reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

mamakaja, ale suuuper!! gratulacje Kochana :-) to teraz już się nic nie stresuj i wypoczywaj tylko

Nuusia, dzięki za linki, zaraz przejrzę listę, chociaż mialam zacząć oglądanie od tego wilka :-)

Dorcia, to trzymam kciuki za to, żebyś szybciutko znalazła pracę, na pewno dzisiejsze roznoszenie cv coś przyniesie :tak:

ja właśnie wróciłam do domu, póki co pani doktor tak jak mówiłyście jeszcze nic nie widziała na usg, tylko pęcherzyk, umówiła mnie na za dwa tygodnie i dała skierowanie na pierwsze badania krwi. trochę mnie zmartwila tym, że śledzi nie powinno się jeść, a taką miałam na nie chrapkę:-) i kazała się oszczędzać, a znajoma prosiła żebym jutro pomogła jej półki w kuchni po remoncie ogarniać (bo sama jest w ciąży i nie może się forsować) i tak zastanawiam się czy iść czy lepiej się wykpić:eek:

reklama
Lilly ja nie mogłam się powstrzymać, zjadłam śledzie w sosie śmietanowym, od razu mi było lepiej:-D
Jeszcze a propos usg.... lekarz podświetlił ten obraz z usg na kolorowo ( nie wiem co to pierwszy raz widziałam), tak że serduszko biło w kolorze czerwonym, dla Mamusi ha!
Wiecie co to było, to podświetlenie? W niektórych miejscach były kropki o różnych kolorach:szok:

oczy niebieskie to mnie teraz podbudowałaś, aż urosłam ha:rolleyes: Chce córeczkę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Nuuska my tez raczej większość filmow ogladamy na necie a raz na jakis czas do kina sie wybieramy Miłego oglądania
Kurcze straszna lipa z tymi testami wyszła

Ajul ja mialal tez dzisiaj robic ciasto ale powstrzymałam sie bo trzeba niski poziom cukru teraz utrzymac Dam rade :-) co do testów to ja tez mialam przeboje z pierwszym zamówienie u tej kobiety ale ja dostalam 10 gratisowych a później jak niby wyjasniali z poczta gdzie podziała sie paczka to jeszcze raz wyslali mi zamówione testy i doszły Później jeszcze 2 raxy zamawialan i miałam na drugi dzień

anias ja tez mam tez termometr co Lilly i chwale sobie :-)

Lilly u mnie narazie nie napadalo nieliczac 5 platkow w ciagu dnia:-)

Krystian ja tez ogladalam ten film i fajny a ogladalas Prestiż z 2006 roku?

Mamakaja to super Wiesci Cieszę sie. I gratuluję
Piranhu postaram sie cierpliwie czekac ;-) haha Dziękuje za Wszystko jesteś wspaniala :-*

Kiraa jak dzis dzionek minął?

Ide sie ogarnąć i obejrzec breaking bad

mamakaja gratulacje !! :) też tak pomyslałam że skoro mniejszy zarodek to pewnie dziewczynka ;) Poczekamy, okaże się :) najważniejsze że Ci się udało :)

anias ja póki się nie staram to też wcinam pączki, drożdzówki i przegryzam chipsami
:-D jak planowalam dziewczynkę i musialam odstawic chipsy to mi się tak chciało że aż się sliniłam na ich widok, potem po zaprzestaniu starań najadłam się tyle że mnie zemdliło, a teraz np.przedwczoraj za nic mi podejść nie chciały, a wczoraj jadlam z drozdzówka z serem chipsy paprykowe i w myslach- " jedz, jedz póki możesz, byle do marca/kwietnia :-D " I tak codzien mysle czym by się tu jeszcze najeść przed przejsciem na dietę :D Na razie wcinam namiętnie ptasie mleczko z Milka Carmel- pyyycha

Dzięki dziewczyny jeszcze raz:)
Byłam dziś również u endokrynologa, w końcu normalny mi się trafił:tak:
Wypytał o wszystko, uspokoił, i zwiększył dawkę z 50 mg do 75 mg na dobę;-)
Dorcia widzisz..... 6 lat w ciąży nie byłam, a jakie nowości, usg dopplerowskie, kurka wodna z młodym nie miałam takiego usg:zawstydzona/y:
Jeszcze jedno pytanie z serii tych marudnych( wybaczcie) :
Czy to usg Dopplera nie zaszkodzi fasolce w 6tc?:confused:

reklama
hej hej :)

Wrocilismy :) Film super :-) Bylo warto sie wybrac, ale niestety @ nie dala mi o sobie zapomniec - PRZYLAZLA :wściekła/y:

anias daj kochana znac ktory ogladalas i czy sie podobal :) Widzisz, jednak nie bedziemy na rowni :zawstydzona/y:ale na pewno zrownamy sie w czasie owulacji :-D
A co do zelu - ja mam w spadku po Dorci kochanej Pre-seed, tam sa aplikatory jak pisze piranha, ale sama musisz wyczuc ile Ci potrzeba przed kazdym serduchem bo w instrukcji pisza ze przewaznie to 3cm ale ja aplikowalam 1cm i bylo az za nad to :blink:

Dorcia bylam w kinie :-)cos nowego :wściekła/y:@ przylazla wiec zaczynamy nowy cykl :) A jak u Ciebie ??? jak dzionek minal i rozwoz CV ?

mamakaja super wiesci !! wielkie gratulacje jeszcze raz :*

Annette szkoda gadac normalnie, myslalam ze jednak przesylka dotrze a tu nic, w zamian za to chca zwrocic pieniadze, wiec moje pytanie brzmi - co, testy im sie skonczyly ? :sorry2:

piranha no wlasnie, zastanawialam sie jak to wlasnie jest. Ale mowisz, ze u kobiet ktore pierwsze rodzily dziewczynki cos takiego zdaza sie rzadziej tak ?
Kochana pytanie za milion - pic od dzis znowu ziolka ? jak z Nimi robimy ? do owu i koniec ? bo w poprzednim cyklu tez tak mialo byc ale przez te cale zawirowania z owulacja w koncu pilam je prawie caly cykl.
Jesli chodzi o Femare, jej chyba nie mozna stosowac bez konsultacji z lekarzem prawda ? W przyszla srode ide na wizytke do gin skoro @ dzis sie pojawila, bedzie wtedy 8dc.:tak:

Acha i mam pytanie do Was zwlaszcza do dziewczyn tarczycowych bo kazdy mowi inaczej. Czy podczas @ mozna badac poziom tsh ? bo nie wiem jak to sie ma do tego, zwyklej morfologii nie powinno sie wtedy robic ale tsh ? Chcialam jutro isc rano pobrac sobie, ale nie wiem czy w zwiazku z nadejsciem @ moge ?

Ostatnia edycja:
Do góry