reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

anias, Twój wykres też wygląda jakby pęcherzyki rosły a owulka się zbliżała :tak:

Annette, przy takim wyniku progesteronu sam powinien Ci to zaproponować, masakra z tymi lekarzami. Najlepsze do stymulacji są gonadotropiny ale są bardzo drogie (najtańszy to Fostimon) i aplikowane w zastrzykach. Z tabletkowych stymulatorów :-) najbardziej popularny jest Clomid (nazywany w skrócie CLO) ale ja bardziej polecam Femarę (dziewczyny pisały też o jej tańszych zamiennikach) gdyż w przeciwieństwie do CLO nie upośledza grubości endometrium. Czasem jeden środek pięknie stymuluje jajniki a inny nie bardzo odpowiada organizmowi. Przy stymulacji lepiej mieć monitoring - czasem można przestymulować jajniki i zamiast 1 czy 2 dominujących pęcherzyków pojawia się całe mnóstwo małych.

Ostatnia edycja:
reklama
Pytałam się o wynik progesteronu powiedział, ze w normie. Jak go poprosiłam o Duphaston to stwierdził, że sobie nim tylko zaszkodzą!!!! bo nie będę wiedziała kiedy go brać!!! Jak zapewniałam, ze prowadzę obserwację i wiem kiedy mam jajeczkowanie (albo wydaje mi się, ze je mam) to z łaską mi zapisał. Nie wiem czy ja mam takie szczęście do lekarzy?
Endometrium miałam badane na USG, grubość 8 mm w 12 dc, więc wynik chyba nie najlepszy.

Jeśli chodzi o przestymulowanie jajników i kilka małych pęcherzyków, to znaczy, ze może żaden z nich nie dojrzeć tak? Czy raczej pięcioraczki się mogą urodzić?

zakrecona GRATULACJE - piękna beta!

lilly daj znać od razu jak dostaniecie wyniki. Widzę, że taktykę podobną stosujemy :-D - ja również wysyłam męża jak trzeba coś załatwić - kawał przystojnego Egzemplarza mi się trafił :-D i wiem jak działa szczególnie na starsze kobiety w przychodniach, urzędach....:tak: Od razu od ręki wszystko mamy :-D. Z chęcią ci podeślę zdjęcia mieszkania, może podesłałabyś mi swój adres mailowy i załączyłabym w mailu kilka fotek? A ja proszę o zdjęcia poszewek na jaśki - zrób koniecznie i pochwal się!

...Dzięki dziewczyny za miłe słowa :* :-) Pirahniu pomożesz, prawda :-)?

Aljul bardzo dobrze cię rozumiem - aż za dobrze znam męski świat :-). Trochę z innego tematu - ja teraz starszego synka próbuję uczyć prawidłowo trzymać w ręce kredkę, a on się zapiera rękami i nogami przed jakimkolwiek rysowaniem, nie lubi i koniec kropka. Nie chce rysować, nie chce malować pierwszych literek. A musi się nauczyć trzymać właściwie kredkę, długopis, za 2 lata pójdzie do szkoły i a tam będą już wymagać by pisać literki, pierwsze zdania. Mamy jeszcze czas ale mimo wszystko dobrze by było, żeby powoli i chętnie uczył się takich rzeczy. Młodszy synek na etapie odpieluchowywania - i ten też się zapiera przed nocnikiem, nakładką, siedzi 3 sekundy na nocniku, wstaje, rozkłada ręce i mówi "nie ma" i już powtórnie nie chce usiąść :-) U dziewczynek pewnie to inaczej wygląda - myślę o rysowaniu, czy nauce korzystania z nocnika...

miłego dnia dziewczyny! u mnie takie pięknie słońce - wybywamy zaraz na spacer. Do poczytania wieczorem :-)

Annette, chodzi o to, że może być ich dużo ale żaden nie dojrzeje i nie stanie się dominującym. Podejście gina szokujące niestety. Endo 8 mm w 12 dc to niezły wynik, jeśli owulka ma być opóźniona to endometrium jeszcze przytyje, warto sprawdzić jaką ma grubość nie w danym dc ale w okolicy owulacji (np. gdy jest pik LH).

Ostatnia edycja:
Niuśka Ty przestań się stresować bo to opóźnia owulkę!!!

Zakręcona no piękną masz bete super gratuluję :)

Pirania nie, nie mam cały czas już krwawienia tylko wtedy z tym skrzepem i koniec, ale to nie za mało??
plamień nigdy nie miałam dopiero trochę się zaczęło od kiedy zaczęłam brać te witaminki na dziewczynkę , może przypadek po prostu
Ale ostatnio okres też był taki słaby tylko 1 tampon i to ledwo nasączony :cool:

boję się , że się nie oczyści

Ostatnia edycja:
Witajcie po długiej przerwie, tak mnie grypa rozłożyła, że nie miałam siły nawet myśleć o laptopie, ale na szczęście jest już lepiej.

Widzę, że nie próżnowałyście i ciężko będzie Was nadgonić ;)

Może są jakieś nowości z 2 tygodni w sprawie poczęcia dziewczynki?

Idę dziś do ginekologa i nie wiem czy pytać się o te wszystkie diety, czy mnie nie wyśmieje? Rozmawiacie z lekarzami o planowaniu płci?

małe liski ...no właśnie jeśli o rysowaniu mowa to ja pamiętam że jak dostałam kredki 56szt to jakiś czas mnie nie było rysowałam domki, zwierzaki, księżniczki...ale było fajnie - szkoda że teraz nie mam na to czasu, a mój straszy synek jak wcześniej był nauczony zachowania w wc i wszystko robił idealnie i wykonywał z radością wszelkie prace plastyczne tak teraz obrót o 180st w drugą stronę - ubrania rozrzuca, rysowanie traktuje jako karę, a po pobycie w wc wstaje i wychodzi:-) - a mnie po prostu krew zalewa i tylko mu wszystko wytykam i gonie, ręce, woda, ubrania, pokoloruj jeszcze raz...czasami mam dość :wściekła/y:
Czytasz może chłopcom książki? Pytam bo mam serię sprawdzonych które do tej pory mój starszy syn uwielbia i jego koledzy jak pożyczaliśmy to też się dobrze przy nich bawili.

Annette
nie martw się na pewno wszystko wyjdzie na prosto - u mnie endokrynolog stwierdziła że z pewnością z 2 dzieckiem się mi nie uda ...a ja wiedziałam co innego - Ty też wsłuchaj się w głos serca i wierzę że też doczekasz się upragnionej ciąży.
Trzymam&&&&&

Ostatnia edycja:
Piranju, dziękuję za wsparcie :tak:
Umówię się na USG przed owulką w momencie piku LH i poszukam innego gina.

Zakręcona, gratuluję bety, pięknie przyrasta :tak:

Ajul, dziękuję :-) Szkoda, ze lekarze potrafią tak zdołować pacjenta. Ja mam z pracy opłacany abonament w klinice, może to jest problem....Badania sobie robię prywatnie bo się i tak nie doproszę, żeby zrobili mi je w ramach abonamentu. Poszukam lekarza prywatnie, może spojrzy na mnie jak na człowieka :-)

reklama
Annette, zapomniałam wspomnieć o najważniejszym, w rzadkich przypadkach może dojść nawet do hiperstymulacji a ona jest niebezpieczna i może zagrażać nawet życiu, stąd przy stymulacji konieczny monitoring (Nuuuśka, od razu mi się przypomina ta ginka co proponowała Ci CLO bez USG).

Matik, to za mało :-(, powinnaś iść kochana na USG.

małe liski, no jasne, że pomogę! :-) Krzyś też nie cierpli rysowania i malowania (nie narysuje nawet kółka), Kaja od dawna garnie się do rysowania i trzyma kredkę lepiej jak Krzyś ;-), będzie to chyba lubić po mamusi :-)

Do góry