małe liski
Fanka BB :)
Aljul właśnie - od kiedy chcesz zacząć dietę, suplementy? kiedy w ogóle zaczynacie starania o córcie? My planujemy starania zacząć w czerwcu i chciałam dietę rozpocząć tak w połowie marca (około 3 miesiące przed staraniami). Pirahnia pisała by po 6 miesiącach diety i łykania suplementów, na jakiś czas odpuścić i wrócić po przerwie chyba 1-2 miesięcznej. Teraz robię małe "przymiarki" i np. pije już prawie codziennie kubek maślanki, kefir, raz na jakiś czas jem budyń i jem coraz więcej serów, a mniej mięsa szczególnie czerwonego, ograniczyłam owoce, słodycze, staram się nie jeść śniadań od razu po wstaniu z łóżka (co jest akurat łatwe przy dwójce dzieci :-)), a na śniadania raczej jem coś białkowego, nabiałowego (bez węglowodanów). Aljul ja też chcę na 100% a nawet więcej postarać się i przyłożyć do diety i nie tylko - skoro już próbujemy tych magicznych metod to trzeba dać z siebie wszystko :-)
Postaram się za tydzień, dwa spisać ładnie w jednym pliku wszystkie info o diecie - co należy jeść i też w jakich mniej więcej ilościach. Kira podsyłała kiedyś ciekawy artykuł nt właśnie planowania płci - kobiety które uczestniczyły w tym badaniu, a które chciały urodzić córki, miały spożywać min 500 g produktów nabiałowych dziennie. Pomyślałam, że trzeba się tego trzymać czyli np pić codziennie około 500 ml maślanki, jogurtów naturalnych plus ser biały, żółty (podobno parmezan ma najwięcej wapnia) - ...zwariowałam ? Ale naprawdę chciałabym się przyłożyć do diety i trochę naturalnie zmniejszyć sobie ph. ...Zresztą 80% kobiet z tego badania urodziło właśnie córki
Lilly Nusia - kciuki za was mocno zaciśnięte!
Postaram się za tydzień, dwa spisać ładnie w jednym pliku wszystkie info o diecie - co należy jeść i też w jakich mniej więcej ilościach. Kira podsyłała kiedyś ciekawy artykuł nt właśnie planowania płci - kobiety które uczestniczyły w tym badaniu, a które chciały urodzić córki, miały spożywać min 500 g produktów nabiałowych dziennie. Pomyślałam, że trzeba się tego trzymać czyli np pić codziennie około 500 ml maślanki, jogurtów naturalnych plus ser biały, żółty (podobno parmezan ma najwięcej wapnia) - ...zwariowałam ? Ale naprawdę chciałabym się przyłożyć do diety i trochę naturalnie zmniejszyć sobie ph. ...Zresztą 80% kobiet z tego badania urodziło właśnie córki
Lilly Nusia - kciuki za was mocno zaciśnięte!