reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam.

Nuśka, odcinek 100001. :-p Fajnie, że będziesz ćwiczyć. Ruch to zdrowie i endorfiny. :-) Ja za chwilę własnie biorę się za ćwiczenia. Wczoraj wykorzystałam ładną pogodę i marsz był 11 km, a dzisiaj ledwo nogą ruszam.
Matik, cieszę się, że jesteś zadowolona. Mam nadzieję, że to dobry lekarz. Wszystko wyprostuje i wkrótce będziesz biegać z brzuszkiem.
Piranha, odpuściłaś zupełnie przedszkole czy chcesz robić drugie podejście od września czy przyszłego roku?
Ewelin, Gabi w brzuszku jest dobrze i wygodnie, to co ma wychodzić. Ja moją dwójkę rodziłam dokładnie w 40 tygodniu i nawet nie myślałam o tym, że coś może udać się wcześniej.
Dorcia, gratuluję. :-) Zdolna bestia z Ciebie.

reklama
Dzień dobry dziewczynki ...
liczyłam na dobre wieści a tu takie :-:)-:)-(
Dziewczyny trzymajcie się i nie poddawać ...same znacie zapewne mnóstwo przypadków dziewczyn w takiej sytuacji jak wy które dzisiaj ściskają wymarzone szkraby ...
Nie wolno sie tylko poddawac !!!!! pamietajcie ...
Mówią że Bóg daje trudne zadania najzdolniejszym uczniom ....nie wiem czy was to pocieszy ,ale trzymajmy się tego ;-);-);-)

Nusia chętnie kiedyś wpadnę ...w sumie mam blisko bo mieszkam przy A4 mysle ze 30 minut do ciebie ale babeczkami nie kuś bo od wczoraj biegam od poniedziałku jestem na diecie :):-):-):-)

Miłęgo dnia dziewczynki ...bede was tu podglądać

Dorcia gratuluję, zdolna jesteś :-)
Gorgusia gratulacje zdrowego syneczka
Nuuuśka super z tymi ćwiczeniami zrobisz coś dla siebie i przy okazji można ciałko wymodelować :-) Moja teściowa jak chodziłam kiedyś na aerobik to powiedziała mi zamiast ćwiczyć i płacić tyle kasy to lepiej w domu więcej sprzątać to kg same zejdą ehh ...
Miłego dzionka wszystkim !!!

Matik, plamienia wliczają się wciąż do starego cyklu, dopiero normalne krwawienie żywą krwią będzie pierwszym dniem nowego cyklu, według mnie bez krwawienia się nie obejdzie a obecne endometrium musi się złuszczyć by w nowym cyklu estrogen z rosnących pęcherzyków mógł zbudować nowe. Po prostu ciąża wydłuzyła Ci drugą fazę ale prawdopodobnie krwawienie niebawem nadejdzie, tak w każdym razie powinno być. Ale te plamienia to żywa jasnoczerwona krew czy takie brunatne? Nie wiem czy nie jest za wcześnie na badanie LH i FSH, musi się najpierw złuszczyć to endometrium. Być może u Ciebie miesza właśnie prolaktyna skoro zaszłaś w ciążę podczas przyjmowania Parlodelu. Co do odstawienia progesteronu - może wciąż masz wysoki swój naturalny progesteron a wtedy odstawienie leku nie pomoże, trzeba poczekać niestety :-(

anias, powinna o tyle minimum podskoczyć jeśli ciałko żółte pracuje prawidłowo. Mi się wydaje, że lepiej będzie gdy M będzie pił ten Guajazyl jak zawsze ale w dniu zrobienia badania niech go nie pije.

macy, zrobię drugie podejście w innym przedszkolu, może jak raz Krzysiowi podpasuje :-)

piranha doczytalas sms-a ??? :/ znowu mam plamienia....eh takie same jak w poprzednim cyklu, od rana :| :no: z czego to sie moze brac ?? ja w zyciu plamien w srodku cyklu nie mialam, a tu kolejny raz to samo :-( nie wiem co powiedziec gince, chyba nie przyznam sie jej do plamien bo znowu nie zrobi mi usg jak w poprzednim miesiacu..wtedy plamienia zaczely mi sie od 20-22dc a 28dc byla owulacja.Dzis mam 22dc wiec w tym miesiacu znowu pozniej plamienia...ach nie wiem sama co o tym myslec. Myslisz ze to poprzedni pecherzyk sie zluszcza ?
co do testow, to roznie bylo ale przewaznie tak wlasnie, wieczorne byly slabsze niz te w ciagu dnia robione, z czego to moze wynikac ? Myslisz zeby brac ten guajazyl przed praca ?

anias no i super ze sie zgodzil :D !!!! pieknie. My Ł. tez musimy poworzyc, moze w marcu go zaciagne :blink: to kiedy smigacie ??

matik tez mysle ze skok bedzie ladny, boje sie tylko tego zebysmy nie przegapili piku.

macy hahaha kochana ja sie obawiam ze Ty nie wyrobisz z tymi odcinkami :-D 11km szlas ? wow :) Moj Ł. biega, za jednym zamachem przebiega 15,5km w niecala godzine ostatnio - biegl na rekord. Powiedzialam mu ze muglby startowac w olimpiadzie :-p

anufifi a widzisz :D to nie masz wyjscia, musisz kiedys wpasc !! poznasz moja kociarnie :-)a jak jestes na diecie...hmmm nie ma problemu, moge zrobic otrebowe ciasteczka :-)

maggie ta Twoja tesciowa jest jednorazowa... :| dzis ogladalam filmiki z cwiczen, nie wiem jak dam rade, ale warto sprobowac :) a wstyd bo moja tesciowa jest szczuplejsza ode mnie i ma figurke jak 20-latka a ja ?? :no: tu boczki, tam boczki i nic nie znika. Jak sie dzis czujesz kochana? W ogole startujesz ze starankami w marcu ?? :) wpisac Cie na kwiecien juz na staraczki ?

Ostatnia edycja:
Dziekuje kochane za odpowiedz :tak:
Piraniu dzis jak rano zrobilam test o 10 to kreska testowa pojawila sie od razu i ciemniejsza od kontrolnej wiec ten test uznalam za pozytywny, nie ten wczorajszy. Oto zdjecie
20140219_101305.jpg

Dziewczynki zycze Wam milego dnia

Załączniki

• 20140219_101305.jpg
    20140219_101305.jpg
    14 KB · Wyświetleń: 41
Elle az Ci zazdroszcze tych testow :))) piekny pik kochana ! :-)

attachment.php

Starających się : 6
Oczekujących na staranka : 11

MARZEC 2014 :

Nuuuśka - termin @ 01.03 ( 10 cykl starań )
anias2 - termin @ 02 .03 ( 5 cykl starań)
krystianmartin - termin @ 09-12.03 ( 23 miesiąc starań )
Kiraa - termin @ 13.03 ( 5 cykl starań )
gochaa - termin @ 23.03 ( 1 cykl starań )
Annette - termin @ .03 ( 4 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( marzec 2014 )
milla ( marzec 2014 )
ilaczek ( marzec/kwiecień 2014 )
Elle87 ( kwiecień/maj 2014 )

roszpunka ( wiosna/lato 2014 )
małe liski ( czerwiec 2014 )
czarna_perła ( czerwiec 2014 )
kate.. (lato 2014 )
Airfix ( lato 2014 )
ania_g21 ( lato 2014 )
Dorcia ( styczeń 2015 )

Nuuuśka, właśnie odpisywałam na smsa ale odpiszę Ci tutaj. Faktycznie scenariusz identyczny, pewnie znów ma to z wiązek z tamtym niepękniętym przy pierwszym podejściu pęcherzykiem. Ja bym lekarce wpomniała o plamieniu ale dopiero w trakcie lub po USG :-) Wypij jedną łyżkę Guajazylu, zobaczymy co wyniknie z USG, mam tylko nadzieję, że nie będzie scenariusza w rodzaju - tamten pęcherzyk jednak pękł ale ciałko żółte było niewydolne, będę mocno trzymać kciuki by to nadal była FF a nie FL (na 99% tak właśnie jest i pewnie rośnie inny pęcherzyk), sytuacja bliźniacza do tej z poprzedniego cyklu napawa nadzieją.

Elle, tak naprawdę pik mógł być wcześniej, np. w nocy. Wykres wygląda bardzo przedowulacyjnie i pewnie owulka będzie dziś lub z środy na czwartek :-) Zdjęcia jeszcze nie widzę ale zawsze ładuje mi się z opóźnieniem :-)

Ostatnia edycja:
piranha zobacze jak bedzie wygladala sytuacja, najwyzej powiem jej ze dzis rano zauwazylam cos na papierze ale maja ilosc jak w poprzednim cyklu ( bo w zeszlym cyklu ona mysli ze bralam CLO, w tym wie ze nie, i nie bedzie mogla tego z niczym polaczyc noo chyba ze sama znowu ja naprowadze ze to moze pozostalosci po pecherzyku...? ). A czy ona bedzie widziec ze pekl pecherzyk po takim czasie ? Bo sama mowilas, ze jesli mam ciagle widoczne krechy na testach ( a sama widzialas jaka krecha byla wczoraj ), to widac ze LH jest caly czas wysokie, wiec myslisz ze to moze byc jednak FL ? kurcze...zle by bylo :-( no ale lepsze to od wydluzonego cyklu bez szczesliwego zakonczenia :zawstydzona/y: Zrobie zaraz test i wkleje wszystkie zdjecia zebys miala dla porownania..strasznie sie denerwuje tym dzisiejszym usg.

reklama
Matik, plamienia wliczają się wciąż do starego cyklu, dopiero normalne krwawienie żywą krwią będzie pierwszym dniem nowego cyklu, według mnie bez krwawienia się nie obejdzie a obecne endometrium musi się złuszczyć by w nowym cyklu estrogen z rosnących pęcherzyków mógł zbudować nowe. Po prostu ciąża wydłuzyła Ci drugą fazę ale prawdopodobnie krwawienie niebawem nadejdzie, tak w każdym razie powinno być. Ale te plamienia to żywa jasnoczerwona krew czy takie brunatne? Nie wiem czy nie jest za wcześnie na badanie LH i FSH, musi się najpierw złuszczyć to endometrium. Być może u Ciebie miesza właśnie prolaktyna skoro zaszłaś w ciążę podczas przyjmowania Parlodelu. Co do odstawienia progesteronu - może wciąż masz wysoki swój naturalny progesteron a wtedy odstawienie leku nie pomoże, trzeba poczekać niestety :-(

PIRANIA moje krwawienia są jasno różowe a ze skrzepem była normalna czerwona tyle że malutko
ok, czyli Ty uważasz, ze jeszcze przyjdzie ok. oki
a jak nie przyjdzie ?? to co to może znaczyć?
wiem, że endometrium powinno się oczyścić ale w zeszłym cyklu to też się nie oczyściło nie po gęstej ciemnej krewce to za mało ja zawsze miałam po kilka podpasek i tamponów jednocześnie co 1 godz, nawet nie mogłam się ruszać bo leciało jak z kranu , nie raz się zastanawiałam cy ja się nie wykrwawię i aż w głowie mi się kręciło

A jeżeli się okaże , że mój limit jajeczek jest już na wyczerpaniu :cool:

mój wysoki progesteron no może, ale to coś innego jeszcze na wywołanie @ można?
już mam mętlik w głowie:eek:

Do góry