reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

WItam was dziewczyny ...ja niestety przez weekend nie jestem w stanie nawet zaglądać ...za to dzisiaj dzieki wam mam banana na gębie od rana ...uśmiałam się jak nie wiem
TOZ TU BYŁ niemal sex zbiorowy z nusią :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

i super ...nusia co do nastawienia to uwazam ze skoro parę dni temu myślałaś ze cykl do kosza a jednak jest jak jest to trzeba myśleć pozytywnie i działać jak działasz zresztą ....
KUrcze tak bym chciała zeby się udało ...na twoim mejscu zaniosłabym wtedy Pani doktor pieska i powiedziała zeby sie lepiej nim zajęła bo z pacjentkami jej kiepsko idzie ....kurcze chyba wredna się zrobiłam ...:zawstydzona/y:
W każdym razie trzymam kciuki...i słuchaj sie tu ładnie piranhi bo jest niesamowita .

wszystkie was dziewczynki pozdrawiam ...ja wciąz sie was uczę bo strasznie duzo ...ciezko mi sie wbijać w temat któego nie znam od początku więc czytam i czytam i czytam i mam nadzieję ze w koncu sie wkręce.

Miłego dnia.

reklama
tak Nuśka chodzę do niego prywatnie, wiem, że przyjmował w przychodni koło szpitala jednak zapisy były kilka miesięcy do przodu ehh... Ja tak jak pisąłam większych problemów z zajściem nie miałam , choć teraz nigdy nie wiadomo jak to będzie, do ginka chodzi kilka moich koleżanek prywatnie i jedna jak miała duży problem z zajściem kiedy on widział, że wszystkie badania zrobił i dalej nic... polecił swojego przyjaciela - może i dzięki temu koleżanka ma zdrowego synka.. jakby co mam do niego namiar... ale mam nadzieje, że po tym jak było u was gorąco w weekend nie będzie ci potrzebny no chyba, że będziesz chciała u niego prowadzić ciąże :) czego ci z całego serducha życzę Ja też siedzę właśnie w pracy i stwierdzam, że niecierplie poniedziałków

nie, nie spoko ja rozumiem i nie nakłaniam, nie , nie tylko tak o sobie napisałam. Spoko doskonale rozumie, że dobrze jest się czuć zabezpieczonym finansowo.

a propo trójki dzieci w domu, to ostatnio usłyszałam od swojej kierowniczki słowa : " No tak rodzą dzieci jak króliki, a później narzekają , że nie mają pieniędzy " .......................... z grzeczności skomentowałam tylko " a co to tak dużo trójka dzieci ?? " ehh podobają mi się rodziny gdzie jest więcej niż jedno dziecko jak ktoś/chce może to czemu nie ... tylko widać na załączonym obrazku jakie niektórzy ludzie mają podejście do rodzin gdzie jest więcej niż jedno dziecko

Nuuuśka, nie zablokuje, bez obaw :-), przyjmijmy strategię 2x1 do 7 dpo i 1x1 do 12 dpo, jeśli test ciążowy będzie negatywny rano w 12 dpo to odstawiasz Duphaston i Estrofem.

Matik, ale ona kazała Ci te hormony sprawdzić w dowolnym dniu cyklu? To bez sensu, LH i FSH należy sprawdzić w 2-3 dc, estradiol należy sprawdzić razem z LH i FSH w 2-3 dc, potem można 2 dni przed owulacją w celu oceny dynamiki dojrzewania pęcherzyków oraz w połowie FL w celu oceny czynności ciałka żółtego.

reklama
Matik, dziwne ;-) ...choć zapewne z wyników przynajmniej dowiesz się, w której fazie jesteś, jeśli Ci na tym zależy to sprawdź od razu progesteron :-D

Do góry