reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

mamakaja, ale suuuper!! gratulacje Kochana :-) to teraz już się nic nie stresuj i wypoczywaj tylko

Nuusia, dzięki za linki, zaraz przejrzę listę, chociaż mialam zacząć oglądanie od tego wilka :-)

Dorcia, to trzymam kciuki za to, żebyś szybciutko znalazła pracę, na pewno dzisiejsze roznoszenie cv coś przyniesie :tak:

ja właśnie wróciłam do domu, póki co pani doktor tak jak mówiłyście jeszcze nic nie widziała na usg, tylko pęcherzyk, umówiła mnie na za dwa tygodnie i dała skierowanie na pierwsze badania krwi. trochę mnie zmartwila tym, że śledzi nie powinno się jeść, a taką miałam na nie chrapkę:-) i kazała się oszczędzać, a znajoma prosiła żebym jutro pomogła jej półki w kuchni po remoncie ogarniać (bo sama jest w ciąży i nie może się forsować) i tak zastanawiam się czy iść czy lepiej się wykpić:eek:

reklama
Lilly ja nie mogłam się powstrzymać, zjadłam śledzie w sosie śmietanowym, od razu mi było lepiej:-D
Jeszcze a propos usg.... lekarz podświetlił ten obraz z usg na kolorowo ( nie wiem co to pierwszy raz widziałam), tak że serduszko biło w kolorze czerwonym, dla Mamusi ha!
Wiecie co to było, to podświetlenie? W niektórych miejscach były kropki o różnych kolorach:szok:

oczy niebieskie to mnie teraz podbudowałaś, aż urosłam ha:rolleyes: Chce córeczkę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Nuuska my tez raczej większość filmow ogladamy na necie a raz na jakis czas do kina sie wybieramy Miłego oglądania
Kurcze straszna lipa z tymi testami wyszła

Ajul ja mialal tez dzisiaj robic ciasto ale powstrzymałam sie bo trzeba niski poziom cukru teraz utrzymac Dam rade :-) co do testów to ja tez mialam przeboje z pierwszym zamówienie u tej kobiety ale ja dostalam 10 gratisowych a później jak niby wyjasniali z poczta gdzie podziała sie paczka to jeszcze raz wyslali mi zamówione testy i doszły Później jeszcze 2 raxy zamawialan i miałam na drugi dzień

anias ja tez mam tez termometr co Lilly i chwale sobie :-)

Lilly u mnie narazie nie napadalo nieliczac 5 platkow w ciagu dnia:-)

Krystian ja tez ogladalam ten film i fajny a ogladalas Prestiż z 2006 roku?

Mamakaja to super Wiesci Cieszę sie. I gratuluję
Piranhu postaram sie cierpliwie czekac ;-) haha Dziękuje za Wszystko jesteś wspaniala :-*

Kiraa jak dzis dzionek minął?

Ide sie ogarnąć i obejrzec breaking bad

mamakaja gratulacje !! :) też tak pomyslałam że skoro mniejszy zarodek to pewnie dziewczynka ;) Poczekamy, okaże się :) najważniejsze że Ci się udało :)

anias ja póki się nie staram to też wcinam pączki, drożdzówki i przegryzam chipsami
:-D jak planowalam dziewczynkę i musialam odstawic chipsy to mi się tak chciało że aż się sliniłam na ich widok, potem po zaprzestaniu starań najadłam się tyle że mnie zemdliło, a teraz np.przedwczoraj za nic mi podejść nie chciały, a wczoraj jadlam z drozdzówka z serem chipsy paprykowe i w myslach- " jedz, jedz póki możesz, byle do marca/kwietnia :-D " I tak codzien mysle czym by się tu jeszcze najeść przed przejsciem na dietę :D Na razie wcinam namiętnie ptasie mleczko z Milka Carmel- pyyycha

Dzięki dziewczyny jeszcze raz:)
Byłam dziś również u endokrynologa, w końcu normalny mi się trafił:tak:
Wypytał o wszystko, uspokoił, i zwiększył dawkę z 50 mg do 75 mg na dobę;-)
Dorcia widzisz..... 6 lat w ciąży nie byłam, a jakie nowości, usg dopplerowskie, kurka wodna z młodym nie miałam takiego usg:zawstydzona/y:
Jeszcze jedno pytanie z serii tych marudnych( wybaczcie) :
Czy to usg Dopplera nie zaszkodzi fasolce w 6tc?:confused:

reklama
hej hej :)

Wrocilismy :) Film super :-) Bylo warto sie wybrac, ale niestety @ nie dala mi o sobie zapomniec - PRZYLAZLA :wściekła/y:

anias daj kochana znac ktory ogladalas i czy sie podobal :) Widzisz, jednak nie bedziemy na rowni :zawstydzona/y:ale na pewno zrownamy sie w czasie owulacji :-D
A co do zelu - ja mam w spadku po Dorci kochanej Pre-seed, tam sa aplikatory jak pisze piranha, ale sama musisz wyczuc ile Ci potrzeba przed kazdym serduchem bo w instrukcji pisza ze przewaznie to 3cm ale ja aplikowalam 1cm i bylo az za nad to :blink:

Dorcia bylam w kinie :-)cos nowego :wściekła/y:@ przylazla wiec zaczynamy nowy cykl :) A jak u Ciebie ??? jak dzionek minal i rozwoz CV ?

mamakaja super wiesci !! wielkie gratulacje jeszcze raz :*

Annette szkoda gadac normalnie, myslalam ze jednak przesylka dotrze a tu nic, w zamian za to chca zwrocic pieniadze, wiec moje pytanie brzmi - co, testy im sie skonczyly ? :sorry2:

piranha no wlasnie, zastanawialam sie jak to wlasnie jest. Ale mowisz, ze u kobiet ktore pierwsze rodzily dziewczynki cos takiego zdaza sie rzadziej tak ?
Kochana pytanie za milion - pic od dzis znowu ziolka ? jak z Nimi robimy ? do owu i koniec ? bo w poprzednim cyklu tez tak mialo byc ale przez te cale zawirowania z owulacja w koncu pilam je prawie caly cykl.
Jesli chodzi o Femare, jej chyba nie mozna stosowac bez konsultacji z lekarzem prawda ? W przyszla srode ide na wizytke do gin skoro @ dzis sie pojawila, bedzie wtedy 8dc.:tak:

Acha i mam pytanie do Was zwlaszcza do dziewczyn tarczycowych bo kazdy mowi inaczej. Czy podczas @ mozna badac poziom tsh ? bo nie wiem jak to sie ma do tego, zwyklej morfologii nie powinno sie wtedy robic ale tsh ? Chcialam jutro isc rano pobrac sobie, ale nie wiem czy w zwiazku z nadejsciem @ moge ?

Ostatnia edycja:
Do góry