reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nuuuśka, niedobrze, że te plamienia takie mocne bo szkoda tego endo, no nic, czekamy, jeśli to będzie dłuższy cykl to na pewno będzie owulka, jeśli będzie tak krótki (bezowulacyjny) to przynajmniej zacznie się już nowy, w którym nie przewidujemy już scenariuszy rodem z Archiwum X :-)

mamakaja, cudne TSH i piękny suwaczek! :-)

Ja zaraz jadę kupić Kai nowe kapcie, będę późniejszym wieczorkiem.

reklama
Airfix ja to jak swiezak sie czuje bo od nowego roku wszystko jest inaczej niz mialo byc, a teraz to sama nie wiem co myslec, choc mam nadzieje, ze rzeczywiscie 'urodzi'sie z tego piekna owulacja :blink:

piranha to w momencie plamien jednoczesnie zluszcza sie endometrium tak ? czyli przez to bedzie ciensze w razie czegos ? teraz jak patrzylam to w sumie powiem Ci ze sama nie wiem, nie pamietam jakie one byly miesiac temu ale wydaje mi sie, ze pierwszego dnia tez byly intensywne. No nic, za niedlugo sie okaze, jeszcze 3 pacjentki i wchodze.

Ostatnia edycja:
Nuuuśka, zależy co jest przyczyną plamień, nie muszą mieć związku ze złuszczaniem endo, trzymam kochana mocno kciuki, niech to się już wreszcie wyjaśni.

Nuuska nie moge,sie doczekać Twojej wizyty. Kciuki zeby bylo dobrze

Elle ja sok żurawinowy 100% kupowałam w zielarskim Płaciłam 22-25 zl za 0,5 l Trochę drogo wychodzilo ale coz :-) mi i mojemu K smakowal :-)

Piranha udanych zakupów :-)

Lilly pojechaliśmy do meblowych sklepów i załatwiać jedna sprawe Spodobały nam sie jedne meble ale u nas nie ma juz i podobno producent juz nie produkuje ich :-(

Teraz umylam sprężyny i odpoczywam :-)

Elle Airfix dziękuję :* fajnie tak się dopingować, motywować się wzajemnie - będziemy tulić i my córcie niedługo!

Co do soku żurawinowego - na pewno znajdziecie taki prawdziwy sok z żurawiny w sklepach z eko-żywnością, zielarskich.

Kira Ilaczek mi się podoba, że Ilaczek piszę posty np. niebieską czcionką (jeśli o kolor czcionki chodziło..) - widać, że bardzo marzy o synku, nastawiona jest pozytywnie do tych starań i chce na pewno dać z siebie 100% żeby zwiększyć szanse na synka ...takie moje zdanie ;-)

Hej,
Dziewczyny napisałam długiego posta, coś mi się nacisnęło i poleciałoooooo.
Więc w skrócie:
kifsi, lilly przytulam dziewczyny. W takich niesprawiedliwych chwilach nie mam słów...Pozostaje mi życzyć rychłego powrotu do zdrowia i fiz. i psych.

Elmo wow, wreszcie się pokazałaś! wyobrażałam sobie ciebie jako pucułowatą blondynkę a tu takie pozytywne zaskoczenie! Zdradź jaki to kolorek włosów, śliczny.

Dzisiaj byłam na wycieczce w szpitalu, położna mnie oprowadzała po salach porodowych z prysznicami i wannami, pokazała sale pobytu mam z dziećmi, fajnie bo są 2 i 3 os. każda z łazienka, a za 1 os. nie trzeba dodatkowo płacić. Generalnie oddział remoncie na wiosnę, wszystko nowiutkie i na błysk. Nie muszę brać ubranek dla małego, podkładów poporodowych, ani koszuli do porodu, za znieczulenie nie trzeba dodatkowo płacić. ucieszyłam się.
Powiem wam, że po tej wizycie przestałam się obawiać porodu.

Acha i jeszcze jedno, powiedziała, żeby jeszcze nie pić herbaty z liści malin, że mogę za wcześnie wywołać poród. Mam zacząć ją pić w 39 tygodniu. A w interneciewszędzie piszą, żeby pić od 37tyg :eek:

Jeszcze na koniec mam pytanie, które perfumy męskie polecacie, mąż ma w marcu urodziny i nie wiem, które wybrać, wszystkie mi się podobają a on ufa mojemu nochalowi:
1. Chanel Egoiste
2. Chanel Allure Men
3. G. Armani Aqua di gio

Pomóżcie!!!!!!!!!!

male liski tyle nam zostało - dopingować się i zrobić wszystko, aby sie udało :) Wierzę że nasze marzenia się spełnią, tak jak i innym staraczkom. Jutro jak nie zapomnę to poszukam tego pendrive- tam były takie różne wycinki z odpowiedzi z forum odnośnie odstępów, zakwaszania i inne pierdołki :)

Powiem Wam że ja nie umiem chyba zrobić tego tamponu z limonka :wściekła/y: Tampony OB wczesniej sie otwierały od góry kawałeczek, a potem reszta folijki- to ja rozumiem-wtedy bym zamoczyła tą górą tamponu i by nasiąkł dalej. Ale od jakiegos czasu jak kupuje to ta folika zrywa sie cała, no nijak nie mam pomysłu jak to namoczyć, a żeby to nie napęczniało- bo i swojego czasu takiego próbowałam wepchnąć w akcie desperacji hahah:-D:-D

Oczy niebieskie mój ma Armani acqua di gio...ale hemu do gustu nie przypadły....mnie się podobają !!!

Elmo kochana jak miło Cię zobaczyć...taką śliczną , młodziutką i uśmiechniętą mamusię !!!
A Mały Elmuś cudowny...krasnalek śliczny !!!

Nuuśka
...plamienia ...hmmm !!! Ja zaciskam .... pranie rośnie !!! Jesteś ???

reklama
Witajcie....ja jeszcze w pracy. Ostatni zabieg trwa....padam.
Co do moich starań....nie zdążyłam się do nich przygotować,więc były spontaniczne :) Serducho w dniu bólu owulacyjnego, zero śluzu płodnego. Dieta i suplementy nie zostały wprowadzone, bo od razu zaszłam w ciążę. Raczej moje starania to nic odkrywczego :-D

Do góry