reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

anias chodzi o to, ze rano jak i wieczorem poziom hormonu LH osiaga swoja najwyzsza wartosc, ale jednoczesnie wykonanie testu w tych godzinach moze powodowac jego zafalszowanie, dlatego ja zawsze robie pierwszy okolo 13 ( wazne zeby bylo po min.3 sikaniu od momentu wstania jak dasz rade :) ) bo u mnie przynajmniej wszystkie wykonywane wczesniej za kazdym razem byly kompletnie niewiarygodne:blink:

ajlul dzieki kochana :****szczerze ? mimo ze kazdy to powtarza to nawet kiedy sie nie udaje, daje sobie wiekszego powera na kolejny cykl - w koncu jak to piranha powiedziala - jak bedziesz sobie ciagle wizualizowac jedna rzecz, to w koncu dojdzie do tego ze Twoj caly organizm a zwlaszcza mozg zacznie funkcjonowac inaczej, wytworza sie nowe polaczenia nerwowe i sie uda - najwazniejsze jest dobre, wlasciwe nastawienie :-) Musimy byc silne, bo kto jak nie my ?? :blink: Pascalek juz coraz blizej mety:blink:

A ja coraz bardziej zasmarkana.....kosmos :baffled: Ł. mi wczoraj mowi, ze nie bedzie z takim zasmarkancem dzieci robil bo sie sam rozchoruje :angry: no no...ale z Renia to moglby uzywac o kazdej porze !

reklama
Hello!

Kiraa, hahaha, a moja mama odkryła jak wpływać na płeć u narybku Tropheusów (takie ryby z jeziora Tanganika) :-D, zależy to od twardości węglanowej wody :-), oczywiście tak ustawiała parametry wody by większość narybku stanowiły samice :-D

Nuuuśka
, ależ jestem ciekawa co dziś wyskoczy na twoim teście, nie mogę się przyzwyczaić, że masz wykres na OF :-) Jeśli testy nie dotrą na czas to albo się przydadzą na kolejny cykl (oby już nie) albo je odsprzedasz - myślę, że na One Step Ovulation Test znajdą się chętni na BB :-), przesyłka powinna dotrzeć w tym tygodniu :tak: Dupka weź jeśli na teście dziś wyskoczy nadal piękna krecha, ależ jestem ciekawa tego testu :-) Uwaga bo przeziębienie w czasie owulacji sprzyja dziewczynce no ale zwizualizuj Pascalka i innej opcji nie będzie :-D

zakręcona, ale piękna tempka, ja tam bym już pożegnała się z termometrem (ja tak zrobiłam po kilku potwierdzonych wysokich tempkach po plusiku, nie chciałam się stresować) :-)

Matik, mega kciuki za betę!!!

anias, a zaczęło się od tego, że postanowiłam uratować jedną piranię, na którą ktoś się zdenerwował i chciał ją wyrzucić do stawu z karpiami ;-) Wzięłam ją, założyłam akwarium, dokupiłam jej koleżanki a potem zaczęłam zdobywać o nich wiedzę na zagranicznym forum i sprowadziłam gatunki niedostępne w PL ...bo ja taka porąbana jestem :-D

gochaa, mój synek jak zasypiał to musiał nawijać włosy na rękę, tak się wkręcał, że nie szło się wyplątać gdy w końcu zasnął, w sumie do dziś ma takie ciągotki ;-)

Elmo, oj moje początki z Kają i Krzysiem były koszmarnie trudne, Krzyś był mega zazdrosny i nie miałam nawet jak uśpić Kai (miałam więc płacz Kai ze zmęczenia i histerię Krzysia, że mama się z nim nie bawi), życzę kochana dużo sił i by wszystko się szybciutko poukładało. Ucałuj ode mnie swojego małego Przystojniaka!

Nusia, to kuruj się Kochana, czosnek na wieczór i gorace mleczko z miodem, żebyś nie daj Boże się nie pochorowała na poważnie i antybiotyków nie musiała brać, tfu tfu!! Kochana, a powiedz mi co to za diagnostyka co można przez neta sprawdzac wyniki, może to ogólnopolskie i u mnie też jest..

Matik, dawaj znac od razu po wynikach, wykres ślicznie ciążowy!!

anias Nuśka super napisała co i jak, ja jak kilka razy zrobilam testy owu z porannego siusiania to każdy z tych testów wyglądal jak pik LH, ale też trzeba uważać w drugą stronę, bo jak się opijemy dużo przed testowaniem, to mocz będzie rozrzedzony i wynik może być fałszywie ujemny...

zakręciu tylko się nie chichraj za bardzo, bo zdradzisz się przed piątkiem!!

Kiraa, ale super lekarz, dobrze mówi, wypocznij, odetchnij od codzienności, u mojej przyjaciółki to zaowocowało małą Niną w brzuszku

Dorciu, ale pięknie spada Twoja beta!! super!! widzisz, w takim tempie to raz dwa będziesz się starać o dzidziusia!!

Piraniu, to wyjaśniło się znaczenie Twojego nicka!! ale kurcze, cena jednej małej zeberki trochę duża... ale przecież nie musisz od razu robić wielkiej hodowli, tylko po troszeczku wracać do swojej pasji

gochaa witaj udanych staranek, trzymam mocno kciuki &&&&

Dziewczyny, a widzialyście wczoraj na grouponie? cenowo chyba wychodzi podobnie jak na allegro, chociaż cholera wie jak z jakością testów Testy Owulacyjne, Ciążowe

lilly, Diagnostyka ma mnóstwo placówek DIAGNOSTYKA laboratoria medyczne i analityczne: Diagnostyka, ja też tam się kłuję, głównie z uwagi na to, że wyniki sprawdzam sobie w domu przez internet :-) Do zeberek może jeszcze powrócę :-), brakuje mi też piranii i akwarium morskiego, musiałabym mieć kilka zbiorników a mogę mieć tylko jeden więc jak tu mi dogodzić ;-)

piranha nawet nie wiesz jaka ja jestem ciekawa :-) co prawda dzis EWCM jeszcze nie zauwazylam, rano sluz byl bardziej lepki, choc teraz jak siedze to szczerze ? mokro mi w gaciach albo to tylko takie odczucie :wściekła/y:
Zrobie tescior kolo 13 i od razu dam Ci znac - zadzwonie pewnie bo najpredzej :-D a przeziebienie wiem wiem pamietam wlasnie ze to bardziej na dziewczynke, ale ja wierze ze Pascalek da rade ! :-)a jesli nie ...no to bedzie Pascalka :-D

Juz trzy razy mialam pisac o zbrojnikach ale ciagle zapominam !! Tez je kiedys mialam, co prawda zwykle brazowe, ale zeberki zawsze mi sie marzyly !! :-) sliczne sa :tak:

lilly piranha juz mnie ubiegla :-) Diagnostyka jest fajna, szybciutko robia badania, wyniczki masz online, a z karta rabaty na kazde kolejne badanie :tak: a Diagniostyka u Ciebie jest na pewno, oni maja siec laboratorii w calej Polsce kochana.
Te moje wirusy sa okropne ! to juz chyba trzeci raz jak cos mnie lapie, mimo tony lekow jakie biore, duzej dawki witaminki C ale mimo to ciagle cos sie paleta. Zasmarkaniec jestem i tyle :wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Gocha witaj:-)
Lily niewygadalam sie :-) dzisiaj mam takiegi mula ze szok juz bym poszla spac :-) A Ty jak sie czujesz?
Nuuskawiara czyni cuda:-*
Piranha planuje do piątku mierzyć temperaturę :-) Jak dzieci? :-)
Kiraa Milego dnia pracocholiczko :p
Elmona pewno za pare dni wpadniesz w ten rytm i bedzie dobrze

Nuuusiu , lilly w niedzielę oglądałam skecze kabaretu Neonówka i tam było, że skuteczną metodą antykoncepcji jest :" wsadzić sobie ząbek czosnku w pępek, położyć się na brzuchu i tak leżeć...9 m-cy":-):-):-)

Ostatnia edycja:
Nuuuśka, u mnie w dniu owulki EWCM już nie było, pojawiał się tylko w O-1 i O-2. Tak naprawdę to jeszcze przed owulką spada już poziom estrogenów a poziom progesteronu leciutko już wzrasta. Ja o zeberkach marzyłam bardzo długo i równie długo odkładałam fundusze by zakupić sobie stadko narybku :-)

zakręcona, to progesteron powoduje tą mega senność :-), niestety pierwszy trymestr nie rozpieszcza ale szybko nadchodzi nagroda w postaci mega przyjemnego 2 trymestru :-) kiedy to mijają hormonalne dolegliwości (senność, nudności), kiedy to zaczynamy odczuwać pierwsze ruchy dziecka i nie odczuwamy jeszcze ociężałości trzeciego trymestru ;-) W sumie dobry pomysł by zakończyć przygodę z termometrem pięknym finałem w postaci dwukreskowego prezentu walentynkowego :-D Dzieci niestety mają wraz ze mną kolejny nudny Dzień Świstaka bo za oknem szaro, buro i ponuro (do tego deszcz pada) i nie ma jak się wyrwać z domu.

Dziewczyny czy dzisiejszy test jest pozytywny ? Bo jest najciemniejsza ta kreska ze wszystkich ??
DSC_0240.jpg

Załączniki

• DSC_0240.jpg
    DSC_0240.jpg
    6,5 KB · Wyświetleń: 42
reklama
Matik, siedzę jak na szpilkach.
Dorcia, pięknie beta spada.
Nuska, kciuki za Twoje starania.
Piranha, prawdziwa z Ciebie "rybiara". Zawsze jak widzę rybki, myślę o Tobie. ;-)
Elmo, daj trochą czasu Zuzce, żeby się przyzwyczaiła. To trudny czas też dla niech. Może za kilka dni, może później, będziesz mogła zostawiać Majkela z tatusiem, a Wy same gdzieś wyskoczycie? Dotychczas miała mamę tylko dla siebie.

Do góry