tak: miałam szczęście bo na lekarzy z powołania trafiłam, którzy przejęli się moim stanem, choć jak ordynator stwierdził "nie było tak źle" :-)

mamakaja - uff dobrze ,że wszytko się skończyło pozytywnie :tak: super ,że z maluszkiem ok :tak: tak czy siak &&&&&& za kolejne tygodnie :-)

piranha - doczytałam artykuł o szczepieniu :tak: my dalej odwlekamy , bo znów oprycha się przyplątała :-( może go wydrukuje i pokaże lekarce , ciekawe co by powiedziała :-) zwłaszcza,że ostatnio mówiłam jej o pewnych niepokojących zachowaniach Wika

edek:
afrix - jak pisałam wcześniej , wspominam ok :) opieka około porodowa ok, poród też, jedyne zastrzeżenia to brak informowanie o stanie zdrowia dziecka , o wszystko musiałam się dopytywać , nic od nich samo nie wychodziło :)
położna (chyba Dorota) odbierająca poród taka sobie, dużo bardziej pomocny był lekarz :tak: przez noc byłam też pod opieką innej położnej p.Małgosi , cud kobieta , szkoda ,że rano dyżur kończyła :-)

dobra teraz już uciekam bo dzieć zbombardował pieluche , no i czas na spacer :-)

Ostatnia edycja:
małeliski ale Slonce gdzie ja warczec na Was !!! :-D Chyba z milosci tylko :-D Wiem ze czasem jest ciezko, mnie samej tez ale nie naleze do osob ktore wywalaja na swiat swoje zlosci czy niepowodzenia. Wrecz przeciwnie, staram sie trzymac to w sobie i sama z tym radzic, choc moze to nie do konca tez dobrze, ale taka mam nature :blink: pozytywni ludzie laduja mnie pozytywna energia dlatego na co dzien staram sie jak najwiecej z Nimi przebywac :-) bo nauczona zyciem wiem ze we wszystkim trzeba znalezc cos pozytywnego :tak:

Dorcia i jak zadanko ??? dalas rade :-)ja wiem cos o matematyce, kosmos czasami dlatego z matematyka radzi sobie Łukasz, ja od polskiego i malowania :-D:wściekła/y:

kifsi u Nas tez piekne sloneczko, baaa a jak cieplutko :-)dziekuje za dobre slowa, za to ze o mnie myslisz :happy2: ja o kazdej z Was mysle cieplo i wierze ze w koncu Nam sie uda, jak to mowi moj Ł. - okres rozplodowy sie zbliza, wiec i dla Nas musi przyjsc wreszcie ten odpowiedni czas :-)

elle trzeba byc dzielnym :D a Ty kiedy kochana ruszasz do boju ?? tak jak mam w naszej magicznej tabelce staraczkowej ? :happy2:

Ana jak sie ciesze ze bedziecie sie starac kochana !!! :-)nie widze tego leku ktory M. chcial zamowic niestety mozesz wkleic link jeszcze raz ?
Co do goraczki, na jakiej utrzymuje sie wartosci ?

Annette juz uzupelniam kochana :blink:

mamakaja hej kochana :) jak sie czujesz ?? no wlasnie...wredna nie chce sie odczepic :/

matik no wlasnie...a pamietasz ktory byl ostatnio ? :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Kifsi tak, całe szczęście, tak bardzo się bałam, biorę cały czas Luteine 50mg 2 x dziennie po jednej:tak:
Nuśka dobrze się czuję ale jak dłużej chodzę to kręgosłup mi siada (już!). Oj tam takie uroki ciąży :tak: No i schudłam 2 kilo, ważę 55kg, dziwne bo jem normalnie. Przynajmniej mi tak się wydaję, inny mówią że za mało.Problem w tym że nie mam ochoty na nic, tylko lizaki z gumą w środku wcinam haha
Jak mogę Ci przesłać fluidki? żeby zadziałało w końcu nooo? :angry:

reklama
Kifsi a no własnie, połozna połoznej nie równa, u mnie tez bardziej pomocny byl lekarz, ktory wyciskal potem dziecko mi lokciem na siłe ...ale nawet przy nim polozna nie przychamowala ze swoimi odzywkami. Ja zapamietam nazwisko tej poloznej do konca zycia .

mamakaja TSH jak na razie 2,93 , mam zwiekszona dawke leku, ale bardzo zle sie zaczynam czuc :( jest mi zimno jak nie wiem, usypiam cały dzien, a w nocy nie spie , wczoraj jak sprobowalam nie usnac w dzien to i tak w nocy nie spalam, a obudzialam sie z poteznym bolem oczów ( jakbym spawała hahah ) , łzy mi leciały jakbym płakała, a głowe mi rozsadzało
Dopiero cieszyłysmy sie z dwoch kreseczek u Ciebie, a tu juz 12 tydz... niesamowicie czas leci :)

Do góry