lilly, ja wyrobiłam sobie kartę na pierwszej wizycie. Akwa morskie wcale nie musi być duże, ja miałam 120l i było ciut za małe ale takie w granicy 300l byłoby w sam raz :-), zobacz jaki ładny krajobraz można stworzyć w niedużym zbiorniku:
...niestety akwa z SPS'ami (korale twarde) to mega koszty ale pomarzyć sobie można ;-)
Witamina C ma kategorię C jeśli chodzi o szkodliwość dla płodu (kategoria ta oznacza, że leki w badaniach na zwierzętach wykazały szkodliwość dla płodu, bądź też takich badań nie wykonano oraz brak jest odpowiednio wiarygodnych danych z obserwacji stosowania danego leku u ludzi). Po pozytywnym teście ciążowym odstawiamy suplementy łykane celem zaplanowania płci dziecka ale te wpływające na obniżenie poziomu prolaktyny (B6, Castagnus, Agnus Castus itp.) należy odstawić stopniowo by nie nastąpił wyrzut tego hormonu.
zakręcona, ja bym poszła na wizytę w okolicy 7 marca, to będzie 7d+2d ciąży (tak więc 2 szczęśliwe siódemki
![śmiech :-D :-D](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/laugh.gif)
) więc dzidzia będzie miała około centymetr długości i będzie pięknie widać bijące serduszko, po co stresować się tym, że nie ma jeszcze pęcherzyka, albo że jest pęcherzyk a nie ma zarodka, albo że jest zarodek i nie widać jeszcze serduszka, ja taką strategię przyjęłam w obu ciążach :-), dłużyło się okropnie ale oszczędziłam sobie i dzidzi niepotrzebnych nerwów ;-) Ty nie brałaś Duphastonu w FL? Sprawdzałaś kiedyś poziom progesteronu w FL? Mi się wydaje, że masz wysoki poziom progesteronu i Twój organizm poradzi sobie bez jego suplementacji, dla własnego spokoju możesz sprawdzić progesteron ...ja jednak z gatunku panikar i łykałam progesteron w obu ciążach tak na wszelki wypadek (ale mam prolaktynemię czynnościową i w pierwszej ciąży miałam na początku skurczowe bóle podbrzusza), licząc się jednak z tym, że w jakims tam stopniu zwiększam prawdopodobieństwo spodziectwa u ewentualnego synka.
Dorcia, hehehe, glonusie są the best, piątka dla Młodej!
Nuuuśka, jeśli pojawi się taka możliwość :-) to zmniejszcie dawkę o połowę (250 mg Ty i 250 mg Ł.). Dziękuję za to co napisałaś o kociastych, teraz już nic nie stoi na przeszkodzie :-) Cudne futrzaki na fotkach!
Elle, czytałam, że aspiryna łykana przed owulką może zaburzyć owulkę i doprowadzić do LUF (są wszelkie objawy owulacji ale pęcherzyk nie uwalnia oocytu), ja bym jednak łykała dopiero w FL.