reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

macy przepraszam - obstawiałam Ciebie:-( - ja mam w wersji książkowej ale któraś z dziewczyn pisała że ma PDF

reklama
Aljul skopiuj adres suwaczka - przejdź do "panel użytkownika" - przejdź do "edytuj sygnaturę", wklej w okienko...super, że to robisz, bo nie pamiętam zawsze, dokładnie, ile lat mają twoi chłopcy :)

Aljul ..chłopcy śpią, zamiast zrobić coś pożytecznego, siedzę na in-gender, spisuję te najważniejsze rzeczy do starań, diety :) - jeszcze przypomniałam sobie, że ważne jest - Pirahna to wyjaśniała, chodzi chyba o niższy poziom glukozy we krwi - żeby unikać do około południa śniadań lub jeść śniadania niskowęglowodanowe. To a propos tej zupy mlecznej - może spróbujcie wlewać do talerza więcej mleka:) = będzie to jeszcze bardziej dziewczynkowe śniadanie :)

Pisałaś, że jeszcze nie kupiłaś wielu rzeczy - ja też jestem z tym "w lesie". Ale mam już paski ph i wkręciłam sie w mierzenie :-D. I rzeczywiście ph rośnie też przed owu ( u mnie z 4,5 na 5,5 )

małe liski - już się przyzwyczaiłam, że rodzina daleko i trzeba sobie jakoś radzić... bardziej mi przeszkadza ich służba zdrowia w której sama pracuję... czasami za lekarzy jest mi po prostu wstyd!

Melduje sie, dopiero wrocilam, na pobraniu krwi bylam, czekam na wyniki.... :baffled:
Tempka bez rewelacji

Mamawcześniaka zgodze się z Tobą....miałam doczynienia w UK z lekarzami, szpitalem itp.
Moja córka w czasie pobytu w rodziny w Walii dostała zapalenia płuc...nie było problemu z lekarzem,lekami itp. nikt nie kazał mi wypełniać tony papierków ( jak to w Pl ) Po tygodniu leczenia miała konsultację z lekarzem od płuc ( jak pulmonolog ) Za nic nie dałam złamanego funta...ciężko było mi się z nimi dogadać...ale dałam radę
Mam tez przykład znajomej która w 22 tc rodziła tam martwo córkę z zespołem wad wrodzonych...szczęście w nieszczęściu że rodziła tam a nie w Pl ....idealna opieka !!! Zero terminów, czekania, niedomówień !!!
Ale natomiast jeśli chodzi o stomatologów w UK to nie jest za wesoło...drogo i niedokładnie...takie mam zdanie...ale trafiłam tam tylko raz.
Więc mamawcześniaka...zgadzam się z Tobą !!! Ale może my po prostu dobrze trafiłyśmy !!??

Fakt że dają na wszystko paracetamol...bo najmniej szkodliwy ( nawet rodząca dostaje paracetamol) ale jak to nie pomaga to leczą dalej-silniejszymi lekami.
Faktem również jest że nie mają wczesnej profilaktyki ciąży...czekają do 10-12 tygodnia ciąży...wszystko ma swoje plusy i minusy !!!

Mamawcześniaka
jak się czujesz ???

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczynki! :tak:

nie pisałam kilka dni, bo niestety mam anginę i jak tylko wracam z pracy, to padam na twarz i śpię do następnego dnia :no: na szczęście zaczyna się weekend, więc w końcu będę miała czas, żeby faktycznie się wyleczyć, a nie tak z doskoku. dostałam antybiotyk, bo nie mogłam już nawet śliny przełykać i lekarz obawiał się o moje uszy. teraz będzie już tylko lepiej :tak:

Piranha - dziękuję za linki odnośnie PCOS. Poczytałam trochę i mam nadzieję, że to nie jest to, ale chyba wszystko na to wskazuje :no: odnośnie do Twoich pytań: to jest mój trzeci cykl, w którym mierzę temperaturę. Niestety z uwagi na chorobę - nie będzie on zbyt wiarygodny. Poprzednie dwa wydają się być dość w porządku - spadek temperatury, owulacja i w górę. Cykle mam bardzo regularne 28-29 dni. Nie zdarzało mi się ani więcej ani mniej. Odebrałam jeszcze wyniki androstendionu (koleżanka podpowiedziała mi żeby też zrobić) - 6,19 (norma 0,75 - 3,85). Też jest podwyższony :angry: Zobaczymy co powie ten endo-gin - wizytę mam 20 marca. W sumie cieszyłabym się, gdyby zechciał położyć mnie na oddziale i zrobił komplet koniecznych badań - przynajmniej wszystko byłoby jasne.

Lilly78 - wielkie dzięki za pocieszenie :tak: zobaczymy co powie endo-gin. Cieszę się, że u Ciebie wszystko dobrze i lada moment będziesz mogła zacząć starania :happy2:

Nuuuśka - ale ta Twoja Olusia wiele przeszła - teraz na pewno będzie już tylko dobrze :tak: cieszę się, że w końcu trafiłaś na jakiegoś sensownego lekarza - teraz może być tylko dobrze :-) możesz mnie wpisać na listę oczekujących na staranka (lato 2014) :tak: - chciałabym wcześniej, ale z moim obecnymi hormonalnymi wynikami, to raczej nie jest możliwe

maggie - mój mąż też taki niezdecydowany - chciałby a boi się.

Annette - zdrówka dla córeczki!

Anias - zobaczysz, że w kolejnym cyklu się uda :happy2:

Marchew - zdrówka dla córeczki !

Poziomki
- witaj :-) ale masz fajny babniec :happy:

Kristianmartin
- trzymam kciuki za ostatni cykl starankowy &&&&&

Kiraa - ja też w ciąży z synem miałam niezłe wypryski na twarzy :zawstydzona/y: też mi mówiono, że na pewno ciąża dziewczynkowa ;-) co do kuchni - chyba jesteś moją pokrewną duszą - ja też mam dwie lewe ręce i brak czasu :-D

gorgusia - śliczny brzuszek :-)

aljul
, male_liski - ja też jestem antymleczna - może udałoby się zastosować jakieś zamienniki w tej dziewczynkowej diecie? jakbyście miały jakieś przepisy, to prześlijcie także dla mnie :happy2: ja kupiłam już suplementy, mierzę temperaturę i ph. ale na pewno będę miała kłopot z tą dietą ;-) jak się będziemy wspierać, to razem damy radę :-)

reklama
Do góry