reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ewelin super, że Twoje dzieci tak "opiekują" się małą, czytałam i super! jesteś dla mnie razem z Elmo wzorem spełnienia marzeń. a póki co dłuży mi się strasznie. U nas ok, czekam na kwiecień.
PRzepraszam, że nie odniosę się do każdej z Was, podczytuję, ale ciut wypadłam z obiegu, podziwiam Piranię, że cały czas ogarnia co która i co poradzić - wielki respect.

reklama
Piraniu dziękuje za odpowiedź, tak więc muszę iść do mojego gina po receptę na dupka chociaż będzie ciężko go wyprosić bo on uważa że wszystko jest ok :dry: prolaktynę badałam pół roku temu w 7 dniu po owulacji i wynosiła 281 (norma 102-496 mIU/L) ale myślę żeby zbadać jeszcze raz tylko doradź proszę w którym dniu cyklu najlepiej ;-) mój M łyka liść oliwny a czy coś to da to się okaże :-) aha ja mam zakupiony wild yam w tabletkach czyli ten naturalny progesteron i czy lepiej go łykać po owulce czy lepiej dupka, co myślisz?
Nuuska właśnie mój progesteron w porównaniu z Twoim jest niski... Ty miałaś coś ponad 20ng a ja 15 więc kiepsko ;-)
Male liski hmm dieta najgorsza :-D suplementy ok, m też dzielnie bierze chociaż ma wzdęcia po nich a ja od kilku dniu biegunkę i często latam do ubikacji ale trzeba to jakoś przetrwać... powiem Ci że 3 miesiące ciężko jak dla mnie :-) ja jestem od lutego i już mam dosyć, ledwo wciskam w siebie kolejny serek wiejski... nie powiem lekko nie jest chociaż obiady jemy takie same, jedynie mniej ziemniaków, pomidorów wcale, żadnych chipsów, mało solonych itd, no i cały czas nabiał ile się da :-D

Ostatnia edycja:
Piranju, Małe Liski, Zakręcona, dziękuję w imieniu mojej Misi :tak: Jesteśmy już w domu, ze szpitala przytargała katar i jakąś wysypkę ale cieszę się, że jesteśmy już po wszystkim i teraz będzie tylko lepiej.

Piranju, czy duphaston podbija temperaturę po owulacji ? Bo takiej to ja nigdy nie miałam !!:-)

Nuuuśka, zmartwiłaś mnie trochę ale jeśli dreny mają pomóc to chyba warto było...

Anias powiem gdzies pod koniec 3 miesiąca

Male liski 2 dni mnie nie było :-) powiedziałam ze cukier mi spadl i dlatego Oni wiedza,ze czasami zdarza,mi sie zemleć jaj mi cukier spadnie

Kiraa && tempa pieknie poszybowała :)
Nuska I o Tobie pamietam też &&&
Anias I co testu nie robisz...
Anette I u Ciebie widze ladna tepkke wiec może a kurat sie udało jak mieliście te przejscia w szpitalu &&&
Ilaczek :-D no może faceci też mają swoje dni w cyklu ;-)
Zakrecona TY sie tam oszczedzaj w tej pracy !!!
Oczyniebieskie a jak tam Twoja gotowośc bojowa? Już torba czeka na wymarsz na pordówkę?
Elle z takim przygotowaniem na bank sie Wam uda z córeczką :)
Male liski zdrowie wraca??
Krystianmartin jak tam u Ciebie na froncie?? && za Ciebie szczególne :*
Piranha jak tam u Ciebie z dzieciakami?
Elmo Ewelin pozdrwaiam I kiss dla Maluchów posyłam

ja zaraz jade do sklepu kupic coś na obiad... miłego dnia wszystkim I do póxniej

Kochane nie bede robila ani bety ani testu bo boli mnie podbrzusze i krzyz i wiem ze @ tuz tuz. Juz musialam wziac proszka zeby przestalo mnie bolec.

ilaczek, najlepiej zachować 4-dniowy odstęp pomiędzy serduszkami a w poprzednim poście pisałam o odstępie od owulacji :-), wiem, że bardzo duży odstęp sprzyja nieco bardziej poczęciu synka ale już wiem dlaczego.

Elle, Wild Yam zawiera fitoprogesteron, Duphaston zadziała znacznie mocniej. Prolaktynę możesz sprawdzić w dowolny dniu cyklu. Nuuuśka miała progesteron około 23 ng/ml przy normie do 15 ...no właśnie, a może Twoje laboratorium ma po prostu inne normy? ...choć nigdy nie rozumiałam tego, że 15 ng/ml to może być raz mało a raz dużo ;-)

Annette, Duphaston nie ma działania termogennego więc nie podnosi tempki, może to implantacja? :-)

maran-atha, na razie wszyscy zdrowi jesteśmy ale moja mama ma jakąś grypę a ja już dziś czuję, że mój organizm walczy z czymś (zawsze to czuję jeszcze zanim choroba się rozwinie), oby nic z tego nie wynikło. Piękny wykres, widać przy okazji jak bardzo wykresy mogą być podstępne bo taki skok w 11 dpo mógłby niejedną z nas nakręcić na ciążę

reklama
Dzięki Maran, że pytasz.
Torba już dawno spakowana, znowu zaczęłam pić herbatę z liści malin i znowu mam bóle.
A ten tydzień jest tygodniem dla urody -kosmetyczka i fryzjer :-) Nie wiadomo, kiedy następnym razem nadarzy się taka sposobnośc heh.

Zastanawiam się, czy na oddziale po porodzie pozwolą pić słaba kawkę z mlekiem?
Nowe Mamusie a jak jedzenie w szpitalu, znośne?

Do góry