reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dorcia hahah a prosze Cie...poprzestawialo sie cos dziewczynie po roku na watku i czepia sie kogo popadnie...szkoda slow. :cool2: Ja sie chyba nie nadaje do pewnych rozmow bo mnie przerastaja, na takim etapie zeby nie uzyc wulgaryzmow :-D
Zeszyt do matmy ?? a czemu ?? Az tak zle ?

reklama
Nuuśka a daj spokój...maja takie zadania że mnie ciężko je zrobić ( a dodam że maturę mam )
Szok....tu mi krzyczy Młoda że nie tak, tutaj widze co innego a w międzyczasie dzwoni kol,eżanka jak to zadanie zrobiłyśmy !!! Nosz kur&^* !!! Nigdy ze mną mama zadań nie robiła...radziłam sobie sama...a tutaj codziennie tracimy dwie godziny na rozwiązywanie poje%^&* zadań !!! I to nie dlatego że nie umiemy tylko dlatego że jest tego za dużo !!! Oj mówię Ci....dzisiaj mam kiepski dzień !!!

witajcie, no i jestem już po wizycie u lekarza prywatnego, który twierdzi, że należy czekać 6-m-cy od poronienia, aby zacząć znów się starać, i u lekarza z NFZ, który ma odmienną teorię i każe brać się do roboty, bo niby z najnowszych badan wynika, iż jest to lepsze niż oczekiwanie pół roku. No i co Wy na to, co ja mam teraz robić?

Pirahnia :* jesteś naszym lekarzowym-forumowym guru :-D gdyby ginekolodzy dawali tak dokładne odpowiedzi i sprawdzali to o czym nam tutaj piszesz, to myślę, że część dziewczyn znacznie szybciej zaszłaby w upragnioną ciażę :tak:

Bada witaj! Ja też mama chłopczykowa z małymi-wielkimi marzeniami o Agniesi :) Przykro mi, że ciąża nie powiodła się, ale teraz będzie wszystko dobrze i za chwile pochwalisz się nam II kreskami.

Matik współczuję rodzicom! dobrze, że montujecie alarm. Współczuje, kurcze - po kradzieży, poczucie bezpieczeństwa jest mocno naruszone. Oby szybko rodzice zapomnieli o tej sytuacji.

Katriina m. stosuje się i nie stosuje jednocześnie - tzn. nie chce pić mleka, maślanki, kefiru, a to najważniejszy element diety. Poza tym je dziewczynkowe rzeczy, pije mięte, zero soli..ale obiecał łykać suplementy :)

co do kalendarza chińskiego - i ja niedawno dałam się wkręcić, bo usłyszałam od kilku koleżanek, że u nich płeć dzieci potwierdziła się zgodnie z tym co odnalazły w kalendarzu. Ale na szczęście na in-gender znalazłam chyba statystyki co do sprawdzalności kalendarza - 50% skuteczności :). U mnie drugi synek powinien być córcią.

Lilli81 jak się masz, jak się czujesz? nie wiem jakie są teraz wskazówki w takich sytuacjach, ale pół roku to trochę dużo.

Lilli wszystko zależy od tego jak Ty czujesz !!! Ja wiem że próbowałabym od razu...po pierwszej miesiączce !!! Znam masę babeczek które zaraz po poronieniu zaszły w ciążę !!! Musisz sama rozpisać ZA i PRZECIW !!!

Nuska
a kto Cie krzywdzi? Bo nie doczytalam :cool2: my Cie w obrone wezmiemy :angry: jak trzeba bedzie i przywalimy komu trza !

dorciu
ah wszystko przede mna i odrabianie lekcyjiii tezz :shocked2:

piranju
jednak ten cykl bedzie bez fostimonu, a na luzie femarowym :-D, bo strasznie zle czuje sie fizycznie, strasznie bola mnie stawy, starosc nie radosc :cool2: i cala noga, biore diosminex, boje sie... Wiec poczytalam ze fostimon, moze zwiekszac ryzyko zakrzepicy i spanikowalam..... Ale ten cykl i tak na luzie.... Bo bez supl i jakos tak mysle ze w 2014 mamusia juz nie bede, wiec szykuje dziala na 2015 :tak:;-)
jutro mam 3 dc, tzn @ zaczela sie wczoraj ok 15, nie wiem jak liczyc dc, na krew jutro nie dam rady isc, chyba ze po poludniu, ale nie na czczo rzecz jasna, lub w piatek rano, bedzie ok?

maran-atha, szok jak każdy organizm reaguje inaczej, ja Kaję i Krzysia karmiłam do 8 miesiąca (gdzie ostatnie 2 miesiące to było coraz rzadsze karmienie aż do 1 dziennie ...a raczej nocnie ;-)) a płodność powróciła dopiero gdy dzieci miały już skończony roczek :-)

Nuuuśka, aż zerknęłam o czym mowa, też kompletnie nie zgadzam się z patuska (konto chyba usunęła). Pisze, że wg niej Duphaston podnosi tempkę bo to przecież progesteron - to przecież absolutnie nie jest progesteron ale dydrogesteron - zupełnie inny związek, który nie ma działania termogennego. Pisze o odstawianiu dupka w 10 dpo (o ile coś nie pokręciłam bo na szybko czytałam) - to masakra jakaś, przecież zarodki najczęściej zagnieżdżają się w 9 dpo a dzień później test wyjdzie jeszcze negatywny. Pisze też, że za dużo się suplementujesz i lepiej lekarzowi zaufać ;-) ...ja mam niestety nie najlepsze zdanie o wielu lekarzach (choć są też tacy prawdziwi, z powołania, z bardzo dużą wiedzą ...ale znaleźć tu takiego) i takie podejście świadczy tylko i wyłącznie o niewczytaniu się w działanie tych suplementów, tak więc całkowicie Ciebie popieram.

Kiraa, możesz iść śmiało po południu jeśli chcesz sprawdzić LH, FSH, AMH, estradiol i testosteron ...Ca, Mg, K i Na to chyba lepiej na czczo.

Piranha a napisz mi prosze swoje zdanie czy lepiej teraz zbadac hormony LH FSH TSH testosteron i estradiol przed staraniami i przed suplementami a pozniej tylko przed samymi staraniami a po suplementacji tylko estradiol i testosteron czy teraz tylko estradiol i testosteron a pozniej wszystkie.. ja juz chyba glupieje ;)

reklama
Piranju
nie bede sie kula 2 x wiec pojde w 4 dc na wszystko, czy to ok?
widze ze nie zachwycilam Cie moim pomyslem cyklu na luzie :-):-) hihi

musze omowic z Toba jeszcze strategie po owu, czy lepiej brac doustnie duphaston czy czysty progesteron 3x1 i dodatkowo dowcipnie prog 100 mg?

Do góry