reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Tak Tak mi też tak przypomina Magdę z Barwy Szczęścia :-D:-D

A pamiętacie serial nie wiem czy oglądałyście bo ja tylko po to , żeby zobaczyć ponoć siebie :-D Zbuntowany Anioł taki jakiś albo hiszpański albo portugalski , ponoć jestem podobna o tej rudej wariatki :-D:-D :-D ale ja nie jestem ruda :-)
Ale jaja Elmo poproszę autograf :-D:-D:-D:-D

Elmo to do ciebie jeszcze nie dotarło, że spełniło się Twoje marzenie??

Ostatnia edycja:
reklama
Matik niby dociera no ale wiesz, czlowiek zastanawia sie czy to nie za wiele szczescia na raz :tak: A Zbuntowanego pewnie ze pamietam, oglądalam namietnie :tak: Jesli mowisz o Natalii Oreiro czy jak sie to pisze to piekna babka z Ciebie.

Macy, małe liski - moje dziewczynki mają 9,5,3 latka:-)
start jak wszystko dobrze się ułoży to w następnym cyklu. będzie niecałe trzy miesiące suplementów i prawie trzy miesiące diety.
Piraniu 7 czynników? hehe...mam nadzieję, że wyrobię się w okresie między pełnią a nowiem..bo przez tą owu wszystko mi się przesunie...:wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Elle, progesteron już rośnie, owulka lada moment :-), ja bym sprawdziła progesteron w czwartek w 25 dc, 22 dc to za wcześnie, chyba niektórzy lekarze stosują schematy (a 22 dc na badanie progesteronu zakłada klasyczny przypadek czyli owulka w 14-15 dc) bez zrozumienia ich zasady ;-) (progesteron jest najwyższy w połowie fazy lutealnej więc trzeba znać moment owulacji i długość FL by wyznaczyć najlepszy moment na zbadanie poziomu progesteronu).

Matik, według mnie to niemożliwe, w starym endo pod wpływem braku hCG a tym samym degeneracji ciałka żółtego i spadku poziomu progesteronu oraz estrogenu, zaczyna dochodzić do zmian martwiczych (naczynia krwionośne zamykają się, endo przestaje być "odżywiane" przez krew) i endometrium zaczyna się odrywać, musi tak być.

Małe liski jeśli chodzi o dietę to staram się jej trzymać, tzn wprowadziłam sporo nabiału i jem codziennie serki wiejskie, jogurty, piję maślankę, jem truskawki (mrożone), tylko nigdzie nie mogę znaleźć soku żurawinowego :/ raz widziałam w sklepie sok z żurawiny 1l za 6zł :dry: ale ogólnie ciężko dostać. no i podjadam suszoną żurawinę. a nie jem wcale pomidorów, słonych rzeczy, ograniczam ziemniaki, nie jem chipsów, staram się nie jeść słodkiego... aha i piję codziennie 2 szklanki mleka i inkę z mlekiem :-) jeśli chodzi o obiady to w sumie jemy to co zawsze jedynie staram się omijać śniadania albo jeść je po 3godz od wstania. mój m trochę mniej przestrzega dietę ale na szczęście suplementy bierze dzielnie :-D a Ty kiedy zaczynasz dietę i suplementy? ja myślę że 2 miesiące wcześniej wystarczy bo trzeba mieć jakieś 2-3 miesiące rezerwy jeśli chodzi o zajście w ciążę... oby tylko te 2-3 a najlepiej żeby się udało od razu! zobaczysz że będziemy tak jak Elmo za jakiś czas trzymać w rękach nasze wymarzone córeczki ;-) zresztą nie tylko my tylko WSZYSTKIE staraczki czy to dziewczynkowe czy chłopczykowe, uda nam się :tak:
Piraniu dziękuje za odpowiedź, tak myślałam że lekarz kieruję się schematem bo mi tłumaczył że się robi progesteron w 22dc a już nie chciałam się z nim kłócić ;-) też coś czuję że owulka tuż tuż i tak jak ostatnio wieczorem zaczną się bóle. jeszcze mam jeden cykl obserwacji w marcu i potem start :-) może nie będzie aż tak ciężko trafić w 0+12 lub coś koło tego ;-)

Ostatnia edycja:
Elmo no nie nie ta gówna ta jej przyjaciółka :-D:-D

Pirania czyli musi przyjść i koniec hm to dziwne bo się ciągle zapowiada a dziś już mam ciemne plamki czyli jakby nie za bardzo na rozkręcenie, masakra normalnie ze mną od 3 dni bolą mnie piersi i sutki to myślałam , ze to już Wiecie co jeszcze nigdy chyba tak nie chciałam , żeby @ wstrętna przyszła :-D

oki, właśnie idziemy do lekarza, zobaczymy czy przyjmie mnie od razu
nara babeczki

Ostatnia edycja:
anias tak kochana, wczesniejsze nasze wyniki byly dobre, nawet bardzo dobre bym powiedziala, gdzie z niewiedzy Ł. mial wstrzemiezliwosc 10dni a zalecane sa 3-5dni gora :blink: Teraz na pewno bedziemy juz powtarzac na wlasciwych normach, mam nadzieje, ze nie beda gorsze niz poprzednie :blink:

piranha dzisiejsza krecha znowu ciut jasniejsza, ale nie wiem jak wygladala kiedy wyschla, wyszlam potem juz w domu i nie patrzylam. Byc moze sciemniala troszke. Zaraz ide powtarzac test i zobaczymy.
Bo najmocniejsza byla znowu ta wczorajsza o 16.00 :blink: wspomne wiec ze mam plamienia, ale rzeczywiscie powiem dopiero w trakcie, a moze i po wizycie, zeby rzeczywiscie znowu czegos 'madrego'nie walnela.

macy eeee to ladnie ! ja bym taka odleglosc pokonala w dwa razy takim czasie jak Ty zapewne albo i dluzej :p !! Ale obiecalam sobie ze na wiosne razem z Ł. zaczne biegac, choc troche no ale zobaczymy co z tego bedzie. :blink:

Airfix to moze i u mnie tak bedzie - napawasz mnie nadzieja, bo u mnie miesiac temu bylo podobnie :blink: a co do recepty - ja bym poszla bo sama tak robie :) mnie wiekszosc lekow wypisuje wlasnie lekarz rodzinny bo gdybym miala sie prosic ginekolozki to predzej bym osiwiala :cool:

Małe liski, Elle ja tu wszystko notuję co do diety, bo tez mam problem z tym - ja nie lubie np. maślanek, kefirów - tym zamierzam męża "truć" :-D, miałam tak fajnie wszystko opisane i format kompa i po notatkach, ale znajde pendrive moze sie uchowały inne wskazówki:) Soku żurawinowego nie kupowałam takiego mocno skoncentrowanego, ale moje dziecko lubi te syropy z Łowicza - malina i zurawina- wiec oba kupuje na zmiane, ja to piję też namiętnie :) Ostatnio mnie naszło na kisiel truskawkowy :) My tez ta diete i suplementy zaczniemy brac moze w połowie marca, bo starania planowalismy na sierpien, ale zastanawiam się nad czerwcem też:) Na pewno chce aby dzidzia sie urodziła jak juz ciepło będzie, bo bardzo sie umordowałam z dzieckiem urodzonym w grudniu, jeszcze jak na złość wozek nie pasował królewiczowi :p Co ja miałam z nim ehh :) Wszyscy goscie zakatarzeni, prychający i sie do dziecka pchali.... nie chce drugi raz tego przezywac:) Będzie dobrze dziewczyny, musimy wierzyć że się uda :)

Nuuusia i ta lekarka tak jest dobra że powiesz i Ci pisze? A nie pyta - po co Pani? albo czemu ginekolog nie wypisał? Podpytam jutro ją bo chyba pujde w sprawie dziecka do niej- bo dosc ze zle ma recepte wypisana przez lekarke z Krakowa, to jeszcze nurtuje mnie ten turnus w Wieliczce- co ona na to powie, jak oznajmę że mnie nie stać na pojechanie tam, a ze ta pulmonolog nas wysyła na siłe

Ostatnia edycja:
reklama
Dorciu wyniki hist-pat mam dostać za 2tyg,dostałam antybiotyki i już leze pod kolderka w domu
Zakretko a co Ty kochana w Szczecinie robisz?nie doczytalam wcześniejszych postow i mów jak sie czujesz?
Nusia kurcze to jak tempka tak leci to musi potem mega odbić!
Piraniu, małe liski lekarz który robił zabieg kazał odczekać tak ze 3 cykle,jakas stazystka mówiła o 6,ale jemu bardziej ufam.za miesiąc mam iść do swojej gin na wizytę kontrolna
Anufifi :** dzięki
Elmo śliczna Ty i słodki dzidzius
Dorciu,Maggie slonka odpisze na pw jak siade do komputera w końcu
Kochane jeszcze raz bardzo dziękuję Wam za całe wsparcie w tych ostatnich trudnych dla mnie dniach.post każdej z Was naprawdę dawał mi siłę i wiarę ze nie jestem w tym sama. Jesteście Kochane!

Do góry