reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Annette, takie plamienie faktycznie często zwiastuje implantację. Jaki jest poziom Twoich hormonów, głównie progesteronu?

reklama
Witam wszystkie w to "tłuściutkie" popołudnie:-)

Nuuuśka
teraz dopiero doczytałam - ale masz pecha z tymi lekarzami :no: przeglądałam kiedyś jakieś zestawienie z opiniami na temat lekarzy - znanylekarz.pl czy coś takiego - może tam udałoby Ci się znaleźć kogoś sensownego. Byli tam też lekarze przyjmujący w ramach NFZ. Ja w sumie też nie mam jakiegoś super ginekologa - odwali badanie i tyle - resztą martw się sama. Gdybyś znalazła kogoś sensownego, to daj znać (mieszkam 40 km od Katowic, więc nie będę miała aż tak daleko).

Vivienka - ale Ty jesteś szybka z tym planowaniem - zazdroszczę organizacji :-)

Kiraa jak tam Twoje dwa jajeczka? czekamy z niecierpliwością na bliźniaki :tak:

Matik podziwiam Twój zapał kulinarny - domowe pączki mniam, mniam .... ;-)

Macy - zdrówka dla córeczki

Elle87 - ja też tak mam - niekiedy zazdroszczę innym, którym udało się i mają bez żadnych dodatkowych kombinacji synka i córeczkę :wściekła/y:ale zobaczysz, że nam wszystkim uda się dopiąć celu i będziemy mieć upragnione dziewczynki :-)

Justi - będziesz pisać jadłospis? super! a może podzielisz się nim z nami (konkretnie ja jestem chętna, bo sama jakoś nic sensownego nie umiem z tych produktów "stworzyć" ;-)

Lilly - nie przejmuj się koleżanką - ludzie potrafią być naprawdę wredni i nietaktowni :no:

Piranha - Ty nasz GURU :-) byłam dzisiaj na badaniach hormonów. Mam nadzieję, że będzie wszystko ok :tak: Zakupiłam też suplementy - tylko nie wiem, czy mogę je wszystkie razem stosować, czy też w jakichś odległościach czasowych? Mam takie witaminy i minerały:
1. Calcium Citrate (Now Foods) - wapń z cytrynianu 300 mg
2. Witamina C - 1000 mg (Now Foods)
3. Cytrynian magnezu 225 mg (swanson)
4. B-Complex B-100 (puritans pride)
5. Kwas foliowy (swanson) - 800 mcg
6. Cranberry fruit concentrate - 4200 mg (puritan's pride)

czy coś jeszcze powinnam kupić?

Piranju

a co powiesz o moim toku myslenia...:-)

owu juz byla, mysle ze moje leki tak dlugo juz nie dzialaloby. Wiec lekko mnie , nawet nie boli, ale czuje ze cos tam bylo:happy::happy:
Jesli wczorajsze plemiki daly rade to juz po akcie :happy:, wiec te z dzis poplywaja sobie, popatrza, zobacza sliczna zygotke, lub dwie :happy:, chlipna pare razy i zejda :rofl2:

jesli wczoraj nie bylo zadnego walecznego zolnierza, to dzis byloby w o plus... Jakiegos bysmy dostarczyli?
Tylko obawiam sie ze zanim dojedziemy na miejsce, bedzie juz ponad 10 godz po owu....

Piranju:

Progesteron 11,55 (7 dni po owulacji)
TSH 3 -1.63 mlU/l norma: 0,27-4,2
PRL 122 ml/U/l 83-622
Estradiol 44,65 pg/ml 12.5-166
Testosteron 0.347 ng/ml 0.084-0.481
FSH 6,3 mlU/ml
LH 5,6 mUl/ml

Kiraa, progesteron robiłam 1 raz, ok 3 miesiące temu w 7 dniu po owulacji. Powtórzę w tym cyklu.
Reszta hormonów jest robiona w tym dniu cyklu, który wskazała Piranha więc na pewno w dobrym, bodajże w 3 dc.

Anetko
na moje
tsh ladne, prl- zrobilabym probe z metoklopramidem-obciazenie, testosteron troche wysoki, czyli antydziewczynkowy,reszta ladnie

ale poczekamy co powie szefowa:laugh2::laugh2:

niech mi ktos powie czy serduszkowac czy nie.... Ratunku :rofl2::happy:

piranha jesli owulacja byla w 27dc to raczej szans nie ma bo zolnierze juz pewnie na maxa wymeczone byly :zawstydzona/y: do kitu calkiem. No ale juz trudno, nic nie przeskocze tylko nie rozumiem w takim razie skoro na 30-tkach wyszedl pik w 25dc to owulacja byla dwa dni pozniej ? .. to po co byly te serducha :-(ja myslalam ze owulacja byla w 25dc. Teraz to juz nic nie wiem.

Link do wykresu natki : Wykres Dni Płodnych i Owulacji Użytkowniczki OvuFriend

justi kochana nie zdazylam dzis w pracy ale jutro z rana bede dzwonic, dzis poczytam dokladnie o Nich :tak:

Nuska
wlasnie chcialam zobaczyc ten wykres, powiedz mi natka to ta co w poprzednim cyklu miala jak ja c. Biochem?, bo czytalam cos na tamtym waszmym watku

reklama
Do góry