reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

maran-atha, lepsza pierwsza wersja czyli teraz wszystkie a przed staraniami estradiol i testosteron :-)

Kiraa, 4 dc na LH i FSH to odrobineczkę za późno moim prywatnym zdaniem (pomimo, że często podawana jest norma do 5 dc), najlepszy jest 2-3 dc, minerały możesz sprawdzić wraz z progesteronem w FL :-) Co do cyklu na luzie - warto dać temu szansę ...tylko luz może nie pomóc na progesteron niestety ale przecież w tym cyklu może pęknąć piękny pęcherzyk, wypuścić piękną komórkę i zamienić się w piękne ciałko żółte, za to będę mocno trzymać kciuki :-) Uciekam bo mnie M pogania, że też chce z kompa skorzystać ;-)

reklama
Piranju
genialna jestes, dobra jutro zrobie hormony :-) a reszte potem

cykl na luzie oznacza u mnie bez klucia sie :-) femara i max progesteronu ile sie da :-) oczywiscie ze TAK!!!!;-)

Niuśka, który cykl no chyba kolejny po tym ostatnim bo dopiero teraz było krwawienie, no chyba tak . Powiem Ci że sama nie wiem ale zróbmy tak bo przecież to i tak , żadna różnica :tak:

Ja badania miałam teraz doczytaliśmy z mężem jak rano dostałam kartkę , że te hormony podstawowe więc jestem w 1 fazie to chyba akurat prawda pirania?
plus nie wiem po co ale cholesterol i jakieś 2 jeszcze podobne nazwy do cholesterolu hmm..
wątrobowe próby, tsh, fsl takie cóś
tyle czasu? bo tu tak jest ale nie muszę płacić :tak: ale jak widać tyle rzeczy potrafi się zmienić, że szok
przecież jak szłam do lekarza to w życiu bym nie pomyślała, że jak tak sobie będę czekać na pobranie krwi 2 tyg to i pogrzeb i wyjazd do Polski i włamanie mnie czeka no masakra normalnie :no:

Ale generalnie moje samopoczucie jest bardzo ok
czuję się spokojna , wyluzowana jakoś tak miło i przyjemnie
Wiecie co ja dawno nie byłam sama jak za dawnych lat z rodzicami przez cały 1 tydzień :-D
zawsze była jeszcze moja rodzinka dzieci i mąż
Ale miło było i to chyba dało mi taki jakiś dziwny spokój :tak:

No i jak wysiadłam z samolotu i zaciągnęłam się 2C powietrzem ty aż mnie zatkało:-D:-D ale wskoczyłam w swoje kozaczki , kożuszek i już było super cieplutko :-D:-D przestałam nawet zauważać, ze jest zimno tylko, ze strasznie szaro.

Się rozpisałam :-D:-D

Oki dziewczyny piszcie mi jaki kolor lakieru lubcie najbardziej na paznokciach dłonie :tak::tak:

Dorcia,ok u mnie. Plecy mnie bolą tak z nowości. I wplyń na swojego chrześniaka bo ruszać się nie chce. Od wczoraj go nie czuję możesz.... Kaci cudny ,a ja przemęczona .... Ciesze się z Twojej bety. W sobie- w gorgusi w,ale cieszę się bardzo.
Zakręcia?

Bada, cześć!rozgość się!
Katriina, Małe liski, ja tez zastanawiam się jak to będzie z przygotowaniami mojego M, bo o ile tabletki pewnie będzie łykał to z dieta może być problem. Ostatnio dumałam na tym , jak maleja szanse jeśli np. M nie ma prodziewczynkowego ukł. hormonów i nie pilnuje zbytnio diety, a łyka tylko suplementy...
Lilli81, pół roku faktycznie sporo, chociaż jeśli to dla twojego, Waszego ;) dobra...Nie wiem co doradzić:(
Kira, powodzenia!
Zakręcona, jak się czujesz? co u Was ;)?
Miłego dzionka Dziewczynki! już czwartek... hihi

hej hej :)

kiraa kochana chodzilo o dziewczyne z watku na ktorym jestem od samego poczatku, od ktorego zaczela sie moja przygoda z BB. Niedawno napisala ze ma depresje, ze juz sobie z tym wszystkim nie radzi, a wczoraj ni z gruchy ni z pietruchy zaczela na Nas najezdzac. Napisalam co mysle, dolozyla do tego natka i tak dziewczyna mam nadzieje definytywnie opuscila forum. Przykre sa takie sytuacje, bo wiem jak ciezko jest starac sie dlugi czas kiedy wszyscy w okolo zachodza a Ty nie, ale nie mozna dac sie temu zwariowac mimo wszystko bo zycie nie zawsze uklada sie tak jakbysmy tego chcialy ale trzeba byc silnym !! :happy2:
Mowisz, ze tez masz luzniejszy cykl ? :D

piranha zakonczylam tam rozmowe, jak i inne dziewczyny bo szkoda nerwow, a przykre sa takie sytuacje jak ktos na Tobie odreagowuje swoje wlasne problemy :zawstydzona/y: Sama uczylas mnie ze dupek nie ma wplywu na pewne rzeczy zreszta to nawet mowila mi ginka, a taka sie bedzie upierac. Szkoda ze niektorzy ludzie sa tak zacieci w pewnych wyrazanych przez siebie kwestiach ze nie sa w stanie zauwazyc tego,jak bardzo sie myla :zawstydzona/y:No ale temat zamkniety ja wiem swoje :blink:
Dzis mi tempka podskoczyla jakos tak szalenie :szok:

Nuska
no tak, dobrze ze zakonczyla dyskusje..

zakreciu
kciuki za wizyte, napisz mieska kochana jak bedziesz po :-D

matik
ale sie stesknilam za Toba

Piranju
kolorowego dnia

lece dziewczyny do pracy do wieczorka, buziaki

Hejka

Witam nowe staraczki:-)

Lili
pisałam juz kiedyś o tym, że mi lekarz po pierwszej kontrolnej wizycie po łyżeczkowaniu powiedział ze organizm jest gotowy i jak chcemy możemy działać. Duzo zależy od psychiki ale jeżeli czujesz się gotowa to na co czekać? Jeżeli na wizycie kontrolnej lekarz nie stwierdził anomalii to znaczy że można zacząć starania. Zabieg łyżeczkowania polega na oczyszczeniu macicy a ścianka jej odbudowuje się co miesiąc więc...tym bardziej, że niektórzy są zdania że mozna szybciej zajść bo organizm się juz nastawił.. Ja mogę tylko powiedzieć, że Twój organizm z pewnością jest już gotowy.

A ja szczęśliwa bo mąż przyjeżdża no i w niedziele wyjeżdżam do Danii na miesiąc. Ale jak mocno zatęsknię za chłopakami to szybciej wrócę :-D

Miłego dnia

reklama
Hejo
Maleliski no chciałam zacząc sie starac czerwiec,lipiec zeby wiosenny maluch byl,ale tak jak pisalam pokomplikowalo sie z domem i kasa wiec nie wiem co bedzie. Najwazniejsze ze maz nie protestowal jak powiedzialam ze wyciagam definitywnie krazek.:laugh2: Zaczynam zmieniac diete stopniowo, zamowilam termometr, potem kupie suplementy i bede sie przygotowywac bo nie znamy dnia ni godziny heheheh :-D
Matik przykro z włamaniem, ale bardzo sie ciesz ze juz wrocilas do nas.
Zakrecona juz 8 tydzin super :tak: Gratulacje.
Uciekam bo z psem na spacer i zaraz do pracy.A makijaz jeszcze zrobic i wlosy wysuszyc.Masa roboty. A przed praca chce jeszcze zajechac na poczte wyslas paczki , bo sprzedalam po Olinku kurtke i buciki.

Do góry