reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam,

Matik nie rozumiem, czyli we wtorek bedzie wynik dokladniejszy tak? Troche niepowazni Ci ludzie tam pracujacy bo jak mozna powiedziec ze ciazy nie ma a pozniej zadzwonic ze jeszcze jedne wynik bedzie we wtorek... no jak tak mozna..:no:

Lily kurcze wiem ze ten tydzien bedzie dla Ciebie sie dluzyl okropnie. Ale musisz jakos wytrzymac, Dasz rade Kochana!
Jezeli bedzie wszystko w porzadku to super, jesli beda jakies watpliwosci to tak jak mowi Dorcia skonsultuj to jeszcze z innym lekarzem. Przytulam Cie.

Nusia u mnie tez jakas ta tempratura jednostajna sie zrobila.... tylko ze ja to sie nie znam i nawet nie wiem co to oznacza...

mamakaja trzymam kciuki i daj znac jak po wizycie:)

reklama
Matik no rĘce mi opadają na to labolatorium :no: to co oni wyników wychodzi na to konkretnych nie mieli ?!! to nie do pomyślenia! A masz możliwośc pojsc do lekarza?
Nie poddawaj sie kochana.
Lily no wiadomości dostałaś średnio ciekawe:-( Poczekaj i pojdz za tydzien na wizyte.
Powiem szczezrze że jak czytam jak są takie informacje to dla mnie to wszystko taka abstrakcja , jak zrobiłam test w dzien spodziewanej @ to wyszedł mi test z bladziochem ale widocznym, nie przyszlo mi do głowy robic kolejnego. bete zrobiłam i Pani powiedziała przez telefon powiedziała ze odpowiada ok 4 tyg ciazy. Umowilam sie na wizyte i czekalam i nawet nie pomyslalam ze cos nie tak moze byc :zawstydzona/y::-( a teraz widze ile kobiet ma tak straszne problemy ech... smutno mi:-(
Trzymam kciuki dziewczyny i czekam na informacje.

lilly no ja nie wiem czy to zawsze musi cos byc nie tak ?? Testy oszukane, no dobrze,ale wczorajszy wieczorny o czulosci 30 pokazal slabsza kreche niz np ten sam robiony o 16...i badz tu czlowieku madry i pisz wiersze :dry: myslalam ze dzis bedzie spadek, tudziez wzrost ale ani jednego ani drugiego. Wiec wychodzi na to,ze pik przed Nami ?
Zrobie dzis dwa testy, az do skutku, zeby tym razem niczego nie przegapic, niestety tym razem zawinily testy :zawstydzona/y:

anias a Ty teraz masz I faze prawda ? im bardziej jednostajna temperatura tym lepiej, ale w pewnych dniach cyklu to juz zaczyna byc niepokojace bo nie wiadomo czy cykl nie bedzie bezowulacyjny :-(

Nusia z tego co pamiętam, to w tym cyklu rzeczywiście masz ładną jednostajną temperaturę. Mi się wydaje, że pik i owu przed tobą. Ja bym powiedziała, że właśnie nie jest pokręcony ten cykl - wręcz na razie książkowy :) a owu będzie może około 19-19 dc (a tak z ciekawości - zdarzały ci się dłuższe cykle niż 28-30 dni?). Dawaj znać jak testy owulacyjne wychodzą

Lilly trzymaj się i spokojnie. Specjalnie dla ciebie :-) zaraz poszperam w starych wynikach badań i zerknę jak było z moimi chłopcami, bo wydaje mi się, że serduszko było widoczne gdy zarodki miały więcej niż 2 mmm

Matik nie uciekaj :-(

hej :)

myślałam ,że kolejny mój post bedzie z informacją o płci , ale .....

lilly - nie jesteś sama , u mnie podobnie :-( wtorek 11.02 7t 3 d wizyta u lekarza - brak serducha - czekamy ....

dodatkowo pęcherzyk spłaszczony , lekarz mówi ,że coś tam jest :-( w moim przypadku na pewno nie jest to wina opóźnionej owulki :-( też zastanawiam się nad kolejną betą , ostatnia z ubiegłego czwartku 45500 .

ehhh

Lilly Odszukałam i tak

Pierwszy synek. Usg 6tc, zarodek 2,3 mm, serduszko niewidoczne

Drugi synek. Usg 7tc, zarodek 4 mm i akcja serca (ale pamiętasz, pisałam, że tego samego dnia kilka godzin wcześniej inna ginekolog nie widziała serca, a przecież zarodek był już całkiem spory. Na pewno miała kiepski stary sprzęt, bo jak wydrukowała zdjęcia to obraz był mocno zamazany słabo wyraźny, a tego samego dnia miałam robione usg na chyba najnowszym sprzęcie i wszystko było bardzo dokładnie widać).

Jak pisałam wczorajszego posta - nie chodziło mi, że twoja lekarz może kiepska, tylko, że może akurat mieć starszy sprzęt i może dlatego nie mogła zobaczyć serduszka/wyznaczyć tętna

małe liski tak kochana mam w miare ladna tempke, a cykle oj ja nawet mialam po 34 dni, cykle 30-dniowe to dla mnie juz norma od roku :zawstydzona/y: cykle sie wydluzyly od marca, odkad stwierdzono u mnie torbiel i tak juz zostalo :zawstydzona/y:
pilnowalam odstepu jak oka w glowie, bo nauczona ze przy mniejszych sie nie udawalo, a teraz boje sie,ze znowu bedzie to samo, bo stawiam ze piku jednak nie bylo, ze dopiero bedzie..moze dzis, najdalej jutro ?

reklama
Hello!
ilaczek, wciąż nie dostałam Twojego maila :-(

Matik, szkoda, że od razu tak nie oznaczyli, a robiłaś dziś test?

Nuuuśka, no i znów dałyśmy się wyrolować przez te pułapki jakie nam Twój cykl zafundował, chyba zawiniły te podkręcone testy 40-tki i niezły maraton z tego wyszedł ....no ale jeśli pik był np. wczoraj to owulka będzie dziś a jutro tempa podskoczy :-)Szkoda, że nie ma możliwości podejścia na USG. Zrób dziś koniecznie testy, oszaleć faktycznie można.

Airfix, Castagnus mógł poprawić libido bo prolaktyna zaburza wydzielanie LH i FSH, pęcherzyki rosną pod wpływem FSH a to w pęcherzykach powstaje estrogen odpowiedzialny m.in. za wzrost libido. Castagnus należy łykać przez cały cykl.

zakręcona, skład witaminy aptecznej w sam raz bo witaminy ciążowe mają jeszcze mniejszą dawkę B6 więc będzie łagodne przejście na najniższą dawkę :-) Te bóle to takie skurczowe jak przed @? Jeśli tak to weź Nospę jeśli są dość silne i kup sobie np. Magne B6 - ja magnez łykałam przez całą ciążę.

czarna perła, jeśli nie zaznaczono, że to cytrynian to zapewne jest to najtańszy i najmniej przyswajalny węglan wapnia a on podnosi pH.

małe liski, no jasne kochana. Niestety dieta dziewczynkowa i suplementy zakwaszają i wysuszają, ja nie miałam w ogóle śluzu i nawet ciężko mi było pH paskiem zmierzyć ;-)

lilly, faktycznie malutko jak na skończony 7 tydzień :-(, ja bym sprawdziła betę i jej przyrost, pamiętam, że u vviedźmy dzidzia miała 2 mm na tym etapie ale beta u niej dość kiepsko przyrastała. Zdarza się, że dzidzia nadrabia straty i na kolejnej wizycie ma już przepisową wielkość, będę kochana mocno trzymać za Was kciuki!

gdusia, jeśli nie będzie owulki to faktycznie oznaczenie progesteronu nie ma sensu, może jednak jeszcze owulka Ciebie lada dzień nawiedzi skoro pojawił się śluz R.

kifsi, też bym na Twoim miejscu sprawdziła przyrost bety.

mamakaja, super wieści bo za dużo tych złych ostatnio, gratuluję kochana!

Do góry