reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piranja, dziękuję za rady. Muszę się pozmuszać do tej miętowej herbaty chociaż szczerze nie znoszę mięty :tak:

Nuuuśka, mnie ta czerwona linia na wykresie się sama pojawia, jak po owulacji są trzy podwyższone temperatury to wtedy pojawiają się dwie linie, pionowa oznaczająca dzień owu i pozioma - granica niższych temperatur.

reklama
Ah lasencje
odholowali nam auto, jestesmy u mamy, M zaparkowal, nie bylo mnie przy tym, podobno stanal poza kreska.., wrocilismy auta nie ma

. :szok:M pojechal odzyskiwac auto, kuzwa, nie wiem ile kasy na to pojdzie, ale jestem wq...rzona...

Nuuuśka, ciężko powiedzieć czy będzie podobny, zależy jakie ciałko żółte powstałe z tego pęcherzyka, trzymam kochana kciuki za piękny wynik! Jestem też bardzo ciekawa jaki będzie poziom estradiolu.

Kiraa, strasznie współczuję, oby udało się szybko i niskim kosztem odzyskać samochód. Nie stresuj się bo prolaktyna podskoczy :-)

Ależ tu cisza dziś :-) Ja jutro wyjeżdżam i wracam późnym wieczorkiem w niedzielę, będę za Wami tęsknić :-)

Ostatnia edycja:
Dzień dobry Kochane!
ale szybko dziś mi minął dzień... sporo do roboty miałam i jeszcze podczas nocnych rozmów z siostrą wyszedł nowy temat. Ponieważ moja siostra leczy się na tarczycę, ma hashimoto. i tak sobie gadałyśmy gadałyśmy i w końcu ona mówi, że może bym na wszelki wypadek zrobiła badania tarczycowe, czy tfu tfu przypadkiem to ona nie spowodowała utraty dzieciątka. więc dziś jak już obrobiłam się ze swoimi rzeczami, udało mi się cudem (bo w ostatniej chwili ktoś zrezygnował z terminu) wcisnąć do endo, opowiedzieć moją historię, zdobyć skierowanie na badania tsh, ft4 i przeciwciał, tu potrzebuję podpowiedzi Piranii czy dobrze zrobiłam, bo babka powiedziala, żebym od razu na nie poszła, bo robi się je niezależnie od dnia cyklu i nie trzeba być na czczo. Więc kolejna wycieczka na krew. Nie powiem, rękę mam ostatnio skłutą jak jakaś narkomanka Dziś albo jutro mają być wyniki i mam nadzieję, że nie wykażą żadnej niedoczynności.

W temacie 'koleżanki' Wasze podsumowanie - nic dodać nic ująć, na razie odechciało mi się z nią w ogóle kontaktować...

Kiraa kurcze, oby szybko udało się odzyskać autko no i za nieduże pieniążki

Matik ale piękne pączusie!! Zdolniacho

Katrina kurcze, szkoda, że tak się nie udalo, bo dokładnie, zawsze zostaje trochę w kieszeni na przesyłkach.

Anufifi, ale fajniutka ta diablica

Nusia, ja tak samo jak Ty, wiecznie na imprezach dziwnie na mnie patrzą, bo jednego drinka wypiję i więcej nie chcę albo w ogóle nie chcę pić

Piraniu, a gdzie tym razem wybywasz? Udanego wypoczynku Kochana!

a dlaczego nie mam przycisku podziękowania?? coś się dziwnego dzieje na forum?

jejku, zazdroszczę tym, które zaczynają weekend, ja jutro niestety pracująco, pobudka o 3 w nocy i wycieczka na parę godzin na drugi koniec Polski, ale w niedzielę się wyśpię :)

Nuuuśka, tak sobie myślę, skoro zarodki najczęściej zagnieżdżają się w 9 dpo to może lepiej nie obniżać wcześniej dawki Estrofemu? Może lepiej bierz 2x1 do 10 dpo, 1x1 w 11 dpo, w 12 dpo rano test i jeśli negatywny to odstawiasz dupka i Estrofem. Co Ty na to? Czytałam, że niektóre dziewczyny w FL biorą właśnie 2x1 Estrofem i odstawiają przed @. Szkoda cyklu z tak pięknym progesteronem :-) Boję się tylko tego, że nie sprawdziłyśmy nigdy czy nie masz niedoboru estradiolu w fazie lutealnej, niektóre dziewczyny z takim niedoborem muszą łykać Estrofem jeszcze w ciąży ale wolałabym tego uniknąć z uwagi na kategorię D tego leku.

Annette, dzięki :-*

lilly, dzięki kochana, jadę z dzieciakami do teściów, mieszkają w Górach Sowich, Krzysiu stęskniony za babcią i dziadkiem :-) Bardzo dobrze zrobiłaś, takie badania są wręcz koniecznością, zwłaszcza po utracie dziecka. Nie musisz być na czczo i możesz je zrobić w dowolnym dniu cyklu. Trzymam kciuki za piękne wyniki!

Ostatnia edycja:
Kiraa o to Ci pech :-( ale nie denerwuj sie kochana i oby nie zabolalo po kieszeni

Piranha ale macie fajnie :-) Milego wyjazdu kochana :-) zazdroszczę Ci bardzo bo ja strasznie lubie gory

Lilly to dobrze że poszłas zrobic badania Kciuki żeby byly dobre Ja tez jutro pracuje

Anufifi ja cos dobrze wiem o lobuzowaniu psa :-) nasza jak byla mala to pol domu nam zjadla Każdego dnia cos innego. Jak wychodzilismy do pracy to dawala,rade Straty : wygryziona wykładzina na srodku wspomne ze wynajmujemy jeszcze mieszkanie więc musieliśmy polozyc panele, szafka pod telewizor zjedzona, kanapa na srodku wygryziona, nogi od naszego lozka, nogi od lawy,poslania, kilka moich poduszek profilowanych z pianki itd moglabym jeszcze troche powymieniac A,teraz sposob ba lobuziaka -klatka 120/80 Przed kupnem psa czytaliśmy o klatce ale niemyslelismy ze będzie potrzebne A okazalo sie strzalem w 10 :-) przez tydzień ja przyzwyczajalismy i mamy spokoj teraz Jak widzi ze szykujemy sie do pracy to idzie grzecznie do siebie Przynajmniej nie,martwimy sie ze cos,sobie zrobi

Ostatnia edycja:
Piranha - dziękuję za radę - od jutra zaczynam się suplementować ;-) udanego weekendowego wyjazdu! :-) nigdy nie byłam w Górach Sowich - pewnie jest tam bardzo pięknie :tak:

Kiraa - ale pech z tym samochodem. Ja kiedyś też jakoś źle zaparkowałam, ale tylko założyli mi klamrę na koła. Musiałam wzywać straż miejską , żeby to zdjęli. W sumie, po mega marudzeniu, zapłaciłam 100 zł, więc nie było tak strasznie źle ;-) ale naczekałam się na ich przyjazd chyba ze dwie godziny - dobrze, że był piątek wieczór, to się nigdzie nie śpieszyłam. Szkoda gadać - tylko dybią, żeby kogoś skasować :wściekła/y:

Lilly - bardzo dobrze, że poszłaś na badania. Lepiej teraz się dowiedzieć, że coś jest nie tak, niż potem mieć kłopoty w ciąży i jeszcze martwić się o dziecko. Trzymam kciuki, żeby jednak wszystko było ok :tak:

Wszystkim pracującym jutro życzę udanego dnia, a reszcie udanego weekendu!!! Buziaki dla wszystkich! :-*

reklama
piranha no dobra Kochana ale tak - jakbym sprawdzila poziom estradiolu teraz to i tak bylby zafalszowany wiec liczylam sie z tym, ze to niewiele Nam moze powiedziec. No ale mniejsza o to, nie ma to nie ma, zrobimy nastepnym razem :blink: Tylko powiedz mi jak to sie teraz ma. Dajmy na to, ze mam niedobor estrogenu ( a mozemy to zalozyc ), biore teraz Estrofem i mam brac po dwie tabletki dziennie az do 10dpo tak ? Jakie skutki moze miec branie go dluzej niz zakladalysmy ? czy sa jakies skutki uboczne ze tak powiem ? i jak to sie ma w przypadku ewentualnej fasolki ? zalozmy oczywiscie orientacyjnie ( wiedza sie przyda na kolejne cykle w razie w ;) ) ze test wychodzi pozytywny w 12dpo, i co wtedy ? nie powinnam odstawiac estrogenow ? czy one dzialaja na podobnej zasadzie jak progesteron przyjmowany w ciazy, ze nagle zaprzestanie przyjmowania go moze spowodowac poronienie ?
W ogole czy branie go w wiekszej dawce moze opoznic Nam @, bo rozumiem ze piszac ze boisz sie tego ze nie sprawdzilysmy poziomu estradiolu masz na mysli to, ze zle moze wplynac odstawienie go jesli taki niedobor mam ? Matko przepraszam Cie, duzo pytan na raz :-D Ale balam sie ze zapomne :wściekła/y:
Nie spodziewalam sie takiego wyniku, bo zakladajac ze dzis mamy 6dpo, to wynik jest wysoki - jesli glupie ovf mialoby racje ze dzis 4dpo ale w to nie wierze to wynik bylby chyba zbyt wysoki :-p
Ale to jest tak, ze wysoki progesteron w II fazie cyklu jest chyba batrdziej na + niz na - prawda ?

lilly ja to w ogole nie pijaca jestem, ale od dziecinstwa nabralam wstretu do alkoholu kiedy widzialam go za duzo w domu. Teraz to tylko winko jak pisalam ale raz na czas, choc nie powiem winko akurat lubie, ale tylko polslodkie :happy2:
Co do problemow tarczycowych, a nigdy nie badalas hormonow ? kurcze mam nadzieje ze wyniczki wyjda piekne i nie bedziesz miala powodu zeby sie denerwowac :**

Do góry