reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nusiaa, piekne te Twoje kotki, mi sie bardzo podobaja brytyjczyki, one sa takie sliczne i ich futerko wydaje sie byc takie mieciutkie jak puszek. Ale kota nie bede miala bo od zawsze mam takie przekonanie ze sie ich boje. Lubie tylko sobie na koty popatrzec. Nie wiem skad mi sie to wzielo, jakis uraz z dziecinstwa czy co ale tak mam..glupie to wiem.

A z tym pikiem LH juz rozumiem, dziekuje Nusia za wytlumaczenie. Ja zawyczaj robilam testy ok 19-20 a teraz bede po ok 3 sikaniu jak wroce z pracy to pewnie wypadnie po ok 17-18

reklama
Nuuuska koty super! też chciałabym chociaż jednego :-)
Zakręcona widzę że brałaś acard? tylko w tym szczęśliwym cyklu czy wcześniej też? i czy zawsze tylko po owulacji? pytam bo ja mam low dose aspirin (ang wersja acardu) i myślałam żeby ją brać cały cykl...

lilly, ja wyrobiłam sobie kartę na pierwszej wizycie. Akwa morskie wcale nie musi być duże, ja miałam 120l i było ciut za małe ale takie w granicy 300l byłoby w sam raz :-), zobacz jaki ładny krajobraz można stworzyć w niedużym zbiorniku:

tryc1.jpg

...niestety akwa z SPS'ami (korale twarde) to mega koszty ale pomarzyć sobie można ;-)

Witamina C ma kategorię C jeśli chodzi o szkodliwość dla płodu (kategoria ta oznacza, że leki w badaniach na zwierzętach wykazały szkodliwość dla płodu, bądź też takich badań nie wykonano oraz brak jest odpowiednio wiarygodnych danych z obserwacji stosowania danego leku u ludzi). Po pozytywnym teście ciążowym odstawiamy suplementy łykane celem zaplanowania płci dziecka ale te wpływające na obniżenie poziomu prolaktyny (B6, Castagnus, Agnus Castus itp.) należy odstawić stopniowo by nie nastąpił wyrzut tego hormonu.

zakręcona, ja bym poszła na wizytę w okolicy 7 marca, to będzie 7d+2d ciąży (tak więc 2 szczęśliwe siódemki :-D) więc dzidzia będzie miała około centymetr długości i będzie pięknie widać bijące serduszko, po co stresować się tym, że nie ma jeszcze pęcherzyka, albo że jest pęcherzyk a nie ma zarodka, albo że jest zarodek i nie widać jeszcze serduszka, ja taką strategię przyjęłam w obu ciążach :-), dłużyło się okropnie ale oszczędziłam sobie i dzidzi niepotrzebnych nerwów ;-) Ty nie brałaś Duphastonu w FL? Sprawdzałaś kiedyś poziom progesteronu w FL? Mi się wydaje, że masz wysoki poziom progesteronu i Twój organizm poradzi sobie bez jego suplementacji, dla własnego spokoju możesz sprawdzić progesteron ...ja jednak z gatunku panikar i łykałam progesteron w obu ciążach tak na wszelki wypadek (ale mam prolaktynemię czynnościową i w pierwszej ciąży miałam na początku skurczowe bóle podbrzusza), licząc się jednak z tym, że w jakims tam stopniu zwiększam prawdopodobieństwo spodziectwa u ewentualnego synka.

Dorcia, hehehe, glonusie są the best, piątka dla Młodej! :-D

Nuuuśka, jeśli pojawi się taka możliwość :-) to zmniejszcie dawkę o połowę (250 mg Ty i 250 mg Ł.). Dziękuję za to co napisałaś o kociastych, teraz już nic nie stoi na przeszkodzie :-) Cudne futrzaki na fotkach!

Elle, czytałam, że aspiryna łykana przed owulką może zaburzyć owulkę i doprowadzić do LUF (są wszelkie objawy owulacji ale pęcherzyk nie uwalnia oocytu), ja bym jednak łykała dopiero w FL.

Ostatnia edycja:
Nusia Ty tez masz juz zielone swiatelko na ovufriend? Bo mi sie juz pojawilo i tak sie zastanawiam na jakiej podstawie to okresla dni plodne.

anias2 on określa na podstawie twoich objawów szyjki, śluzu i czasu czyli długości cyklu, jest uśredniony czas Czyli orientacyjny.

Właśnie wróciliśmy z laboratorium bo myśleliśmy , że może jednak uda się szybciej ale pan nas upomniał, iż informował nas że 18.00 lub nawet 18.30 :wściekła/y:

dalej czekamy ;-)

Piranho, piękne akwarium, super, że masz takie zainteresowania, pasja jest w życiu bardzo potrzebna :tak: Już wiem skąd nick :-) Widać, ze jeśli się czymś interesujesz to zgłębiasz temat do upadłego ;-)
Ja takie krajobrazy tworzę w ogrodzie, mam ponad 300 krzaków róż i mnóstwo innych roślin :-)

Ostatnia edycja:
Piranha albo Nuska... mam do was pytanko :-)

A mam takie pytanie z innej beczki... gdybym chciala zrobic sobie badania na p/c antyfosfolipidowe i beta 2 proteinie i reszte innych to jak myslicie czy jak jestem chora czy warto je zrobic? nie wyjda mi powiekszone przez chorobsko? czy to nie ma wplywu na badania... wiem ze jak bym zrobila morfologie to bedzie troszke zmienione ale czy inne badnia moge zrobic?

reklama
Do góry