reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nuuuśka bo wiesz jeśli chodzi o lekarzy to naprawdę trudno znaleźć kogoś kompetentnego a już wogóle niektórzy to mają tak kosmiczne ceny a to i też nie jest gwarancja jakości niestety ... Ja uważam że Ci się niedługo uda, może to jest też kwestia psychiki. Ile par nie chce a ma a Ci co chcą to jakoś nie mogą. Jesteś młoda więc musi się udać nie ma innej opcji, zresztą niedawno miałaś ciąże biochemiczną a to też dowód że zachodzisz

reklama
Już jestem :-), muszę zaraz zrobić dzieciom kolację i położyć je spać więc niestety nie doczytałam wszystkiego i odpiszę króciutko :-(

lilly, możesz łykać np. FertilCare, witaminę E 400iu, koenzym Q10 200-300 mg, cynk 50 mg, B-Complex B-100, kwas foliowy, swojemu M możesz kupić L-karnitynę 1000-2000 mg, witaminę E 400iu, B-Comlplex B-50, FertilMan, koenzym Q10 200-300 mg, cynk 50 mg. Te badania w 3 dc i w połowie FL to po pierwszej @.

aljul, Krzyś też uwielbia przejazdy kolejowe, jest w nich po prostu zakochany, oczywiście Tomka i Przyjaciół też oglądał :-)

Kiraa, a zdarzyło Ci się, że był pik ale pęcherzyk nie pękł? Jesli tak to warto spróbować z Pregnylem. Co do pH - sprawdzałam je ale zaraz po staraniach nie :-), pilnowałam jedynie przed staraniami a potem przez jakieś 12h przed owulacją, pH przy staraniach obniżałam Sylkiem ale bez pełnej kontroli :-D Mój M był jednak mega zakwaszony (suplementy, duże ilości piwa i coli :-D) a do tego sprzyjała mi sytuacja, że przez 24h przed owulką śluz był już lepki i kwaśny. Mogłam zatem zrobić więcej by mieć córeczkę ale w pewnym momencie zależało mi już tylko na tym by zajść w ciążę (zanim M się rozmyśli ;-)) i by nie było dużej różnicy między dziećmi :-)

Nuuuśka, zależało mi byś zrobiła test LH byśmy wiedziały czy jesteś nadal w tym czy już w kolejnym cyklu, jeśli był/będzie pik LH wymierzony w tamten pęcherzyk to to nie jest @, endo potrafi się zregenerować, przecież nawet w ciąży dziewczyny potrafią mieć krwawienia. Robiłaś dziś kochana test? W nowym cyklu wszystko wróci do normy i to co dzieje się teraz nie będzie miało wpływu na kolejny cykl, tak więc nie martw się, wszystko się wyzeruje :-) Łykałabym nadal suplementy, L-argininę, E 400iu bierzesz od niedawna, spróbowałabym uzbierać na wyższą dawkę Q10 (200-300 mg), te suplementy Ci nie zaszkodzą, odstawiłabym jedynie duże dawki witaminy C.

Matik, ale masz nadal plamienia czy ustały? Możesz jutro zmierzyć tempkę?

Nuuuśka a orientowałaś się w ogóle ile kosztuje in vitro teraz? Ja się boję, że jak kolejna ekipa dorwie się do władzy to stwierdzą, ze to nieetyczne i nie będą finansować wcale :-(

Zakreciu
a no troche mnie rozlozylo, ale lepiej juz :happy2: a to fajnie ze moeszkanko Ci uroslo :happy2: jak M opiekuje sie Wami,:-)

Nuska
tak sie pytam, zeby przeanalizowac co juz wszystko zrobiliscie :happy2: tych witamin nie mozna brac w nieskonczonosc bez skutkow ubocznych.....:baffled::baffled:

piranju
mi zawsze pekaly.... Tylko tak rozmyslam.... Co by tu ulepszyc. Moze metforminke dorzucic :nerd: i tak sobie gdybam czym jeszcze sie podtruc. W tej chwili tzn od 3 dnia zwiekszylam letrozol na 2x1

Kiraa, spróbuj na razie z sama Femarą, ewentualnie Pregnyl na pęknięcie ale uciążliwe będzie potem fałszowanie testów ciążowych :-) A może dorzuć koenzym Q10 i witaminę E 400 iu do suplementów? Ta druga podobno nie ma wpływu na płeć ale u niektórych kobiet może zwiększyć ilość EWCM.

Nuuuśka
, koniecznie zrób dziś test LH, jeśli kreska wyraźnie zbladła to nie łykaj na razie Estrofemu (no chyba, że tempki wskoczą na poowulacyjny poziom), po prostu lepiej być ostrożnym na wypadek gdyby jednak ten cykl dobiegał do końca, nie chcę by Estrofem wpłynął na FSH, które to powinno wzrastać od pierwszych dni nowego cyklu.

Nusia, ja też nie rozumiem takich lekarzy, tym bardziej, że to jest kurcze no zawód w którym bez powołania jest się rzeźnikiem a nie doktorem... w dupie z nimi, walczymy kochana! dziś kilka razy popłakałam, ale w miarę się trzymałam, chociaż brzuszek dziś mnie pobolewał bardziej niż wczoraj i trochę plamię, ale tak ma chyba być.

Zakrętko, a to będziecie musieli płacić coś dodatkowo ponad czynsz za te 11 metrów? 64m brzmi nieźle, to naprawdę duże mieszkanko

Piraniu, dziękuję Kochana, nie wiem jak my Ci podziękujemy za wszystkie rady! zapisuję sobie w kalendarzu za jakiś miesiąc te badania, żeby pamiętać jak @ się pojawi. faktycznie jak mój mąż jak teraz zacznie się karmić lekami to akurat wzmocni żołnierzy

Pirania jutro zmierzę ok
Plamienia dziś już całkiem ustały tylko cycki jeszcze bardziej bolą no masakra
Nie wiem czy to ważne ale od jakiegoś czasu ma szybciej orgazmy :sorry2: dużo szybciej :sorry2: pod tym względem ta burza hormonów mi nie przeszkadza :sorry2:
i od 2 dni mam większą ochotę , cera mi się wyrównała no normalnie ja na owu ?????

Ostatnia edycja:
Dzieki Piranju za troske, mysle ze ten cykl to Femara ew. Pregnyl? Jeszcze pomysle.... A co do vit.e, no niby bezposrednio nie wplywa na plec, ale jak zwieksza ewcm to jakos posrednio wplynie :-):-)

moj M marudzi na leki, buntuje sie bola go nerki? Mowie mu tylko jeszcze 10 dni, potem przerwa.... Ah :confused:

reklama
Lilly ten wynajem jest juz wliczony w czynsz a nie mogli podag 64 m2 bo w rzeczywistości oni sprzedaja 53 m2 a korytarz jest doliczany jako wynajem od spółdzielni

Kirra M dba o nas i to bardzo:-) juz bym chciała 6.03 i isc do gina :-)
Moze mleko z czosnkiem, maslem i miodem wypij yo Cie postawi na nogi Jutro idziesz fo pracy? Kiedy i gdzie jedziecie na urlop:-)?
Nam po calcium juz się cofalo...

Do góry