reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witajcie dziewczyny, chwilę mnie nie było, ale jakoś tak się musiałam pozbierać sama ze sobą. U mnie starania nadal nie rozpoczęte, ciężko mi powiedzieć kiedy będą, bo mój mąż odwleka to w czasie. Zaczynam się obawiać że on wogóle nie chce drugiego dziecka... Nie wiem mam nadzieję że to się jeszcze jakoś zmieni i poukłada.
Teraz od poniedziałku niestety chorujemy, wik ma grypę i ja też, nie mam na nic siły, oby te choróbska się skończyły już
Dorcia a czemu onkolog jak betka ładnie spada - to tak kontrolnie ?
Krystianmartin za ten cykl oby był udany i w końcu się spełniło Twoje marzenie, fryzurka śliczna :-)
Za wszystkie trzymam gorące kciuki!!!

reklama
piranha skoro dostalas nakaz spac to SPAC !! A nie pisac bo wszystko powiem ! :-D
Oli juz przeszedl katar, ale te okresy sa okropne, niby cieplo, a zapowiadali na przyszly tydzien snieg :baffled:no fajnie.
W ogole to wiesz co, ja nie potrafie znalezc tego postu z wytycznymi odnosnie estrofemu :-( Czy moge Cie prosic zebys napisala jeszcze raz kochana ?

maggie eh nadal odwleka ? :zawstydzona/y:kurcze ale dlaczego ? boi sie ? Mam nadzieje, ze wszystko sie u Was slonce pouklada, nie moze byc inaczej.

Dorcia pytalas co u mnie :) A no leci jakos, kolezanka z drugiej zmiany sie dzis zwolnila, wiec o dwie rece mniej do pracy, i wiecej dla Nas, nie wiem jak to bedzie dopoki nie zatrudnia kogos na jej miejsce, no ale jakos bedzie musialo byc :blink: Poza tym Olusia idzie w sobote na urodziny do swojego kolegi ( ale wszyscy wiemy ze to jej chlopak :wściekła/y::-D tylko ona sie do Niego poki co nie przyznaje chyba :-D) wiec przezywa juz w co sie ubierze, jak uczesze ojjj......te czasy !!!
Odstawilam ziolka na ten miesiac, i w ogole staram sie wyluzowac z mysleniem calkowicie jak sie da, wtorkowa wizytka juz tuz tuz :tak:

Ilaczek gdzies czytalam ale już nie pamiętam gdzie ze przy treningu silowym podnosi się poziom testosteronu ale niestty tylko na około Pol godziny po treningu pozniej zaczyna pomalu spadac.Najlepiej wówczas w dniu staran obudzic meza poćwiczyć zjesc np. winogronko, wypic czarna kawe i zimny prysznic i do dziela. Chyba bylaby dobra strategia co?
Super ze masz takie wsparcie od meza:tak:

Bada witaj:-)

Maran a gdzie ty mieszkasz ze piszesz o euro?Ja wlasnie nie chciałam robic badan tutaj(w DE) bo ceny sa kosmiczne. Ale z ciekawości zadzwonie jutro do mojej lekarki rodzinnej i się zapytam .
Piranha ja mojej coreczki nie karmie już od dobreych 6 tygodni i tak samo jak ty staralam się co tydzień zastepywac piers innym jedzeniem w moim wypadku mlekiem bądź warzywkami. Także odstawienie od piersi nie było tez drastyczne ani dla mnie ani dla coreczki. W zwiazkuz badaniami proponowałabyś na razie zrobic tylko prolaktyne nie wiem czy może testosteron by jeszcze zrobic czy teraz się jeszcze nie oplaca. Na pewno jak będę w PL chce zrobic wszystkie hormony ale tutaj troche to za drogie jest:baffled:

Nuuuśka, położyłam się przed chwilą ale nie zasnę gdy mam w głowie natłok myśli (a zawsze go mam przy przemęczeniu niestety), potem mi się przypomniało, że kwiatki zostały na tarasie a już zimno to musiałam wstać żeby je pochować, dużo bardziej odpocznę bez spania ale bez dzieciowych decybeli w najbliższym otoczeniu :-D Moja propozycja jest taka: w 7-8 dc Estrofem 1x1 (zamiast w 8 dc 2x1, chodzi o stopniowy wzrost), w 9-12 dc 2x1 (rano i wieczorem) a od 13 dc do owulacji 1x1, w FL zastanowimy się czy 1x1 czy 2x1.

Vivienka, nie ma sensu na razie sprawdzać poziomu testosteronu, będzie zapewne niski bo prolaktyna obniża jego poziom (testosteron powstaje pod wpływem LH a prolaktyna zaburza wydzielanie tej gonadotropiny). Na pewno niebawem @ przybędzie :tak:

Bada, witaj :-)
Piranju, oczywiście sprawdzę progesteron w tym cyklu, sprawdzę go w połowie fazy lutealnej, czyli w moim przypadku 5 dni po owulacji. Wcześniej robiłam go w 7,8 dniu po owulacji może dlatego taki kiepski wynik :tak:
Dziękuję za interpretację :*

Dzięki :) tak więc muszę siebie obserwować (do progesteronu rzecz jasna) ,a co do kalendarza chińskiego to ja powinnam mieć 2 córki :-p
Miłego wieczoru dla wszystkich

Annette kochana czy Ty mi pisalas gdzies date kwietniowej @ bo mi chyba umknelo :zawstydzona/y:

piranha zapisalam :-)hah. Noo moje kwiatki na balkonie zdechly, tzn mialam wrzosy przez zime na balkonie ale mimo wszystko nie przetrwaly, jakos po lecie zaczely brzydnac, mimo ze kupilam odmiane caloroczna :dry: Teraz chce sie zaoptarzec w tuje, dokladniej w trzy tuje :-) beda staly na dole, a na gorze pewnie jak co roku wsadze surfinie wiszace i pelargonie :-) komarzyce tez sie u Nas sprawdzily - swietny odstraszacz dla kotow :-D

Annette ja brałam Clostilbegyt / ( clomid ) u mnie pecherzyk zawsze był jeden, tyle że albo za mały, albo za wielki i zrobiła się torbiel. Miałam problemy ze wzrokiem- oczywiscie nie mozesz sie sugerować mną, bo u Ciebie zadne objawy niepozadane moga nie wystapic. Po odstawieniu leku, jeszcze 3 miesiace czułam ze z oczami nie jest do konca tak jak powinno być. I teraz w czerwcu pewnie znow go dostane:/ musze powiedziec lekarzowi ze ja nie dam rady tego brac ryzykujac utrata wzroku.

lilly i jak ja po takim porodzie mam sie nie bać zajść w ciąże ? ;)

Dorcia ja o Roztoce czytałam wiele dobrego, ani jednej opinii negatywnej nie znalazlam, ale kurcze daleko tam mam... o tym Domu Narodzin doczytałam - w skrócie to tak: wszystko ekstra prócz jednego - terror laktacyjny, straszenie matek, ze jak nie beda karmic piersia to to i tamto, ze nie wyjda ze szpitala... a ja nie zamierzam dochodzic sie z kimkolwiek na temat słusznosci karmienia piersia- bo dla mnie to oddzielny temat

Zmordowana jestem dzis jak nie wiem, usypiam od samego rana nadrobię Was jutro :) Miłego Wieczorku

vivienka ja jestem z Dublina a odnosnie laktacji I braku owulacji to u mnie było tak, że płodnośc pojawila sie dokładnie po 6 miesiacach od porodu. A karmiłam Maje piersią do 13-14 miesięcy. Z Alą było podobnie tez po 6 miesiącach płodnośc wróciła a karmiłam do 10 -11 miesiecy, później po 4-5 miesiącach od zaprzestania karmienia piersią zaszłam w ciąze z Mają.

reklama
Nuuśka coś Ty taka "sfrustrowana babo " hahaha...wiesz do czego piję ?????????
Masz dzisiaj nerwa !? Bo ja o mały włos nie potargałam zeszytu Młodej ....zeszytu do majcy !!!

Airfix aaa to Cię zaskoczę !!! Znajoma rodziła w Rydygierze i ...na "dzień dobry" zaznaczyła że nie będzie karmić piersią ...koniec kropka. I mówi że coś sobie pod nosem gadały ale do niej bezpośrednio nie ... musiały to "łyknąć" i tyle ! No tak z Krk to będzie z 80 km !!!
Choć w sumie ja do urologa jeżdżę 110 km...i jest git !!!

Do góry