reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Annette, takie plamienie faktycznie często zwiastuje implantację. Jaki jest poziom Twoich hormonów, głównie progesteronu?

reklama
Witam wszystkie w to "tłuściutkie" popołudnie:-)

Nuuuśka
teraz dopiero doczytałam - ale masz pecha z tymi lekarzami :no: przeglądałam kiedyś jakieś zestawienie z opiniami na temat lekarzy - znanylekarz.pl czy coś takiego - może tam udałoby Ci się znaleźć kogoś sensownego. Byli tam też lekarze przyjmujący w ramach NFZ. Ja w sumie też nie mam jakiegoś super ginekologa - odwali badanie i tyle - resztą martw się sama. Gdybyś znalazła kogoś sensownego, to daj znać (mieszkam 40 km od Katowic, więc nie będę miała aż tak daleko).

Vivienka - ale Ty jesteś szybka z tym planowaniem - zazdroszczę organizacji :-)

Kiraa jak tam Twoje dwa jajeczka? czekamy z niecierpliwością na bliźniaki :tak:

Matik podziwiam Twój zapał kulinarny - domowe pączki mniam, mniam .... ;-)

Macy - zdrówka dla córeczki

Elle87 - ja też tak mam - niekiedy zazdroszczę innym, którym udało się i mają bez żadnych dodatkowych kombinacji synka i córeczkę :wściekła/y:ale zobaczysz, że nam wszystkim uda się dopiąć celu i będziemy mieć upragnione dziewczynki :-)

Justi - będziesz pisać jadłospis? super! a może podzielisz się nim z nami (konkretnie ja jestem chętna, bo sama jakoś nic sensownego nie umiem z tych produktów "stworzyć" ;-)

Lilly - nie przejmuj się koleżanką - ludzie potrafią być naprawdę wredni i nietaktowni :no:

Piranha - Ty nasz GURU :-) byłam dzisiaj na badaniach hormonów. Mam nadzieję, że będzie wszystko ok :tak: Zakupiłam też suplementy - tylko nie wiem, czy mogę je wszystkie razem stosować, czy też w jakichś odległościach czasowych? Mam takie witaminy i minerały:
1. Calcium Citrate (Now Foods) - wapń z cytrynianu 300 mg
2. Witamina C - 1000 mg (Now Foods)
3. Cytrynian magnezu 225 mg (swanson)
4. B-Complex B-100 (puritans pride)
5. Kwas foliowy (swanson) - 800 mcg
6. Cranberry fruit concentrate - 4200 mg (puritan's pride)

czy coś jeszcze powinnam kupić?

Piranju

a co powiesz o moim toku myslenia...:-)

owu juz byla, mysle ze moje leki tak dlugo juz nie dzialaloby. Wiec lekko mnie , nawet nie boli, ale czuje ze cos tam bylo:happy::happy:
Jesli wczorajsze plemiki daly rade to juz po akcie :happy:, wiec te z dzis poplywaja sobie, popatrza, zobacza sliczna zygotke, lub dwie :happy:, chlipna pare razy i zejda :rofl2:

jesli wczoraj nie bylo zadnego walecznego zolnierza, to dzis byloby w o plus... Jakiegos bysmy dostarczyli?
Tylko obawiam sie ze zanim dojedziemy na miejsce, bedzie juz ponad 10 godz po owu....

Piranju:

Progesteron 11,55 (7 dni po owulacji)
TSH 3 -1.63 mlU/l norma: 0,27-4,2
PRL 122 ml/U/l 83-622
Estradiol 44,65 pg/ml 12.5-166
Testosteron 0.347 ng/ml 0.084-0.481
FSH 6,3 mlU/ml
LH 5,6 mUl/ml

Kiraa, progesteron robiłam 1 raz, ok 3 miesiące temu w 7 dniu po owulacji. Powtórzę w tym cyklu.
Reszta hormonów jest robiona w tym dniu cyklu, który wskazała Piranha więc na pewno w dobrym, bodajże w 3 dc.

Anetko
na moje
tsh ladne, prl- zrobilabym probe z metoklopramidem-obciazenie, testosteron troche wysoki, czyli antydziewczynkowy,reszta ladnie

ale poczekamy co powie szefowa:laugh2::laugh2:

niech mi ktos powie czy serduszkowac czy nie.... Ratunku :rofl2::happy:

piranha jesli owulacja byla w 27dc to raczej szans nie ma bo zolnierze juz pewnie na maxa wymeczone byly :zawstydzona/y: do kitu calkiem. No ale juz trudno, nic nie przeskocze tylko nie rozumiem w takim razie skoro na 30-tkach wyszedl pik w 25dc to owulacja byla dwa dni pozniej ? .. to po co byly te serducha :-(ja myslalam ze owulacja byla w 25dc. Teraz to juz nic nie wiem.

Link do wykresu natki : Wykres Dni Płodnych i Owulacji Użytkowniczki OvuFriend

justi kochana nie zdazylam dzis w pracy ale jutro z rana bede dzwonic, dzis poczytam dokladnie o Nich :tak:

Nuska
wlasnie chcialam zobaczyc ten wykres, powiedz mi natka to ta co w poprzednim cyklu miala jak ja c. Biochem?, bo czytalam cos na tamtym waszmym watku

reklama
Do góry