reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Lilly ja też myślę, że jest to dobry pomysł, żebyś poszukała lekarza w tym wybranym szpitalu. Trzymaj się ciepło!

Macy zgadza się 3-4 kilometry to nie jest mało, tyle że znajomi, znajomi znajomych chwalili się zawsze że biegają w półmaratonach, a codziennie, co drugi dzień przynajmniej po 10 km albo więcej, do tego jeszcze mierzą sobie czas, próbują biegać coraz szybciej, więc w tej grupie osób mój wynik jest najsłabszy :-) i wstydziłam się zawsze przyznać, że biegam znacznie mniej i dla mnie te 3 kilometry to i tak wyczyn. Biegam wolnym tempem, nie mierzę czasu - biegam dla zdrowia, przyjemności a o pół maratonach mogę zapomnieć, bo ja nie przeszłabym nawet takiego kawałka 20 kilometrów :-)Stąd pewnie dlatego napisałam, że to może mało - tyle ile biegam. Ja nigdy nie biegałam, na w-fie przybiegałam do mety prawie ostatnia :-) dopiero rok temu jakoś złapałam bakcyla i nawet sama nie wierzę, że ja-biegam.

A w jaki sposób próbowałaś biegać? Pytam się bo początki z bieganiem są zawsze trudne i warto zacząć od bardzo lekkiego biegu przeplatanego marszem. Moje początki były mega trudne, bo fizycznie nigdy wiele dla siebie nie robiłam. Ja po 30 sekundach lekkiego biegu miałam zadyszkę, przebiegałam 700 metrów (bieg przeplatany z marszem) i padałam po takiej krótkiej trasie. 2-3 tygodnie zajęło mi, żeby przebiec wolnym tempem 700 metrów bez zadyszki. Kolejne tygodnie - by przebiec 3 km. I tak mimo wszystko robię przerwę na takiej trasie - 15 min biegu, 5 minut marszu szybkiego 15 minut biegu.

Na necie jest kilka fajnych planów dla początkujących biegaczy, ja właśnie z jednego z nich korzystałam - wygląda to np tak, że pierwszego dnia łącznie biegniesz 4-5 minut i jest to bodajże 60 sekund lekkiego biegu 60 sekund marszu. Potem każdego dnia stopniowo wydłużasz czas biegu a skracasz czas marszu. Musiałabym znaleźć ten plan, z którego ja korzystałam.

Aljul i mój synek fanem pociągów, ostatnio pociągów parowych, właśnie takich jak Tomek. Jak już zacznę dietę to poproszę cię, może wymienimy się planami starań, które dziewczyny tutaj zamieszczają/przesyłają

reklama
Małe liski, nie warto patrzeć na innych. Znajomi czy znajomi znajomych to nie rodzina. ;-) Poza tym każdy ma inną wytrzymałość. Ja też zaczynałam próbować biegać naprzemiennie, ale u mnie zaczynał się chyba projekt 1min:1min. Też musiałabym spojrzeć. Wiem, że potem wydłużało się czas biegania, a czas marszu zostawał. Na razie biegać porannie jeszcze nie zaczęłam. Staram się codziennie ćwiczyć, co i tak jest wyczynem, bo nie zawsze człowiekowi się chce. Poza tym lato idzie. ;-)

małe liski ja cały czas robię skrupulatnie notatki i nie widzę problemu z wymianą, zakupiłam sobie jeszcze do tego książkę K. Wójcika "Chłopiec czy dziewczynka" czyli jak zaplanować płeć dziecka. Mam zamiar przybrać się powoli za zakup suplementów a wczoraj to juz nawet mój M się tak bardzo nie bronił jak mówiłam o córce i o tym że trzeba zacząć poważnie o tym myśleć bo twardo powiedziałam że zrobię WSZYSTKO żeby ją mieć - chyba widzi że to już nie przelewki:-). To od kiedy wprowadzamy nasze projekty w życie? Dietę można stosować nie dłużej jak 6 m-cy ale Piranhia coś wspominała że trzeba robić jakieś odstępy z tego co pamiętam?

lilly ja niestety nie chodziłam do lekarza z naszego szpitala i pewnie gdybym tu trafiła to byłabym jak cała reszta tego typu pacjentek potraktowana jak zło konieczne, ale na szczęście udało mi się rodzic tam gdzie chciałam. Z drugiej strony to w naszej miejscowości nie za bardzo jest w czym wybrać jeśli chodzi o lekarzy i o ich podejście do pacjentki - SZANOWNA(Y) PAN/I DOKTOR przed którymi trzeba się płaszczyć.

Oczy niebieskie ja mocno trzymam

Ostatnia edycja:
lilly oczywiście, że powinnaś chodzić do lekarza, który pracuje w szpitalu, w którym chciałabys rodzić. Ja tak wybierałam.
macy kup sobie orbitrek, nie bedziesz musiała nigdzie wychodzić, zeby biegać. :-)

Dziewczynki, szykuję się na dzisiejszą wizytę u ginka - trzymajcie kciuki.

Oczy
kciuki zacisniete:happy2: daj znac

nuska
tak sobie analizuje Twoje cykle, czytam Twoje posty,... Rozmyslam ... Cy bralas kiedys Femare? Albo metformine?

piranju
co sadzisz o Pregnylu w tym cyklu? Mozesz przypomniec czy ja dobrze pamietam, ze Ty nie sprawdzalas pH inie obnizalas... W tym Kajowym cyklu:happy2:

Dorcia Dorcia Dorcia Ty wiesz prawda ???? !!!!! :*****

kirra nie kochana, nie bralam nigdy, byly rozmyslania na ten temat ale nigdy nie bralam Femary, CLO bralam tylko raz i wiecej raczej tego swinstwa nie wezme :zawstydzona/y:pamietam ze strasznie namieszalo wtedy w cyklu, a sam cykl byl prawdopodobnie bezowulacyjny. A czemu pytasz ? :blink: Tez mam Olkowy kikucik pepowinowy - kiedys dziwila sie co to takiego :happy:

macy no widzisz....teraz to dopiero zacznie sie Moda na sukces :-p glupia ginka i tyle Ci powiem. a jak wyjechala z tym pieskiem to myslalam ze zaraz jej przywale ale wolalam wyjsc z gabinetu..:no:

lilly pewnie ze tak ! glowka do gory i nie poddajemy sie !! do samego konca ! Nie lubie takich lekarzy...nie rozumiem. Najpierw zachecaja do walki a potem co, mowia Ci ze jestes na straconej pozycji ?? koszmar...
Jak Ty sie czujesz w ogole Slonce ?? Zobaczysz ze z dnia na dzien bedzie coraz lepiej i juz niedlugo ruszymy do boju !! :tak:
Dzis przejrzalam troche netka, za rada Airfix znalazlam poradnie leczenia nieplodnosci u Nas w Katowicach, dzwonilam tam, ale jeszcze nie zapisalam sie na wizytke, chce o tym ginku troszke poczytac wiecej zeby nie isc w ciemno calkiem i potem znowu sie sparzyc.I mam jeszcze jednego lekarza, tez poleconego tu, i zastanawiam sie nad wizytka u Niego. Musze poprobowac, az do momentu kiedy wreszcie trafie na na prawde lekarza przez duze L.:blink:

ilaczek jestem jestem silna !! i bede :tak: musze sie na nowo do kupy pozbierac.

Justi zglosze sie do Ciebie jak cosik w sprawie wiesz jakiej :happy2: i dziekuje jeszcze raz :***

maggie na srodowej wizycie porozmawiam z tym endo-ginem, powiem mu szczerze wszystko, o tym co biore, co bralam, o wszystkich badaniach, wezme ze soba moja kartoteke i postawie sprawe jasno - spytam sie go o opinie czy jest w stanie podjac sie leczenia/pomocy, ale nie poprzez mydlenie oczu tylko szczerze, jesli nie, bede szukac dalej. Spytam sie go o suplementacje jaka biore, wyslucham i jesli okaze sie rozdadnym czlowiekiem na pewno pojde za ciosem.

piranha a jak wedlug Ciebie kochana wyglada sprawa z suplementami ? Bo czesc biore juz dosc dlugo, czy moge je brac bez ryzyka caly czas ? Czy nie dac organizmowi troszke odpoczac od tego...? jak Ty sie na to zapatrujesz ? Bo sama nie wiem co moze byc powodem tego, ze moj organizm zaczyna sie chrzanic, ale widac ze cos niedobrego zaczyna sie dziac, bo nigdy czegos takiego nie mialam, i nie wiem czy to wszystko nie bedzie mialo wplywu na kolejne cykle - czy nie pozostawi na Nich sladu :zawstydzona/y: pisalam dzis kochana rano, ze plamienia niestety sie nasilily i nie wiem sama czy to plamienia czy @ ...bo przy plamieniach nie powinno chyba uzywac sie tamponow, a mnie sama wkladka by nie wystarczyla..dzis rano wygladalo to tak, jakby @ sie zaczynala, po nocy duzo przybylo,zarowno skrzepow jak i samego krwawienia :-(no ale to przeciez nielogiczne....miesiaczka w 22dc ?? :baffled:

Annette ja tez tak uwazam,niestety tu nie tyle kwestia samego nastawienia, co nastawienia i podejscia lekarza wiele wnosi i o wielu rzeczach niestety decyduje. Sama sobie usg zrobic nie umiem, lekow sama sobie nie przepisze, a czasem przeciez tak niewiele trzeba...:-( Troszke dobrych checi, ale niestety jak piszesz, jak nie zaplacisz, mozesz sie w tylek pocalowac. Choc u mnie zdarzylo sie i tak, ze bedac na prywatnych wizytach u lekarza, dowiedzialam sie praktycznie nic..a sam lekarz bez badan, na podstawie 20-minutowej wizyty stwierdzil z przekonaniem ze u Nas jedynym rozwiazaniem bedzie IUI..dlaczego ?? bo sam byl prezesem KLN w Katowicach..brak slow :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
niuśka no to jak tak leci to już raczej okres ja mam takie plamienia że nawet wkładki nie potrzebuję :no:
Ja uważam, ze powinnaś dać organizmowi odsapnąć z tymi wszystkimi lekami chociaż 1 cykl , no może tylko na to endometrium brać te Q coś tam. Ja to jestem załamana cycki bolą razem z sutkami a okresu ni widu ni słychu wizyta dopiero we wtorek a wynika za kolejne tyg masakra kurka no przymusowy odpoczynek

Niuśka a jak twoje wyniki były z zasobności jajników FSH? tak sobie pytam bo jestem ciekawa co to u mnie będzie jakoś się boję, ze to wszystko to mi na taki koniec może wskazywać mimo, że moja mam to po 50 dopiero przechodziła a ja to tak donie mam podobnie z tymi rzeczami więc może to nie to

Pirania czy ja tak mogłam na gmerać przez ten progesteron , który brałam??

Znalazłam stronkę , na które są pomysły na domowy sposób wykrycia ciąży no myślałam, że ze śmiechu z krzesła spadnę
można sikać na chlor.ocet.sół.sodę ciężarówki sprawdźcie jak to działa na was czy faktycznie zmieni kolor :)
http://www.negativepregnancytest.com/homemade-pregnancy-test/

Ostatnia edycja:
Hej
Nuuuśka wspólczuje tej całej sytuacji. Jesli chodzi o @ w 22dc.... ja w poprzednim dotałam @ w 20dc a mój cykl trwał 19 dni. Tylko u mnie była owulacja w 9dc.

Pozdrowionka dla wszystkich:tak:

reklama
Część babeczki

Nuuska ach Ci lekarze Szkoda słów Jakis rok temu w sobote wyskoczył mi krostki na szyjo i strasznie swedzialo Pojechaliśmy do pomocy doraźnej i Pani z za biurka powiedziała ze to swierzb Niewstala nawet do mnie Wypisalam recepte a jak chciałam cos siw spytać to powiedziela ze moj czas juz minal Później sprawdziłam pieczątke i to byla ginekolog-seksuolog W poniedziałek poszlam do dermatologa i okazalo sie ze to uczulenie na winogrona

Kochana juz niedługo będziesz narzekac na mdłości i zmęczenie ciaza Mam nadzieje ze ten nowy ginekolog chociaż niezawiedzie Trzymaj sie kochana Będzie doborze

Kirusia a Ciebie jeszcze przeziębienie meczy? To zdrowka kochana

Lilly świeże powietrze na pewno jutro Ci pomoze Obys miala jutro słoneczny dzień :-)

Gorgusia jak dzionek?

Ja zaraz ide na spacer Troszkę sie dotlenic :-)
Wiecie co... Dzisiaj dostaliśmy od tamtych ludzi plan mieszkania i okazalo sie ze to mieszkanie ma 64 m2 a nie 53 :-) okazalo sie ze podawali metry bez tego dodatkowego przedpokoju bo oni to wynajmuja od spółdzielni bo to kawalek klatki. Taka niespodzianka a mi sie cos od początku niezgadzalo jak liczylam metry z ogłoszenia :-)

Do góry