reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Lilly podejrzewam że u Gorgusi te kolorowe włoski to jej new image !?
W poniedziałek kochanieńka betka będzie Ci szybować....w góóóóóóóóę .....będzie szybowac jak teraz skoczkowie w TV !!!

Kifsi za wtoreczek....zaciskam &&&&&&&&&&&&&&&&&

Nuuśka teraz tak..pranie leży - czeka na poprasowanie...córa nieuczesana itp...wiesz czemu !? Bo ja zaciskam cały czas kciuki &&& kciuki poślady i zęby...któreś w końcu cholera zadziała, nie ???

Ana
a może kochana życie zaplanuje za Was ??? Widzisz kochana że jak do tej pory samo życie układało scenariusz...może i tym razem ułoży...ale całkowicie optymistyczny !!!???

Miłego wieczorku....ja dzisiaj słomiana wdowa...mężasty z nosem w tv siedzi !!!
A dzisiaj nasza rocznica...może w nocy się mężuś zreflektuje ??? Hmmm ?

reklama
...lilly właśnie chyba za długo te 4 miesiące zważywszy ze ja mam zamiar raczej zastosować zasadę jak najdalej od owu.... co najmniej 5 dni i juz wiem ze u mnie bedzie ciężko zaskoczyć dlatego ze przez 2 cykle miałam tak przy małym jak się staraliśmy...nic i nic i odpuscilam i staraliśmy się w same dni plodne i trafiony zatopiony...0+12 tej zasady się boję ale może jak mi się uda wychwicic owu to sprobuje ale napewno nie w pierwszych cyklach starań...w związku z tym diety już nie odpuszczam i suplementacji też wiec pewnie starania będą kwiecień - maj...i tych granicach dieta bedzie juz bardzo stanowcza...chociaz teraz staram się aby taka była z tym ze pozwolę sobie na małe grzeszki....ale poczekam oczywiście na rady Piranhi aby być pewnym ze dobrze myślę... ...mierzylam dzic ph moczu wyszło mi 5... ale to nie możliwe żebym przez ten czas się tak zakwasila...a wy mierzylyscie sobie?...ja chciałam zobaczyć czy organizm się zakwasza i w jakim tempie...czytalam ze zakwaszenie organizmu jest bardzo niezdrowe...

Airfix no to ja tak wlasnie planuje - bo ginka do ktorej chodze, tez mi proponowala stymulacje CLO ale nie wzielam bo raz jeden go bralam i nie skonczylo sie to wydluzonym, bezowulacyjnym cyklem, zreszta to byl pierwszy cykl kiedy sie tu pojawilam :blink:pamietam ze wtedy mialam od groma pecherzykow, dojrzewajacych z ktorych ani jeden nie dojrzal, endometrium tragiczne - okolo 4mm w 13dc takze ja tez tak myslalam wlasnie, ze zalatwie sobie od lekarza rodzinnego recepte na Femare, a gince powiem ze biore nadal CLO, dzieki temu bede miala usg stymulujac sie czyms co nie uposledza tak endometrium i ogolnie lepiej wplywa na prace jajnikow.
Co do lekow, ja mialam raz sytuacje, ze poszlam do mojej gin do szpitala i wypisala mi recepte na pregnyl, ale pojecia nie mialam ze na 100%. Poszlam do apteki i za 2 ampulki zaplacilam 50zł gdzie przy recepcie z refundacja dziewczyny placa niecale 10zł :dry:
Nie daj sie oszukiwac kochana ! Lekarze przyjmujacy na nfz nie maja prawa wypisywac recept na 100% jesli jestes ubezpieczona, i ja bym przy nastepnej wizycie powiedziala ze Ty go bardzo prosisz o wypisanie recepty na refundacje, bo nie stac Cie na wykupywanie wszystkich lekow o ponad polowe drozdzych...barany.

lilly a u mnie w kiosku warzywno/owocowym kolo pracy :) Za male opakowanie 250g 2,50zł wiec nie ma tragedii jak na ta pore roku, nie wiem czy nie skusze sie na Nie w przyszlym tygodniu jak beda !! choc kto to widzial - truskawki w lutym jesc :-D ?
Co do serduszek, boje sie ze za duzo ich bylo, bo w sumie jedna wielka niewiadoma kiedy owulacja byla, ciagle gdybamy ze prawdopodobnie w okolicach 16-17dc ale pewnosci nie ma :/ i tak jak staralam sie utrzymywac ladny odstep 3-4 dniowy tak teraz byla masowka przez ostatni tydzien - sama widzisz zreszta :-p Boje sie, ze zolnierze Ł. mogly po raz kolejny nie dac rady, bo wczesniej tez bylo tak, ze serduch bylo duzo i nic, kluczem chyba na prawde jest ten jeden zloty strzal :blink:

macy caly kilogram kupilas?? matko tyle to u nas nie widzialam :))) a ile placilas za kg ?
Nu, podniosla sie podniosla zobaczymy jutro czy sie nie rozmysli :blink:A jak kochana u Ciebie ?

Dorcia hej Sloneczko Moje :**** zebow to TY nie zaciskaj bo jak bedziesz jesc ??? dieta jakas czy co ??? W ogole @ sie pojawila ?? kiedy masz kolejna betke ? Bo ja ciagle czekam na szczesliwe 0 !!

attachment.php

Starających się : 6
Oczekujących na staranka : 11

LUTY 2014 :

Kiraa - termin @ 16.02 ( 4 cykl starań )
Annette - termin @ 24.02 ( 3 cykl starań )

MARZEC 2014 :

Nuuuśka - termin @ 01.03 ( 10 cykl starań )
anias2 - termin @ 02 .03 ( 5 cykl starań)
krystianmartin - termin @ 09-12.03 ( 23 miesiąc starań )
gochaa - termin @ 23.03 ( 1 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( marzec 2014 )
milla ( marzec 2014 )
ilaczek ( marzec/kwiecień 2014 )
Elle87 ( kwiecień/maj 2014 )

roszpunka ( wiosna/lato 2014 )
małe liski ( czerwiec 2014 )
czarna_perła ( czerwiec 2014 )
kate.. (lato 2014 )
Airfix ( lato 2014 )
ania_g21 ( lato 2014 )
Dorcia ( styczeń 2015 )

Ostatnia edycja:
matik trzymam mocno kciuki zeby jutrzejsza temperaturka pieknie poszybowala :*
Dobrze, ze dzionek udany.

My zaraz jemy kolacje i zabieramy sie za ogladanie "Sekretne zycie Waltera Mitty" :happy2:

Milego wieczorku :*

Hej dziewczyny.

Mamokubulki ja zaglądam chociaż teraz rzadziej bo w tyg. prawie cały czas sama z dziećmi a wieczorami juz nie mam siły pisać. Ja Ciebie cały czas pamiętam. Kurczę ale ten czas leci. Mój już prawie 18 m-cy a Twój jeszcze trochę i roczek będzie miał. Zaczynam starania już za niecały m-ac żeby różnica wieku nie byla taka duża. :-D Cieszę się na to i trochę boję:-D

Czarnaperło ja też mam obawy co do O+12 na razie zachowam odstęp od owu ale tak do 2-3 dni i częste przytulanki. Może zaskoczy za pierwszym razem.

Piranha jak będziesz mieć wolną chwilkę i dostęp do neta no spójrz na mój wykres bo owu chyba tuż tuż...

Buziaki dla WSZYSTKICH!!!!

No i zaczyna się mam już plamienia z krwią, system wyznaczył nowy cykl :no:
no niech się oczyści i spokój, na szczęście nie mam bóli uf bo bałam się, że będzie ostro boleć:no:
Dobranoc słoneczka

Witam wieczorową pora

Nuuska,Lily w poniedziałek moj K rusza z kredytembo my wieksza część w gotowce a reszta kredytu Uzgodniliśmy ze przekazanie kluczy ma sie odbyc do 30 maja A chcemy jeszcze pare rzeczy na początku zrobic: wymienic drzwi zew, pozbyc sie boazeri w przedpokoju polozyc panele i odmalowac sciany :-) juz myślałam ze nic z tego nie będzie bo na początku jak przyszliśmy to oznajmili ze szafe z przedpokoju zabierają A jak byliśmy tam ostatnio to uzgodniliśmy ze meble w kuchni i szafa zostaja Troche nerwowo sie zrobilo vo my zawsze staramy sue byc slowni, punktualni itp i tego tez oczekujemy Jakos udalo sie dojsc do porozumienia i zabieraja ta szafe (ona nam sie nie podoba,ale na pierwszy rok ja chcielibyśm i nie lubimy jak ktos stawua nas przed faktem dokonanym) a szkoda gafac zeszło nam tam 3 h Spisalismy dokładnie co zostaje (armatura,drzwi,kuchnia itp) niechcielismy zeby w dniu przekazania okazalo sie ze np kran czy drzwi wykrecili :-) po poczatku rozmowy wolelismy wszystko mieć na pismie A W tym co wynajmujemy mamy 3 mc okres wypowiedzenia

Nuuska to ładnie dzisiaj popracowalas w domu Mnie to czeka jutro rano
Matikkciuki dalej zacisniete Ale super miejsce :-)

Kiraa gdzie jesteś słońce? Co słychać?

Dorcia to milej nocy ;-)

Matik właśnie przeczytalam :-( tule Cie słońce

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry