reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Tak Elmo przesunęła się, szlak mnie trafia:wściekła/y:
Przygotowania dobrze, dieta utrzymywana cały czas, najłatwiejsze jest łykanie suplementów:-D
napój sodowy nawet polubiłam...hehehe...piję cały czas 3x dziennie do tej mojej nieszczęsnej owu.
od wczoraj Guajazyl, Nuśka mi też nawet smakuje:-D
śluz dzisiaj wypłynął ładny rozciągliwy, więc owu mam nadzieję na dniach, jajniki pulsują, robię testy, ale na razie negatywne.
u męża ph ładne, kapustę i sałatę wcina jak krowa na śniadanie:-D
do słodyczy nas nie ciągnie, od tych dwóch miesięcy diety zgrzeszyłam trzy razy, dwa razy zjadłam cukierka czekoladowego i raz pół naleśnika...:szok:
no i dwie lampki czerwonego wina.ale ono podnosi estrogen podobno więc oki:-D
a tak w ogóle to czas się wlecze....stres ogromny i pojawia się niestety zwątpienie.
pozdrawiam

reklama
lily- tak bardzo mi przykro :(
ilaczek - Ty już się starasz? oj... ja nadal tego pre-seed nie wysłałam... poczta nigdy mi nie po drodze... obiecuję, że jak tylko mąż do domu wróci to od razu sunę na tę poczte!

Ilaczek tak suplementy sa najlatwiejsze hehe. Z dieta tez widze dobrze, super, tak trzymaj. To zapewne stres troche miesza, u mnie bylo to samo. A zwatpienie? Zawsze gdzies z tylu glowy bedzie ta niepewnosc ale mocno wierze ze Ci sie uda!!! Zmykam bo maly niedzwiedz sie budzi.

marchewko spokojnie:-) jeszcze nie w tym cyklu starania, tylko wnikliwe obserwacje :-d
elmo dziękuję!a dieta jest bardzo zdrowa, ja czuję się na niej świetnie:-)no może tylko uboga w magnez i wapń, ale na razie mi to nie przeszkadza.

Ostatnia edycja:
Elmo, jaka Ty śliczna jesteś! A okruszek do schrupania. Życzę spokoju na nadchodzące dni. W razie czego można na drzwiach napisać - epidemia dżumy. ;-)
Nuska, nu, nu w niekończące odcinki się nie bawimy. Ja biegać nie lubię, ale coś trzeba robić. Wczoraj miałam 11 km na liczniku a czas 1:33, więc tragedii nie ma. Najgorzej pod górki. :-D
Ilaczek, super, że tak dobrze Wam idzie. :-) To kiedy start? Ile mają Twoje kobietki?

Hejka
Elmo śliczniusi ten Twój mały cud:-D. Buziaczki i uściski ode mnie.

Ewelin już niedługo i Ty będziesz tulić swoją księżniczke.:tak:

Dorcia szybko zleci beta i zaczniesz staranka. :tak:

Matik spełnienia marzeń.
Kiraa &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&. Dzieki, ze o mnie pytasz, to bardzo miłe:-)

Zakręcona jeszcze raz gratulacje i spokojnych 8 miesięcy
:-)

Za wszystkie starające &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Piranha
;-)

Nuuuśka, to, że LH jest podniesione potwierdza fakt, że raczej jesteś teraz w FF a nie w FL :tak:, to estrogeny (produkowane przez wzrastające pęcherzyki) pobudzają wydzielanie LH przez przysadkę więc wszystko pasuje (spadek tempki i podniesione LH), w FL LH i FSH są niskie gdyż działa na nie hamująco wzrost progesteronu, ja jestem więc dobrej myśli i sądzę, że będzie drugi pik LH. O plamieniu wspomnij w trakcie lub po USG by kobieta nie walnęła tekstu, że w takim razie zbliża się @ i proszę przyjść po ;-) Jeśli jesteś w FL (a według mnie nie) to ginka powinna zobaczyć ciałko żółte i trójlinijne endo. Wiem, że się denerwujesz ale będzie dobrze, zobaczysz!

Matik, jeśli się nie rozkręci @ to powinnaś skonsultować się z lekarzem i mu powiedzieć o swoich obawach, w nowym cyklu endo powinno narosnąć od nowa pod wpływem estrogenów wydzielanych przez pobudzone wydzielaniem FSH rosnące pęcherzyki. Gdy dojdzie do ciąży to hCG powoduje, że nie dochodzi do degeneracji ciałka żółtego, stymulując je do niesłabnącej produkcji estrogenów i progesteronu. Przecież jeśli ciałko żółte zacznie się degenerować (pod wpływem braku hCG) to tętniczki w endo zamykają się, zatrzymuje się dopływ krwi do śluzówki macicy i dochodzi do zmian martwiczych, takie endo nie nadaje się już do implantacji zarodka i musi się złuszczyć. O limicie jajeczek powie Ci FSH, które zbadasz w 2-3 dc. Niestety @ może wywołać raczej tylko gwałtowny spadek progesteronu.

anias, to może niech nie pije jednak by zobaczyć jak to wygląda bez zafałszowania wyników lekami?

Elmo, ale cudne zdjęcie, buziaki dla małego Przystojniaka!

Nuuuśka, widzę własnie fotki, kreska mocniejsza jak wczorajsza, w fazie lutealnej LH by nie przyrastało, czekamy cierpliwie, testuj dalej :-)

ilaczek, jesteś super przygotowana, będzie chyba kolejne 7 czynników :-D Na wykresie widać tendencję spadającą tempek więc pewnie jakiś pęcherzyk rośnie, rób nadal testy.

elle testy ci super wychodzą - wyraźna mocna druga kreska. I zerknęłam z ciekawości na twój wykres - też pięknie temperatura spadła przed owu. Spróbuj może zaobserwować, zapisać czy/i i jakiego rodzaju bóle odczuwasz w podbrzuszu w tych dniach. U mnie zazwyczaj w dniu owu pojawiaj się taki charakterystyczny ostry ból/kłucie po stronie któregoś z jajników. Nie zapamiętałam - będziesz starała się o dziewczynkę?

elmo jaka piękne z ciebie dziewczyna!!! wymarzony synek przesłodki - przypomina mi się, jak ja swoich tygodniowych krasnali małych na rękach trzymałam, wydaje mi się, że to tak niedawno było, a teraz jeden już pełną gęba - przedszkolak, a drugi za chwilę też zaczyna karierę przedszkolną :) ale leci czas...

ewelin już za chwilę, już niedługo i będziesz tulić swoją wymarzoną córcię. Ale zazdroszczę :tak::-) Obiecaj, że znajdziesz chwilę, żeby wpaść tutaj i pochwalić się zdjęciami Małej i opowiedzieć - bo jestem też strasznie ciekawa - jak wyglądał u ciebie trzeci poród

Dorcia gratulacje z wygranej! ale super, ja nie mam szczęścia w konkursach, raz może w życiu coś wygrałam, w totka też już nie gram bo nigdy nie udało mi się nawet 10 zł ustrzelić :-D

Macy długo już biegasz :-)? ja w tamtym roku złapałam bakcyla jeśli chodzi o bieganie - zrobiłam sobie teraz przerwę od grudnia i czekam na, nie wiem na co..może na słońce :-D Jak tylko pogoda choć trochę się poprawi, motywacja będzie wtedy większa to wracam z powrotem do biegania. Bierzesz również udział w jakiś maratonach/półmaratonach?

Lilly silna z ciebie babeczka. Pirahna tak ładnie to ujęła - teraz tylko to co najlepsze może cię spotkać, zdrowa piękna książkowa ciąża! Czy lekarze wspomnieli kiedy możecie zacząć starać się o ciąże? Ściskam!

Matik super, że jesteś zadowolona z wizyty i super, że usg wyszło w porządku!

reklama
Do góry