reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

No więc jestem, trochę to trwało bo były 3 kobitki
No więc tak w środku wszystko ok na swoim miejscu na prawym jajniku malutka cysta :tak:
ale szyjka i rozpulchnienie według niej może świadczyć o ciąży ale na USG nic nie widać i albo nic nie ma albo jest za wcześnie
Przepisała mi taki badania na hormony
FSH, B-HCG, Prolaktyna, TSH, LH, Estriadol
no i mam przyjść jak będę miała wyniki :tak:
Generalnie jestem zadowolona bo nic złego w środku się nie dzieje uf
No a co dalej to się okaże
Janiki mówiła bardzo ładne
bardzo podobało jej się, że przyniosłam wydruki wszystkich swoich cykli :tak:
Wszystko w domu sobie opisałam w ich języku co by nie pominąć
ni to czekam dalej :-D
Buziaki i dobranoc słoneczka

teraz sobie przypomniała, zapomniałam zapytać jakie mam endometrium :( muszę następnym razem dopytać zawsze maiłam ładne nie wiem czy dobrze pamiętam 11/12?? ale przecież po okresie powinno być cieńsze i potem rosnąć do owu tak?? czy nie??

Ostatnia edycja:
reklama
Elle87 ten drugi to jak nic pozytywny. Sluzem nie przejmuj sie tak bardzo. Ja w swoim szczęśliwym cyklu prawie wcale nie miałam sluzu...
Matik to znaczy ze jeszcze nic straconego!!?? Fajnie ze zadowolona z wizyty jesteś - Twoj post od razu inaczej sie czyta! Nie puszczać kciukow w takim razie!

Generalnie nie łudzę się , że to ciąża no chyba, ze faktycznie walnęli się w laboratorium ale szczarze w to wątpię :tak:
ale miło było usłyszeć , po zbadaniu upewniła się "rozumiem, że Pani chce mieć dziecko" :tak:
no i dowiedziałam się też jak to oni funkcjonują z tym HCG
no więc u nich to jest tak
test robisz dopiero jeżeli okres nie przychodzi min. 10 dni :tak: i najpierw robią badanie HCG jakościowe, które zabarwia się jeżeli jest powyżej 25ml bo w tym czasie taki powinien być minimalny poziom
potem dopiero w 8tyg. do lekarza, bo wcześniej nic i tak nie zobaczą a mam będzie się nie potrzebnie stresować :tak:
i z tym ostatnim również się zgadzam bo ile razy dziewczyny panikują , że jest fasolka ale nie widać serduszka itp.
a oni tak to rozwiązują
Po potwierdzeniu wysyłają na szereg badań w tym HCG ilościowe i całą masa innych
Natomiast, jeżeli ktoś się leczy stara o zajście w ciąże to robią HCG ilościowe a nie jakościowe ot i cała taka ich polityka

Teraz dla mnie najważniejsze, żeby te wyniki wyszły dobre myślę, że teraz też ona mi pomoże :tak:

a ta moja cysta ma zaledwie 22mm czyli mniejsza jak ta w czerwcu 26 albo 28mm i po diecie dziewczynkowej zniknęła więc i teraz muszę znowu mocniej w nią wejść
w tedy wyszła mi po cyklu , który trwał chyba 22dni a teraz po cyklu bez krwawienia uf .. :)

Ostatnia edycja:
Lilly, Kifsi, Matik - ściskam Was mocno
Dorcia, gratuluje wygranej w konkursie
Kira, widać, ze tabletki przyszłości u nas w modzie ostatnio ;)
Ewelin, już z górki. Potem zobaczysz jak czas będzie szybko leciał, gdy maleństwo będzie już z Tobą!
Gorgusia, ja nadal uważałabym na surowe produkty, bo w nich nie tylko może byc toxo, ale np. listeria inne dziadostwa. Po co masz się martwić potem ;)
Matik, fajnie, że jesteś zadowolona z wizyty. Wszystko się ułoży, zobaczysz
Elle87, często owu jest po dniu szczytu śluzu, więc wcale nie musi on być rozciągliwy. Poza tym wiele dziewczyn w ogóle EWC nie ma ;)
Miłego dnia Dziewczynki. Jak dobrze, że już środa:-)

Matik
mocno zaciskam kciuki, zeby bylo dobrze. Czyli mialam racje z tym ilosciowym i jakosciowym okreslaniem bety? :tak:
Spokojnego dnia, do wieczorka dziewczynki

Matik dobrze ze wizyta sie udala. Az milo sie czyta takie posty:)
Dorciu, zdolniacho gratulacje konkursowe!
Gorgusia ja myslalam zeby surowe sushi odpuszczac bo to oprocz toxo moze byc listerioza, raz zjadlam po prostu wegetarianskie
I wszystkim Wam kochane dobrego dnia! Jednak doczytam w domku, bo w telefonie nie jest tak latwo.aha i czuje sie niezle, gdyby nie bol glowy po tej wczorajszej 'imprezie'

reklama
Gorgusia gratulacje zdrowgo dzidziusia. A cos robiłaś w stronie starań? Opiszesz?
Matki dobrze że trafiłaś na dobrego lekarza i ci pomoże. A kiedy masz przyjsc na wizyte? Długo bedziesz czekała na wyniki?
Nuska i jak wykre dzisiaj?

Lili dobrze ze w omku jestes. I do boju.

Do góry