reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Lilly
ciesze sie ze tak szybkou Was zaskoczylo:-) ja leze z bolacymi jajcorami:-) ciekawe dlaczego tak mnie boli.... Zasluga Dostinexu"? Hm niee... A czego... Owu juz sie zaciemniaja:-)

nuska
pewno ze Pascalek jest Twoj i tylko Twoj

rozmawialam z moja mama, mowi a do nast tyg bede juz zdrowa...:baffled: Ja tam sie boje zarazic a o mojego syncia najbardziej sie boje.... Chyba szukam pokoi nad morzem, :happy2: chyba ze zakrecia mi cos poleci. Przeciez mam u niej obiecany spacer brzegiem morza z brzuszkami :happy:

reklama
kiraa powiedz mamie, ze zwyczajnie boisz sie przyjezdzac do Niej kiedy jest chora, bo polpasiec to nie przeziebienie a dla dzieci bywa niebezpieczny.Na pewno zrozumie, powiedz ze odwiedzicie ja kiedy bedzie juz zdrowa, nie ma co gdybac Wasze zdrowie jest najwazniejsze :tak:Kira zapraszam do mnie rowniez na wycieczke - nie ma morza ale moge pokazac Ci wszystkie kopalnie :-D

lilly Ty to sie nie mozesz teraz denerwowac, wiec pomozesz mentalnie :-)
A witaminke E bralas normalna czy 400? bo w sumie to ja sobie uswiadomilam ze na poczatku naszych staran bralam witamine A+E, to tez podobno dobroc dla plodnosci.

Kiraa, kochana, bo Ty tuż tuż przed owu jesteś, prawda?

Nusia, brałam zwykłą wit.E, a wcześniej słyszałam, że to witamina młodości, a jak zaczęłam wgłębiać się w temat dzieciowy to do młodości doszła płodność:-D

a w ogóle właśnie przegrzebywałam apteki internetowe chcąc zamówić ten Femibion i jakaś masakra, różnica między dwiema aprekami internetowymi prawie 15zł, a ja głupia zawsze zamawiałam na doz.pl a tu się okazuje, że rozrzutnie żyłam;-)i jak tu się nie denerwować, chociaż nerwus to moje drugie imię:-)

Daria moj synek wazyl 2,5 kg jak wychodzilismy ze szpitala. Taki malutki byl.... a teraz 17 kg malego chlopa! :)
Co do tekstow to niektorzy nie maja umiaru ani taktu. Siostra meza jak sie dowiedziala, ze pierwszy synek na listopad ma przyjsc na swiat to powiedziala: - dzieci na zime sie nie rodzi! Teraz nawet nie wiem i nie chce wiedziec co gada na ciaze bo od roku nie gadam z tesciowa i jej dwoma corkami :crazy:

aljul, bardzo pomogłaś bo ciężko mi znaleźć te wytyczne z powodu tego przerzucania na ostatnią stronę :-), ostatnio chyba znalazłam je wpisując w wyszukiwarce specyficzne słowo "mandarynkowy" :-D

Dorcia, będzie dobrze, limit pechów wyczerpałaś na długie lata i teraz beta pięknie zleci w dół a Tobie w trybie przyspieszonym zapali się zielone światełko starankowe, naprawdę mocno w to wierzę! Daj koniecznie znać w środę o wyniku.

Nuuuśka, co do prolaktyny to jeśli była ona w mIU/l to wynik miałaś rewelacyjny i na pewno nie masz problemów z prolaktyną ...warto jednak wykluczyć prolaktynemię czynnościową bo moja spoczynkowa też była niska (choć nie tak ładna jak u Ciebie :-)).

Co do spodziectwa to prawda, że w jakimś tam stopniu rośnie ryzyko przy sztucznym podawaniu progesteronu (dotyczy to więc też Luteiny i innych leków suplementujących progesteron) ale jeśli ktoś ma problem z progesteronem to nie ma wyjścia, cały ogrom moich koleżanek i znajomych brało Duphaston/Luteinę i żadna nie urodziła synka z tą wadą.

Tylko na chwilę...bo szukuje die na kregle i imprezke urodzinowa kolegi
Kiraa słońce a gdzie dokładnie wybieracie sie nad morze? To cos pomoge :-) nad morzem jest duzo jonow ujemnych :-D'

piranha zbadam i jedna i druga co Ty na to ? :) teraz w czwartek zrobie zwykla, a test czynnosciowy zrobie po owulacji, moze tak byc czy to bez sensu ? :blink: a estradiol zbadalabym np w 14dc czy 16dc lepiej ? patrze na te dni bo u mnie w poradni czasem udaje sie, ze robie badanka za darmo, a wykonujemy tylko we wtorki i czwartki, no i za dwa tygodnie to tak wypada wlasnie, albo 14 albo 16dc bym mogla zbadac :tak:

Nuuuśka, jeśli nie będziesz za to dodatkowo płacić to jasne, że może tak być :tak:, jeśli jednak miałoby to być dodatkowo płatne to zrób test czynnościowy po owulce gdyż podczas tego testu sprawdzana jest też prolaktyna spoczynkowa. Zakładając owulkę w 17 dc to estradiol z tych 2 dni lepiej zrobić w 16 dc. Ależ jestem ciekawa tego cyklu :-)

piranha ok, czyli zrobimy tak zeby bylo dobrze. Jeszcze w tym miesiacu w koncu wyczekana wizyta u endo-gina wiec jestem dobrej mysli. Moze w koncu ktos rozsadny sie trafi.
a tamta prolaktyna bo teraz sprawdzalam byla w jednostkach mIU/l jak pisalas :tak: Tak sobie mysle, ze dochodzimy do perfekcji juz powoli i z tego musi byc w koncu zdrowy cosiek :) Ł. sie smial jak szafke otworzyl bo 3 opakowania Estrofemu stoja dumnie na pierwszym planie :wściekła/y:a jak jeszcze gin zechce przepisac, to bede miec zapas na pare miesiecy :wściekła/y:
Co do tanich witamin E-400 znalazlam jeszcze cos takiego na allegro : Bio Tech USA Vitamin E 400 - 100 tabl. Darmowa Wys (3851696875) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. co o tym myslisz ?
Aga bierze ta http://allegro.pl/witamina-e-400-iu-60-kaps-tokoferol-antyoksydant-i3858536511.html ale ceny sa podobne a w pierwszej z kolei jest 100tabl. wiec nie wiem, ktora zakupic ?

zakrecia milej imprezki :* Wybawcie sie !

reklama
Zakreciu,
milej zabawy. Nie wiem gdzies w Twoje okolice pewno :-)...

Nuska
oby nie bylo potrzebne tyle lekow :happy2:

musze sie pochwalic, ze ladnie udalo mi sie utrzymac pH po serduszku i zaaplikowalam limonkowy :-). Z powodu "wypadku" mojego M nie bedzie o+6, bo musimy teraz codziennie oslabiac....:confused:
Piranju
to kiedy kolejne serduszko? Mysle ze Persona jutro pokaze pik LH, - pokazuje zawsze w dwoch dniach cyklu. Mysle ze jutro bedzie pierwszy dzien. Masz wytlumaczenie kochana na te silne bole owu? Ty skarbnico wiedzy:-)
Jak dzieciaczki?

lilly
no mysle ze owu nadchodzi duzymi krokami :-)

Krystian
jak Twoja tempka, jak weekend z Mezusiem mija?

Do góry