reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Zakręcona miałam rozpocząć staranka w marcu ale zobaczymy jak to będzie. Nie jestem super przygotowana jeśli chodzi o planowanie płci a chciałabym spróbować zwiększyć szanse. O ile ja jestem przekonana że już tak ciągle mój mąż przekłada i przekłada, czasami się obawiam czy to drugie wogóle będzie ... Mam jakiś dołek ostatnio z tego powodu

reklama
Zakręcona super, że już w domu - odpoczywaj, niech Bąbelek mały rośnie :)
Lilly na pewno jest wszystko w porządku. Przypomnij mi - kiedy chcielibyście zacząć, możecie zacząć starania o dzidziusia? Wracasz powoli do dziewczynkowej diety, suplementów?
Maran-atha tak, chorzy wszyscy byliśmy, cholerstwo wirusowe nas dopadło i stąd na wykresie taka góra :) ale już zdrowiejemy. Spóźnione życzenia, ale nie doczytałam wcześniej - wszystkiego co najlepsze dla twojej 5-latki :)!
Kiraa kciuki za wykres - niech jutro tempka do góry skacze!
Nusiu twoja Ola sporo przeszła, bidulka mała, ale na pewno czekają was same już dobre rzeczy - tak jak napisałaś, wyczerpałyście limit nieszczęść, choróbsk. Trzymam kciuki żeby już żaden zabieg nie były konieczny. I kciuki tez za obiecujący wykres :)
Dorcia kciuki za ciebie - żeby beta szybko spadła i nie odstawiała takich numerów przy końcówce. Myślę też podobnie jak Pirahnia - że to może być błąd też pomiaru bo różnica między jednym wynikiem a drugim jest niewielka
Ilaczek będziemy cię dopingować w staraniach o synka - hormony muszą być ok, nie ma innej opcji, daj znać jak otrzymasz wyniki
Marchew i ja się nie mogę doczekać na twoje usg z pierwszego dnia wiosny ;) ciekawa jestem bardzo kto tam u ciebie zamieszkał

...jestem w trakcie badań kontrolnych, dziś sprawdzałam stan podwozia przed staraniami :) - dowiedziałam się, że wyhodowałam dwa piękne pęcherzyki. Z badań zostały jeszcze hormony do sprawdzenia. No i zaczynamy niedługo dietę dziewczynkową.

Kolorowych dziewczyny :)

Staraczki dziewczynkowe pytanie do Was- czy Wasi m też przyjmują liść oliwny w kapsułkach? mój bierze i kończy mu się pierwsze opakowanie, tak myślę czy kupować kolejne? kiedyś tu było poruszane na forum że liść oliwny zwiększa proporcje plemników x nad y i że obniża testosteron... ale czy to prawda? może jak Pirania zajrzy to nam podpowie :-)

Dzień dobry :-)

Annette duzo zdrówka dla córci:-*

Maggie Ty tu dołków nie łap tylko bierz sie do roboty Powiedz swojemu M ze czas ucieka i ze pora zacząć sie starac :-)

Nuuska Kirra :-*

Piranhu spokojnego dnia z dziećmi :-)

Ja dzisiaj juz do pracy bede musiala troszkę posciemniac bo w pracy jeszcze nie wiedza ;-)

Milego dnia

Zakreciu
gratki 7 tygodnia:-) uwazaj na siebie

nuska
kciuki za tempke

a mi chyba termometr sie zepsul????? Nic nie jarze....z tych szarpanych wykresow:cool2:
do wieczorka dziewczynki

piranju
spokojnego dnia, podobno grypa swinska u was???? Uwazaj na Was

Kirusia woooow jako skok Cos mi sie wydaje ze zakrecia będzie miala kolezanke Kirusie :-)

Maggie czasami tak trzeba ;-) to jak cos to możesz na mnie liczyc w spr kopniakow :-D to czas wprowadzić diete i suplementy w zycie :-)

Hej hej!

Elle, progestron taki na granicy, warto by go podwyższyć. Łykanie Duphastonu pomoże w zajściu w ciążę ale przy planowaniu córeczki nie będzie miało to wpływu gdyż to Twój naturalny progesteron trzeba by podnieść. Jaki masz poziom prolaktyny? Co do Olive Leaf Extract - część dziewczyn pisze, że pomaga przy planowaniu córeczki (wspominają tez o jakimś lekarzu, który proponował łykanie OLE przed in vitro gdy chce się mieć córeczkę) ale tak naprawdę nikt nie wie jaki składnik preparatu i w jaki sposób ma zwiększać szanse. Podobno OLE obniża ciśnienie krwi więc należy uważać jeśli ktoś ma niskie.

Kiraa, a nie mówiłam, że to był wyrzut estrogenu a dziś tempka podskoczy? :-D Dwa ciałka żółte to więcej estrogenu i progesteronu a więc większe spadki i wzloty :-p Myślę, że do 10 dpo Ovitrelle się wypłucze.

Annette, Twoja córeczka też się biedna nacierpiała, oby wszystko szybko zakończyło się dobrze i spotykały ją już tylko dobre rzeczy.

małe liski, dobrze, że już zdrówko do Was powraca, niech już Was nie opuszcza.

zakręcona, dzięki kochana :-* ....i powodzenia w ściemnianiu :-D

Nuuuśka, jak tam dzisiejsza tempka?

Matik, co u Ciebie słychać?

Ostatnia edycja:
hej hej dziewczynki :**

u mnie dzis tempka w dol, ale mam taki kosmos ze spaniem od 3 dni ze szkoda gadac...budze sie jak Ł. wraca z pracy i potem to juz bardziej drzemie niz spie.Budze sie co pol h Bog jeden wie czemu...:no:niewyspana jestem jak nie wiem.

Annette niestety tak, do wyciagania drenow rowniez stosuja znieczulenie ogolne, malo ktore dziecko spokojnie wysiedzialoby niestety na miejscowym ten czas :zawstydzona/y: Olusia pierwsze dreny miala zakladane na 8miesiecy, drugie na 6.

elle matko moja kobieto skad Ty wzielas taki progesteron :szok: z kosmosu chyba :p !!

kiraa alez piekny skok :DDD

zakrecia milego dzionka Sloneczko :***

Zbieram sie do pracy :*

reklama
Dzień dobry:-)

Kiraa jaki skok piękny. Trzymam kciuki za dwie małe Kircie :-D
Elle ja nie słyszałam o tym preparacie - Pirahnia napisała właśnie, że obniża ciśnienie krwi. Mam niskie więc u mnie odpada. Ale podziwiam cię, że tak dużo robicie przy staraniach dziewczynkowych, bo już wspominałaś wcześniej o korzeniu lukrecji, super. Norma będzie wyrobiona na 150 %:-) A jak u ciebie z dietą - dajecie rade? Ja założyłam sobie, że dietę zaczniemy na 3 miesiące przed staraniami i zastanawiam się czy to nie za długi okres i czy nie skapituluję wcześniej :-)
Nusiu piszesz o niewyspaniu, coś ewidentnie dzieje się w twoim organizmie. Cały czas kciuki zaciśnięte
Zakręcia ja myślałam, że ty na zwolnieniu jesteś w domu odpoczywasz - a ile dni nie było cie w pracy? Tak się zastanawiam co bym powiedziała na twoim miejscu i przyszła mi do głowy grypa żołądkowa - ale to też podejrzane, szczególnie u młodej mężatki :-D
Annette dużo zdrowia dla twojej córci!

Mój młodszy synek właśnie piszę ze mną ten post - uwielbia przyglądać się na buźki, emotikony :) jhbcxiikkkklllllllllllllll - to dla was pozdrowienia :-D Miłego dnia!

Do góry