reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

marchew, gorgusia, kciuki za piękne wyniki!

Nuuuśka, 500 mg witaminy C polecane jest przy staraniach o córeczkę - chodzi o zakwaszenie organizmu i wysuszenie EWCM, nie wiem czemu ale cały czas byłam przekonana, że łykasz około 250 mg :-), moim zdaniem lepiej nie łykać więcej jak 100-250 mg (FertilCare zawiera 125 mg). To są kapsułki czy tabletki? Bo jeśli tabletki to warto przełamywać je na pół. Co do kotów to chciałam od razu wziąć dwa :-), jeśli zostawię otwarte drzwi do pokoju to wejdą tak jak piszesz i na pewno Kaja czy Krzyś się obudzą, jeśli drzwi zamknę to boję się koncertu pod drzwiami :-D, no zrób coś błagam bym usunęła tą jedyną przeszkodę w moim mózgu :-p (wizualizacja chyba tu nie pomoże :-D). Strasznie chciałabym wziąć dwa koty, wczoraj miałam napad tego chcenia gdy Krzyś włączył na YouTube zabawne filmy z kotami :-)

zakręcona, odstaw koniecznie witaminę C (we większych dawkach może być szkodliwa dla dzidziusia i powodować zaburzenia jego rozwoju, lepiej nie przyjmować powyżej 100 mg), odstaw też pozostałe suplementy i stopniowo B-100, kup jakieś fajne witaminki, ja łykałam Femibion Natal 1, mają podwójną dawkę folianów co bardzo polecam. W drugim trymestrze mijają dolegliwości hormonalne bo produkcję hormonów przejmuje za nas łożysko, progesteron powoduje senność gdyż działa rozkurczowo (by zapobiegać skurczom macicy) i rozkurcza nie tylko mięsień macicy ale i mięśnie ścian naczyń krwionośnych :-), powoduje to spadek ciśnienia a oprócz tego duża część krwi płynie do macicy, nerek i innych narządów, co zmniejsza pośrednio przepływ krwi przez mózg - stąd senność :-D

reklama
Piranha kurcze wystraszyłam sie z ta,wit c bo do dzisiaj ja lykalam :-( czy na tym etapie jeszcze nie zaszkodził? a ta wit b zaczac lykac po jednej dziennie przez,tydzień a po tyg juz wogole?

Piranhiu ja sobie obiecałam że jak będę już mieszkała w swoim domku to kupie kotka rasy MAINE COON lub Brytyjczyka:-) - są takie cuuuudne

zakręcona, przez te kilka dni na 100% niczym dzidziusiowi nie zaszkodziłaś, nie martw się. Weź ze 2 dni pół dawki (1 x B-50), potem ze 2 dni po pół tabletki (1 x B-25) i koniec, odstawisz zatem do końca tygodnia.

aljul, no to mamy identyczny gust bo właśnie te 2 rasy chciałam :-D, miałam nawet zarezerwowanego kocurka Maine Coon. Wiem, że dachowce też są cudowne ale zależy też mi na cechach charakteru tych ras :-) (choć biorę poprawkę, że to nie roboty i każdy kot jest inny ;-)).

Ostatnia edycja:
Piranhiu moja siostra cioteczna ma Brytyjczyka i mój starszy synek będąc maluszkiem tak się nim bawił i opiekował że nie mogłam się napatrzeć, ale na chwilę obecną nie mam warunków w mieszkaniu 2-pokojowym na kotka, ale mam wrażenie że chłopcy byliby wniebowzięci;-)...mając kotka

Piranha ja mam te w kapsulkach wit b 50 wiec ciezko będzie to podzielić na,pol To chyba musze kupic jakas wit b a ta zwykla z apteki wit b complex moze byc?

zakręcona, skoro to kapsułki to zrób jak piszesz, zmniejsz do 1 x B-50 przez 2 dni a potem przejdź na apteczną dawkę i odstaw, resztę niech dołyka Twój M bo to samo zdrowie :-D ...lub kup witaminy ciążowe bo one też zawierają witaminy z grupy B, w tym B6.

Ostatnia edycja:
Nusia, Piraniu, dzięki Kochane za informację o tej Diagnostyce, następnym razem muszę się do nich może przejechać, jeden punkt mają w sumie niedaleko. a tą kartę Nusia to od razu można wyrobić, czy trzeba najpierw dać sobie upuścić krwi z 10 razy?

Piraniu, wiesz, rybki po troszeczku po troszeczku możesz do domu znosić, a akwarium morskie brzmi kurcze, olbrzymio, od razu wyobraziłam sobie takie wielkie jak w jakims oceanarium

Nuśka, e tam zasmarkaniec, smarkula;-) kuruj się Słońce bo zaraz zachodzisz w ciążę!!

zakrętko, jeśli u Ciebie też takie wieczne niewyspanie i zmęczenie będzie, to się Kochana przyzwyczajaj, ja najchętniej spałabym pół dnia i kładła się już o 20 spać, ale tfu tfu, omijają mnie mdłości, z czego się bardzo cieszę, jedynie czasami lekki ból podbrzusza i nadwrażliwość sutków zarejestrowałam, aaa i jeszcze jelita tak jak i ja totalnie się rozleniwiły...
Kochana, to obie jesteśmy świeże w temacie ciąży ja odstawiłam suplementy i kupiłam sobie ten femibion natal 1, który poleciła Pirania, tam są już witaminy z grupy B i aż spojrzałam, wit. C ma 110mg jedna tabletka

aljul co za abstrakcyjny pomysł z tym ząbkiem czosnku, zaraz zobaczę skecz :-Dja na brytyjczyka choruję od dawna, albo na rosyjskiego niebieskiego!!:-p

gochaa jak dla mnie to jest tuż tuż przed pikiem, dla mnie jeszcze kreseczka powinna ściemnieć

reklama
Dziewczyny WOLNIEJ !!! Kurde no nie nadążam za Wami !!!

Kawka w ręce i idę doczytać .... hmmm chyba jedna kawka nie wystarczy !!??

Do góry