reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hejka!

Już jestem i jak zwykle nie doczytałam, postaram się od dziś być na bieżąco :-)

Milla, owulka pewnie dzis Ciebie dopadła? :-)

Matik, masz możliwość wykonania badania prawidłowości kariotypu swojego i M oraz sprawdzenia przeciwciał? Następna ciąża będzie z piękną betą i pięknym finałem po długich miesiącach, tego Ci kochana z całego serca życzę!

Nuuuśka, ciekawe jaka będzie jutrzejsza tempka :-) Co do zamienników to to co teraz napiszę nie dotyczy konkretnie Femary ale podobno zamienniki są czasem gorsze, co prawda zawierają niby taką samą substancję czynną ale np. inny tańszy, gorszy nośnik (z jakiegoś powodu są tańsze) i np. są inne parametry uwalniania substancji czynnej, to informacja na którą natrafiłam ale sama doświadczenia z tym nie mam.

lilly, mega kciuki za jutrzejszą betę!

Kiraa, FL trwała 13 dni więc nie ma tragedii. Myśle, że w Twoim przypadku jednak warto spróbować ze stymulacją. Co do zakwaszań po serduszku - niestety w dużym stopniu zmniejszają one szanse na ciążę więc sama musisz sobie odpowiedzieć na pytanie czy zależy Ci bardziej na córeczce kosztem odłożenia zajścia w ciążę np. o kilka cykli dalej czy też po prostu bardziej pragniesz drugiego dziecka ale chcesz w jakimś tam stopniu (ale nie w 100%) zwiększyć szanse na córcię. Ja bym dała szansę raz jeszcze zakwaszaniu po, wiesz dlaczego? Ponieważ Ty zachodziłaś w ciążę przy silnym zakwaszaniu ale po prostu z jakichś innych powodów (być może z powodu niewydolności ciałka żółtego) się nie udało ....nie sugeruj się jednak tym co ja uważam ale zrób jak czujesz, mi w pewnym momencie bardziej zależało na drugim dziecku jak na córci. Może sprawdź raz jeszcze progesteron w połowie FL w nowym cyklu? Ja bym załatwiła Femarę i łykała od 3 do 7 dc, możesz też spróbować z niewielka dawkę Estrofemu od 8 do 12 dc.

Roszpunka, nie robiąc nic mamy zazwyczaj 50% szans a to wbrew pozorom nie tak mało:-D, Ty też doczekasz się córeczki, zobaczysz.

reklama
Roszpunko nasza działka ma 11arów.
Co do tych córeczek to mam tak samo i nie jest to zazdrość tylko może bardziej złość na siebie i pytanie: "dlaczego ja jej nie mogę mieć?, co jest nie tak".
Ostatnio moja przyjaciółka urodziła 2 córeczki (miała 8l chłopca) i mówiła że ona zawsze chcę mieć 3 synów, druga ma syna 7l i też mówiła że chce mieć 2 syna a w maju urodzi córeczkę - najlepsze w tym wszystkim jest to że tacy ludzie którym się po prostu udaje nie rozumieją Ciebie i Twoich pragnień co do posiadania córki i patrzą na Ciebie jak na wariata twierdząc "a co Ci to da.."hmmm. Ja przy 2 synku tak sobie i mężowi wkręciłam że do końca wierzyłam że zdarzy się jakiś cud i synek zamieni się w córkę:-) wiec teraz jak mówię mężowi o córce i o tym że postaram się abyśmy ją mieli to nie bardzo chce w to uwierzyć...a ja po prostu czuję że muszę ją mieć.
Oczywiście dzień po takich wieściach od znajomych po dowiedzeniu się o córce muszę przeanalizować podobnie jak Ty po swojemu.

Piranhiu fajnie że już wróciłaś i podnosisz nas wszystkie na duchu i zachęcasz nas tym samym do działania.

...no Piranha od razu lepiej...jako tak smutno i dziwnie bez Ciebie...

..domek z ogrodem Airfix tylko pozazdroscic..mnie sie tez marzy...

Roszpunka dla pocieszenia kochana Ty bedziesz miała drugiego synusia a ja juz trzeciego...wiec musimy sie dobrze przyłozyc ..ja wierze ze nam sie uda...ale jak słysze ze któras bedzie miała córke to tez mnie szlag trafia (co prawda juz nie tak jak kiedys ale jeszcze)...i to bez zadnych diet i tego wszystkiego...cóz ale cieszmy sie ze jest z nami Piranha i jej doskonała wiedza ...mysle ze damy rade...ja jestem zdeterminowana...musze zrobic wszystko...i tak bedzie...

...dzis @ przyszła wiec zaczynam "Pierwszy" cykl prób ...wg moich luznych obserwacji cykle mam 27 dniowe, FL trwa 14 dni i owu prawdopodobnie była po 3 dniach bóli jajników...Piranho - musze dopytac....napisz prosze czy jutro mam isc na badania hormonów i jakich? dziękuje z góry...pozdrawiam

aljul, czarna perła, dzięki babeczki :-*

czarna perła, jutro lub we wtorek sprawdź LH, FSH, estradiol i testosteron. Możesz dodatkowo (albo w innym dniu cyklu, np. w FL wraz z progesteronem) sprawdzić prolaktynę i TSH.

Nuuuśka miałamwg USG ok 5x3,5 i mówiono mi ze niby nie powinien przeszkadzac ze mam próbowac , po czym przy usuwaniu okazało sie ze miał wielkosc jak to pokazał ordytanor wielkosc dwóch jego pieści i na dodatek powiedział mi ze miałam kupe szczescia b był zaraz przy jajowodach , przez co po pierwsze traciłam ciąże a po drugie ledwo udało mu sie wyciac zeby nie uszkodzic nic co daje mi szanse na ciąże ...tyle ze jak wspominałam pocerowana macica ...Może USG nie jest w stanie tak dobrze okreslic połozenia nie wiem ...mam nadzieje ze teraz juz nie bede miec problemu z zajsciem jak się w koncu zabiore do staranek .

aha i u mnie bardzo szybko rósł ...moja szwagoerka od kilku lat ma 1,5 cm i nic nie robi z tym i takie jest , a mnie rosło z wizyty na wizyte a chodziłam co miesiac ...

Piranhu witaj:-) wyjazd udany? Mam prosbe przeslalabys mi normy bety,bo na,Internecie sa rozne

Lilly kciuki za bete:-*

Nuuska artystka Ci rośnie w domu :-)
Dorcii za twoja bete tez kciuki kochana:-)

My juz w łóżeczku i ogladamy aranżacje mieszkania :-) zaraz pewnie i tak zasne bo juz oczy sie zamykają

Kolorowych snów :-)

Roszpunka to ja cie zastrzele nasza działka ...45 arów:-D Kosimy trawe dwa dni:-D I mam nadzieje ze w tym roku sie wprowadzimy.
Matik tez mysle ze do lekarza musisz pojsc zobaczyc czy wszystko wpożądku.
Pirania i jak wyjazd?
Dorcia kciuki za bete.
Lili a za twoja zeby rosła.

A jeszcze tydzien i wyjmuje krazek :-)Musze zakupic termometr i paski.

reklama
piranha dobrze ze juz jestes :) bralam dzis estrofem 1 tabletke, Acard i dupka, ale dupka wzielam jedna tabletke, powiem Ci szczerze ze nie wiem za bardzo co sie dzieje i czy owulacja na pewno juz byla bo ja rozumiem ze testy moga pokazywac dwie krechy ale u mnie od czwartku one sa ciagle mniej wiecej takie same, ciagle dwie, i zadna nie jest bladziochem a dzis juz jest niedziela :zawstydzona/y: Boje sie, zebym sobie nie namieszala tym dupkiem, a co estrofemu, ja na prawde podejrzewam ze to on powowduje wydluzenie I fazy, bo jesli teraz sie okaze ze owulacji jeszcze nie bylo ( a usg w srode ) to bede pewna ze to jego sprawka, bo te dziwne rzeczy zaczely sie dziac odkad zaczelam brac go w wiekszej ilosci :zawstydzona/y:
Co moze byc powodem tego, ze na testach ciagle sa dwie kreski ?? przeciez teoretycznie myslac, po owulacji kreska kontrolna powinna slabnac z kazdym dniem prawda ? :-(

roszpunka Ola to artystka pelna para - swego czasu malowala po scianie nad biurkiem i na samym biurku ( myslala ze nie bedzie widac ) , teraz przynajmniej nauczyla sie, ze lepiej na kartkach bo ze scian ciezko to zmyc :-p
A co do dzieci,chyba nigdy nie bedzie tak ze bede mogla powiedziec ze rozumiem zasady panujace w dzisiejszym swiecie. Ludzie ktorzy chca miec dzieci ich nie maja latami, a Ci ktorzy nie chca, albo nie maja ku temu jakichkolwiek warunkow, plodza ich na potege...tragedia :no: A Ty nie lap dola !! bedzie dobrze kochana - u mnie juz rok w styczniu minal, ale wierze w to ze i dla mnie w koncu pojawi sie ten szczesliwy moment :tak:

zakrecia bedziecie sami aranzowac czy zatrudniacie kogos do pomocy ?

anufifi u mnie miesniak zostal stwierdzony w zeszlym roku w czerwcu/lipcu, mial wtedy 12mm, teraz caly czas slysze ze ma 15mm ale od jakiegos czasu ginka go nie mierzyla, po prostu mowi ze nadal jest i powtarza w kolko ze on niczemu nie przeszkadza, choc ja nie mam takiej pewnosci, wiem ze w ciazy miesniaki potrafia sie bardzo rozrastac, czesto powoduja wlasnie jak u Ciebie poronienia, a niewiedza lekarzy powoduje, ze nie jestesmy nalezycie leczone i mozemy polegac tylko na sobie albo na odrobinie szczescia w tym wszystkim...eh.

Ide spac dziewczynki :* Kolorowych :*

Do góry