reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
dobry wieczór
Bąbel już śpi mąż szaleje na konsoli to wpadłam was przy kawce i pączku podczytać :)

Lily
no właśnie może u nas też alergia na roztocza ehh niby firan nie mam , dywanów też nie , kołdry antyalergiczne, ale wiadomo codziennie na meblach nie ścieram kurzy zwłaszcza wysoko gdzie potrzebuje drabine choć jestem wysoka :p
dziś już za późno jutro z pracy zadzwonie musze tylko zabrac lite lekow bo nie wiem czy bedzie mogl miec testy zrobione przy tych lekach ktore bierze... sprobować muszę

Katrina jutro będę kombinowała z jadłospisem dziewczynkowymi :) jak coś sensownego wymyśle/znajdę to pewnie mogę się z wami podzielić
u mnie to nie problem przestawić się na te kilka miesięcy gorzej z mężastym będę musiała wymyślić dobry jadłospis by nie kręcił nosem hehehehe :)

Piraniu tak przygotowuje się na wojne by wszystkie żółnierzyki dziewczynkowe przebudziły się z zimowego snu poczuły wiosne i jeden z nich zechciał zostać ze mną na te szczęśłiwe 9 miesięcy:)

piranha wlasnie nie jestem pewna czy jutro ale zapytam jesli uda sie zeby kurier przyjechal tylko po moje badanie, mysle ze powinny byc jeszcze jutro :happy::tak:

Piranju, zrobię Progesteron i Estradiol w 7 dni po owulacji. Kiedy zrobić test z metoklopramidem (test czynnościowy)? Duphaston łykałam 1 x dziennie w każdym cyklu, od tego cyklu łykam po dwa, tak jak radziłaś.
Ja niestety testosteron mam dość wysoki, od @ do owu. łykałam Saw Palmetto, żeby trochę obniżyć ale mam mieszane odczucia co do tego suplementu. Twoje Kajowe wyniki typowo dziewczynkowe :tak:

Nuuśka, ja w dzień owulacji miałam pęcherzyk 24x21mm który po 3 godzinach od USG mi pękł (silny ból w podbrzuszu). Że pękł pokazało kolejne USG. Tak więc Twój pęcherzyk idealny.

Ostatnia edycja:
Lilly jestem w szoku jak niektórzy potrafią być tak nietaktowni, albo po prostu bezmyślni, nie wiem jak to tłumaczyć. Niejedna z nas by chciała tak bolesne kopniaczki...
Kiraa kochana mocne kciuki za Ciebie trzymam
Nuuuśka za Ciebie też, popatrz wydawałoby się że Katowice to lekarzy na pęczki a widzę że też trudno znaleźć kogoś kompetentnego
Justi witaj, widzę że masz synusia w podobnym wieku, powodzenia w boju o córeczkę :-)
Dorcia witaj !!! u mnie nic ciekawego wróciłam do pracy i odkopać się nie mogę, oby do wiosny :-)

witam się i ja,
Lilly - powaliła mnie odpowiedź twojej koleżanki. nie fajnie. :no::no::no::no:

powiem wam szczerze że dla mnie 99% tego co piszecie to "chińszczyzna". nie znam nazw leków, ani nic. :ninja2:
dla mnie jak do tej pory "sex bez zabezpieczeń = ciąża". to cała moja wiedza w tym temacie. nawet testu owulacyjnego jak się okazało nie umiałam sobie zrobić.:-p
ale fajnie tu z wami.:tak:

wy to jesteście ekspertki!!!:tak:

mnie dziś masakrycznie brzuch boli, gożej jak na okres. i z moją "ogromną wiedzą" nawet nie wiem czemu... :confused:

Witajcie,
mamamartusia nic się nie martw kochana moja wiedza jak zaczynałam (ponad m-c temu) była na tym samym poziomie co u Ciebie, ale jak tak zaczęłam się wczytywać w to wszystko to coraz bardziej łapię o co w tym wszystkim chodzi:-) - będzie dobrze zobaczysz - ja mam 2 synków i bardzo bym chciała dać im jeszcze siostrzyczkę

lilly porównanie koleżanki "trochę" nie na miejscu

Nuuusiu czyli zostałaś potraktowana bardzo podobnie przez lekarza o tej specjalizacji jak ja (pisałam o tym) - też się nastawiałam na cud a ona nawet nie chciała sobie rąk brudzić do wykonania USG i badania tylko powiedziała że jej koleżanka jak mam życzenie może mnie przyjąć na przeciwko - a do niej też kilkunastoosobowa kolejka a ja całego dnia na stanie w kolejkach nie zarezerwowałam więc obróciłam się na pięcie i wyszłam - jedyne co dobrze wspominam z tej wizyty to że przepisała mi leki za 150zł (18szt) które skutecznie zatamowały mi wydzielanie pokarmu - także luzik;-)

Piranju

poprawiny byly, ph po 3 godz 4,8, wiec okiii. Jestesmy w gosciach u mamy, wiec pozwolcie ze oszczedze Wam szczegolow jak gdzie i kiedy byly poprawiny, ale byly :cool2: wszystko co moglam zrobilam, zrobilismy, reszta w rekach tego u gory :rofl2:

spokojnej nocki lasencje:happy:, ja mam jutro labe, a mlody z babcia :rofl2:

reklama
hej hej :))

Pierwsza :D

matik paczki cudasne :-) mniam !! ja wczoraj zjadlam tyle ze wstyd sie przyznac, zeby to jeszcze w cycki poszlo a nie tylek to by bylo dobrze :-p

Annette chyba nie ma reguly na te nasze pechole,ale ja tez podejrzewam ze pekl w sobote, bo nie wyobrazam sobie zeby tak silny bol owulacyjny sie z tym nie wiazal a owulacja byla jak wedlug glupiego ovf dwa dni pozniej :blink:

aljul szkoda slow choc Ty i tak mialas sie lepiej bo Tobie kogos zaproponowano a mnie nie :wściekła/y: fotel ginekologiczny byl w gabinecie wiec myslalam ze go uzywaja a nie stoi dla ozdoby no ale chyba sie mylilam. Do tego wiesz, jak idziesz na wizyte, do takiego speca jak by sie moglo wydawac to chlop powinien sie spytac o cokolwiek, zwlaszcz o leki, a tu nic. Recepty oczywiscie zadnej nie dostalam, dobrze ze leki wypisuje mi lekarz rodzinny bo inaczej zostalabym w proszku ze tak powiem :no:

Do góry