reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Gorgusia no brzuszek śliczny :) I ja bym totknęła ;-) ale ja tak niesmiało hehehe ;)
Ilaczek no u mnie tez poleciala bo my w tym samym dniu cyklu jesteśmy widze I wykresy podobne mamy jesli chodzi o wysokość temperatur ;-) u mnie podobnie jak u Ciebie temperatura prawie do konca trzyma sie na wysokim poziomie, wiec mój wykres czesto do samaj @ wygloda jak ciążowy, dla starajacych sie może byc taki mylący... wiec ja jak bede sie starac na pewno nie bede testować wczesniej nić w terminie @ bo u mnie wykres myli ;)

Nuska Kiraa
jak tam Wasze tempki?

pozdrawiam wszystkich I zbieram sie do szkoły...

reklama
Maran-atha ja z reguły w dniu spadku zawsze @ zaczynam, zobaczymy jak dzisiaj będzie? takiego spadku we wcześniejszym cyklu nie miałam, też tempka była do końca cyklu wysoko. boli mnie lekko podbrzusze, ale mam nadzieję, że @ przyjdzie jutro, bo 3dc wypadłby mi w poniedziałek i będę mogła hormonki zbadać.
a jak przyjdzie dziś to jutro jedziemy do Warszawy to tam poszukam laboratorium i zrobię hormonki w 2dc.
zobaczymy jak się sytuacja rozwinie:-D

hej hej dziewczynki :)

Tempka spadla jak sadzilam, na tescie nie widac nic, zupelnie nic. Najpierw bylo widac blada kreske ale bardziej biala niz rozowa, ale jak test wysechl to nie widac zupelnie nic, wiec chyba dzis juz odstawiam dupka i estrofem i szykuje sie na kolejny cykl :blink:
nie ma co sie chyba juz sztucznie wspomagac, a nie wierze ze gdyby sie udalo, to w 13dpo nie byloby widac zupelnie nic. No albo owulacja rzeczywiscie byla pozniej, ale serduch juz nie bylo wiec szczerze to jestem w glebokiej dup** :wściekła/y: choc cykl dziwny, same gorki i pagórki :sorry2: no ale widac to jeszcze nie ten czas :blink:

gorgusia sliczny brzusio :)

kiraa jak tempka kochana ? mam nadzieje, ze u Ciebie lepsze wiesci niz u mnie :blink:

Witajcie,

gorgusia
śliczny brzunio

małe liski
podczytuje Was codziennie i robię sumiennie notatki, jednak ostatnimi czasy nie bardzo wiem w co mam ręce włożyć - jesteśmy na etapie zrzucenia pieluch u młodszego synka więc troszkę mam roboty z tym:-) a do tego starszy synek wczoraj załapał jakiegoś wirusa - ma biegunkę i wymiotował - bardzo się boję żeby wszystkich nas w domu to nie dopadło a najbardziej młodszego synka:-(.
Co do planowania to jestem w ciemnej ....cały czas się zbieram do zakupu suplementów a mam dosłownie przez ulicę sklep zielarski i chcę sobie spisać nazwy i może uda mi się kupić, cały czas zbieram się do zakupu testów owu i termometru - coś ostatnio nie jestem zbytnio zorganizowana:-( nad czym bardzo ubolewam. Może jedynie jem bardziej delikatnie - tak jak już pisałam jestem anty-mleczna a ostatnio zajadamy się z M płatkami ryżowymi na mleku (mój M to jest pod wrażeniem tego dania:-D:-D:-D) i serkami wiejskimi. A może masz jakieś sprawdzone dziewczynkowe dania?

Ostatnio któraś z dziewczyn pisała że ma tą książkę Wójcika na PDF - tylko nie pamiętam która - tak mi coś po głowie Macy chodzi ale nie mam pewności.

W niedzielę koleżanka chrzciła swoje bliźniaczki i była też koleżanka której też się udało (miała 2 chłopców a w niedzielę chrzciła córcię) znowu załapałam jakiegoś doła i przestałam wierzyć że się uda a do tego koleżanka na tych bliźniaczek w luźnej rozmowie rzuciła "że jestem uplanowana" - dziwnie mi się zrobiło bo jak byłam w 2 ciąży i nie znałam płci to mówiłam że bardzo pragnę mieć córkę ona ma 8l syna i chciała mieć jeszcze 2 synów a ma 2 córki więc co może mi powiedzieć o pragnieniach - póki co obraliśmy z M strategię że nie opowiadamy się nikomu tylko robimy swoje i o tym że piszę i jestem tu z Wami wie tylko mój M - stwierdziłam że im więcej ludzie o nas wiedzą to tym bardziej są później w stanie nas zranić i osądzać - więc wszystkim mówię że jestem szczęśliwa mając 2 synków (bo tak jest) ale o swoich pragnieniach nie opowiadam już nikomu:-)

Nuuusiu podziwiam Cię za Twoje samozaparcie

Cały czas o Was pamiętam i mocno każdej z Was kibicuję

Buźka

Ostatnia edycja:
Nuuśka ku&#^%(@ &@^%#( *&@^# ^#%!))* tyle na ten temat !!! Nosz cholera jedna a może jednak franca nie przylezie ? Pmiętaj że mi test ciążowy wyszedł sporo po terminie @ !!! I to przy ciąży zaśniadowej gdzie hgc rośnie sporo szybciej !!!
Kur#$* teraz patrzę że ten spadek to taki mini mini !!! Dlaczego mnie straszysz , co ????

Gorgusia
no nareszcie...nareszcie widać brzuś !!! Jaki cudny...maluni ...okrągluni !!!
Ucałuj mocno Kacusia od ciotki BB ...niech już smyk nie choruje ( choć ciężko nic nie złapać przy takiej pogodzie ) Ja to bym Cię dopiero wymacała ( ależ to brzmi ) i fluidy powkładałabym do naczynia próżniowego...na później !!! Choć zapewne będę mieć świeże fluidki od Nuuśki...już niedługo !!!

Kirra melduj tempkę ??!!!!

Maggie chcesz kopa ? Czego się nie odzywasz ???

Zakręcona
ciężaróweczko...jak tam !!!???

Lilly jak samopoczucie? Kiedy idziesz z wynikami do gina ?

Więcej grzechów nie pamiętam...cholercia ciężko Was spamiętać !!! Ciężko być na bieżąco !!!

Dla wszystkich BUZIOLE ....już prawie weekendzik !!!

Dorcia - ja chyba jako jedyna nie cieszę się z nadchodzącego weekendu... dla mnie oznacza on właśnie pójście do pracy... ale od 13 kwietnia już mam labe :)
Nuska - nie wiem co mam napisać... nie chce tu walić złudnych nadziei... super, że masz walke ducha! Coś czuję, że jesteś bliżej niż dalej :)

Nuuska poki nie ma a nie będzie @ to jest nadzieje i tego sie trzymamy :-* Trzyma kciuki słońce

Dorcia u mnie ok :-) czuje siedobrze milego dniq

czesc dziewczyny troche mnie nie bylo,ale wciąż po pracy biegałam od lekarza do lekarza z moim synkiem, bo nie można było go doleczyć -może teraz jest już tyroche lepiej choć sama nie wiem w kazdym razie nie kaszle w nocy to juz jest duzo

Nuśka
ehh to przeszłaś z Olusią , powiem ci ze czytałam twoja historie i mialam ciary, bo My 3 miesiace temu wylądowaliśmy na Ligocie w szpitalu na izbie , bo Wojtek pewnego dnia wstal i nie słyszłam NIC kompletnie NIC , a kilka dni wczesniej popłakiwał w nocy, ze go boli uszko ...... było to jednej nocy pozniej nie skarżył się na nic , aż tu pewnego dnia obudził się i nic nie słyszał :( Krzyczałam , płakałam po domu dzwoniłam do mamy nie wiedziąłam co robić - pediatra wysłala nas na pogotowie laryngologiczne trafilismy na Ligotę po 4 godz oczekiwania na lekarza w koncu mielismy diagnoze zapalenie uszu, antybiotyk i tfuu tfuu przeszło
ale kilka dni temu znow skarżył się nocą na ból ucha :( nie wiem jak to się skończy
ehh nigdy nie sądziłam, że od zapalenia może się zdażyć, aż tyke co u Olii ehh nieźle mnie nastraszyłaś
mam nadzieje, ze w końcu zapomnicie o całym zajściu i kolejna operacja/zabieg nie będzie potrzebbna

co do ginka to nie znam,ale w szpitalu w Rudzie śl. rodziłam POLECAM :)
z tego co piszesz to lekarz wydaje i się wporzadku może dlatego , że młody i jeszcze ma chęci, choć mój jest dobrze po 50-tce o którym ci pisałami też chęci pomocy ma ..:) pewnie nie ma reguły

ehhh doczytałam , że pasek zbladł :( tu najlepiej wypowie się Pirania
Ja się na tym kompletnie nie znam .. co dalej ...
&&& może warto mieć nadzieje do końca dopóki @ się nie zjawi

Gorgusia
śliczny brzuszek :)

Ja mam dalej problem z pomiarem tej temperaury wybaczcie laikowi jak Wy ją mierzycie
mogę ją mierzyć w ustach ?

Ostatnia edycja:
Nuuska przykro mi nie tak miało byc....
Dorcia nie odzywam sie bo nie mam o czym pisac. Muszę na pewien czas opuscic forum. Kopa to ja dostalam ale od kogo innego niestety

reklama
Hej!

Mnie coś dziś niemoc dopadła, może to ta szaruga za oknem tak na mnie wpływa ale dosłownie nie mam sił na nic. Nie doczytałam Was niestety bo mam dosłownie 5 minut.

Nuuuśka, a ja jestem pewna, że cosiek znów był ale być może przez zbyt cienkie endo nie dał rady się dobrze zakotwiczyć, tak więc ciałko żółte nie dostało sygnału w postaci dużego strzału hCG (był tylko lekki wzrost) i zaczęło się degenerować a hCG spadać skoro dzidzia nie dała rady się dobrze podłączyć do Twojego krwiobiegu. To ten gorszy scenariusz bo tempka jednak nadal wysoko. W kolejnym cyklu powalczymy o każdy milimetr endo i nie będzie już "wtopy" w postaci plamień, wiążę naprawdę duże nadzieje z kolejnym cyklem.

małe liski, zazwyczaj takie punktowe bóle w okolicy jajników nie są dobrym wzynacznikiem, choć to zapewne sprawa indywidualna.

maggie, przytulam mocno i życzę by Ci się wszystko poukładało.

gorgusia, śliczny, zgrabny domek Twojego syneczka ...no i śliczna mamusia :-)

Do góry