reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Myślałam że będę pierwsza...nic bardziej mylnego !
Mój humor dzisiaj mam nadzieję będzie lepszy niż wczoraj !!!

Matik...trzymam kciuki za badania...może HCG ilościowe będzie wysokie !? Trzymam &&&&&&
A politykę u Was mają taką jak w Anglii....wszystkie badania po 8 tygodniu ( bratowej nawet HCG zrobili dopiero w 10 tc)

Lilly kochana...głowa mnie też bolała ( od płaczu, nerwów, ciśnienia)
Teraz będzie już tylko lepiej !!! Nie ma innej opcji !!! Czy kazali czekać na wyniki? CAŁUJĘ !!!

Gorgusia Ty wiesz jak ja ogromnie się cieszę !??? Wiesz,wiesz !!!
Powiedz mi ...zadziałaliście w jakim konkretnym odstępie od owu...bo tego nie pamiętam !!!

MIŁEGO DZIONECZKA ... do weekendu już tak niedaleko !!!

Ostatnia edycja:
reklama
Dzien dobry :)))

Dzis tempka jeszcze bardziej poleciala - skonczy kiedys ? :eek:

matik super, ze dostalas skierowanie na badania i ze jestes zadowolona z wizytki. A jak temperaturka u Ciebie ? robisz pomiary teraz ?

ania g wykres kochana caly czas taki sam :| mam nadzieje, ze w koncu sie ruszy, moze testy dzis pokaza pozytyw :blink:

Dzień dobry laseczki:-)

Matik cieszę sie ze trafiłas do fajnego Lekarza Kciuki za,wyniki

Nuuska dobrze ze masz dziś wizyte będzie wiadomo co i jak Kciuki za dobre wiadomości :-)

Gorgusia oszczędzaj sie w pracy słońce i uwazaj na siebie i Antosia :-*

Kiraa miłego dnia :-*

Piranha jak humorek i zdrowko u Was?

Dorcia miłego dnia zdolniacho nasza :-)

Lillyodpoczywaj kochana

My juz w drodze do Szczecina :-)

Miłego

Witam,

Nusiaa moj M nie chce (nie chcial :p) badan nasienia bo stwierdzil ze mial robione i ze wyszlo niby w normie ( norma uplynnienia do 60 minut i on wlasnie ma te 60)

Ale wiecie co??? Wczoraj z nim rozmawialam i sie zgodzil! :D powiedzial ze zrobi te badania ostatni raz. Myslalam ze pojdzie gorzej z namowieniem go.

Matik ciesze sie ze jestes zadowolona z wizyty i ze jest w porządku :)

Gorgusia gratulacje!

Piraniu - Kasiu :) widzisz co sie dzieje z moja temperatura??? ja juz nie wiem, czy ja nie umiem mierzyc czy co.... ale nie poszla w gore tylko sie malpa utrzymuje. Nic z tego nie rozumiem. A w ogole to jak to jest z wyznaczaniem tej owulacji.. od razu po dodaniu na wykres temperatury robi sie ta czerwona kreska czy po kilku dniach??

Ostatnia edycja:
Niuska szykuje sie wielki skok u Ciebie &&&&&..

Dzieki dziewczyny
Tsk jestem zadowolona bo balam sie pilipow albo miesniakow
Jednak jak czlowiek sie naczyta to jest to strach jest nie unikniony
Kira tak mialas racje
Nie nie mierze juz bo w poniedzialek spadla dalam spokuj sobie
Pirania co ty myslisz o tym?? Faktycznie moge miec problem z hormonami ?

Hello! Ależ płodne w posty jesteście :-), nie doczytałam wszystkiego, dzieci zapewniają mi mnóstwo przerywników i chyba czytałabym Was do wieczora mając potem do nadrobienia jeszcze więcej ;-)

Dorcia, GRATULUJĘ wygranej, super tekst napisałaś!

Lilly, nareszcie masz to już za sobą i teraz spotkają Ciebie już same dobre rzeczy. Ile lekarze kazali odczekać po zabiegu?

Kiraa, a może napisz do sprzedawcy i zapytaj o co tu chodzi? Mówisz, że Letrozol dostaliście za darmo? Extra! Ciekawa jestem jakie pęcherzyki po nim urosną :-)

ewelin, ależ musi Ci się dłużyc to czekanie, córeczka nie chce opuścić ciasnego przytulnego M-1 :-) Trzymam mocno kciuki za szybki, bezproblemowy poród i czekam na radosne wieści!

Nuuuśka, ależ tempka na łeb i szyję leci, będzie z tego piękny pęcherzyk ...a może dwa? ;-) Mega kciuki za dzisiejszą wizytę! Co do testów wieczornych - u Ciebie chyba zawsze były słabsze? ...ciekawe jak dzisiejszy test po takim spadku :-), niech owulka poczeka ze 2 dni żeby fajny odstęp serduszkowy wyszedł :-)

Matik, super, że trafiłaś na fajną lekarkę i Ciebie uspokoiła. Jesteś jednak teraz ewidentnie w FL wydłużonej przez ciążę i bez krwawienia się nie obejdzie. FSH, LH i estradiol sprawdź w 2-3 dc, TSH i prolaktynę też możesz wtedy sprawdzi ...czy lekarka podawała inne dni? Myślę, że u Ciebie może mieszać prolaktyna a ona zaburza wydzielanie najważniejszych hormonów: LH i FSH. Jednak w ciąże raz na jakiś czas zachodzisz a z jakichś powodów ich nie utrzymujesz, ja bym jednak dla własnego spokoju sprawdziła kariotyp i podstawowe przeciwciała. A Twój M łyka jakieś wspomagacze poprawiające ilość i jakość plemników?

Elle, piękny pik! Zazwyczaj szczyt śluzu pojawia się w przeddzień owulki, u mnie jeszcze przed owulacją robił się lepki i kwaśny - taka sytuacja sprzyja poczęciu dziewczynki :-)

zakręcona, dzięki kochana, że pytasz, odkąd Krzyś przestał chodzić do przedszkola to odpukać zapomniałam co to są choroby :-) Humorek u mnie taki sobie bo za oknem szaruga i nie ma jak złapać słonecznych endorfonek ;-)

anias, gratulacje dla Ciebie i M! :-) Tempka może skoczyć dopiero jutro, u mnie się zdarzało, że skok był dopiero w 2 dpo, gdyby nie podskoczyła to rób nadal testy LH. System zaznaczy Ci owulkę jeśli zostanie spełniony następujący warunek - jedna z 3 tempek po zaznaczonej granicy owulacji będzie większa o minimum 0,2 od najwyższej z 6 tempek przed granicą ...czyli u Ciebie np. jutrzejsza tempka powinna mieć minimum 36,81.

Pirania co to znaczy w fazie luealnej wydłużonej przez ciąże, sorki pewnie głupie pytanie ale nie rozumiem:sorry:
FL to ta 2 faza to znaczy Ty m uważasz , że jednak te plamienia to mimo wszystko jeszcze nie początek 1 fazy? ja już tak zaczęłam liczyć nowy cykl od 1 plamki czerwonej , fakt , że ani razu się nie obniżyła cały czas wysoko bo w zeszłym cyklu mimo że też plamienia i na chwilę 1 tampon bo byłam pewna, że się rozkręci ale szyjka była nisko
Ja już nic nie wiem, dziś idę do lekarza ale obawiam się , że nie przyjmą mnie od razu bo o tak jakby do rodzinnego najpierw muszę iść, żeby on mnie skierował na pobranie krwi
nie mąż nie łyka już nic ja te tylko na prolaktynę od zeszłego cyklu łykam

Ostatnia edycja:
Piraniu aha rozumiem juz z ta temp. ale czy ona az o tyle podskoczy????? kurcze ciekawa jestem....jakie to wszystko skomplikowane. A najgorsze jest to, ze to ze test LH jest pozytywny nie swiadczy o tym ze owu bedzie.
Piraniu jeszcze jedno. Bo ustalilismy z M ze jesli w tym cyklu sie nie uda to wtedy pojdzie na te badanie nasienia. I prosze doradz mi jak zrobic z guajazylem, on ma pic np. 3 dni przed zrobieniem badania?? czy w ogole nie pic czy moze jeszcze inaczej?

Piranha cieszę sie ze zdrówko dopisuje Wam Ja tez juz nie moge doczekać sie wiosny i slonka:-) wiosna to moja ulubiona pora roku Wszystko zaczyna sie zielenic i budzić do zycia :-) moze dlatego ze ja z maja ;-)

My dojeżdżamy do Szczecina i deszcz pada :-/

Anias super że udalo sie dogadać z M zeby zrobil badania :-)

reklama
Pirania jeszcze 1 rzecz czy jak przestałam brać 400mg progesteronu potem na 2 dzień przez 2 dni po 200mg i znowu przestałam to nie powinno wywołać okresu?? albo nawet poronienia??

Do góry