reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nuska
to widze ze obie kaleki jestesmy...:shocked2:

airfix
o odkupieniu nie ma mowy, to gratisowa opcja ale z podopcja dwoch pecherzykow :-):-):-)
No ale naprawde obudzilam sie bo myslalam ze sie zsikalam,... Tego jeszcze w kinie nie grali. Macam sie a tam jakis glut sluzowy :cool2:

Haha, airfix, ja tez w ciazy bylam tak paskudna, ze tesciowka mowi, Ty na 100% w ciazy z dziewczynka jestes :)))))

w sobote mamy gosci, znajomi z dziecmi. Niech mi ktos wymysli cos BARDZO LATWEGO co moge zrobic na kolacje, bo ja mam dwie lewe i brak czasu na kuchnie..... Czekam na propozycje do jutra:nerd:

reklama
airfix a ja Ci powiem ze w ciazy z Ola to w ogole bylam jak nie w ciazy. Zero mdlosci, zero rozstepow oprocz tych na cycach - a przytylam prawie 30kg wiec bylo sie co naciagac :szok:
Teraz przed @ mam przewaznie podobne objawy, bol cycow nie do zniesienia, a teraz przy dupku wiem ze to moze byc nasilone, ale te pryszcze to normalnie mnie z rownowagi wyprowadzaja :dry: wygladam jak nastolatka.

marchew pytalas o miesniaka a ewentualna fasolcie. Kochana nie pytalam go o to, ale wiem juz z wczesniejszych relacji, ze wszystko zalezy od organizmu kobiety, niektore maja macice cale usiane w miesniakach i zachodzily w ciaze bez problemu, bez problemu tez donosily, ale niestety zdarzaja sie i takie przypadki, ze miesniak powieksza sie znacznie w trakcie ciazy i moze zagrazac przez to malenstwu :zawstydzona/y:

Nuska
a jakie wymiary ma Twoj miesniak? Ja bym sie jeszcze zastanowila co do usuwania w zaleznosci od umiejscowienia i wielkosci.
Ja mialam 2-3 miesniaki, zniknely ... Tfu tfu po ciazy.....

kurcze nie moge sie doczytac nigdzie w necie czy mam wziac wieczorny dostinex czy nie przed badaniem prolaktyny jutro????

olusia
wyniki ladne , jak pisala Piranja z wyjatkiem tego jednego p/ciala fosfolipidowego

kiraa ja tego miesniaka mam od roku i niestety nic sie nie rusza, rosnie pomalu, ale rosnie :zawstydzona/y:w tej chwili ma niecale 17mm wiec jest duzy ale ma zle polozenie, bo jest miesniakiem podsluzowkowym czyli rosnie do wnetrza macicy, do tego zachodzi na endometrium i prawdopodobnie go uciska, wiem ze moze sobie byc i nic z tego nie wyniknac,ale znajac moje szczescie kochana do przyklejania roznych chorob to balabym sie, ze zechce sobie podrosnac nagle :zawstydzona/y:

Laski
pytanie z serii glupich
jak dlugo trzymacie termometr dowcipnie? Do pikania, czy zawsze 5 min???

zakreciu
gdzie jestescie z mala zakrecia?:-)

Kiraa ja trzymam zwykle ok 5 minut, chyba, że przysne to dłuzej ;) ja mam elekroniczny wiec po pewnym czasie I tak sie wyłączy a ostatni pomiar sie zapisze wiec sie nie spinam jakos na maxa by co do moinutki go trzymać ;)

Pirahna, Airfix ha ha ha czyli w końcu dobrze zrozumiałam za pierwszym razem, tak :-D? Już może nie odpisujcie :-D

To w temacie do poczytania do poduszki :) Shettles | parentnik.pl sporo rzeczy o których już tutaj pisałyśmy wielokrotnie, ale końcówka ciekawa (przytaczane wyniki badań np badany związek między poczuciem bezpieczeństwa matki a płcią dziecka, czy cechami charakteru...)

Pirahniu czy ból owulacyjny, uwalnianie jajeczka - mogę odczuwać jako wyraźny, powiedzmy punktowy (nie rozlany) ból po stronie jajnika, taki przechodzący i promieniujący w dolnej części pleców?

Kiraa Nuśka bardzo bym chciała żeby to był Ten wasz cykl. Nic nie piszę więcej, nie zapeszam, ale te objawy i mi są znajome :tak:

Aljul co u ciebie? rzadko ostatnio chyba piszesz tu z nami

kolorowych :)

Hej,hej :) Pokazać Wam kogoś ? Zobacz załącznik 613899 Chłopaczkowe mogą macać i się zarażać :)

Kiraa, Nuśka- mega &&&&&

Kaci już zdrowszy,więc odżyłam. Do niedzieli zastrzyki,ale już jest naprawdę dobrze. Zaczyna jeść, bawić się i śmiać.

Dziś zepsułam ciasto, którego nie da się zepsuć- marchewkowe. W przepisie było 2/3 szkl oleju, a ja dałam 3 :p

Zaręcia? Całuski.
Dorcia-jak w pracy? Buzia.

Dzień dobry kobietki:-*

Doczytam wieczorem
Nuuska cieszę sie ze udała sie wizyta i ze lekarz ok :-) jak tempka dzisiaj

Kirra a u Ciebie jak kochana?

Elmo sliczne dzieciaczki :-*

Gorgusia ślicznie wyglądasz,slonce:-*

Miłego dnia kobietki

reklama
witam się:-)
gorgusia śliczny brzuszek, jak to chłopaczkowy to ja już go z każdej strony obmacałam:szok:
Nusia jak dzisiejsza tempka???
Maran-atha ty też dzisiaj tempkowo w dół lecisz:-)
Kira ja mam elektroniczny i z reguły jak nie przysnę wyjmuję go jak przestanie piszczeć, a jak przysnę to on zaraz po piszczeniu i tak się wyłącza, więc tempkę zapisuje:tak: a Ty też masz elektroniczny?
Elmo śliczne dzieciaczki ;-)
pozdrawiam Wszystkie Kobietki:-) miłego dnia życzę.moje dwie damy dzisiaj wyprawiłam do szkoły ubrane kobieco, bo Dzień Kobiet świętują:-D

Do góry