reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dzieki dzieki bardzo pyszne
Ale pozno je robilismy i do tego lampka wina :)
Dzieci nsm sie uczyly do 1 godz
Pozniej sprzatniecie i spac o 2.30 masakra jestem padnieta

Moja tempka.36,94 :-)

Milego dnia dziewczyny

reklama

Milego dnia dziewczyny

Hejka!

Annette, test czynnościowy możesz zrobić w tym samym dniu co progesteron i estradiol. Saw Palmetto podobno podwyższa też poziom prolaktyny stąd ja dziewczynom odradzałam na wszelki wypadek ten preparat. Jednym z naturalnych czynników obniżających testosteron jest herbata miętowa.

mamartusia, a nie prowadzisz wykresów temperaturowych? Można z nich wiele wyczytać.

Kiraa, nieważne jak, ważne by z tego dzieci były :-D Tempka w górze - super! Kciuki zaciśnięte!

Matik, mniam mniam, wyglądają mega apetycznie i nawet nie chcę sobie wyobrażać jak smakują by nie zalać klawiatury :-)

Nuuuśka, wykres śliczny. Nie wiesz może jak wstawić linię podstawową na Fertility Friend? Zalogowałam się na swoje konto i ja mam taka linię pomimo braku opcji VIP. Czy to program sam wyznacza?

zakręcona
, jak samopoczucie? :-)

Milego dnia dziewczyny

witam wszystkie w ten piątkowy poranek :-D

jeszcze kilka godzin i weekend :tak:

Piranha - sprawdziłam na tych etykietach i faktycznie Calcium Citrate zawiera 150 mg magnezu (z tlenku oraz asparaginianu magnezu), ponadto zauważyłam też, że B-100 Complex zawiera 800 mcg kwasu foliowego. Już się całkiem w tym zagubiłam ;-) Reasumując, powinnam zażywać te preparaty w następujących dawkach?:
- 1 tabletka wit. C-1000 (tj. 1000 mg kwasu askorbinowego)
- 1 tabletka B-100 complex (100 mg wit. B6 i 800 mcg kwasu foliowego)
- ????? nie wiem ile tego Calcium Citrate (1 tabletka zawiera 300 mg wapnia i 150 mg magnezu) ???
- koncentrat żurawiny powinnam zażywać przez cały czas czy tylko do owulacji?
A mój mąż ile powinien zażywać? Takie same dawki wszystkiego z wyjątkiem witaminy B? czy coś pokręciłam :baffled:

Lilly niestety nie udało mi się znaleźć sprzedawcy, który oferowałby wszystkie konieczne suplementy. szkoda, bo musiałam trzy razy płacić za przesyłkę :no:

Justi - już się nie mogę doczekać efektów Twojego jadłospisowego kombinowania ;-)

Matik - ale pączusie :szok: trzymam kciuki, bo tempkę masz całkiem obiecującą! :tak:

Kiraa - jeśli poprawiny były takie "ostre" :-p to z pewnością efekt będzie równie szokujący (tzn. bliźniaki :-D) trzymam kciuki &&&&

Nuuuśka - sobota w pracy - współczuję :-( ale potem Cię czeka "niezła" imprezka ;-) ja idę do babci i dziadka na imprezę z okazji 65- rocznicy ślubu :tak:

Ostatnia edycja:
Matko cos Wam sie za duzo postow chyba powklejalo :-p

piranha jaka slonce linia podstawowa ? ta niebieska ktora ja mam na swoim wykresie ? zrobilam samo badanie progesteronu kochana, czekamy teraz na kuriera w nadziei ze je zabierze :blink:

hej dziewczyny , nie mogłam się wczoraj tu dostac ...cały czas error :wściekła/y:

Macy mam parsona rusell terierke ...diablica jakich mało ...za trojaczki mogłaby robic z ilością zajęcia przy niej ...się wpakowałam no :wściekła/y::-D

Vivienka dzisiaj zmierzyłam ...żeby diablicy nie obudzic pod kołdrą !!:-D:-D:-D

kiraa świetny pomysł z tym zeby każda napisała coś o sobie bo dopiero dwie dziewczyny prześwietliłam ...pracochłonne to :)

nusia ty się nie martw ja ci napewno przedstawie co o Tobie naskrobałam ...tylko żebyś mi nie odfruneła :):-);-)

a to moja diablica

Załączniki

• IMG-20140127-WA0011.jpg
    IMG-20140127-WA0011.jpg
    14,4 KB · Wyświetleń: 33
Ostatnia edycja:
anufifi no kochana moja ja mysle :-) czekam wiec z niecierpliwoscia za notatki :-D
a co do error- a to ja tak mialam dzis przez pol ranka licho wie co im sie znowu wiesza. Sliczna psiunia !

katriina a ja nie lubie takich spotkach, chyba ze wzgledu na %%% bo ja nie pijaca, raz na czas wypije lampke wina i to wszystko.Piwa, wodki nie tykam bo mi nie podchodzi :blink: cnotka jednym slowem :-p:wściekła/y:

Ostatnia edycja:
witam:-)
ale Wam się postów powtórzyło:-D
Piraniu zrobiłam badanie progesteronu, wyniki dopiero w poniedziałek, bo jutro nie czynne laboratorium.
Anufifi fajna diablica. ja mam sukę rotwailerkę i zrobiła nam niespodziankę i tydzień temu oszczeniła się:-D w grudniu po zastrzyku antykoncepcyjnym przyjechał mój tata ze swoim rotwailerem i połączyli się:-D nawet nikt nie pomyślał, że będą szczeniaki. pocieszne maluchy rosną w oczach. jest ich 5szt., 3 urodziły się martwe, za późno chyba.
pozdrawiam i lecę do obowiązków, koniec miesiąca, muszę wypłaty policzyć:szok:

Ostatnia edycja:
reklama
Anufifi - ładniutka ta Twoja diablica :-)

Nuuuśka - ja z reguły też nie piję za wiele, bo wódki nie lubię, piwo jest dla mnie za gorzkie, a wina też za wiele nie jestem w stanie przełknąć ;-)także robię na takich imprezach za kierowcę ;-)

udanego dnia dziewczyny!

Do góry