reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

witam sie z rana...
...ja własnie po badanaich - 2dc zrobiłam póki co - LH, FSH, Estradiol i Testosteron...reszte razem z toksoplazmoza zrobie w późniejszym terminie...miałam sie pytac a mąz co ma zrobic jakie badania Piranho jakbys była tak dobra;-)dziękuuuje...

Polisa kochana mam pytanie do Ciebie...nie wiem czy dobrze doczytalam ale Ty bedziesz miała synusia a strałas sie o córkę...napisz jakbys mogła jak wyglądały twoje przygotowywania...wiem ze pewnie bedzie Tobie cięzko dzielic sie info jak nic z tego nie wyszło ale wiesz ja bym chciała zrobic naprawde wszystko zeby nie miec sobie nic do zarzucenia tym bardziej ze to moje juz ostatnie dziecko, juz na 4 sie nie decyduje nawet jak bedzie 3 synus...bardzo Ci dziekuje jesli postanowisz sie podzielic tą informacja...oczywiscie mozesz na priv.

Nuuska ja widze dziewczyno ze Ty silna kobieta jestes...i tez taka zdeterminowana...nie odpuszczaj ja czuje ze ten rok bedzie dla Ciebie szczesliwy...trzymam za to bardzo mocno...

....dzis maja przyjsc testy do ph, testy do owu, opaska i wit. C 1000mg...
...no nie pije mleko i kocurek mój sie dobiera do niego hahahha...łapką...
..miłego dnia życze a u mnie jest przepiekny, słoneczny i ciepły...

reklama
piranha leca zdjeciuchy : 20140217323.jpg20140217324.jpg20140217325.jpg co Ty o tym myslisz ?? o 12.45 wychodze do pracy ;-)

anias tak dokladnie, te trzy powinny teraz byc wyzsze od 6 temperatur sprzed skoku zeby mozna bylo potwierdzic owulacje, choc mnie w poprzednim cyklu z powodu duzej dawki estrogenow tempka rosla bardzo wolno, ale jednk nie poleciala i mozna bylo potwierdzic owulacje.

czarna_perła dzieki kochana ! Staram sie, uwierz ze staram sie codziennie nie poddawac, ale czasem pewne sytuacje mnie totalnlnie roztrajaja, chocby ta dzisiejsza..jestes czegos prawie pewna a tu sie okazuje, ze znowu sie mylilas. Nosz kur** miesiac w miesiac mamy z piranha to samo, kiedy wydaje sie ze jestesmy juz na maxa przygotowane na wszystkie ewentualnosci, to za kazdym razem okazuje sie, ze cos Nas jeszcze moze zaskoczyc :no: Widze, ze zaopatrzasz sie w suplementy - super !! :*

Załączniki

• 20140217323.jpg
    20140217323.jpg
    20,3 KB · Wyświetleń: 40
  • 20140217324.jpg
    20140217324.jpg
    17,5 KB · Wyświetleń: 42
  • 20140217325.jpg
    20140217325.jpg
    21,3 KB · Wyświetleń: 44
Nusia najmocniejsza kreska z tych Twoich testów jest z 16 godz. 17.00 ale moim zdaniem to jeszcze chyba nie bylo to.....

Nuuuśka, no to zadziałajcie dziś, 3 dni też ładny odstęp, pisałam jednak o tych testach bo jeśli zaobserwujemy, że kreska intensywnieje to pewnie zbliża się drugi pik a wtedy warto poczekać z serduchem na jutrzejszy poranek.

gochaa, Acard rozrzedza krew co powoduje lepsze ukrwienie np. śluzówki macicy i ułatwia implantację zarodka.

czarna perła, niech M sprawdzi testosteron i estradiol - 2 hormony ważne przy planowaniu płci.

Nuuuśka, właśnie zobaczyłam zdjęcia, widać wyraźny wzrost LH w 16 i mniejszy w 18 dc, może lepiej na wszelki wypadek zadziałajcie dziś rano, jakie szczęście, że w środę USG. Piku jednak na żadnym teście nie ma i coś mi się wydaje, że musimy jeszcze na niego poczekać i że dojrzewa teraz inny pęcherzyk, zobaczymy co pokaże USG.

Piranju, zerknij proszę na moje wyniki:

TSH 3 -1.63 mlU/l norma: 0,27-4,2
PRL 122 ml/U/l 83-622
Estradiol 44,65 pg/ml 12.5-166
Testosteron 0.347 ng/ml 0.084-0.481
Prolaktyna chyba niezła bo 2 tyg. temu odstawiłam Castagnus.
Ten testosteron trochę za wysoki chyba, co o tym myślisz? Jak go obniżyć?

anias no wlasnie - namocniejsza wtedy byla, ale chyba nie bylo z tego piku :-( Bog jeden wie kiedy teraz bedzie, a dzis juz 20dc eh.

piranha no wlasnie, na zadnym z testow nie widac piku, wszedzie tylko dwie krechy o roznej intensywnosci ale jednak zawsze dwie widoczne :| Biore wiec zaraz Ł. w obroty, nie wiem moze dzisiejszy spadek zwiastuje owu..sama nie wiem :-(Troche jestem przygaszona tym wszystkim, myslalam ze teraz peknie ten pierwszy ladny pecherzyk,a tak to znowu ja gra w ruletke :no: Zle zrobilam ze wzielam ten estrofem wczoraj i przedwczoraj, ale kto mugl wiedziec, ze owulacji jednak jeszcze nie bylo.
Robic dzis testy o 16 i po pracy ? Powiedz mi czy myslisz, ze jesli zmniejszymy dawke estrofemu w przyszlym cyklu do 2 tabletek dziennie to nie bedzie za malo ? Ja wiem,ze on duzo daje, ale kurcze sama popatrz co sie dzieje..niby endometrium jest ladniejsze,ale cykl to jedna wielka niewiadoma, do tego kolejny ktory bedzie dluzszy

Nuuska mi tez,sie wydaje xe 16dc o 17 byl pozytyw Ale jak pisze Piranha zadzialajcie dzisiaj Kochana zaciskam mocno kciuki za Twój cykl zeby ta @ odpuscila na 9 miesiecy :-*

Ja wynik bety bede miala o 14

...Piranho...miałam pytać...bo doczytałam ze są 3 główne hormony mające wpływ na płeć dziecka:progesteron,estrogen i testosteron...właśnie a ja na co zrobiłam te badania też zwiazane z planowaniem plci...bo ja problemów z zajściem nie miałam przy moich synach...prosze wytłumacz...serdeczne dzieki

reklama
Dorcia kciuki za dzisiejszą betę - oby jak najszybciej spadła do 0!

Lilly ja też uwielbiam takie metamorfozy!:-) Miałam okazję u siebie nacieszyć się takimi zmianami - kupiliśmy już jakiś czas temu mieszkanie w starym budownictwie, wystrój jak to w takich budynkach zazwyczaj "a'la wczesny gierek" :-) Ale powoli powoli wyremontowaliśmy, właściwie "wybudowaliśmy" sobie na nowo to mieszkanie (dwie rzeczy zostały tylko po poprzednich właścicielach - okna i drzwi wejściowe), prostowaliśmy ściany..totalna demolka. Pamiętam jak wprowadziliśmy się do pustego mieszkanie - zrobione były tylko łazienki i podłoga, pokoje prawie puste, kuchni jeszcze nie było, ale cieszyliśmy sie niesamowicie z własnego M :-)

Arifix super, że będziecie się budować - domek, działeczka, to moje marzenie, może na starość zrealizujemy :-D

Aljul, Czarna Perła, Roszpunka
i inne dziewczynkowe staraczki - ja mam tak samo jak wy i tak bardzo pragnę córci!!! U mnie zależy od dnia - jak mam gorszy dzień i pomyślę o córci, że moglibyśmy ją mieć, to mi łzy napływają do oczy ze strachu, że tak się może nie stać i mała zazdrość w sercu też jest jak spotykam się z koleżankami, które mają dziewczynki. Ostatnio mam lepsze dni :-) i myślę, że fajnie by było też zobaczyć jak wyglądałby nasz trzeci syn - jakie był miał włoski, jaki charakter, czy bardziej podobny do pierwszego synka czy drugiego. Myślę sobie wtedy jaki wózek byśmy kupili dla niego itd. Coraz częściej myślę o tym, że chyba chciałabym poznać płeć trzeciego dziecka jeszcze w trakcie ciąży, że pomysł z niespodzianką przy porodzie nie jest chyba dobry - przecież po porodzie wariują hormony i może lepiej mieć te kilka miesięcy czasu do porodu na przyzwyczajenie się z myślą o trzech chłopcach. A jakby dana mi była dziewczynka tym razem - to czemu nie zafundować sobie tej przyjemności z oczekiwania na córcie jeszcze na długo przed porodem! Mam nadzieję, że mnie dobrze rozumiecie...najważniejsze zdrowe dzieciątko. Tak sobie też myślę, że teraz i w trakcie starań będę się cieszyła bardzo myślą, że możemy mieć córcie, będę sobie wizualizowała tą córeczkę naszą i robiła wszystko, żeby zwiększyć szanse w trakcie starań na dziewczynkę. Ale jak szczęśliwie zajdę w ciąże będę się cieszyła jak będzie wszystko w porządku z ciążą i będę się nastawiała realnie na trzeciego chłopca.

Ja mam takie myśli, że wy wszystkie będziecie miały córeczki, że wam się uda, a ja jedyna, mimo że spełnię 120% normy w staraniach dziewczynkowych, to popsuję statystyki Pirahni :-D

Nusiu kciuki żeby jedyny czas jeszcze oczekiwania na dziecko - to były tylko te 9 miesięcy!!!

Do góry