reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nuuuśka, zdarza się, że przeciwciała antyfosfolipidowe pojawiają się przejściowo z powodu infekcji lub przyjmowanych leków, lub też bez konkretnej przyczyny narastając wraz z wiekiem, może się zatem zdarzyć, że teraz ich nie będzie a za jakiś czas zaczną się pojawiać, u Ciebie oczywiście nie będzie to już wtedy miało takiego znaczenia bo będziesz już tulić do siebie Pascalka :-) Organizm może robić różnego rodzaju ataki autoimmunoligiczne - może atakować obce białko - czyli nasienie, może nawet atakować własne komórki jajowe, może traktować zarodek jak intruza i odrzucać podobnie jak przeszczep (tak jest prawdopodobnie u mojej koleżanki) a może też robić atak na własne tkanki (warto sprawdzić też przeciwciała przeciwjądrowe) - wówczas dochodzi do wczesnego uszkodzenia trofoblastu co uniemożliwia właściwe zagnieżdżenie zarodka i powoduje jego obumarcie i poronienie (stąd ktoś może mieć często ciąże biochemiczne). Gdy obecne są przeciwciała plemnikowe u kobiety to najczęściej stosuje się IUI lub INV.

reklama
Gorgusia gratulacje zdrowego dzidziusia to najważniejsze !!!
Piranho dziękuję Ci serdecznie za te linki, skarbnico wiedzy !

piranha czyli w sumie to badanie pokaze nam na czym stoimy, bo jesli nie mam tych przeciwcial to jest jeszcze jeden dodatkowy plus dla mnie zeby starac sie naturalnie, dobrze mysle ? :blink:A jesli je mam, to w tym momencie trzeba bedzie zastanowic sie nad innym leczeniem ? :zawstydzona/y:
To ja zrobie na razie te dwa przeciwciala, a potem bedziemy myslec nad reszta, moze zrobie jeszcze te przeciwjadrowe w tym miesiecu. Ach duzo tego :-( Z wiekiem to wiem kochana ze pewnie wiele sie zmieni, chodzilo mi tak o to, czy np jak zrobie je teraz to bede miec spokoj wzgledny na jakis czas prawda ? :happy2: z pol roku - rok ? Wole sie spytac zeby wiedziec za wczasu ale poki co ide wizualizowac wedrowke :-D

zakrecia ladne to mieszkanko i nie takie drogie :tak: my za Nasze zaplacilismy 160,000tys. ale powiem Ci ze jak sie patrze na Nie to wcale nie wyglada na takie duze, tzn ma prawie 48m2 wiec jest mozna powiedziec przecietne ale jak sie meble poustawialo to sie zrobilo jakos ciasno :sorry2:

Nuuska my właśnie lubimy mało mebli w pokoju (dlatego chce miec garderobę) w pokoju chcielibyśmy miec tylko lawe, kanape, i mala komode a telewizor na scianie albo maly stolik na telewizor Pod ta antresola na podescie chcemy miec szuflady zeby wykorzystać miejsce :-) W tym mieszkanku co wkleiłam link w przedpokoju jest podwieszany sufit a tam zrobiony jest schowek Ogolnie fajnie jest przemyslane :-)

Pascalki zostaly Ci czy Olcia wziela?:-)

zakrecia haha to ja wiem po co go przyslalas :-D Nie !! Nie oddalam go ! pierwsze co pomyslalam jak wyciagnelam je z koperty to - Przyslala mi zwizualizowane Pascal-ki :-D siedze wiec z moja wizualizacja na kanapie i dochodze do wniosku, ze dobrze na mnie dziala - piranha dzis mi oznajmila ze jak sie bardzo postaram to wytworze nowe polaczenia nerwowe w mozgu wiec dzialam ! :wściekła/y:

zakrecia ja wiem !! Dlatego teraz bede je nosic obydwie - przekupilam Ole ze kupie jej inna :wściekła/y: :*****

attachment.php

Ostatnia edycja:
Elmusiu cudownie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ogromne gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! buziaki dla Michasia i jego starszej siostry !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Matik gratuluję!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wiedziałam że ten cykl przyniesie Ci II

Zakręcia teraz Ty, przeczuwam że będzie się działo :):):)

Aaaaa.... moje maleństwo ma już 1 cm :-) serduszko pięknie bije!!!!!!!!!
Wielkie pozdrowienia i buziaki dla kazdej z Was:tak:

reklama
Do góry