reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

małę liski ...z tych dziewczyn którym córcia tu nie wyszła i mają 3 chłopca znam pare i mam kontakt do dzisiaj ...twierdzą że nie zamieniłyby na 3 dziewczynki ....ja tez myśle i chciałabym córcie ...bynajmniej nie dla rózowych ciuszków ale by miec kiedys przyjaciółke i cieszyc sie z jej roli jako żony i mamy byc przy niej itd. Ale jak patrze na moich chłopców to nie mam nic przeciwko 3 chłopakowi ...są idealni kochani i nie zamieniłabym na milion dziewczynek ...wiadomo ze najważniejsze by było zdrowe i tylko to . Wiec spróbować można ale ze świadomoscią , że może być róznie ...tak myśle

reklama
zakrecia wydaje mi sie, ze pik mogl byc w 16dc ale pecherzyk nie pekl i teraz bedzie drugie podejscie :zawstydzona/y:

anias ja juz ostatnio powiedzialam, ze pozne owulacje czesto koncza sie szczesliwie, wiec mam nadzieje, ze u Ciebie rowniez sie to sprawdzi :*

małe liski :** Ty na pewno tez doczekasz sie coreczki !! czemu mialoby byc inaczej ?? :)

Nuuskaja tez ostatnio mialam późno owulke 20 dc i u Ciebie jeszcze nic straconego Sama pisalas ze z późnych owulek sa bobasy i tak pomyślałam przed chwila i ze uda Ci sie tez to tak kichlam ze cały,salon postawiłam na nogi:-D i wszyscy powiedzieli prawda a ja ze musi to byc peawda :-D. Dzialaliscie dzisiaj rano?

Male,liski marzenia sa,po to by je spelniac :-*

małe liski też uwielbiam swoich chłopców i z pewnością 3-go też baaaardzo bym kochała - jak 2 pozostałych, ale trochę ta myśl o 3 chłopcu mnie paraliżuje - mówię tu o wizytach w wc i pytaniach "mamo a gdzie to jest?, a widziałaś to?" - wkurzam się takimi akcjami bo ja sobie nie przypominam żebym tak robiła, za to mój brat tak - chyba tacy są mężczyźni:-) i myśl o tym że to wszystko x4 (wliczając męża) to.....
ale ten niedosyt pozostaje. Powiem Wam że po 1 synku zbierałam wszystkie ubranka, zabawki i odkładałam - jakbym podświadomie coś czuła że będzie syn - a teraz jest inaczej wszystkie ubranka i zabawki lądują u dzieci znajomych więc jeśli będzie kolejny synek to zacznę od 0.
Ostatnio 2 koleżanki też urodziły 3-go chłopca.
I mam takie wrażenie że u mnie też tak będzie i też podobnie jak Ty popsuje te statystyki....a z drugiej strony nie spróbować i całe życie marzyć o niej:-(

Annette, to wyniki z 2-4 dc? Nie sprawdzałaś LH i FSH? Prolaktyna piękna.

Nuuuśka, rozumiem, że podawanie estrogenu opóźnia wzrost pęcherzyków ale na LH nie powinno mieć to wpływu (a jesli to był faktycznie dojrzały pęcherzyk ze wzgórkiem jajonośnym to moim zdaniem nie Estrofem tu zawinił) gdyż estrogeny właśnie pobudzają wydzielanie LH. Jeśli nie było owulki to ta mała dawka 1x1 estradiolu nie zaszkodziła, mogła delikatnie opóźnić wzrost pęcherzyka ale bez problemu on nadgoni. Niestety cięzko stwierdzić jakie będzie endo przy dawce 2x1, trzeba to sprawdzić doświadczalnie. Nie chce mi się jednak wierzyć, że jeśli faktycznie to był dojrzały pęcherzyk z tym wzgórkiem to nie pękł gdyż dzień wcześniej wzięłaś Estrofem - przecież pęcherzyk był dojrzały a estradiol nie zmniejsza LH ale wręcz je pobudza. U Ciebie tak jakby te piki LH były za słabe, mogła tym razem zawinić choroba (a licho wie, wiem, że dziwny zbieg okoliczności, że drugi cykl z większą dawkę estradiolu i podobny scenariusz ale nie potrafię tego racjonalnie wyjasnić i czytałam jedynie o hamowaniu wzrostu pęcherzyków co jest logiczne), mam taki pomysł by w kolejnym cyklu dać szansę Pregnylowi (ale w dawce 5000 a nie podwójnej) ale do tego musi być koniecznie USG w przedowulacyjnym okresie pokazujące pęcherzyk wielkości np. 20-22 mm. Jeśli owulki nie było to jeszcze na pewno będzie więc rób codziennie testy, wiem, że wydłużony cykl jest dołujący ale wierzę, że jego finał wynagrodzi Ci to czekanie. Dobrze, że w środę USG i podpatrzymy co tam się dzieje, ciekawe jak grube jest teraz endo. Zastanawiam się jak poprawić Twoje endo bez zewnętrznej suplementacji estradiolem, bez odpowiedniego stężenia androgenów w płynie pęcherzykowym nie jest możliwe prawidłowe stężenie estrogenów, może sprawdź poziom DHEA i w razie co kup Bioseron DHEA (dziewczyny łykają go w dawkach 25,50, 75 mg, cytat: the body uses DHEA to make androgens and estrogens)?

czarna perła
, warto przy okazji sprawdzić LH i FSH, czasem pewnych rzeczy na pozór nie widać, do tego te hormony mają wpływ na poziom estradiolu i progesteronu, warto znać ich poziom, tym bardziej, że można je sprawdzić tylko w 2-3 dc.

małe liski, gwarantuję, że statystyk nie popsujesz :-D

Dzieci dziś coś marudne i kłótliwe, ciężko mi się skoncentrować na tym co piszecie, czuję się od rana zmęczona i nie doczytuję postów :-(

zakrecia zadzialalismy :tak:malo tego znowu czuje jajniki, zwlaszcza prawy ale wiem ze to zadne odnosnik niestety :zawstydzona/y:ciekawa jestem jutrzejszej tempki, moze owu rzeczywiscie dzis, i przez to taki spadek :happy:

piranha tzn wiesz co, u mnie nigdy nie bylo problemow z pikiem, na tych wczesniejszych testach ktore uzywalam, albo krecha byla widoczna albo nie a tu widoczna jest caly czas :-(Raz tylko zdarzyla sie sytuacja ze pik rzeczywiscie byl wczesniej a wlasciwy dopiero po paru dniach, ale tak to zawsze w momencie piku, owulka byla, byl piekny skok no ale jednak ciazy brak, nie wiem co tu jest powodem na prawde..:/ jesli chodzi o pregnyl to spytam sie gin co o tym mysli, bo tu to niestety ona musi wyrazic zgode i aprobate na to, bo jak piszesz wiaze sie z tym czeste usg w okresie okoloowulacyjnym, a sama wiesz ze z tym u mnie roznie. Byc moze estrofem zahamowal pecherzyk ktory wtedy byl juz dojrzaly i ten rosl o wiele wolniej choc i na to wolniej to juz za dlugo bo usg mialam tydzien temu. Sama nie wiem o co tu chodzi, ale ciezko przez to wszystko cokolwiek zaplanowac.

Airfix dziękuję po mału zrobię zapasy
chcemy zacząć dZiałać w maju-czerwcu tylko najpierw musze ogarnąć temat
dziewczyny Wy piszecie już takim językiem jak dla mnie lekarskim wszędzie cyfry hehe , że trudno mi się w tym wszystkim połapać
wiadomo początki zawsze są trudne
spróbować muszę :)

na razie od kilku dni robie postępy w wmuszaniu w siebie wody mineralnej, oj gdybym mogła piłabym tylko szklanke herbety/badz kawy dziennie

Proszę o wpisanie mnie do starań dziewczynkowych na maj-czerwiec :)

Niuuuśka
twój wykres robi wrażenie :)

dziewczyny proszę doradźcie nowicjuszce :) myślałam zgodnie za radą AIRFIX o zakupie termometra microlife,ale chciałabym wiedzieć gdzie nią mierzyć by temperatura była najbardziej wiadrygodna

Ostatnia edycja:
reklama
ZAKRĘCIU piękna beta.jeszcze raz gratuluję.
NUSIA kolejne archiwum X:-D a może tempka jutro odbije w górę?
ja czekam na owu...coś kiepsko ze śluzem, miesiąc temu był super, a teraz tylko wodnisty cały czas, ale biały raczej i lepki. może po prostu owu mi się przesunie? a może suplementów śluzowych trochę za dużo???
PIRANIU doradź. a może po prostu jeszcze nie pora na śluz płodny? tak myślałam o tej witaminie B-100 czy jej nie brać? ale ona dziewczynkowa i trochę się boję.ph śluzu tak jak miesiąc temu poza okresem okołoowulacyjnym niskie, na owu miałam mega rozciągliwy i ph 8,5 miesiąc temu, a teraz na razie cały czas ph ok. 5-6, ale to śluz nie płodny. jajniki mnie pobolewają, testy owu negatywne.
miłego dnia życzę i pozdrawiam wszystkie Kobietki

Ostatnia edycja:
Do góry