reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Lilly
ciesze sie ze tak szybkou Was zaskoczylo:-) ja leze z bolacymi jajcorami:-) ciekawe dlaczego tak mnie boli.... Zasluga Dostinexu"? Hm niee... A czego... Owu juz sie zaciemniaja:-)

nuska
pewno ze Pascalek jest Twoj i tylko Twoj

rozmawialam z moja mama, mowi a do nast tyg bede juz zdrowa...:baffled: Ja tam sie boje zarazic a o mojego syncia najbardziej sie boje.... Chyba szukam pokoi nad morzem, :happy2: chyba ze zakrecia mi cos poleci. Przeciez mam u niej obiecany spacer brzegiem morza z brzuszkami :happy:

reklama
kiraa powiedz mamie, ze zwyczajnie boisz sie przyjezdzac do Niej kiedy jest chora, bo polpasiec to nie przeziebienie a dla dzieci bywa niebezpieczny.Na pewno zrozumie, powiedz ze odwiedzicie ja kiedy bedzie juz zdrowa, nie ma co gdybac Wasze zdrowie jest najwazniejsze :tak:Kira zapraszam do mnie rowniez na wycieczke - nie ma morza ale moge pokazac Ci wszystkie kopalnie :-D

lilly Ty to sie nie mozesz teraz denerwowac, wiec pomozesz mentalnie :-)
A witaminke E bralas normalna czy 400? bo w sumie to ja sobie uswiadomilam ze na poczatku naszych staran bralam witamine A+E, to tez podobno dobroc dla plodnosci.

Kiraa, kochana, bo Ty tuż tuż przed owu jesteś, prawda?

Nusia, brałam zwykłą wit.E, a wcześniej słyszałam, że to witamina młodości, a jak zaczęłam wgłębiać się w temat dzieciowy to do młodości doszła płodność:-D

a w ogóle właśnie przegrzebywałam apteki internetowe chcąc zamówić ten Femibion i jakaś masakra, różnica między dwiema aprekami internetowymi prawie 15zł, a ja głupia zawsze zamawiałam na doz.pl a tu się okazuje, że rozrzutnie żyłam;-)i jak tu się nie denerwować, chociaż nerwus to moje drugie imię:-)

Daria moj synek wazyl 2,5 kg jak wychodzilismy ze szpitala. Taki malutki byl.... a teraz 17 kg malego chlopa! :)
Co do tekstow to niektorzy nie maja umiaru ani taktu. Siostra meza jak sie dowiedziala, ze pierwszy synek na listopad ma przyjsc na swiat to powiedziala: - dzieci na zime sie nie rodzi! Teraz nawet nie wiem i nie chce wiedziec co gada na ciaze bo od roku nie gadam z tesciowa i jej dwoma corkami :crazy:

aljul, bardzo pomogłaś bo ciężko mi znaleźć te wytyczne z powodu tego przerzucania na ostatnią stronę :-), ostatnio chyba znalazłam je wpisując w wyszukiwarce specyficzne słowo "mandarynkowy" :-D

Dorcia, będzie dobrze, limit pechów wyczerpałaś na długie lata i teraz beta pięknie zleci w dół a Tobie w trybie przyspieszonym zapali się zielone światełko starankowe, naprawdę mocno w to wierzę! Daj koniecznie znać w środę o wyniku.

Nuuuśka, co do prolaktyny to jeśli była ona w mIU/l to wynik miałaś rewelacyjny i na pewno nie masz problemów z prolaktyną ...warto jednak wykluczyć prolaktynemię czynnościową bo moja spoczynkowa też była niska (choć nie tak ładna jak u Ciebie :-)).

Co do spodziectwa to prawda, że w jakimś tam stopniu rośnie ryzyko przy sztucznym podawaniu progesteronu (dotyczy to więc też Luteiny i innych leków suplementujących progesteron) ale jeśli ktoś ma problem z progesteronem to nie ma wyjścia, cały ogrom moich koleżanek i znajomych brało Duphaston/Luteinę i żadna nie urodziła synka z tą wadą.

Tylko na chwilę...bo szukuje die na kregle i imprezke urodzinowa kolegi
Kiraa słońce a gdzie dokładnie wybieracie sie nad morze? To cos pomoge :-) nad morzem jest duzo jonow ujemnych :-D'

piranha zbadam i jedna i druga co Ty na to ? :) teraz w czwartek zrobie zwykla, a test czynnosciowy zrobie po owulacji, moze tak byc czy to bez sensu ? :blink: a estradiol zbadalabym np w 14dc czy 16dc lepiej ? patrze na te dni bo u mnie w poradni czasem udaje sie, ze robie badanka za darmo, a wykonujemy tylko we wtorki i czwartki, no i za dwa tygodnie to tak wypada wlasnie, albo 14 albo 16dc bym mogla zbadac :tak:

Nuuuśka, jeśli nie będziesz za to dodatkowo płacić to jasne, że może tak być :tak:, jeśli jednak miałoby to być dodatkowo płatne to zrób test czynnościowy po owulce gdyż podczas tego testu sprawdzana jest też prolaktyna spoczynkowa. Zakładając owulkę w 17 dc to estradiol z tych 2 dni lepiej zrobić w 16 dc. Ależ jestem ciekawa tego cyklu :-)

piranha ok, czyli zrobimy tak zeby bylo dobrze. Jeszcze w tym miesiacu w koncu wyczekana wizyta u endo-gina wiec jestem dobrej mysli. Moze w koncu ktos rozsadny sie trafi.
a tamta prolaktyna bo teraz sprawdzalam byla w jednostkach mIU/l jak pisalas :tak: Tak sobie mysle, ze dochodzimy do perfekcji juz powoli i z tego musi byc w koncu zdrowy cosiek :) Ł. sie smial jak szafke otworzyl bo 3 opakowania Estrofemu stoja dumnie na pierwszym planie :wściekła/y:a jak jeszcze gin zechce przepisac, to bede miec zapas na pare miesiecy :wściekła/y:
Co do tanich witamin E-400 znalazlam jeszcze cos takiego na allegro : Bio Tech USA Vitamin E 400 - 100 tabl. Darmowa Wys (3851696875) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. co o tym myslisz ?
Aga bierze ta http://allegro.pl/witamina-e-400-iu-60-kaps-tokoferol-antyoksydant-i3858536511.html ale ceny sa podobne a w pierwszej z kolei jest 100tabl. wiec nie wiem, ktora zakupic ?

zakrecia milej imprezki :* Wybawcie sie !

reklama
Zakreciu,
milej zabawy. Nie wiem gdzies w Twoje okolice pewno :-)...

Nuska
oby nie bylo potrzebne tyle lekow :happy2:

musze sie pochwalic, ze ladnie udalo mi sie utrzymac pH po serduszku i zaaplikowalam limonkowy :-). Z powodu "wypadku" mojego M nie bedzie o+6, bo musimy teraz codziennie oslabiac....:confused:
Piranju
to kiedy kolejne serduszko? Mysle ze Persona jutro pokaze pik LH, - pokazuje zawsze w dwoch dniach cyklu. Mysle ze jutro bedzie pierwszy dzien. Masz wytlumaczenie kochana na te silne bole owu? Ty skarbnico wiedzy:-)
Jak dzieciaczki?

lilly
no mysle ze owu nadchodzi duzymi krokami :-)

Krystian
jak Twoja tempka, jak weekend z Mezusiem mija?

Do góry