reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

O super nowe stare staraczki dolacza super dziewczyny trzymam za.Was kciuki

170? cm szok to ladne z Was babki uf wysokie

Niuska kurcze sxkoda ze nie dalas.sobie luzu z tym cyklem bo wydaje.mi sie ze organizmowi tez sie nalezy , przepraszam za bezposredniosc ale tak mi sie wydaje . Dsma sie nie dziwie ze Cie to stresuje tempka rax tak raz siak ale ja Ci mowie przedewszystkim to robi stres

Dorcia trzymam kciuki mam nadzieje ze wsystko pomyslnie sie ulozy

Pirania ja to juz nic nie wiem dzis znowu do gory tempka 36.90 masz jakis pomysl bo mi to wyglada na to ze bylo owu moje objawy + tempka dziwne bardzo :sly:

reklama
zakrecia Ty kopac nie mozesz bo masz odpoczywac a nie sie wysilac :p

ania g ja juz dlugo walcze z waga ale nic sie nie rusza.Moze jak rusze z tesciowa na zumbe to zacznie cos spadac w dol bo jak na razie stoi w miejscu albo i nawet idzie na + co mi wcale sie nie podoba :zawstydzona/y:
Na pewno uda Wam sie wyjsc na prosta kochana, jak juz wyciagnelas krazek to juz teraz mozesz ;-)

matik wiesz co ja mam taki charakter ze nie potrafie latwo odpuscic, a jesli byla owulacja i to jeszcze taka ladna to mysle ze warto mimo wszystko powalczyc, a nie spisywac cyklu na straty a endo niestety samo sie nie odbuduje :-( a temperatura az tak sie kochana nie stresuje, teraz to juz mozna powiedziec, zaczynam sie przyzwyczajac :blink:

A jezeli chodzi o wage to mam sprawdzony sposob 2/3 w tyg. razy po 1godz. bardzo szybkiej jazdy na rowerku stacjonarnym spalam 500 calori co rezultacie daje 1 kg na tydzien :)
A nie lubie cwiczyc , bardzo :rolleyes:
Krystianmartin powiedz mi Ty juz w Dani mieszkasz bo nie wylapalam a na priv nie widze :confused:

Ostatnia edycja:
Dzień dobry!

Dorcia to kciuki zaciskam za badania i za betę - niech się zbliża szybko do zera! Koniecznie daj znać wieczorem, jaki jest wynik bety

Nusia tempka ładnie idzie do góry :tak: Dobrze zrozumiałam ty chcesz Nusia schudnąć? - a przepraszam z czego!?:-D Widziałam cię na zdjęciach, które zamieszczałaś jakiś czas temu - buzia i figura jak u 18tki. Ale jeśli chcesz dla siebie zrzucić ten kilogram czy dwa to spróbuj diety niełączenia - jesz co chcesz (prócz białego cukru - niestety tyje się na pierwszym miejscu od cukru a nie od tłuszczu) ale nie łączysz węglowodanów z białkami czyli np śniadanie - pieczywo z masłem i pomidorem, sałatą, czy ogórkiem lub sam jogurt z owocami/twarożek, szynka lub jajka ugotowane tak jak lubisz/jajecznica; obiad - mięsko z warzywami lub kasza z sosem warzywnym...Mi przytyło się w tamtym roku, nie mogłam za cholerę zrzucić 3-4 kilo. Próbowałam naprawdę wszystkiego, katowałam się, nie jadłam wielu rzeczy waga drgnęła tylko o 0,5-1 kg. Po paru miesiącach prób dałam sobie spokój a potem usłyszałam o tym sposobie nie łączenia węglowodanów z białkami. Zrzuciłam szybko ok 3 kilo i wagę trzymam cały czas. Pozwalam sobie raz w tygodniu na słodycze - sama piekę ciasto albo wcinam czekoladę. Niestety - cukier najbardziej tuczy i dla mnie to było najtrudniejsze by ograniczyć słodkości, bo uwielbiam!

Kira niech ten "odpuszczony" cykl będzie szczęśliwym - wyjazdy, wizyty u rodziny bywają owocne;-):-D. Kciuki!

Lilly może tak jak piszesz, wysypka to efekt uboczny antybiotyku?

Zakręcona jak się czujesz?

Miało być dzisiaj ciepło, a u mnie na termometrze w samochodzie 0,5 stopnia na plusie. Zmarzłam odwożąc starszego syna do przedszkola - dogrzewam się teraz kubkiem gorącej herbaty. Miłego dnia!

Nusia dopiero teraz jak otworzyłam twój wykres zauważyłam, że to wczoraj był skok do góry a dziś jakby spadek, ale zobaczymy co dalej będzie, bo to może być taki chwilowy jednodniowy spadek. Najważniejsze, że była prawdopodobnie piękna owulacja

Matik, Nuuuska ja juz brałam Euthyrox i tez było to samo, teraz Letrox i znów to samo - mi chyba nie służa leki które przyspieszają przemianę materii, którą ja i tak od urodzenia mam bardzo szybką, nigdy przytyc nie mogłam, a jak już ważyłam 45kg to byłam w niebo wzięta,potem 48 ( brałam odzywki swojego czasu takie dla sportowcow i kiedy jak rozmawialam z ochroniarzem u mnie w byłej pracy i powiedziałam co piję i w jakiej ilości to powiedział-ze on po takiej dawce to miałby 2m w bisepsie heheh a ja przytyłam 5kg tylko w brzuch mi poszło i troche w cycki)... no to teraz waga leci w dół :/ U mnie jest tak że ja chudnę 1kg, a ludzie mnie już zaczepiają- oo jezuuu ale Ty schudłaś. A teraz jak mi spadła znów na 42kg ( tyle to ja przed ciążą ważyłam ) to ja się czuję fatalnie i widze że wszyscy się gapią na mnie. I jeszcze te ich rady - że w ciąże nie zachodzę, bo za chuda jestem - akurat to nie prawda,pytałam lekarza, wazyłam te swoje 42kg i jakos zdrowe dziecko i to spore urodziłam. Endokrynolog tylko mowi ze On nie wie czemu sie tak dzieje, i zebym sobie szukała drugiej choroby jakiejś bo że Hashimoto zazwyczaj nie występuje w pojedynke, troche mi objawów pasuje do różniastych chorób autoimmunologicznych ale nie popadajmy w paranoje. Morfologie mam dobrą, nie ma sie do czego przyczepić. Poczekam do wtorku na wizytę, a do wtorku podłapę parę kilo bo jem i sie najeść nie mogę;)

maran-atha Witaj w klubie :) Chcę ale się boję ( sama nie wiem czego ;) )

moja kolezanka ma to samo teraz wazy 30 cos kilo;/ ale ona przez to ma problemy z zajsciem nawet gdzies w necie czytalam ze waga ponizej 45 kg moze spowodowac problemy z zajsciem w ciaze ale to roznie bywa .. u niej stwierdzono jak dobrze pamietam chyba cukrzyce przez to tak chudla .. ja waze po ciazy 48-49 ale pewnie niedugo znow bedzie 45 :) ale mi z tym dobrze ;p a

przepraszam za błędy ale pisałam z telefonu a bardzo tego nie lubię bo mi się wszystko przestawia :rofl2:

Daria Ty to chudzinka jesteś :happy: jak malutki ? ile waży teraz?

małe liski oj slodycze !!! moja wielka zmora !! :rolleyes2: Powiem Ci, ze slodyczo zerna to ja jestem strasznie, gdzie oczywiscie wiem ze cukier tuczy najbardziej no ale wiadomo - odmowie sobie wszystkiego ale nie slodyczy :dry:
Kochana a zrzucic to jest z czego, nie wiem czy to przed niedoczynnosc, ale jest troszke kg na +, conajmniej o 5 za duzo. Jak tylko zrobi sie ladna pogoda, wsiadam spowrotem na rower, trzeba rozruszac zastane kosci :happy:
Kiedy dieta na ktorej bardzo dobrze chudlam - rano musli i odtluszczonym mlekiem, na obiad kasza albo ryz z gotowana piesia z kurczaczka, a na kolacje jogurt naturalny z owocami sezonowymi. Przekaski w formie marchewek lub jesli mnie juz bardzo przycisnelo to wafle ryzowe. Teraz niestety nie umiem sie do tego przymusic, brak dyscypliny kurcze blaszka !! :angry:

matik :****

reklama
Nuuuśka, Ania, wysokie babki z Was, mam trochę mniej bo 1.72, ważę 60 kg:tak:Moja najniższa waga gdy miałam duże stresy to 55 kg :baffled:
Termin marcowej @ to ok 21.03

Do góry