reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Matik, a kiedy masz kolejną wizytę kontrolną?

zakrętko, choroba, to piękne masz wspomnienie z mojego miasta... dobrze, że Wam się nic nie stało, a na agresywnych debili, nikomu nigdzie nie życzę trafić

Nusia noż w mordke, co za tempka!! chociaż i tak jest wyższa niż te pozostałe, naprawdę wszystkie kopniemy ją w tyłek i skoczy jak szalona... oj ja też jestem slodyczowa i to mnie gubi!! tylko że kochana widziałyśmy Twoje zdjęcie i tam jakoś ten tłuszcz się nie przelewał ;-)
spróbujcie kiedyś grzańca, no trzeba lubić słodkie alkohole, żeby posmakowało

Kiraa właśnie, napisz nam coś więcej o tej Personie

Dorciu, zaraz będzie prawie połowa poniedziałku, zaraz po tym już koniec pracy, przetrwazs ściskam mocno!! i kciuki za betę!!

małe liski, no wlaśnie tak coś myślę, że antybiotyk dal mi dodatkowy prezent, ale jeszcze tylko dziś i jutro go biorę, więc może nie oszpeci mnie do reszty przesylam ciepelko, u mnie słońce tylko wiatr coś mocno hula

jejku dziewczyny, jakie Wy wysokie!! i chudziny. to ja krasnal i pączek przy Was jestem

reklama
Hejka

mamakaja
dziekuję za pamięć.:-D

Matik ja na feriach jestem w Danii, dopiero od lipca sie przeprowadzamy. W marcu jeszcze przyjadę podanie o pobyt stały złożyć.

Maranatha na pewno spełnisz marzenia:-D

Kiraa ja juz po owulacjii:tak: a oto mój wykres

Piranha​ dziekuję Ci za wszystko. Buziak

no ja to po tych waflach ryzowych zawsze chcę więcej :baffled: to nie dla mnie ale Krystianmartin miała ciekawą dietkę
a zumba to bardzo fajna sprawa swego czasu chodziłam na salsę coś tam coś tam nie pamiętam jak to się zwało ale niby taniec ale z naciskiem na odchudzanie, nie schudłam po tym ale samopoczucie rewelacja, to było po poronieniu 2 i poprawił mi się po nim humor a później gdzieś przenieśli w inne miejsce i już zrezygnowałam
Ale tu sprawdziłam to na rowerku stacjonarnym i byłam w szoku że tak kalorie się spalają ale trzeba szybko jechać :tak:

Hello! Dzieciaczki kompletnie nie dają mi dziś czasu by Was na spokojnie poczytać, chyba nie lubią poniedziałków ;-)

maran-atha, rozterki będą zawsze, trzeba je wyłączyć bo jeśli oboje czujecie też chęć posiadania 3 dziecka to będziecie żałować jeśli nie spróbujecie. A na którym eBay poszukać Ci suplementów, na wersji UK?

Kiraa, pisałam Ci o tych tabletkach ale musiałaś przeoczyć :-), ja bym je odpuściła, zawierają też składniki sprzyjające poczęciu chłopca i podobno też takie niezalecane w ciąży. Co do zielonego światła - nie odpiszę Ci co masz robić bo sama w środku musisz sobie odpowiedzieć na to pytanie - czy za wszelką cenę chcesz zrobić wszystko kosztem być może kolejnego cyklu czy też chcesz zrobić trochę mniej zwiększając szanse na to, że to od końcówki tego cyklu będziesz odliczać magiczne 8 miesięcy :-) (ja sobie kiedyś też zadałam to pytanie i wybrałam opcję nr 2). Nie miej mi proszę tej wymijającej odpowiedzi za złe :-), po prostu nie śmiem decydować za innych w takich sprawach. Można zrobić wersję "light" :-D czyli Rephresh/Replens/irygacja przed a po 4 godzinach tampon limonkowy (bez tego całego obniżania i sprawdzania przez 4 godziny) ale wiadomo, że szanse być może odrobinę spadną, choć ja tam wierzę, że tak czy siak będziesz mieć córeczkę :-) Kiedy idziesz na USG? Ile najwięcej możesz zrobić w tym cyklu z zakwaszania? :-)

małe liski, ja w swoich statystykach biorę pod uwagę tylko osoby, które rzetelnie na bieżąco opisywały starania i na razie na naszym forum wszystkie osoby, które spełniły minimum 5 czynników (a więc też te, które spełniły 6-7 bo o to pytałaś) mają to co chciały :-) (8 osób uwzględniło minimum 5 czynników, 4 - minimum 6 czynników a 2 - 7 czynników, wszystkie z nich mają wymarzoną płeć dziecka). Trzeba jednak pamiętać, że podobno spełniając wszystkie czynniki nie mamy 100% pewności, że się uda (mamy jednak bardzo wysokie 80-90%, czasem trzeba zaryzykować by coś zyskać :-D). Jeśli więc ktoś pragnie kolejnego dziecka tylko dlatego, że chce daną płeć to może zrobić krzywdę sobie i dziecku, czytałam kiedyś na in-gender o dziewczynach, które po wieściach, że będą mieć kolejnego syna, chciały dokonać aborcji albo oddać dziecko po urodzeniu do adopcji, dla mnie to jest chore i aż płakać mi się chce gdy o tym myślę, wszystkie dzieci to największe szczęście, nieważne jakiej są płci. WOW, ale Ci ostro tempka leci w dół, sprawdzałaś poziom estrogenów? :-D

mama kubulki, będę z całych sił trzymać kciuki, marzenia są po to by je spełniać ...albo chociaż spróbować :-)

gdusia, według mnie owulka była w sobotę :tak: Warto sprawdzić progesteron w okolicy 7 dpo (1 marzec to sobota, możesz też sprawdzić w piątek), wydłużona pierwsza faza nie będzie mieć żadnego wpływu na poziom progesteronu, warto sprawdzić w tym cyklu.

Dorcia, mega kciuki za dzisiejszą betę, trenowałam intensywnie zaciskanie kciuków więc dziś pobiję rekord w kciukach a Twoja beta w spadku! :-)

Nuuuśka, dobrze, że w środę wizyta i może uda się podpatrzeć co i jak, tempka odbijała z niskiego poziomu, może jeszcze wzniesie się wyżej w kolejnych dniach. Ja bym brała Estrofem tylko do 7 dpo w, później już nie, wiem, że niektóre dziewczyny łykają Estrofem jeszcze przez pierwsze tygodnie ciąży (być może nawet endo-gin tak zaleci) ale jednak ten lek może spowodować wady u zarodka (jest niestety lekiem kategorii D).

Matik, jestem wzrokowcem i jeśli ktoś mi podaje same cyferki to nie potrafię tego zwizualizować :-D, możesz zrobić wykres połączony z tym poprzednim?

Ostatnia edycja:
Annette no i wlasnie wazysz tyle ile ja bym chciala na obecna chwile :):-)

lilly krasnal i paczek :-Dhah no na pewno !!! nie sadze bys miala mniej niz 1metr a to znaczy ze zaden z Ciebie krasnal kochana !! :wściekła/y:a moja tempka...ona chyba po prostu zlosliwa jest wiesz ??? i tak ciagle bedzie teraz !! i zdajsie sama jej takiego kopa zasadze ze sie nie pozbiera ! :wściekła/y:

piranha czyli mowisz kochana zeby brac go tylko do 7dpo po 2 tabletki dziennie a potem odstawic tak ? a nie spowoduje to znowu plamienia ?

Matik ja miałam diete od dietetyczki. A Zumba 3 razy w tygodniu. Jak wrócę to zabieram się za kijki. Tu byłam raz ... i to niesamowite tak iść przed siebie o niczym nie mysleć. Niestety jestem przeziebiona i dlatego musiałam zrezygnować.:-( Poza tym tu wiosna.. krokusy, przebiśniegi słońce. A my siedzimy i kurujemy się całą trójką. W piątek wracamy i do lekarza.

Nuuuśka, może faktycznie lepiej nie ryzykować, zróbmy tak, 2 tabletki do 7 dpo i po 1 do 10 dpo, jeśli zarodeczek zdąży się zagnieździć to wzrośnie Twój naturalny estrogen.

Diekuje dziewczyny za dobre slowo :-)
Piranha ja w IR mieszkam wiec moze byc z UK jesli to nie duzy problem dla Ciebie..:zawstydzona/y: chcialabym poprostu jak najwiecej od jednego sprzedawcy co by kosztow przesylki nie ponosic za kazdy suplement oddzielnie...

reklama
cześć dziewczyny :) faktycznie skoro chce z wami zostać dłużej powinnam się przedstawić :) i co nie co napisać o sobie :) mieszkam na śląsku mam 3 i pół letniego synka , który od roku chodzi do przedszkola choć jak to mówi "Mamusi Ja nie cierpie tego przedszkola" za nic w świecie nie da się do niego przekonać, no nic może potrzebuje więcej czasu ... Ja jestem jedynaczką i od zawsze wiedziałam, że chcę mieć więcej niż jedno dziecko , sytuacja mówi , że rodzina 2+2 będzie idealna :) troszke obawiam się bym nie miała ciąży bliźniaczej, choć była tylko raz w rodzinie tzn. moja babcia miała rodzeństwo bliźniacze.. oczywiście marzy mi się parka (synka już mam więc trzeba postarać się o siostrzyczkę :) choć ciuchy od mojego syna trzymam wciąż , bo kto wie czy się nie przydadzą.... o poprzednią ciąże starałam się 4 cykle... bez żadnych suplementów teraz jednak zamierzam szczęściu pomóc zakupie suplementy dziewczynkowe, zmiana diety i może akurat się uda Nuuśka jeśli mogę prosić to proszę o dopisanie mnie do listy starających się na maj-czerwiec :)

Do góry