reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam po weekendzie :)

Dorcia Kochana trzymam kciuki za bete! :)

Zakrecona
fajne mieszkanko, urządzicie po swojemu i bedzie piekne! :)

Kochane mam pytanie jesli chodzi o mierzenie temperatury.... ktoregos dnia zmierzylam sobie i bylo 36.33 a doslownie znowu zmierzylam za kilka sekund i bylo 36.47...to mozliwe? najgorsze to mierzenie jest dla mnie w sobote i niedziele bo musze specjalnie sie budzic i taka pol przytomna mierze, podswietlam telefonem termometr bo nie widze ile wyszlo..
I w ogole tej moj wykres jakis do du**, ja chyba nie potrafie sobie mierzyc tej tempki...

reklama
Hejka!

Dorcia, dzięki kochana, dzieci zadowolone :-) Trzymam mocno kciuki by dzisiejsza beta była już zerowa i byś mogła już wreszcie o tym wszystkim całkowicie zapomnieć. Co do selenu to znalazłam informację, że podobno nadmiar jest szkodliwy i uważa się że przekroczenie dawki 400 mikrogramów na dobę może prowadzić do objawów zatrucia, jednak ryzyko przedawkowania przy stosowaniu naturalnych preparatów selenowych jest podobno niewielkie (dawki nawet do 800 µg dziennie nie okazały się toksyczne), zapewne zatem selen z takich preparatów wchłania się w niewielkiej ilości.

zakręcona, lilly i kifsi, niech Wasze bety dla odmiany będą wysokie a przyrosty książkowe!

Matik, poczekajmy jeszcze, może jednak krwawienie się rozkręci, u mnie od małego plamienia do @ potrafi minąć aż 6 dni. Tempkę jeszcze mierzysz?

Nuuuuśka, jak tam dzisiejsza tempka? W środę masz USG?

anias, u mnie pomiary termometrem elektronicznym nigdy nie były stabilne, nie lubię tych termometrów. Na teście LH kreski testowe nic a nic nie intensywnieją?

Ostatnia edycja:
hej hej :)

piranha kosmos...nie bylo owulacji :-( przeraza mnie wizja kolejnego wydluzonego cyklu...eh. I znowu multum serduszek nie wtedy kiedy trzeba, testy caly czas z dwoma kreskami a ja juz na prawde nie umiem tego ogarnac..:-(Do tego bralam przez ostatnie dwa dni Estrofem i boje sie, ze znowu wydluzy jeszcze bardziej, bo mam prawie pewnosc ze to jego sprawka,to kolejny taki cykl,tylko jak inaczej pogrubic endometrium..:no:Ale miesiac w miesiac miec pozne owulacje i cykle 35+ to nie wiem czy dobrze :| Tak, w srode mam usg. Dzis rano mysle o zaaranzowaniu serducha, bo 3 dni przerwy, poza tym jakis wiekszy spadek dzis jest wiec moze to to.
Wkleje potem zdjecia na BB.

roszpunka ja kochana bylam w sumie u trzech roznych i kazdy mowil ze ten miesniak jest maly i nie przeszkadza w niczym, wiec moze rzeczywiscie tak jest...:zawstydzona/y: W przyszlym tygodniu mam pierwsza wizyte w poradni ginekologii-endokrynologicznej, wiaze z tym jakies nadzieje, bo moze trafie w koncu na kogos na prawde sensownego, poza tym chcialabym zeby ktos doradzil mi z ta moja zakichana tarczyca :zawstydzona/y:
A co do malowania po scianach - to zawsze bedzie naj :-D

Ostatnia edycja:
Nuuuśka, ale cały czas masz pik czy po prostu wyraźną krechę? Jaką masz dziś tempkę? ....już widzę tempkę, czekam na zdjęcia testów kochana, dziś może nie łykaj już dupka, odstaw Estrofem, jeśli jutrzejsza tempka będzie też niska to chyba wróciłabym do ziółek.

Ostatnia edycja:
Nusiuu a czemu sadzisz ze owu nie bylo? w ogole mozesz mi powiedziec przepraszam za wyrazenie jak chlop krowie na rowie jak to poznac ze owu byla, bedzie? u mnie wykres jakis nie bardzo chyba fajny...jest w ogole szansa ze owu u mnie bedzie?

piranha caly czas mam wyrazna druga kreche wczoraj na tescie o 16.00 tez byla wyrazna choc na pewno nie pikowa. Temperatura dzis - 36,28 nanioslam juz ja ovufr. Co myslisz o serduchu dzis rano ?

anias u mnie zawsze byl spadek temperatury i dzien po Nim skok o okolo 0,2stopnia. Na pewno jesli podejrzewasz u siebie przebyta owulacje, temperatura nie moze spac ponizej linii podstawowej - czyli ponizej wartosci 6 ostatnich temperatur sprzed skoku :tak:jesli spadnie jak u mnie dzis, to owulacji na pewno jeszcze nie bylo, musisz miec wyraznie zaznaczone II fazy - nizszych temperatur i wyzszych.

Ostatnia edycja:
Nuuuśka, zrobiłabym test dziś po pracy i jeszcze potem wczesnym wieczorkiem by zobaczyć czy intensywność kreski narasta, na tej podstawie zdecydujemy czy serduszko dziś czy jutro, co Ty na to? :-) Wyżej w poście dopisałam o lekach, czytałaś? Wklej fotki :-)

piranha ale ja ten tydzien mam na popoludnie kochana - Ł. tez wiec serducha u Nas tylko rano wchodza w gre:zawstydzona/y: dlatego pytalam czy nie aranzowac dzis, test moge zrobic w pracy okolo 16 i potem jak bede juz w domu, ale co to Nam da, jesli dajmy na to owulacja jest dzis :zawstydzona/y: No chyba ze zrobie w domu okolo 11, ale nie wiem czy bedzie wiarygodny.sama juz nie wiem co lepsze. doczytalam o lekach, nie biore wiec juz nic, o ziolkach tez doczytalam :tak:
Zaraz wkleje zdjecia, momencik.

Nusiaa no to jezeli wczoraj mialam tak niska temperature to teraz musze czekac aby trzy kolejne byly wyzsze od wczorajszej?

reklama
Witam po weekendzie !! :) Muszę Was nadrobić, bo byłam taka zalatana, że nie miałam czasu wszystkiego poczytać !! Ja nie wiem czy w tym miesiącu była owu w ogóle. Od następnego zacznę się wgłębiać w to. Ale pierwszy raz od porodu mam bolące piersi i wrażliwe bardzo, wcześniej karmiłam więc chyba nie byłam taka czuła :p

Nuuśka to trzymam kciuki żeby owu się pojawiła w najbardziej odpowiednim momencie ( żebyście się dobrze wstrzelili) :-) i za wizytę &&& obyś trafiła na dobrego endokrynologa !

Dziewczyny po co bierze się acard? Bo nie wiem czy też mam się zaopatrzyć?

Zazdroszczę Wam tych domków, ja narazie gnieżdżę się w 42 metrach. Mam nadzieję że za jakiś rok zmienimy lokum na większe :-)

Do góry