reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piranha dzięki - wiem że już niedługo, ale teraz strasznie się czas wlecze.
macy i właśnie chyba w tym problrm, bo mi lekarz od 32 tyg mówił ze szyjka się skraca -prosze uwazac!!!!. Po co tak gadał.Zakodowałam sobie że pewnie gdzies w 37 tyg urodzę. I teraz te cztery tyg. to masakra.
krystian wiem że nie powinnam narzekać i nie będę po prostu się martwię, co chwilę szturcham brzuch i sprawdzam czy mała kopie. Moj młodszy był urodzony 10 dni przed terminem i był przenoszony, cała skóra mu schodziła-dlatego teraz się martwię a to juz po terminie.
elmo ślicznie wyglądacie, a ty po prostu kwitniesz. A Michałek taki słodki krasnalek.

reklama
Airfix nie kochana, czasem pyta to mowie, ze ginka ma urlop, ale najczesciej nie pyta w ogole, bo pracujemy w jednej poradni wiec tu moge smialo powiedziec ze nie raz idzie na reke. Ale wiem ze w stosunku do innych jest podobnie, najwiecej chyba zalezy od samego lekarza kochana, od jego nastawienia, a jesli gin przepisuje Ci leki na 100% to lekarz rodzinny powienien zrozumiec i przepisac na normalnych receptach bo ja sama mialam ostatnio taka sytuacje, i lekarka przepisala mi bez gadania :tak:pamietaj, ze my jako pacjenci tez mamy swoje prawa i nie daj sie zbyc !! :tak:

lilly trzymam mocno kciuki za wyniczki kochana musza byc dobre i beda !! a co do mnie, brzuch mnie boli jak na @...do tego plamienia sa niestety dosc widoczne, nie wiem co z tego wszystkiego bedzie :-(ale jakos nie wierze juz w owulacje w tym miesiacu.

byłam umówić się na wizytę wiecie na kiedy jest termin?? na wtorek a wyniki do 2 tyg przecież ja oszaleję
nic jedziemy zobaczyć ile to będzie kosztować prywatnie
pa pa

Nuuuśka, wkleję Ci cytaty z forum 28dni dotyczące plamień okołoowulacyjnych:

Ja takowe miewam od około 1,5 roku. Moja @ trwa około 5 dni a plamienia pojawiają się w przedziale 10-13 dc. Objawiają się poprzez: zabrudzony śluz, gęsty, kleisty. Kolor od czerwieni poprzez brunatny i jaskrawo czerwony lub różowy. Nie są to plamienia obfite a skąpe - wystarcza wkładka. Ja to odczytuję jako odczopowanie śluzu z szyjki przed okresem płodnym kiedy to zaczyna się po nim pojawiać śluz sprzyjający przeżyciu plemnikom i zapłodnieniu komórki. Wg moich obserwacji u mnie owulacja przypada na 16-18dc. Mój gin. stwierdził iż mój organizm po prostu tak ma. Badania ogólne są w porządku, samopoczucie także dobre.

Agafiga widzę że u Ciebie występują dokładnie takie same objawy jak u mnie. U mnie dopiero po takim "odczopowaniu" plamieniu następuje wyraźna faza II. Wtedy śluzu z dnia na dzień jest więcej i ma coraz lepsze cechy płodne. Nadmienię jednak ze nie zawsze to plamienie u mnie wystepuje.

Czytałam, że plamienia występują zawsze, lecz nie zawsze są dostrzegalne gołym okiem. Dopiero badanie pod mikroskopem może wykazać czerwone krwinki w śluzie.

Ostatnia edycja:
piranha dzieki Slonko :* !! test z 16.00 pokazuje kreche wyrazniejsza niz ta o 12.00 ale na pewno nie pikowa.
A ja sie martwie. Czuje sie wyraznie jak na @...do tego mimo wszystko martwia mnie te plamienia, tzn nie one same ale ich intensywnosc, teraz staly sie bardziej widoczne choc jednoczesnie nadal mozna je uznac jako hmm brudzace takie ( brazowe ) przepraszam za szczegoly...no ale musialam.
I jajniki napierdzielaja mnie niemilosiernie :zawstydzona/y:ale to przeciez niemozliwe zebym miala okres w 22dc prawda ? swiruje ? :blink:

Sie witam ,

nuska mysle ze bedzie owu, skoro kreska znow ciemnieje....

krystian
pewno ze mysle o Tobie:-)

piranju
hm czyli moglam w aptece choc grosik zostawic, zeby jajeczka byly ladne po letrozolu :cool::cool: podrzuce tam na wycieraczke :sorry:

zakreciu
jak wyjazd

lilly
silna babeczka z Ciebie

elmus
cuuudnie wygladacie:sorry: tez po porodzie mam fotke z taka wlasnie grzyweczka :sorry: cuuudny krasnal

ilaczek
moglabys pisac normalna czcionka? Dzieki:sorry:

Nuuuśka, zakładając, że jesteś w FL to dziś dopiero 6 dpo, mało prawdopodobne by @ już nadchodziła. Ja przeczuwam, że jesteś wciąż w FF i jakiś pęcherzyk dorasta, poczekajmy na USG i niech się ta zagadka po prostu wyjaśni już. Wkleisz zdjęcie testu? :-) LH nie przyrasta w FL a jedynie w FF pod wpływem wzrastającego poziomu estrogenu, endo to chyba będzie aż nieprzyzwoite :-D Czytałam właśnie na anglojęzycznym forum, że dużo dziewczyn ma takie bóle skurczowe (jak przed @) na około 2-3 albo 3-4 dni przed owulacją (Cramps for several days BEFORE ovulation? - The Bump), zmienił Ci się jednak układ hormonów więc i objawy mogą być inne i bardziej nasilone, poczekajmy na USG.

piranha Slonce wkleje, ale jutro bo teraz nie mam jak, siedze w pracy a moj telefon to sama wiesz :zawstydzona/y:
Zaniepokoilo mnie to, bo w zeszlym cyklu plamienia byly takie ooo...1 dzien brudzace, a potem pamietam ze z domieszka krwi, ale takie ledwo ledwo a teraz to normalnie wygladalo to tak jakby @ sie zaczynala :eek: no i zglupialam bo zaczelam sie zastanawiac co powiem gince jak sie okaze ze to @ sie zaczyna :eek:

Nuuusia słuchaj Piranhy :) musi być owulacja i już i mają być dwie kreseczki wreszcie :) Ja jak miałam takie krótkie cykle 17- 24 dni ( róznie ) to były bezowulacyjne , ale tu się na twoich cyklach zna Piranha lepiej niż ja :)

reklama
Lilly, Kifsy nie wiem co powiedzieć............................ tulę Was mocno dziewczyny...... trzymajcie się jakoś
Matik Ty to też masz przechlapane, cały czas coś się dzieje, kiedy w końcu wydarzy się u Ciebie coś pozytywnego? Trzymam kciuki aby było to w nadchodzącym cyklu kochana &&&&&&&&&&&&:tak:
Elle sok żurawinowy na 100% dostaniesz w aptece:-) Ja wolałam suszoną żurawinę, bo ten sok z apteki był baaaardzo kwaśny, nie do przełknięcia:-p
Maggie czekam na obiecanego smska;-)
Elmo śliczni jesteście !!!!!!!!!!! podobnie sobie Ciebie wyobrażałam( ciemne włosy z grzywką);-)
Zakręcona udanego pobytu w Szczecinie:-)
Krystianmartin a Ty gdzie się podziewasz?
Nuuśka kciuki za owulkę &&&&&&&

Ja odebrałam wczoraj swoje tsh wynosi 1,45 hurra !!!!!!!!!!!!!!

Pozdrowionka dla wszystkich :-)

Ostatnia edycja:
Do góry