reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dzień dobry Kochane
Już nadrabiam zaległości

zakrętko, tylko Ty się za bardzo nie przemęczaj, pamiętaj, Twoje i dzidziusia zdrowie jest najważniejsze!! to juz 7 tydzień, ale super! właśnie doczytalam, dziwne, że w szpitalu bety Ci nie zrobili...

małe liski chcielibyśmy jak tylko lekarze dadzą zielone światło, wstępnie do odczekania mam 3 cykle. na razie biorę kwas foliowy i zestaw witamin ogólnie dla dziewczyn starających się o dzidziusia, co 2-3 dni biorę suplementy dziewczynkowe, nie szalejąc póki co. tak samo jeśli chodzi o dietę, staram się wykluczać część chłopczykowych produktów, ale też nie przestawiam się na totalnie białkową dietę, bo sam nabiał u mnie działa strasznie rozleniwiająco na jelita, a ja z natury mam najwolniejszą na świecie przemianę materii...
trzymam kciuki za Twoje hormony, będzie dobrze :)

Anias, kurcze, tak mi przykro...

ilaczek, zdrowiej!!

Kiraa ale skok tempki!! nie zakładajmy od razu najgorszego, że to termometr się popsuł, to małe kirusie się moszczą w brzuszku!

Nusia kochana, Twoja tempka nadal nad kreską, czyli nadal jest dobrze!

krystianmartin, widzę, że Ciebie hobbistycznie tak jak mnie wzięło :) ja ostatnio też pomykam na drutach, póki co bez zysków

gorgusia
jejku, już 17tc...

Piraniu, to nie dawaj się wirusowi!!

a ja zdaję już raport z dzisiejszego poranka, pojechałam do endokrynolog z tymi wynikami tarczycy. Powiedziała, że są bardzo ładne, że na to tsh nie będzie mi zapisywać leków, bo spokojnie w moim przypadku mogę działać dietą i suplementami. czyli ryby, kwasy omega, suplementy z jodem, morze, plaża, nawet na upartego groty solne. powiedziała jeszcze że jak wrócimy do staranek, zebym na początku zrobiła jeszcze badanie tsh i ft4.
a że moja ginka przyjmuje w tej samej przychodni, to wcisnęłam się do niej z tymi wynikami histopatologicznymi i tak kontrolnie. Powiedziała, że wynika z nich niewiele, tyle, że nie był to zaśniad i że tak naprawdę teraz już nie dowiemy się co spowodowało stratę dzidziusia, równei dobrze mógł być to jakis wirus zwykłego przeziębienia, którego ja nie odczułam, a na rozwój zarodka miał znaczący wpływ albo wada genetyczna, powtórzyła jak lekarze w szpitalu, że tak się czasami dzieje. pobrała cytologię, powiedziała, żebym jeszcze zrobiła oprócz toxo badanie na cytomegalię i póki co tyle. Zakaz staranek na 3-4 cykle, kolejna wizyta kontrolna ustawiona na początek maja, czyli za dwa miesiące. Pocieszyła mnie i kazała wierzyć i trzymać się wersji, że następna ciąża będzie bezproblemowa.

reklama
eh, co za masakra... właśnie sprawdziłam Hani temperature - ma 40 stopni! nie wiem od czego - od kataru? Udało mi się jeszcze na dzisiaj umówić do lekarza... pewnie jak zwykle osłuchają i stwierdzą, że nic jej nie dolega... zdziwię się jak będzie inaczej... chyba jeszcze zależy do którego lekarza nas zapisała...

Annette kochana oczywiscie ze pomagaja, czego dowodem jest moja Ola, bo po dwoch drenazach odzyskala wreszcie sluch, nie w pelni ale jestesmy juz blizej niz dalej :happy2:

piranha ok kochana, zrobie jutro test :-p jutro jeszcze mam ta wizytke w Poradni, pojde kolo 9.00 mam nadzieje,ze w koncu ktos rozsadny sie trafi dla odmiany uch.

aljul tak to jest niestety :/ nie raz nie zdajemy sobie sprawy ile czlowiek musi wycierpiec zeby stanac na prostej drodze do pewnych rzeczy :blink:

elle niski ?? matko to czemu ja tam widzialam 50 ??? :-D

anias kochana pytalas o badanie droznosci, ja mialam robiona laparoskopie nie samo HSG, dlatego u mnie wygladalo to inaczej bo lezalam 3 dni w Szpitalu, znieczulenie ogolne, przed zabiegiem zakladany cewnik, lewatywa - takze ogolem przed nic przyjemnego, ale po wszystko w porzadku, zero nudnosci, wymiotow , tylko blizny zostaly i przez dwa tygodnie po strasznie ramiona rozrywalo przez podtlenek wegla.

marchew oj biedna Hania :( zdrowka dla niej kochana, mam nadzieje, ze to przejsciowe, Ł. wczoraj tez mial goraczke i podejrzewam ze strul sie czyms bo lecialo z Niego jak z kranu :baffled:

Ostatnia edycja:
Nuuuśka, no to pocieszyłaś mnie :tak:Muszę się jeszcze dopytać lekarza czy z tymi drenami można się kąpać i moczyć uszy.
PS. piękny wykresik :-)

Marchew, Hanię dopadł jakiś wirus, zdrówka życzę.

Marchew- teraz jakieś dziwne i prawie bezobjawowe zapalenie gardła się panoszy. U nas w ogóle tego nie podejrzewałam, a tu o....Zdrówka!

Mar-chewko no co Ty wirus od Ciebie? nie obwiniaj się za to, że ten pre seed nie dotarł, nic się nie stało i tak Ci dziękuję, że miałaś dobre intencje i dobre serce, że tak bezinteresownie wysłałaś do mnie przesyłkę, kochana jesteś:happy:zdrówka dla Hani.
u nas zaczęło się od zapalenia gardła już ponad tydzień temu od średniej córeczki Zosi. potem Kasia i ja.

Marchewbiedna Hania Duzi zdrówka dla niej :-)

Lilly super ze u lekarza dobrze :-*

Nuuska kciuki za jutrzejsza wizytę:-)

Melduje że odpoczywam;-)

Kiraa jak dzionek?

witam...mam wyniki...
piranho kochana prosze spojrzyj okiem eksperta i wypowiedz sie...
a więc tak hormony robiłam w 2dc czyli ff...i tak
FSH - 7,11 (3,03-8,08)
LH - 2,38 (1,80- 11,78 )
Estradiol - 36,00 (21-251)
Testosteron 23,38 (10,83-56,94) - i tu już widzę ze duży - poradź Piranho jak go zbić i czym?

w piatek czyli połowa fl ide robic progesteron i przy okazji tokse:tak:

reklama
Do góry