reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Gorgusia a ja twierdzę że Kacuś...cała mama !!! Do taty meeega podobny ale do Ciebie też bardzo
BUZIAKI DLA WAS !!!

Ja mam dzisiaj dzień z cyklu
"żeby mi się chciało tak jak mi się nie chce" :errr:

reklama
zakrecia ale super, ze juz dzis idziecie podpisac umowe kupna mieszkanka - to znaczy ze od jutra mozecie sie wprowadzac czy jeszcze nie ?? :-)
Czuje sie dobrze, no gdybym nie brala pod uwage zawalonych zatok eh ale to pewnie jeszcze troche potrwa :| Wyglada na to, ze owulacja juz byla, ale jakos nie mam zbytnich nadziei, nie dopasowalismy sie z serduchami niestety w tym cyklu. Za duzo ich w krotkim czasie a wtedy kiedy bylo trzeba to go nie bylo :|

piranha czyli Estrofem od dzis do 5dpo, oki. Udanego wypoczynku kochana :*

gorgusia slicznie Ci w tych wloskach, zreszta Ty w ogole ladna kobitka jestes a ladnemu we wszystkim ladnie :-) a co do grzywek, ja tez nienawidze, matko pamietam jak kiedys obcielam sie wlasnie z grzywka - nigdy wiecej ! spinalam ja spinkami dopoki nie odrosla na tyle zeby mogla wisiec sama :wściekła/y:

Dorcia a mi sie dzis wszystkiego zachcialo :p posprzatalam cala chalupe, dwa prania zrobione, poprasowane, teraz na chwile siadlam a za chwile ide dalej :-p

matik to moze jednak nie wszystko stracone kochana ?? Mowisz ze nie bralas progesteronu a mimo to temperatura wcale nie spadla tylko wzrosla i to calkiem ladnie !! Jejciu jak ja mocno Ci kibicuje !! :*

Ide dziewczynki dalej sprzatac, jak sobota pracujaca to niech juz taka bedzie :happy2: Dzis taka ladna pogoda ze kusily mnie okna, ale powiedzialam - nie nie ! W koncu jeszcze luty wiec bez przesady, spadnie snieg i tyle z tego bedzie.
A wczoraj widzialam truskawki ! wyobrazacie sobie ?? :sorry2:

małe liski u mnie z tym sluzem też nie za specjalnie , ale jak już coś to ja wkładam ten pasek do środka i zawsze cosik tam mi się złapie hehe wczesniej wkladalam patyczek higieniczny do srodka i nabierałam ile się dało śluzu i nakladałam na pasek

Gorgusia a czy robiłaś juz kiedys sobie poziom wit D3, B12, ferrytyny ( czy jakos tak ? ) - to od zelaza coś. Jeśli to Twoje pierwsze wizyty u endokrynologa to powiem Ci że musiałaś trafic na bardzo dobrego lekarza i jeśli nigdy nie oznaczałaś poziomu tych witamin i tej reszty to dla własnego zdrowia i spokoju zrób je :) Dziewczyny na gazeta.pl ( watek chorob tarczycy, hashimoto pisza o tym jak wazne sa te badania ). Ja zbadałam wszystko prócz wit d3- bo w dwoch osrodkach nie wiedza o które badanie mi chodzi ( podobno sa dwa jakies na ta Wit d3, ) no i koszt mi podała jednego 150zł! Więc jak już pójdziesz badać to proszę napisz mi ile zaplaciłas i jak dokladnie sie nazywa to badanie wit d3, skoro twierdza u mnie ze jakies dwa rozne sa:/

Nuśśśśka- właśnie że narazie się nie staramy o Bobaska:) i nie wiem kiedy się będziemy starać:( czasami są niekontrolowane akcje :-)z Mężastym , ale takie myśle bezpieczne:):):)
powiem Ci kobietko że podziwiam Cie i życze z całego serducha byś w końcu ujrzała II KRESECZKI

Ana Slonce kazda z Nas ujrzy i Ty swoje piekne, tluste tez zobaczysz !! niekontrolowane akcje sa najlepsze, czesto wlasnie sa kluczem do sukcesu bo wtedy nie myslisz, nie masz czasu myslec czy to ten moment, a moze nie , a moze nie ta pozycja...idziesz za chwila i to jest najpiekniejsze :tak:
Brakuje mi tu Ciebie, moze dlatego ze bylas kiedy ja sie tu pojawilam i zzylam sie z Wami jak nie wiem co :blink: pojawiaj sie czesciej :*

Nuuska ja mam jeszcze pytanie do Ciebie odnośnie Femary. Powiedz mi czy ta kwote 70zł ( z tego co pamietam ) to za 10 tabl płaciłaś? A powiedz mi jeszcze czy Ty dostajesz recepty z jakąś refundacją? bo mi kurcze wszystko na 100% pisze, Luteine, Clo... az sie boje jak pójde i poproszę o Femarę. Jeszcze może być tak ze odmówi wypisania, a ja wiem że po CLO jest gorzej, i w dodatku jeden pecherzyk tylko- albo za mały, albo za duzy, a bol nie do zniesienia jajnikow , a juz nie mowie o suchotach pochwy :p

Airfix ja kochana jeszcze Femary jako tako nie stosowalam, przymierzalam sie do kupna, jesli teraz sie nie uda, i dowiadywalam o ceny. Jest zamiennik za Femare Femara Letrozolum 2 30 tabl. tańszy zamiennik :: Ceny leków styczeń 2014, Lista leków refundowanych :: TopFarm - Innowacja w Farmacji zobacz tutaj, substacja ta sama, a cena o polowe nizsza, w aptece mi polecili te wlasnie zamienniki, ale nie wiem co piranha na to, jeszcze nie konsultowalam :-p
A czemu pisza Ci na 100% ??????? Chodzisz do prywatnego lekarza czy normalnie na Fundusz ? Jesli na fundusz to on ma obowiazek wypisac Ci recepte z refundacja, jedynie na 100% jesli nie jestes ubezpieczona ale tak to nie bardzo zgodne z przepisami praw pacjenta. Nawet lekarze prywatni jesli na recepcie wpisza 12( kod oddzialu osoby ubezpieczonej ) to recepta powinna byc normalnie przyjeta w aptece jako refundowana :blink: A pilas ziolka ? :blink:

Nuuuska czytałam juz kiedys o tych zamiennikach, ja nawet bym była skłonna zaplacic za te tabl 80zł ale w aptece mi proponowali ją za 300zł :/ choc w sumie jakby ten ginekolog wypisał mi nawet femare to ide i prosze w aptece zamiennik i musza mi dac. Chodze na NFZ do lekarza ( bo prywatnie u nas ich porabało, wizyta z usg 180zł ) i własnie wali mi recepty na 100%, Za samo CLO dałam koło 40zł, do tego Luteina na 100% , troche wychodzi. Ja bym chciała sprobowac z ta Femarą, gorzej jak powiem ze źle sie czuje po CLO ( problemy ze wzrokiem ) , zmieni na Femarę i nie bede miec drogi powrotu do tego clo..hmmm... najlepiej by było jakbym wziela od niego na razie na CLO recepte, a od innego na Femare, a na usg poszła normalnie na nfz ( do tego od clo ;) ) i powiedzialabym ze łykam clo. A jakby dalej ten pecherzyk był jeden i lichy to moglabym do tego clo wrócic. Sama mam mentlik w głowie. Ale moja kolezanka 6 lat sie starała na CLO o dzidziusia, tez tak jak mi po CLO zanikł śluz, a odstawiła wszystkie leki i w ktoryms miesiacu zauwazyla ze wreszcie jest piekny sluz - zadziałali i maja córcie :) Łacznie 10 lat sie starali .

Może się którejś z przyda :) http://adonai.pl/nieplodnosc/drukuj.php?id=21 Naturalne wspomagacze płodności :)

Ostatnia edycja:
Nusia, moja kolejna wizyta w środę, a już pojutrze powtórka bety. Kochana ale dlaczego mówisz, ze z Waszymi serduszkami się nie wstrzeliliście, jak ja patrzę to te z 14 i 15dc wyglądają tak akuratnie!! a gdzie widziałaś truskawki? chociaż za mną od wczoraj chodzi jakieś tajskie mocno ostre jedzenie:-p

czarna_perła nie wiem czy faktycznie te 4 miesiące takiej ostrej diety nie są za dobre, ja bym i suplementację i dietę wprowadzała stopniowo ją wzmacniając, ale najlepiej niech wypowie się Pirania

Dorciu, to trzymam kciuki za nasze bety poniedziałkowe, niech Ci kochana spada jak szalona

zakrętko, to za Twój piękny przyrost bety też kciukasy zaciśnięte. we trzy razem z Dorcią poniedziałkowo będziemy upuszczać sobie krwi:-). Kochana a kiedy będziecie się mogli już wprowadzać? kiedy podpisujecie tą właściwą umowę?

małe liski, to już jestes w pełni gotowa do staranek czy jeszcze coś do zakupienia Ci zostało?

mamakaja daj znać czy wszystko w porządku, nie powinnaś dźwigać nic za bardzo, gdzieś wyczytałam że nie powinno się podnosić nic cięższego niż 5kg...

kifsi kurcze, Twoja beta jest super!! to moja przy niej to pikuś malutki. Piękna jest, teraz lekarka na pewno musi serduszko we wtorek zobaczyć, ściskam mocno kciuki &&&&&

matik kciuki zaciskam, może dzidzia jednak postanowiła zostać &&&&&&

gorgusia ale z Ciebie ślicznotka!! Ty masz naturalnie takie jasniejsze końcówki czy masz zrobione ombre?
kurcze, ja wybieram się do fryzjera, ale sama nie wiem co bym chciała a nie mam takiego zaufanego, który sam by mi umiał coś super zrobić na głowie, a dziś jedna z klientek poleciła mi swoją fryzjerkę, w sumie niedaleko mnie, ale dziś jechałam obok tego salonu i hmm... wyglądał tak bardzo z prlu i trochę się boję, że znowu źle trafię:-p

Ostatnia edycja:
reklama
Nuska, no w końcu się podniosło. To teraz czekamy. Truskawki u nas już są. Kupiłam dzisiaj kilogram. Całkiem smaczne. Ale chyba jeszcze z Hiszpanii sprowadzają. Na nasze trzeba jeszcze poczekać, a wtedy się zacznie. Mniam.
Mamo Kubulki, fajnie Ciebie widzieć. Kiedy chcesz zacząć staranka?
Elmo, Twój maluszek jest przesłodki.
Lily, super beta!
Matik, i znowu się podniosło!

Do góry