reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Zgadza się Pirania bardzo żałuję , że nie dopytałam na usg jakie endometrium, sama patrzyłam na to usg i pęcherzyków nie widziałam ale też się tak na tym nie znam
Za moment do lekarza i myślę, że ona po to chciała te badania, żeby potwierdzić która to faza właśnie bo tak na oko to trudno stwierdzić o ciąży i testach i hcg mówiłam wszystko jak na spowiedzi :tak:
no nic czekam i zobaczymy co z tego wyjdzie, może mój organizm dzięki temu zamieszaniu się obudzi i w końcu przyjmie zarodeczek ładnie :-) oby :tak:

vivienka kiedyś tak i było wszystko ok ale widać pozmieniało się więc za pewne teraz to posprawdzam

wykres no może podobny ale mi system jednak wyznaczył owu po za tym test ciążowy pozytywny

Dzięki, dzięki dziewczynki

Ostatnia edycja:
reklama
Vivienka WITAJ dzielna kobieto !!!
images

Kirra Matik.....dzisiaj wizytujecie ...nic nie pomieszałam ???
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Nuuśka a jutro za Ciebie będę zaciskać &&&&&&&&&&&&&&&&& i myślę cały czas o Tobie !!!

Lilly zaczynałam od 112 w 17 dniu po zabiegu...więc w sumie już od początku ładnie to wyglądało. Wiele dziewczyn po zaśniadzie miało bardzo wysokie bety - nawet po kilkanaście tysięcy i wyszły z tego pieroństwa !!!

Ostatnia edycja:
Vivienka Witaj :-) Nie pisałam tego akurat ja - ale myślę że stąd u dziewczyn takie "naturalne" przekonanie że jak się ma dwóch chłopców to łatwiej o taką ciąże i odwrotnie... Ja pewnie podpisałabym się pod tym - bo rzeczywiście nam bez problemu przyszło zmajstrowanie dwóch królewiczów :) Teraz im dłuzej jestem z dziewczynami i analizuję sobie co jadłam przed staraniami, co się działo z moimi hormonami i w którym dniu cyklu staraliśmy się - biorąc to wszystko do kupy, nie dziwię się że mamy właśnie chłopców. Tu prawie wszystko mi się zgadza :)

Fajnie, że starasz się tak szybko o drugą ciąże - ja też chciałam po 6,7 miesiącach po porodzie starać się o dziudziusia kolejnego, ale chciałam zaszczepić się na ospę (dwie dawki z prawie dwumiesięcznym odstępem między dawkami) i starania zaczeliśmy w 10 miesiącu po porodzie pierwszego synka. I chociaż moje tajfuny dwa dają czasem do wiwatu, to nie żałuję że prawie rok po roku rodzili się :) Tak więc fajna decyzja trzymam kciuki!

Matik a to nie doczytalam ze test ciazowy byl pozytywny :blink:
a wiec trzymam kciuki aby wkoncu cykl sie wyjasnil.

Dorcia, Dziekuje :)

Male liski
no to widze ze chyba nie jestem az tak narwana z ta druga ciaza jak myslalam :) skoro ty w podobnym czasie chcialas sie starac

Ostatnia edycja:
Vivienka raczej bym powiedziała że obydwie jesteśmy narwane :-D Bo rzeczywiście nie spotkałam się - teraz prócz ciebie - z osobą która tak szybko świadomie zdecydowała się na drugiego bobasa. Nawet ginekolog za głowę się złapała jak przyszłam 6 miesięcy po porodzie na wizytę z pytaniem czy mogę się już starać o drugą ciąże :) Ale mówię, ja jestem zadowolona z decyzji i ty też będziesz :)

Vivienka, witaj :-)

Zakręcona, z takich przygotowań musi wyjść tylko dziewczynka :tak:

Piranho, byłam dziś na USG, 14 dc, endometrium 11mm, pęcherzyk 24X21mm, czy nie jest on przypadkiem za duży? A jeśli wszystko ok to kiedy próbować 0 +12?

Witajcie,
Matik moja koleżanka w ciąży była prawie 5 m-cy z czego prawie 6-7 tyg. chodziła z martwym płodem (to była jej 1 ciąża), za każdym razem jak była u lekarza to on pisał jej w karcie ciąży tętno dziecka (+) - mimo że tego nie badał (bo na 1 wizycie miała badanie a na 2 usg, a pod ktg jej wtedy nie podpinał) i za każdym razem jej mówił że jest ok (ona miała między czasie plamienia) i kiedy dzień przed wizytą (to był już prawie 5 m-c) zapytałam czy czuje ruchy dziecka to mówiła że nie tylko takie jakby źródełko:-( - nic wtedy nie powiedziałam ale coś mnie zaniepokoiło. Kiedy następnego dnia poszła na wizytę lekarz ją zbadał wpisał znowu swojego (+) i się z nią pożegnał...ale coś nie dawało jej spokoju i się wróciła z drzwi z pytaniem czy już powinna czuć ruchy dziecka? i dlaczego jej brzuch taki jest jakiś dziwny? - lekarz wtedy zdębiał i podpiął ją po ktg jednak nic nie było słychać, więc powiedział że to stary sprzęt i zrobią jeszcze usg ...i na usg potwierdziły się jej najgorsze obawy i co po tym wszystkim zrobił lekarz....odebrał telefon i śmiał się w głos omawiając szczegóły wycieczki do ciepłych krajów ze swoim kolegą. Nie wiem co by się z nią stało gdyby jakaś siła nie cofnęła jej wtedy z tych drzwi gabinetu - tym bardziej że zaczął jej już gnić 1 z paznokci u ręki i zaczęła się walka o jej życie.
Przepraszam że to piszę, mam nadzieję że nie będziesz miała mi tego za złe, ale może faktycznie warto iść na kolejne USG do innego lekarza i powiedzieć o wszystkim lekarzowi.

Zakręcona
ja też jestem pełna podziwu dla Twoich starań - dopięłaś wszystko na ostatni guzik więc nie ma innej opcji żeby się nie udało. Trzymam &&&&&

Vivienka Witaj!

Ostatnia edycja:
reklama
Aluj okropna historia :( nie mam nawet ochoty komentować zachowania tego lekarza...kolejny przypadek który nadaje się do sądu!!!

Annette kciuki :)! niech się uda O+12

Do góry