reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nie mam czasu odpisać każdej, ale czytam, i nadrabiam co drugi dzień Was :) Czekałam na posta Nuuusi dziś

Nuuusia - jak ja się cieszę ze trafiłaś na fajnego lekarza :) Kurcze jak co, to będę wiedziała gdzie się zgłosić i że są fajni lekarze ktorzy wierzą i daję nadzieję że wszystko będzie dobrze :) Bardzo, bardzo się cieszę :)

male liski - Ja inaczej zinterpretowałam post Piranhy :) Chodzi chyba o odstęp od owulacji większy niż 3 dni - wtedy rodzi się wiecej chłopców ( tak jest w moim przypadku :) ) Odstęp 5 dni i mam synka :) Starania co 3 dni tez zwiekszaja szanse raczej na chłopca- bo plemniki są zregenerowane, a codzienne starania bardziej sa wskazane przy planowaniu dziewczynki, no chyba ze wiesz kiedy masz owulację wtedy zachować odstep 2 dni od owu i powinna wyjsc dziewuszka

reklama
małe liski, hahaha, tak jak napisała Airfix miałam na myśli odstęp od owulacji :-), ktoś kiedyś zrobił analizę wykresów na FF i wynikało z niej, że przy odstępie powyżej 3 dni statystycznie rodziło się więcej chłopców. Shettles opracował swoją metodą w połowie lat 60-tych i nie było wtedy dostępu do nowoczesnych mikroskopów, którymi możemy podejrzeć teraz niemal wszystko, Shettles pomylił się zakładając, że plemniki X są dużo większe a zatem cięższe i wolniejsze, główka plemnika X jest tylko o 1% szersza a nie możemy zakładać, że ten kto ma dłuższe o 1% nogi to szybciej dobiegnie do mety ;-) Podobno przy badaniach nad in vitro wykazano, że plemniki Y potrafią być jeszcze bardziej wytrzymałe i żyć dłużej.

Elle, ale czy robiłaś test czynnościowy? W tym teście sprawdzana jest prolaktyna spoczynkowa oraz potem godzinę po połknięciu tabletki metoklopramidu - powinna wzrosnąć 3-5-krotnie a przy prolaktynemii czynnościowej wzrasta znacznie więcej (np. 30-krotnie), ten rodzaj prolaktynemii (ja taki mam) też może mieszać, prolaktyna spoczynkowa jest wówczas w porządku.

Olusia, niestety nie znam się za bardzo na wynikach przeciwciał, wygląda wszystko OK poza tym jednym: / na fosfolipidy: 45 sek min 33 max 42 [----------------]o

Airfix
, mówisz, że masz synka z 5-dniowego odstępu? :-) Zaraz Ciebie wpiszę w moje statystyki, a co :-D

Zobacz załącznik 613829

Ostatnia edycja:
Tak Piranhu - starania 8-9 dc, owulacja w 14 dc i mam synka :) a kolezanka starania w 7dc, cykle 32 dniowe - nie wiadomo kiedy owulacja była, ale ma dziewczynke :)

male liski na szczescie dobrze zrozumialam post Piranhy bo po przeczytaniu twojego posta zaczełam się zastanawiać głęboko :)

Airfix lekarz jest na prawde fajny,widac ze inaczej nastawiony do wielu spraw, moze przez to ze mlody... ? nie wiem, ale powiem Ci,ze po pierwszej wizycie jestem zadowolona bo na prawde podszedl konkretnie do tematu - powiedzial co mysli, co proponuje, przede wszystkim IUI w warunkach szpitalnych, w ramach NFZ to na prawde dobra rzecz, bo kurcze gwarancji nie ma ze sie uda, ale przed taka IUI, musza Cie gruntownie przebadac, poogladac a to rowniez na + nie mowiac juz o samym zabiegu. :tak: Fakt, widac, ze przyzwyczajony jest do szybkiego zalatwiania pacjentek, ale mimo wszystko sprawia wrazenie zainteresowanego, samo to, ze od razu dal mi swoja wizytowke, nie wciskal mnie do prywatnego gabinetu tylko powiedzial od razu, ze mam dzwonic do Niego w razie czegos a jak nic sie nie zmieni to pojawic sie w szpitalu na dyzurze.

piranha kochana nie robilam dzis bety, bo nie mialam kiedy, teraz jeszcze siedze w pracy, nie wiem o ktorej wyjde, takze to trzeba bedzie przesunac :zawstydzona/y: no ale dzis jeszcze wzielam dupka i estrofem, dobrze pamietam kochana ze on nie zahamuje mi @ jak ta ma sie pojawic tak ? jutro na pewno tempka poleci. bo watpie zeby poszla jeszcze wyzej, no ale jesli nie spadnie poniej linii podstawowej to chyba nie bedzie najgorzej prawda ? :blink:

Nuuusia bardzo się cieszę że wreszcie porządny jakiś. A jak sie nazywa lekarz? Fajnie że wszystko na NFZ, a nie jak inni prywate odwalają. Pokaż plusik na teściku ;) Może jednak sie udało :)

Dopiero wrocilam ... Ufff

nuska
dmucham i chucham na Twoje II , zeby byly coraz ciemniejsze , moooocno kciukam kochana z calych sil. Fajnie ze trafilas na fajnego doktorka, ale ja mysle po cichu ze moze nie bedzie potrzebny :-)

krystian
ogromnie kciukam za Ciebie i Twoja niunie, zeby byla spelnieniem marzen...

dziewczynki
za wszystkie sie dzis pomodlilam, wiem ze to dziwnie brzmi jak sie Boga prosi, zeby nusce dal Pascalka, a takiej i takiej tego czy innego...... Ale ten u gory mam nadzieje wyslucha.... Tak mnie dzis jakos naszlo, bo tak bardzo, naprawde z calego serca trzymam kciuki za wszystkie razem i kazda z osobna....:cool2:

Kiraa wcale to dziwnie nie brzmi :) Ja też tak robię :) Nie żeby codziennie, ale kilka razy w tygodniu jak już proszę o coś, to proszę też dla dzidziunie dla Was :) A dla siebie juz nawet nie proszę córeczki, tylko żeby zdrowe było:) A mam potwierdzenie że tam u góry mnie słuchają :) Może dziwnie to zabrzmi, ale prosiłam Naszego zmarłego papieża o to żeby moja mama pokonała chorobę alkoholową i się zmieniła i się udało :)

Airfix
ciesze sie ze Twoja Mama wyzdrowiala

to dobrze ze nie jestem sama, ostatnio modlilam sie za aniolka mamartusi, tak strasznie o Nim rozmyslalam i rozmyslam juz pare dni...

ja tez pragne zdrowe dzieciatko....

dziewczyny o 22:30 bedzie program chyba na 1 ce o dziewczynkach syjamskich, az mialam dreszcze jak ja widzialam. Moj maly stal obok i pytal kto to jest.... Nie wiedzialam jak zareagowac i co mu powiedziec.... Moj M mowi mu, te panie maja dwie glowki bo sa chore... Straszne nieszczescia maja ludzie, straszne.... Kurde jakos strasznie wrazliwa sie ostatnio zrobilam, nie zebym byla z natury gruboskorna, nie. Ale ostatnio jakos wszystko mnie zwala z nog.

z innej beczki, to od gory do dolu cos mam, tzn od gory wysypalo mi brode pryszczami, wyzyna mi sie 8 ka od dwoch dni, bola mnie piersi, i boli mnie szanowna, plus w nocy sie obudzilam, bo mialam wrazenie ze sie zesikalam, a to mi jakis sluz wylecial.....:szok:

kiraa hah to chyba mamy znowu cos wspolnego :wściekła/y:mnie dzis tak cyce bola ze dotknac ich nie moge :nerd:, a sypiam na brzuchu wiec mam problem nie ? Do tego pryszcze na klacie - niczym dojrzewajacy nastolatek, caly dekold wysypany :nerd:, do tego nic nie mowiac, prawdopodobnie wczoraj znowu strzelila mi rzepka w kolanie, wszystko napuchniete, boli jak szlak, mialam jechac dzis do swojego doktorka, ale nie ma auta i chyba poczekam do jutra...no albo nie wytrzymam i zadzwonie zeby po mnie przyjachal karetka - po on na karetce jezdzi :wściekła/y:

Airfix kochana lekarz nazywa sie Rafał Kierach, pracuje tu Szpital Miejski w Rudzie Śląskiej - oficjalna strona internetowa Szpitala Miejskiego w Rudzie Śląskiej i okazuje sie, ze ordynatorem tego Szpitala jest zalozyciel Kliniki LN niedaleko Nas wiec moze pomoze przy okazji i cos madrego poradzi :blink: a co do tesciku, to na Nim prawie nic nie widac, wiec nie ma co pokazywac :zawstydzona/y: obawiam sie, ze to moje omamy byly :zawstydzona/y:

reklama
Kiraa, Nuuusia takie same objawy jak Wy teraz, miałam jak byłam w ciąży z synkiem :) i to nieocenione uczucie jakbym sie zsikała hahah Gęba wysypana w pryszczach, że takich nie miałam nawet jak młoda byłam, a zrobiłam się brzydka jak niewiem co, że znajomi mnie na ulicy zaczepiali hahah dopiero koło 6-7mca zaczełam ładnieć, a raczej-przestałam straszyć ;) Trzymam kciuki :) Kiraa jak się uda zobaczyć dwie kreseczki, to odkupuję od Ciebie ta szczesliwa femarę ;)

Do góry